Şimdi Ara

Otomobil Dolandırıcılığı Hk. [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
432
Cevap
6
Favori
46.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ramazan ayı gibi mübarek bir ayda Ağustos'un 18inde arabamın noter satışını dolandırıcılara kaptırdım. Bu adamların dini imanı yok gerçekten...
    Meşhur oto alım-satım sitesinden birinde 2009 model focus'umu satışa çıkardım ve 17sinde beni alıcı kılığında arayan bir şahıs aracı görmek istediğini söyledi ve o gece aracı görerek son pazarlığımızı yapıp 37bin tl de anlaştık. Bunun üzerine alıcı kılığındaki şahıs ertesi gün aracı almak üzere geldi. önce notere gittik fakat aracın üzerinde trafik cezası olduğu için onu ödemek üzere vergi dairesine gittik. Burada bana cezayı ödemem için 300 tl para verdi ve ardından aracın yedek anahtarına bakma için aldı. Daha sonra notere gittik ve satışı vermek üzere sıramızı bekledik ama bu tip olayları da bildiğim halde adam beynimizi öyle güzel yıkamıştı ki adama parayı sormak aklıma bile gelmedi. (Malum ramazan ayında dini duygular en üst seviyede ve adam namazında niyazında öyle güzel konuşuyor ki mest etti bizi resmen. Kendine inandırdı.) satış için imzalar atılırken noter sormadı paranızı aldınız mı almadınız mı diye bunu özellikle belirtmek istiyorum çünkü herkes bunu soruyor. noterin sorması gerekirdi diye. evet biliyorum sorması gerekirdi ama sormadı. velhasıl biz satışı verdikten sonra parayı istediğimde satış evraklarını alıp hemen dışarı çıktı çabuk çabuk hadi bankaya dedi saat zaten 17:35 olmuş bankalar kapanmıştı bile. noterdeki son satış işlemini biz yapmıştık. benden hesap numarası istedi. hesap numarasını verdim ve ilgili bankaya gittiğimizde hesaba herhangi bir para yatmadığını gördük. telefonla tekrar birini aradı ve paranın ne olduğunu sordu. o da banka kapandı parayı yatıramıyorum yarın yatıralım dedi. biz hala saf halimizle adama inanıyorduk çünkü adam bizi öyle bir inandırmıştı ki kendine aklımıza bile gelmiyordu parayı alamayacağımız. arabaya bindik ve adamı otobüs terminaline bıraktım o sırada içime bi kurt düştü adama seslenip elindeki noter satışını istedim. bana bunlar senin işine yaramaz ki ne yapacaksın bunları diye sitem etti fakat ben yine de evrağı aldım ve arabayı ona parayı verdiğinde teslim edeceğimi söyledim. akşamına arayıp bu duruma üzüldüğünü ve oturup konuşmak istediğini söyledi bende buyur gel dedim. geldi ama bu kez yanında 1 bayan ve 2 erkek şahısla birlikte. kendi aracımla gitmiştim buluşma yerine ve otoparktaki aracın yanına da bi arkadaşımı bırakmıştım. çünkü yedek anahtar ondaydı ve şüpheli hareketlerde bulunuyordu. oturup sohbet ettikten sonra lafı tekrar aracın satış evraklarına getirdi bende evrakların babamda olduğunu söyledim. bunun üzerine babamın yanına gittik ondan bu evraklar sizin işinize yaramaz diyerek evrakları istedi senet yapalım dedi bizde senet bulduk gecenin bi yarısı ama bu kez çark etti ve senedi imzalamadan gitti ve giderken de tamam siz bana güvenmiyorsunuz ama o araba zaten benim evraklar sizde kalsa nolur kalmasa nolur senette imzalamıyorum evrakları da almıyorum dedi. ardından da kendi geldikleri araca hızlıca binerek uzaklaştı ve adamı bu son görüşüm oldu. sabahına savcılığa giderek durumu anlatıp suç duyurusunda bulunduk. aracı sakladık savcının da bu konuda bilgisi var zaten.

    şimdi araç bende noter satışları bende fakat satış şahsın üzerine geçti, 300tl nin dışında herhangi bir ücret almadım. aracın yedek anahtarı da onda. aracı ayın 18inden beri almaya gelmedi. herhangi bir çalıntı bildirimi de olmamış henüz. sizce bu durumda ne olur?

