Şimdi Ara

Otomobil Dolandırıcılığı Hk. [ÇÖZÜLDÜ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
432
Cevap
6
Favori
46.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kardeş için rahat olsun diyecem ama olmaz biliyorum.kendi fikrimi söyliim.en azından öyle hissediyorum.bence o adam dolandırıcı değil paranı pzts arayıp ödeyecek inşallah.kötu bir tecrübe olarak yaşananlar geride kalacak.
  • dostum umarım hersey istedigin gibi olur başına gelen çok kotu bir olay. senı suclamıyorum asla bazen insanların basireti bağlanıyor. sende kendine kızmaktan vazgec ve bir şekilde hayatına devam et. para herzaman kazanılır. 1. sınıf dugun yapmazsında, 1sene sonra daha uygun bir dugun yapar sevdigin kızı alırsın.

    umarım herşey istediğin gibi olur.
  • iyi niyetli yorumlarınız bile içimi biraz olsun rahatlatıyor. ayrıca inşallah sevdiğime kavuşurum ya ne diyeyim ki hep dua ediyorum hep...
  • Abicim çok çok geçmiş olsun ALLAH düşmanımın başına vermesin böyle bir durum bu aralar bizimde araba satıp alma durumumuz var böyle kaba saba adam gördümü saten tek gitmek mantık işi değil..

    Babam arabayı satarkende alırkende %1000 ben yanında olup gereken herşeyi yaptıracagım muhasebe ve finansman okudugumdan az çok bilgim var bu konulardada..

    Yeniden çok çok geçmiş olsun arabayı çok çok iyi bir şekilde saklayın siz ve kuzeninizden başkası bilmesin eğer aracı sizden almak gibi bir durum olursa..



    Kendi adıma konuşuyorum şehirin ortasında benzini döker cayır cayır yakarım kimseye'de müdahale ettirmem çevredekileride uzaklastırırım...
  • Geçmiş olsun. Umarım arabanızı ya da paranızı geri alırsınız. Baştan sona okudum ve aklıma bir şey geldi. Zaten genel olarak hepimiz adamın dolandırıcı olduğu konusunda hemfikiriz. Ama bence şöyle bir durum da olabilir. Adam arabanın satışını aldıktan sonra sizi dolandırmaya karar verdi diyelim. Yani aslında paranızı verecekti ama ''nasıl olsa satışı aldım, eninde sonunda arabayı da alırım'' diye düşünerek sizi dolandırmaya kalkmış olabilir. Fakat sizden arabanın anahtarını istemesi ve alması, evrakları ısrarla istemesi bu ihtimali azaltıyor. Bu yüzden de, ben de diğer arkadaşlar gibi bu adamın dolandırıcı olduğunu düşünüyorum. Yukarıda yazdığım sadece aklıma gelen bir ihtimaldi (biraz da adamın memur olmasından ve çok ucuz olan polis numarasından dolayı sanırım). Eğer adam bu şekilde sonradan dolandırmaya karar verdiyse, işin zor olduğunu anlayınca, ya arabanızı ya da paranızı verir diye ümit ediyorum (ne kadar düşük bir ihtimal olsa da).

    Adam gerçekten bir memur olabilir ya da bir memurun kimliğini kullanıyor olabilir. Bence her ne kadar zor olsa da hukuk dışına çıkmayın. Haklı iken haksız konuma düşmek daha kötü.

    Onun dışında başınıza gelenleri forum ile paylaşmanızın size ve forumdakilere iki şey getirmesini diliyorum :

    Umarım forumun bu olayda size katkısı/faydası olur. Bu konuda daha tecrübeli arkadaşlar mutlaka vardır. Birlikten kuvvet doğar.
    Paylaştıklarınız forum sakinlerine bir tecrübe olur. İleride noterde satışı yaparken parayı almayıp imzayı atmadan önce sizin başınıza gelenler aklımıza gelse, hayır duamızı alırsınız. Bilgi ve tecrübe her zaman değerlidir.

