Şimdi Ara

Otomobil satışları düşüyor. Kriz mi geliyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu durum zaten mevcut ekonomi yönetiminin istediği bir durum krizden söz edemeyiz,yüksek kur (belirli bir aralıkta kaldığı sürece) ihracatı artırıyor ,örneğin hafif ticari sayısında düşüş yok hatta yerli üretim ford ticaride artış var,ithlatı azaltıyor,bu durumda yüksek carii açıkla mücadele esnasında istenen bir durum.Ayrıca tl olarak cari açığımız aynı kalsa bile dolar bazında cari açık düşmüş görünüyor(yıllarca doların düşük seyretmesi nedeniyle kişi başı gelirimizin dolar bazında yüksekmiş görünmesi gibi ) bir çeşit ilüzyon bence ama araç satışlarının düştüğü ve düşeceği kesin ayrıca bu sene aralıkta felan da kampanya felan beklemiyorum şahsen kur hareketine bağlı olarak artmazsa iyidir...
  • cari açığın dizginlenmesi açısından çok doğal... hatta önümüzdeki bir kaç yıl böyle seyredebilir...
    yerli üretim, yerli malı kullanımı, istahdam açısından iyi bir şey.. dışarıya sapır sapır euroları dolarları ne kadar az gönderirsek o kadar iyi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mortallight


    quote:

    Orijinalden alıntı: etnaxy

    krizden söz etmek için yarı yarıya düşmesi lazım ki anlasınlar,%10 düşüş bir şey ifade etmez.

    Krizdeyiz demedim ki, geliyor mu diye ona bağladım durumu? Kriz anında olsa zaten satışlar durma noktasına gelir.
    Bir grafik olarak düşünürseniz bir önceki az geçen yıla göre +5tesiniz bir sonraki ay -10 da sınız. Verileri yanlış yorumlanamak için tekrar söyleyeyim değişimler ayni yılın bir önceki ayına göre değil geçen yılın aynı ayına göre hesaplanmıştır. Yani mevsimsel dinamiklerin etkisi yoktur.

    Ben krizdeyiz mi dedim? "krizden söz etmek için" dedim ki ,sizde başlıkta krizden söz etmişsiniz.

    Zaten kriz gelmiyor,kriz gelse bile de satışlar durmaz.Otomobil satışlarında %50 düşüş krizi getirir.ÖTV indirimi öncesinde de otomobil satışları durmamıştı,azalmıştı.




  • zamanında süper satışlarla karlarını katladılar şimdi kaymağını yiyorlar..
    kriz filan bahane...bu fiyatlara alıştıktan sonra bir yolunu bulur alır halkımız..
    yıl sonu indirimlerinden de pek birşey beklemiyorum...
  • Bu burunlarından kıl aldırmayan firmalar inşallah bu günkü satışlarını mumla ARARLAR.

    2 sene önce bizlere araba satmak için defalarca telefonlarımızı arayan,bayide yapmadıkları yalakalıkları bırakmayan firmalar şimdi paşa oldular..

    Başta Ford ve Vw olmak üzere birçoğu showrooma gittiğinizde sizinle doğru düzgün ilgilenmiyor bile.. İster al ister alma havasındalar sanki.

    ''Yav nolmuş bu fiyatlar 10 ar bin tl artmış dediğinizdede'' Sanki karşılarında bi boktan anlamayan biri varmış gibi laf dalaşına giriyolar..

    Bunları biz şımarttık..Diyecek laf bulamıyorum..
  • piyasa belli bir doygunluğa ulaştı normal artı fiyatlarda abartılınca normal bir durum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

    bugun c4 ün fiyatı 44 - 45 binlira bırakta düşsün 30 liradan 1 kuruş fazla vermem ben o arabaya

    Bizim arkadaş almak istiyor, hemde 50 bin liralık olanlarından.
  • tasarruf edin araba almayın bakın bu dedğimi yaparsanız freit şahenk evinie kadar gelir araba alın diye
  • Enerjide ve otomobilde %100e yakın dışarıya bağlıyız. Ne kadar yüksek fiyat o kadar az bağlılık.
  • Kur yüzünden, kriz filan geldiği yok.

    Jetta için 1 sene sonraya sıraya giriyon yaw.
  • Satışların düşmesinin nedenlerii :

    1-) Aşırı derecede artan otomobil fiyatları
    2-) Aracını değiştirmek isteyen kullanıcıların bu isteklerini 2010 ve 2011 yıllarında gerçekleştirmiş olmalardır. Çevremdeki insanların çoğu 2010-2011 yıllarında araçlarını değiştirdiler, şuan 48 aylık kredileri ödemek ile meşguller.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

    araba almak için bir tane olumlu birşey söyleyin alayım,

    vergisinden tut, kaskosundan tut, mtv sinden tut, yakıtından tut, zammından tut neresinden tutarsan tut elinde kalır, şu devirde özellikle sıfır araç almanın hiçbir mantıklı açıklaması yok... elinde varsa ne ala, gittiği yere kadar kullan, nerde trak orda bırak ..

  • İnşAllah sıra olsun.

    Ama araç satmak için satıcılar oluştursun.

    Hani şu yüzümüze bakmayan satıcılar.