    O parayla düğün yapıp ev eşyalarımı alacaktım ve bu paradan başka hiçbir birikimim yok tek dayanağım buydu. Sizce hiç mi ümit yok? Lütfen beni rencide edici sözler yazmayın arkadaşlar gerçekten çok zor durumdayım alay edilecek durumda değilim. psikolojim bozuldu resmen. üstelik sevdiğim insana ve onun ailesine karşı da ne diyeceğimi bilemiyorum. Of Allah'ım ben ne hallere düştüm yaa :(((



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asrxus -- 22 Aralık 2012; 16:54:10 >







  • malesef araç satarken satıcı-alıcının parayı noterde takaslaması en sağlamıdır.Orda da paraların sahte olup olmadığını bankadan teyit etmek lazım.Bir tanıdık 23.000 liralık aracını satmış parasınıda noterde almış paranın 10.000 lirası sahte çıkmış..........
  • dolandırıcılıkta sınır tanımıyor bu adiler ya yuh arkadaş. bu insanlar bu paraları o kadar kolay mı kazanıyor. benim ailemin yıllarca beni evlendirmek için biriktirdikleri parayı tam da hayırlı bi kısmet bulmuş evlenecekken dolandırıcılara kaptırıyorum yok böyle birşey yaa. Hep dua ediyorum hukuk umarım bizim mağdur olduğumuzu görür ve satışı iptal eder. yoksa benim evlilik hayallerim bikaç yıl ertelenecek. o araba benim gelecek hayallerime kavuşmamı sağlayacaktı şimdi ise herşeyimi tüm birikimimi kaybettim offf :(((
  • Vallahi arkadaşım çok kötü bir duruma düşmüşsün. Geçmiş olsun..

    Yakın zamanda bir arsa satış işimiz oldu. Milyon kere alıcı parayı hesaba yatırmadıktan sonra tapuda imza atmayın diye tembihlememe rağmen bizimkiler önce adama satışı vermişler. Sonrasında Tapu dairesinden beraber bankaya gitmişler, adam parayı hesaba havale etmiş. 33 bin TL gibi bir rakamdı bu arada. Geldiklerinde bir sürü kızdım hadi adam vermese ne hak iddia edebileceksiniz diye.. Tabi bizimkiler olur mu öyle şey niye vermesin? tarzında yaklaşıyorlar olaya.. Herkesi kendileri gibi zannediyorlar..

    Sizin olayda adam(lafın gelişi) aracın resmi olarak sahibi olmuş. Moralinizi bozmak istemem ama hukuki olarak da bunun önünü alabilecek bir unsur görünmüyor. Karşı tarafın insafına mı kaldı diyeyim yoksa sizin ofansif tavrınıza mı.. Bu iş ancak karşı tarafın arabanın satışını size 4 S kuralı çerçevesinde vermesiyle hallolur..

    Allah kolaylık versin, umarım bu işten sıyrılabilirsiniz..




  • kendimi senin yerine koydum hakikaten çok can sıkıcı bir durum. insanın uykuları kaçar. bu işin sonu nereye varır bilmiyorum.

    ama adam resmen ayakta uyutmuş. dese ki ben parayı verdim saydı aldı. noterde de imzamızı attık. işlemi hallettik. nasıl kanıtlayabilir bir insan bunu. moralini bozmak için yazmıyorum bunları ama gerçek bu.
  • Geçmiş olsun,gerçekten çok üzüldüm.Bu gibi durumlar neticesinde,dikkatli olunmasını gerektiğini sık sık dile getiriyoruz.Ama bu insanlara bir türlü engel olunamıyor ne yazık ki.

    Arkadaşın bu zamana kadar parayı vermemesi,aramaması niyetini belli etmiş,anlaşılan vermeyecek.Aracın sizde olması iyi bir durum gibi gözüküyor ama ne yazık ki tüm kozlar onun elinde.Parayı elden verdim ancak aracı vermedi diyerek çalıntı ihbarında bulunabilir.Hatta beni dolandırdı bile diyebilir.Bana göre yapılacak tek bir durum var,konuşmak için çağırın zorla almayı deneyin.Üç bin beş bin lira olsa sineye çekilir ama başka yol bırakmamış gibi gözüküyor.Allah yardımcınız olsun..
  • bunlar mutlaka organize bir is. plakadan kontrol edin. emınım arac yenıden el degistirmis bile olabilir. alıcının adı soyadını ve arac plakanızı atarsanız pmden bir de ben bakayım. levent isimli bir arkadasımız var. onun da basına gelmisti. arastırmada baya neticelere ulasmıstık. ben de gecen sene araba satmıstım ekimde. adam bir bankada calısıyor. yeri belli yurdu belli. ama noterde yapmak zorunda kalmıstık once devri.

