Şimdi Ara

oyun bağımlılarının pişman olacak olması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
5.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • stylerbb kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı olmayan dandik laptoplara 15k bayılmak yerine emulator çalıştırabileceğim ekran kartlı olandan almak daha mantıklı geldi.önceden ekran kartı olmayandan kullanıyordum ilerisi için ekran kartlı olması gerekebilir android uygulama gelistirirken falan ihtiyaç oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Sanırım hiç oyun oynamıyorsunuz ve daha önce de pek oynamadınız. LoL, Cs:go gibi oyunlar sizi bağlamak için ve ilginizi kaybedip de oyunu bırakmanıza karşı, düzenli olarak lootboxlar, görevler, ufak ödüller verirler. Ayrıca bir kez oyun içinde sosyal ortam oluşturduysanız kurtulmanız daha da güçleşir. Hele bir de oyunda iyiyseniz, o zaman yandınız. Kazandıkça bol bol serotonin ve endorfin salgılayacak daha da bağımlı olacaksınız demektir.


    Ben oyun şirketlerinin o kadar masum olduklarını düşünmüyorum. Oyun online rekabetçi ise veya pay 2 win mmo tarzındaysa ciddi şekilde nasıl oyuncuları daha bağımlı yapabiliriz şeklinde kafa yorup bugüne kadar yapılan psikolojik çalışmalardan da yararlanarak bunu sağlıyorlar Ayrıca oyunculara para harcatabilmek için de çeşitli yöntemler kullanıyorlar, lords mobile gibi mobile oyunlar bu konuda oldukça başarılılar.


    LoL'da bir oyun atıp ne olduğunu anlamadan 1 saatin geçmesi ile netflix izlerken geçmesini farklı değerlendiriyorum. Oyun cidden zamanı sömürüp yok ediyor, insan konsantre olup kendini oyuna kaptırdığı için zamanın nasıl geçtiğini dahi fark edemiyor.





  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Tam olarak bundan bahsediyordum yanlış ifade ettiğim için yanlıs anlaşıldı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

    oyun oynamaktan ve ders çalışmaktan başka bir hayatı olmadı heralde?

  • TYT günü eve gelince Valorant ranked girdiğim gerçeği var şimdi... Çoğu kişi sınav senesi oyun oynamayı bırakıyor pek anlam veremiyorum açıkçası, kendinizi kontrol edemiyorsanız tamam bırakın ama onu dışında oyun oynamak güzel şeydir. Rekabetçi oyunlar bir tık zaman kaybı olabilir ama arkadaşlarımla girip eğlendiğim zamanı pek zaman kaybı olarak nitelendiremem. Konuyla alakasız Witcher 3 mükemmel oyundur.

  • hocam boş mesaj yazdığınızı düşünüyorum.eğer sen TV izlemeyi bağımlılık haline getirirsen ona da aynı yorum yapılır kahveyi de bağımlılık haline getiren aynı yorum ona da yapılır.adamın bahsettiği bağımlılık.günde en az 6 8 saat.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rekabetçi oyunlar bir nebze olabilir çünlü rekabet duygusu bağımlılığı tetikler onun dışında herhangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Skyrim oynadın mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Witcher 3 belli konularda aşırı vasat bir oyun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arapismaill kullanıcısına yanıt
    her oyun belli konularda vasattır

    witcherın bütçesi düşüktü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim için özellikle hikayesinin sunuluş biçimi ve combatı heleki combatı o kadar zayıf ki hikayedeki olaylar ise şöyle ilerliyor şunu şuradan al şuna götür bilmem ne falan amelelik yaptırıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arapismaill kullanıcısına yanıt
    combatında haklısın da diğerine pek katılamıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    Skyrim de mükemmel bir oyun. Benim için Witcher'ın yeri ayrıdır ama.

  • online oyun pişmanlıktır. single player kafa dağıtmaya birebir. işten gelince akşam minecraft oynayıp survival kasmak bana huzur veriyor.

  • Saçmalık.Tamamen yüzeysel bir yazı.Pc Oyunları olmadan insanlar ne yapıyodu? Hayatları çokmu doluydu? Kahvelerde Okey oynamak veya dışarda misket oynamak oyun değilmiydi? Herkesin ilgi alanı farklıdır.İnsanların sorumsuzlukları tembellikleri Oyunlar yüzünden değil.Oyun oynamak sadece bir araçtır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun oynamak kötü bir şey değil ama günde en fazla 1-2 saat. Biz eskiden sabahlara kadar oynardık, ama yaş ilerledikçe kopuyorsun oyundan, istesende oynayamıyor insan.

    Şimdi okul çocukları PC/Konsol/internet-ps kafelerde hayatlarını tüketiyor. Okuyacakları zamanı pc başında harcıyorlar, çoğunun eğitim hayatı mahvoluyor.

    Tek teselli 5 bin saat dotam var vs

    Oysa anı kıymetlendirmek lazım. Kitap, yürüyüş, sinema, vs vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • somyx kullanıcısına yanıt

    Evet, başlıkta oyun bağımlılığı deyip de mesajda sadece oyun oynamaya başlamaktan bahsettiğiniz için yanlış anlaşılmış durum. Aşırıya kaçmadan oyun oynayanların dedikleri de doğru sonuçta, her oyun oynayan bağımlı olmuyor. Fakat online oyunlar, oyuncuları bağımlı yapacak pazarlama stratejileri izliyorlar bu konuda bilinçli olmak lazım bence.

    Bazı örnekler verilmiş, mesela 3000 saatin üzerinde CS oynayıp bir de tıp okuyan vs, aslında bunu da eleştirmek istemiyorum çünkü bazen stres atmak ve kafayı boşaltmak için oyunlardan daha iyi bir şey bulunmuyor. Sonuçta herkesin kendi hayatı isteyen istediği şekilde yaşar, eğlenir, siz sadece arkadaşça uyarabilirsiniz, onun ötesinde yargılamak veya küçük görmek doğru olmaz.

  • Ayarında oynarsa oynarsan pişman olmazsın
    21 senedir oynuyorum pişman değilim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer o vakti yararlı şeylere vereceksen evet ama vaktini hobisine ayıracak adam için oyun yada deniz fark yapmaz, yani pişman olacak kaybedecek bir şey yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

    Ankaradaki yerleri pm atabilir misiniz hocam avmlerdeki paralı yerlerden başka bulamıyorum

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.