    Allah yardımcınız olsun. İnşallah maddi ve manevi zararınızı en kısa zamanda telafi edersiniz. Davanızı takip edeceğim ve inşallah lehinize sonuçlanır. İyi geceler.




  • Geçmiş olsun! Dilerim gönlünüzdeki gibi sonuçlanır bu olay...
  • Arkadaşım başından geçen bu kötü olay için geçmiş olsun diyorum ...
    İnşallah mağduriyetin bir an önce giderilir ve üzerindeki sıkıntıyı atıp rahat bir nefes alırsın ...
    Bu ülkede namuslu insanlar için para kazanmak çok zor olurken, malesef namussuz şerefsizler için para kazanmak, para harcamak çok kolay olabiliyor.
    Ve kötülerin uyumadığını görüyoruz. Kötüler uyumuyor, her yerdeler ve cebimizdeki parayı nasıl çalabileceklerinin hesaplarını yapıyorlar ...
    Cep telefonlarımıza kadar dadandılar ... Kendilerini polis, savcı diye tanıtıp para, kontör istiyorlar ...
    Anadolu insanımız saf, temiz kalpli. İçlerinde kötülük beslemedikleri için karşı tarafı da kendi gibi iyi, temiz, dürüst zannediyorlar ...
    Bizler, sizin örneğinizdeki gibi olayları okuyunca kime, nasıl güvenebileceğimizi bilemiyoruz ...
    Bizim burada yapmamız gereken, her konuda bilinçli olup kötülerle mücadele etmek ...
    Kötülerin silahlarını bilmez isek mücadelede hep yenilen taraf biz oluruz.

    Sizlerden istediğim ; bu kötü olaylar vesilesi ile forumda bu konularda başlıklar açıp bizleri bilgilendirmenizi rica ediyorum.

    ''Araba alıp satarken dikkat edilecek hususlar nedir?''
    ''Araba alıp satarken unutulmaması gerekenler nelerdir?''
    ''Araba alırken hangi işlemler yapılmalı, nereye gösterilmeli, nereye bakılmalı?''

    ... ve benzeri başlıklar açıp bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz. Teşekkürler ...




  • öncelikle olay dolandırıcılık olmasa bile yaşadığınız onca üzüntü için çok geçmiş olsun..umarım herşey tatlı sonuçlanır..

    4 ay önce kendi aracımı sattığım kişi önce parayı benim hesabıma geçirmişti. sonra noterden beraber gidip satışını gerçekleştirmiştik..hala arada bir telefonlaşıp hal hatır sormak için..bundan sonra sizin de benzer insanlarla tanışmanız dileğiyle..
  • Dostum gerçekten geçmiş olsun, umarın senin istediğin gibi sonuçlanır bu durum, gerçekten insanın boş bir anına denk geliyor ben yapmam diyen insan bir anda hata yapabiliyor, bende geçen yıl aracımı satarken farklı bir şehirden (urfadan) gelmişlerdi almaya, satış saati öğle tatiline girmesine az bir zaman kalaya denk gelmişti, ben önce para diye direttim adamda acelem var hemen satışı ver bende bu arada havale yaptırayım felan dedi, neredeyse kabul ediyordum ki son anda vaz geçtim öğle tatilini beklettim keza havale yaparken sorun vs çıktı sonunda havale oldu parayı hesabımda görür görmez satışı verdim ama benim ki şanstı açıkçası neredeyse bende parayı almadan satışı veriyordum, haa tabii adamın günahını alamam belki sorun çıkmayacaktı, aldım zaten neticede parayı ama belkide önceden satışı yapsaydım sorun yaşayabilirdim çünkü noterde satış parasını bile bana ödettirdi para çekip vericem ayrıca dedi ama sonra o da kaldı. Neyse.... Şu an sizin durum açıkçası zor bir süreç, size hukuksuz bir davranışa girmemenizi tavsiye ederim yoksa haklıyken haksız çıkabilirsiniz. Noterden ve tapuda yapılan şatışlarda havale şartı aranmıyor bunu bilin öncelikle ayrıca kamera kayıtlarıda işinizi çözmez bence notere girmeden verdim diyebilir, yaklaşık 15 gün geçmesine rağmen parayı ödememesi bence kötü niyetini ortaya koyuyor, muhtemelen posta ile ruhsatın gelmesini bekliyor daha sonra o da birşeyler yapacaktır tahminimce. Bir an önce iyi bir avukatla hemen hukusal işlemlere başlayın savcılığa şikayet etmişsiniz ama adam ruhsatla çıkıp geldiğinde parayıda ödedim dediğinde acaba savcılık ne diyecek onu da bilemiyorum. Nasıl olur bilmiyorum ama önlem amaçlı dava vs açılabilirmi acaba bir avukatınıza sorun. Gerçekten çok geçmiş olsun üzüldüm durumunuza.....