    sistem bence yanlıs. noterlerin bir hesabı olacak bence. o hesaba musteri parasını yatıracak satıs gerceklesirse para satıcının hesabına aktarlacak. bu islem için bir hesap islemi alınacak.
    yoksa su anki sistem tamamen guven ustune kurulu. ama kac kisi tanıdıgına araba satıyor ki. 2 kere araba aldım sattım. 4 kisiyle muhatap oldum. 4 u de tanıdık degildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankarametinerr -- 31 Ağustos 2011; 22:15:52 >
  • yok kardeşim bu adamın insaftan falan anladığı olsaydı eğer camide ikindi namazını kıldıktan sonra gelip beni dolandırmazdı. bunlar dini kötü emellerine alet etmiş Allah korkusu olmayan, kul hakkı nedir bilmeyen insanlar. Zaten bunları bilseler böyle işler yapmazlar. Anladığım kadarıyla hukuk bizi bu durumda koruyamıyor yani :( Vay be ne hallere düşmüşüm ben. Ailem ise hala hukuka olan inançla arabanın satışının iptal olacağı kanaatinde. Zaten bizim gibilerin bu dünyada yeri kalmamış arkadaş devir düzenbazlık devri olmuş. Çalanın yanına kar kalıyor herşey vay halimize... :((((
  • gerçekten çok zor bir durum.
    Allah yardımcınız olsun.

    benim siz dahil tüm arkadaşlara tavsiyem, artık teknoloji gelişti.
    noterdeyken cep telefonunuz ile bankanızın mobil şubesine girin.
    oradan ilgili hesabınıza bakın.
    paranın havalesini görünce noterde satışı tamamlayın.
  • yani hakikaten can sıkıcı bir durum,ne desek boş ama sizin yaptığınız hiç olacak şey değil ki hocam...insanlara güvenmemeyi öğrenmek size epey pahalıya mal olmuş...arabayı da yakında sizden isteyecektir,devamında -çalıntı ihbarı bile yapabilir- polis zoruyla da olsa arabayı alır...olayı çözecek "kanuni" bir çareniz yok...
  • hukuk bir yere kadar. sımdı aracbir daha el degistirse nolacak. 3. kısı her zaman masum aksi ispat edilmedikce. arac bir daha el degistirmeden birsey yapmanız lazım bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankarametinerr

    bunlar mutlaka organize bir is. plakadan kontrol edin. emınım arac yenıden el degistirmis bile olabilir. alıcının adı soyadını ve arac plakanızı atarsanız pmden bir de ben bakayım. levent isimli bir arkadasımız var. onun da basına gelmisti. arastırmada baya neticelere ulasmıstık. ben de gecen sene araba satmıstım ekimde. adam bir bankada calısıyor. yeri belli yurdu belli. ama noterde yapmak zorunda kalmıstık once devri.

    sistem bence yanlıs. noterlerin bir hesabı olacak bence. o hesaba musteri parasını yatıracak satıs gerceklesirse para satıcının hesabına aktarlacak. bu islem için bir hesap islemi alınacak.
    yoksa su anki sistem tamamen guven ustune kurulu. ama kac kisi tanıdıgına araba satıyor ki. 2 kere araba aldım sattım. 4 kisiyle muhatap oldum. 4 u de tanıdık degildi




    aracı şimdi kontrol ettirdim 3. bir şahsa devir yok henüz. gerçi 3. bi şahsa satış yapsa bu adam beni savcı kanadında haklı çıkarır zaten. çünkü araç bende ve aracı görmeden alan kişi zaten onlardan biri demektir. bu işin organize olduğu da buradan ispatlanabilir. ama şuan böyle bi durum yok. noter satış işlemleri hakkında söylediğin şey çok mantıklı bi sistem devletin bu duruma el atıp ben ve benim gibi mağdurların daha da çoğalmasını engellemesi lazım. hep dua ediyorum satışın iptali olur diye tek yaptığım şey bu başka bi inancım güvencem kalmadı çünkü :(((




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egzersayz


    quote:

    Orijinalden alıntı: ankarametinerr

    bunlar mutlaka organize bir is. plakadan kontrol edin. emınım arac yenıden el degistirmis bile olabilir. alıcının adı soyadını ve arac plakanızı atarsanız pmden bir de ben bakayım. levent isimli bir arkadasımız var. onun da basına gelmisti. arastırmada baya neticelere ulasmıstık. ben de gecen sene araba satmıstım ekimde. adam bir bankada calısıyor. yeri belli yurdu belli. ama noterde yapmak zorunda kalmıstık once devri.