    Beklemeye devam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotus8961

    şuan KRİZİN içindeyiz fakat kimse hissetmiyor siz bide eğer yunanistan ekim ayında iflas ettiğini açıkladığı zaman önümüzdeki 6 aya bakın insanlar nasıl teker teker

    havadaki kuş yavrusu gibi düşecekler.arabadada aynı durum geçerli.HERKES arabasını yüksek fiyattan satmaya çalışıyor veya 0 araba alıp 3-4 bin km yapıp aldığından

    yüksek satmaya çalışıyor buraya kadar iyi hoşta. 2.elde alan var mı? buna bakmak lazım. 2. elde yığılmalar çığ gibi büyüyor yüksek fiyattan 0 araba alıp(kredi mağdurları olacaklar haberleri yok )

    aynı fiyata satamayan insanlar piyasada dolu. aralık ayında ve yenı yılın 1. ayında 2.el piyasası çökecek göreceksiniz !!!!!


    Yazdıklarınıza aynen katılıyorum, hala önünü görerek harcamalarını planlayan bir millet olamadık. cebinde 3-5bin para biriken 50bin kredi çekip araba alıyor, sonrası malum. Benim düşüncelerime göre otomobile ödenecek kredi aylık gelirin %30'unu geçmemeli. konut olursa da %50sini. konut daha farklı, öncelikli bir ihtiyaç, daha da açılabilir gerekirse.

    Kriz muhabbetini sadece buradan aldığım verilerle yazımıyorum, gidin kocaeli'ndeki işletmelerin sesini dinleyin. kapanan fabrika ve iş merkezlerini sayın, borçlarını ödemeyen kobilerin ve protesto yiyen çekleri, senetlerin sayısını inceleyin. Ne kadar güçlü olursak olalım ihracat yaptığımız ülkerini düşeceği bir ekonomik bunalım bizi mutlaka etkiler. Neyse bunlar ekonomistlerin işi, ben matematikçiyim.

    Ben sadece bir öngürüden bahsettim, herkes bununla ilgili doğru tespitler de yapmış. Ben de şunu ifade edeyim, aralık ayına kadar oluşacak olan değişim oranları bunu kısmen de olsa doğrular ya da reddeder. Bugün eylülün son günü. Yakında ODD nin raporlarında eylül ayı da yer alır. O zaman bu raporuda ekler tekrar tartışırız. Aramızda ekonomist olanlar varsa daha önceki (2007,2008,2009) yılları da bu rakamlarla değerlendirip daha doğru yorumlar yapabilir.

    2.el piyasasına gelince, en olumsuz etkilenecek olan da bu piyasadır. 0km satılmazsa 2.el de asla para etmeyecektir.

    Bu arada Türkçe'mizi yanlış kullanımımdan dolayı oluşan ifade karışıklıklarından özür dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

    araba almak için bir tane olumlu birşey söyleyin alayım,

    vergisinden tut, kaskosundan tut, mtv sinden tut, yakıtından tut, zammından tut neresinden tutarsan tut elinde kalır, şu devirde özellikle sıfır araç almanın hiçbir mantıklı açıklaması yok... elinde varsa ne ala, gittiği yere kadar kullan, nerde trak orda bırak ..

    haklısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caipirinha

    quote:

    Orijinalden alıntı: GitarxtanbuL

    bugun c4 ün fiyatı 44 - 45 binlira bırakta düşsün 30 liradan 1 kuruş fazla vermem ben o arabaya

    Bizim arkadaş almak istiyor, hemde 50 bin liralık olanlarından.

    off 50 binlira c4 vallahi oturup ağlarım ya
    tercih ve zefk meselesi saygı duymak gerek
  • Bence bu durumda bile bu kadar satıyorlarsa yine de satışlar fazla denebilir.Ben daha büyük bir düşüş beklerdim ama demek ki bu durumdan millet pek etkilenmemiş.
  • Şimdi beyler biz bayramdan sonra araba alalım mı almayalım mı?? 2.el



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _K_A_İ_N_ -- 30 Eylül 2011; 17:43:10 >
  • Otomobil sayısı düşmüyor aksine her geçen gün çoğalıyor. İşe birde bu yönünden bakalım. Satışlar uzun süredir baya artmış durumda. Buda piyasayı belli bir süre doyurdu bence. İkinci eldeki düşüşte sıfır araç satışlarındaki fazlalıktan kaynaklanıyor bana göre. Tabi otomobil fiyatlarında yılın ilk çeyreğine göre çok fazla artış gösterince düşme yaşanmasıda çok normal. Çoğu kişide Aralık ayındaki fiyat düşüşünü bekliyor ama şu andaki gidişat çokta birşey değişmeyeceğini gösteriyor. Şimdiki fiyatların üstüne 5 bindirip 3 lira indirim yaparlar.

    Şu anda ikinci elde yüksek model ve daha uygun fiyata sıfır ayarına yakın arabalara yönelmek daha mantıklı. En azından 5000 TL daha uyguna gelecektir.

    Ha millet sıfır arabaları kredi ile aldı. Öder ödeyemez onu ben bilemem.
  • vw satışlarını çok artırmış?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.