  • geçmiş olsun arkadaşım inşallah bu süreçte haklı olrak arabanıza kavuşursunuz.. mahkemeden olumlu bir yanıt çıkar umarım..

    eğerki çıkmadı dilem (allah korusun) gidin o adamı bulun ya zorla satışı almak için imza alın yada bir daha imza atamayacak duruma getirin..

    tekrar geçmiş olsun..
  • Çok geçmiş olsun. Bu yaşadığınız olay bana kendimi hatırlattı. Elimde ufak tefek pc parçaları vardı. Güç kaynağı için biri aradı. Neyse gönder parasını göndereyim falan dedi... 25-30 Lira gibi bir değeri olduğundan nasılsa parayı yatırır diye kargoladım. Ertesi gün ne adam tel e cevap verdi ne bir daha aradı vs.. Dolandırıldığımı anladım. O zaman kendimi kötü hissetmiştim. Hani ihtiyacı olsa bedava bile verirdim ama aldatılmış olmam, bana yalan söylemiş ve benim masum duygularımla oynamış olmasından dolayı çok sinirlenmiştim. Hani o an karşımda olsa ona neler yapmazdım. 37 bin liranın yanında 25-30 lira az gibi gözükse de neler hissettiğinizi inanın hem yazınızı okurken hem de kendi tecrübelerimle yaşamış gibi hissettim. Arabayı sakın vermeyin. Emellerine ulaşamasınlar. En kötü ihtimalle parça olarak satın ama sakın arabayı vermeyin. Umarım adalet yerini bulur. Bu arada sizi telefonla aradıklarına göre konuşmaların kayıtları mevcuttur ve bir ihtimal delil olarak kullanılabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kestamit -- 1 Eylül 2011; 4:53:39 >




  • GEÇMİŞ OLSUN
    4 beş kez araba alıp satıp
    bu işin ticaretini yapmam ama
    amcama verdiğm opel vectranın parasını hemen alıp
    hemen notere dedim amcam ne gerek var falan dediysede amca gidelim dedim ısrar
    ettim
    bi tecrübe
    bi arkadaş izmire kapora yolladı
    sonra ankaraya kadar gitti
    izmire gitmesine egrek kalmadan DOLANDIRILDIĞINI ANLADI
    geri döndü
    tabiki geçmiş olsun
    o şahsı geçici ruhsatta tc kimlik numarasından bul
    arabayı hipotek gösterip bankadan bağlatabilirler
    buraya dikkat noter satışı yeterlidir. İPOTEK İÇİN
    bu işi ikili halletmeye bak
    savcılığa başvurman doğru bi hareket
    süreci hızlandırır AMA BİŞEY OLMAZ SADECE BİRAZ OT YOLDURURLAR
  • Öncelikle geçmiş olsun.. Böyle durumlarda parayı tamemen alıp satışı öyle yapmak gerekir...
    Aynı şey benim dayımın başına geldi aracını sattı fakat parasını alamadı ve adamıda 1 seneden fazla aradı onuda bulamıyor.. En sonunda ümidi kesti allaha havale etti Gercekten cok feci durum Savcılıga vermeniz iyi olmuşş