    sistem bence yanlıs. noterlerin bir hesabı olacak bence. o hesaba musteri parasını yatıracak satıs gerceklesirse para satıcının hesabına aktarlacak. bu islem için bir hesap islemi alınacak.
    yoksa su anki sistem tamamen guven ustune kurulu. ama kac kisi tanıdıgına araba satıyor ki. 2 kere araba aldım sattım. 4 kisiyle muhatap oldum. 4 u de tanıdık degildi




    aracı şimdi kontrol ettirdim 3. bir şahsa devir yok henüz. gerçi 3. bi şahsa satış yapsa bu adam beni savcı kanadında haklı çıkarır zaten. çünkü araç bende ve aracı görmeden alan kişi zaten onlardan biri demektir. bu işin organize olduğu da buradan ispatlanabilir. ama şuan böyle bi durum yok. noter satış işlemleri hakkında söylediğin şey çok mantıklı bi sistem devletin bu duruma el atıp ben ve benim gibi mağdurların daha da çoğalmasını engellemesi lazım. hep dua ediyorum satışın iptali olur diye tek yaptığım şey bu başka bi inancım güvencem kalmadı çünkü :(((


    adam benzeri bir arabaya plaka takar götürür. satıcıa alır. ama noter devri sonrasında cıkar bu dolandırıcı. "aldıgım sahibi anahtarıyla gelmıs arabayı kacırmıs" dese. ne tutturursun.

    ankarada etimesgutta ve ulusta bir cete cokertildi bu isleri yapan. sehriniz nere




  • Geçici ruhsat sizde mi?Eğer sizdeyse o olmadan satış yapamaz diye biliyorum.Ama gidip ruhsatı alırsa yapabilir.Noterde aynı duruma düşen bir gence denk gelmiştim,notere satışı iptal etmesi için dil döküyordu ama noter bunun mümkün olmadığını anlatıyordu.

    Sözleşmede ev adresi yazıyordur,ben olsam bir gece evinden aldırır satışı almadan bırakmazdım..
  • geçici ruhsat noter satışı eski ruhsat araç vs herşey bende. onda olan ise resmiyette noter satışının kendinde olması ve aracın hiç kullanılmamış yedek anahtarı. bilmiyorum ne olacak. bu arada derdime ortak olan arkadaşlara sıkıntımı paylaşanlara çok teşekkürler. :(((
  • Yedek anahtarın parasını almışsınız zaten..Dediğim gibi şahsı arayın düşüncesini sorun,ya parayı ver ya satışı ver deyin.İkisinede yanaşmıyorsa o halde ben almasını bilirim deyin,40 bin liralık aracı göz göre göre vermeyeceğinizi,bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapacağınızı özellikle belirtin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranov -- 31 Ağustos 2011; 22:42:03 >
  • hocam çok geçmiş olsun kendimi sizin yerinize koydum bir an muhtemelen şu an hapiste olurdum

    hocam ne yapın ne edin o noterin kamera kayıtlarını bi şekilde alın
    çünkü adamın ilk diyeceği laf: noterde elden parayı verdim
    ne olursa olsun o kamera kayıtları sizin için çok önemli
    eğer noterde verdiğini iddia ederse ( muhtemelen edecektir ) bu kamera kayıtları sayesinde adamın aslında dolandırıcı olduğu ortaya çıkar.

    inşallah en kısa sürede olay sizin lehinize sonuçlanır ve rahat bi nefes alırsınız

    yazmak istemiyorum ama farklı bi şekilde sonuçlanırsa arabayı boş bi arazide benzin döküp yakın yine de yar etmeyin o ş................
  • bence notere gıt bastır.noterlerın satış sözleşmesını 1 gun içinde iptal etme yetkısı var.benım bı arkadaşında basına gelmişti.notere tekrar gıttık hemen ıptal ettı.bence bı notere gıdın derım.tekrardan geçmiş olsun.
  • adam iyi bir tezgah kurmuş satışı almış şimdi yeni ruhsatı çıkartacak ve aracım çalındı diyecek elinizdeki evraklar bi işinize yaramaz yapacak hiçbirşeyiniz yok artık geçmiş olsun aracı iyi bir yerde saklayın ve adamın parayı getirmesi için dua edin para vermek istemezse vermez size sizde o araçla trafikte gezemezsiniz işinize yaramayan bir araç olur biraz ağır oldu biliyorum ama gerçekler bunlar senet imzalatmış olsaydınız en azından aracın üstüne haciz koyma gibi bir şansınız olurdu ki o yolla da aracı geri almak biraz zor olurdu ama en azından bir yol olurdu
  • satış sende ise hiç bişey yapamaz arabanı başkasınada nasıl satacak notere gidin hocam noterden satış evrakını tekrar almayı deneycektir acilen notere gidin ve arabayı saklamak yerine anahtarı değiştirin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.