    Adam o gece araba benm istediginizi yapın dedigine göre kendini cok uyanık sanan tiplerden satış üzerine geçti diye rahat..
    Ama siz önce davrandıgınız için öndesiniz rahat olun hiç bişey yapamaz evrakları vermediginiz iyi olmuş ama yedek anahtarın onda olması ayrı sıkıntı fakat aracı sakladınız iyi olmuş Sonuna kadar gidin ALLAH deiypde insanları dolandıran bu heriflerden hesaıbını sorun Para verdim derse kanıt göstersin Savcı beye..Oda olmadıgına göre paranı vermek zorunda Paranın üstüne yatmak kolay degil öyle Allah yardımcıınz olsun.

    Sevdiginize kavuştursun.Saygılar




  • bilmiyorum arkadaşlar gerçekten beynim durdu artık. bu adam beni nasıl kandırdıysa savcıyı da kandıracak gibi geliyor çünkü ikna kabiliyeti çok yüksek. ben paramı almadım diyorum ama bu adam savcının karşısına geçip madem parasını almadı niye noter satışına imza attı demeyecek mi? elinde kapı gibi noter satışı var yani parayı verdim demesini destekleyecek. benim ise paramı almadığımı ispatlayacak tek şey o gece geldiğinde madem senet imzala dediğimizde imzalamayıp giderken yanımızda olan insanlar ben ve babamla birlikte 6 7 kişi bu adamı gördü ve olaya şahitler savcılığa bunları da şahit yazdırdık ama bu adam da yalancı şahitler bulup getiremez mi? getirir... hem bu adamın aracı şuan 3. bir kişiye satmamış olması bence normal. şimdilik trafikten gelecek yeni ruhsatı bekliyor bana kalırsa. yeni ruhsat geldiği anda satışı gerçekleştirecek diye düşünüyorum ve o zaman benim işim daha da karmaşık bir hal alacak.

    fakat şu da var benim parayı almadığımı banka hesaplarımı görerek anlayabilirler. kendi şahsıma 3 bankaya borcum var toplan 7 bin tl civarında babamın da banka kredi borcu var 20bin tl bunları kıtı kıtına ödüyoruz. yani ben bu parayı almış olsam ve o parayı düğün yapmıcak olsam bu borçları kapamak için kullanmazmıydım. kullanırdım ama savcı buna ne kadar inanır? noter satışını verdikten sonra bankaya gittik ordaki bankanın kamera kayıtları var. bi de bişey sorcam arkadaşlar. geriye dönük telefon konuşma kayıtları ses kaydı olarak çıkartılabiliyor mu? yoksa sadece aranan numaralar ve süreleri mi çıkartılıyor? teknik takibe girdikten sonra ses kayıtları çıkıyor onu biliyordum da teknik takip olmadan öncesi sanırım sadece görüşme zamanı ve arayan numara şeklinde çıkıyor sanırım :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egzersayz

    bilmiyorum arkadaşlar gerçekten beynim durdu artık. bu adam beni nasıl kandırdıysa savcıyı da kandıracak gibi geliyor çünkü ikna kabiliyeti çok yüksek. ben paramı almadım diyorum ama bu adam savcının karşısına geçip madem parasını almadı niye noter satışına imza attı demeyecek mi? elinde kapı gibi noter satışı var yani parayı verdim demesini destekleyecek. benim ise paramı almadığımı ispatlayacak tek şey o gece geldiğinde madem senet imzala dediğimizde imzalamayıp giderken yanımızda olan insanlar ben ve babamla birlikte 6 7 kişi bu adamı gördü ve olaya şahitler savcılığa bunları da şahit yazdırdık ama bu adam da yalancı şahitler bulup getiremez mi? getirir... hem bu adamın aracı şuan 3. bir kişiye satmamış olması bence normal. şimdilik trafikten gelecek yeni ruhsatı bekliyor bana kalırsa. yeni ruhsat geldiği anda satışı gerçekleştirecek diye düşünüyorum ve o zaman benim işim daha da karmaşık bir hal alacak.

    fakat şu da var benim parayı almadığımı banka hesaplarımı görerek anlayabilirler. kendi şahsıma 3 bankaya borcum var toplan 7 bin tl civarında babamın da banka kredi borcu var 20bin tl bunları kıtı kıtına ödüyoruz. yani ben bu parayı almış olsam ve o parayı düğün yapmıcak olsam bu borçları kapamak için kullanmazmıydım. kullanırdım ama savcı buna ne kadar inanır? noter satışını verdikten sonra bankaya gittik ordaki bankanın kamera kayıtları var. bi de bişey sorcam arkadaşlar. geriye dönük telefon konuşma kayıtları ses kaydı olarak çıkartılabiliyor mu? yoksa sadece aranan numaralar ve süreleri mi çıkartılıyor? teknik takibe girdikten sonra ses kayıtları çıkıyor onu biliyordum da teknik takip olmadan öncesi sanırım sadece görüşme zamanı ve arayan numara şeklinde çıkıyor sanırım :(


    bu arada eğer içiniz rahat değilse savcıdan telefonunuzun dinlenmesini talep edin.mutlaka arayacaktır.bir de eski kayıtlar sanırım mahkeme kararı ile gsm şirketinden istenirse çıkarılıyor.




  • sayın rolan rumuzlu arkadaşım ben savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonraki gün tekrar gidip telefonlarımın dinletilmesini istiyorum dedim ama şu süreçte böyle bişeye gerek yok deyip beni gönderdi. :(
  • çok büyük geçmiş olsun... inşallah lehinize sonuçlanır... benim bildiğim geçmiş konuşmalar kaydedilmiyor. fakat süre hangi baz istasyonu ve mesajlar kaydediliyor diye biliyorum. ayrıca kendini polis diye tanıtıp arayan numaraları savcıığa bildirdiniz mi??? belki o numaralardan birşeyler çıkabilir ???
  • Hocam nasıl parayı almadan imza atıyorsunuz anlamıyorum ? Burada dolandırılma olayı var, savcılık konuyu araştırdıktan sonra aracın size geri verilmesini talep edecektir hiç şüpheniz olmasın . Noterde kamera var , Banka hesap kayıtları , Telefon konuşmaları vs..


    Ben sık sık araç değiştiren birisiyim bu yüzden bu konulara çok dikkat ederim.. Belki işinize yarar diye anlatıyorum

    Araç alırken;
    En son pazartesi araç satın aldım. İmzaları atmadan önce parayı araç sahibine gösterdim ondan sonra imzaları attık ve parayı teslim ettim. Zaten benim gibi arabayı alacak kişinin parayı koyacağı ya çantası olur ya cebi dolu olur. Alıcı kahveye gider gibi notere geldiyse şüpheyle bakmak lazım ona.

    Araç satarken;
    Arabamı satarken ilk önce bankaya giderim parayı hesabıma yatırmasını isterim. Bana güvenmesi için araç satış işlemi için para yatırıldı diye not yazılmasını isterim. Ondan sonra beraber notere gideriz imzaları atar işimiz biter. Arabayı almaya gelen şahıs özel helikopterle de gelse güvenmem.




  • Arabayı almaya gelince ifadesini al dostum bu adamınSavcılık işi çözecektir inşallah
  • Çok geçmiş olsun, İnşallah lehinize bir şekilde son bulur.

    Benim aklıma gelen ilk şey arabanıza yanlışlıkla filan gidip bakmayın şeklinde oldu. Çete durumu varsa sizi takip ediyor olabilirler arabanızın yerini bulmak için.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.