Şimdi Ara

Otobüste cep tel. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Otobüste cep tel.


(En Son Oy Tarihi: 18.4.2006)
Giriş
Mesaj
  • +1 ben şahit oldum yeşil otobüslerle kadıköyden mecidiyeköye giderken bitanesi konuşuypdu ve köprüden sora otobüs yolun ortasında stop etti allahtan geceydi de fazla bi tehlike olmadı.Yani adamlar okadar yazıyı boşuna mı yazıyolar oraya.
    (ayrıca şu polifonik melodilerede uyuz oluyorum en alakasız yerlerde çalmıyomu en alakasız melodiler)




  • açık kalmalı mı bilemem ama otobüste konuşulmamalı yaw en azında hayvan gibi bağırarak konuşulmamalı mecbur mu millet seni dinlemeye ... yani yeşil kırmızı pembe farketmes otobüs toplu taşıma aracıdır ve otobüste telefonla konuşmak, hele uzun süre hele bir de yüksek sesle konuşmak çok ayıp bişey bu tür insanaların imha edilmesi gerekiyor ...

    br kah kah kih kih muhabbet edip bütün otobüsü inletenler de imha edilmeli ... zaten binbir zorlukla okulumuza işimize gidiyoruz bi de onları mı çekicez ...
  • abs li mercedes 0345k larda kaparım

    ama diğerlerinde açık.. zira diğerlerinde ab asr falan yok..
  • nireye gideseniz neye binerseniz
    yolunuzda hep acik olsun
    telefonunua da
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RedStar

    kapatılması kesinlikle gerekmez.mekanik olarak asla yok abs si yok elektronik enjeksiyonu bilmem nesi etkilenmez.bu kanıtlanmış bişi deildir ve çok saçmadır.atmosferde cep telefonunun yaydığı dalgalardan çok çok daha güçlü frekansa aship dalgalar vardır.etkilese bunnardan sıra cep tellere gelmez bile merak etmeyin.sadece bu konuda yapılan iddialara kesin kanıt bulunamadığından yasaktı.ve artık yavaş yavaş uçaklarda bile serbest olmaya başladı.çünki etkilemedeği kanıtlandı.ben bugüne kadar cep telefonunun yok frenlerini kitleyipte yok ateşlemesini karıştırıpta yok bilmem ne olupta kaza yapan bişiye hiç rastlamadım.


    Bu olay başıma 3 kere geldi... Bi kere Harbiye'de bayram günü tıklım tıklım otobüs, önde çalan bir telefonla aynı anda kilitlendi ve durağa giriyorduk o hızla... Neyse bişey olmadı kimseye ama öldüreceklerdi adamı...

    Ayrıca birkaç ay evel, tam Boğaz Köprüsü'nün üzerinde yine bir cep telefonu yüzünden kaldık... Başka otobüs bekledik...

    Bir kere de 3-4 sene evel dershaneye giderken sabah adamın biri duraktan otobüse telefonla konuşarak bindi ve otobüs bi daha yerinden kalkmadı...

    Siz devam edin telefonu açık tutmaya... Ama benim bindiğim otobüste görmeyeyim, kapışmayalım...




  • AÇIK KALMALIIII
  • Arkadaşın biri istanbulda ABSli otomatik vitesli fln yeşil otobüslerle giderken -
    (cep telefonu yasak kapatmak gerekiyo) - elemanın biri açıp telefonla
    konuşmaya başlamış. Tabi etraftan uyarı gelmiş telefonla konuşmak yasak
    diye. Adamda ne desin telefonda konuştuğu vatandaşa "Abi otobüsteyim,
    telefonda konuşmak yasak, sen konuş ben dinliyorum"
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Preston

    Arkadaşın biri istanbulda ABSli otomatik vitesli fln yeşil otobüslerle giderken -
    (cep telefonu yasak kapatmak gerekiyo) - elemanın biri açıp telefonla
    konuşmaya başlamış. Tabi etraftan uyarı gelmiş telefonla konuşmak yasak
    diye. Adamda ne desin telefonda konuştuğu vatandaşa "Abi otobüsteyim,
    telefonda konuşmak yasak, sen konuş ben dinliyorum"









  • sanırım bu konuda dünyada ilk idik
  • Allah Korusun otobüsteyken tanıdık birinin başına bişey gelse ! Bu anneniz babanız da olabilir.

    Kapatılmamalı
  • Ben olaya başka bir yönden bakacağım. ABS bilmem ne ya da güvenlik değil. Ben her türlü toplu taşıma aracında (Vapur dahil) kapatıyorum ve kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Fabrikaları olan, cep telefonu onun için ölümcül derecede önemli olan kişiler zaten toplu taşımaya binmez.

    Ben otobüste, minibüste ya da dolmuşta milletin ailevi sorunlarını dinlemek zorunda mıyım? 3 numaralı koltukta oturan kadının bütün hayatını dinledim geçen gün 20 küsür numarada oturuyordum. (Şuan tam hatırlayamıyorum numarayı)

    Sonra kalp pili takan kişilerin toplu taşıma araçlarına binme hakları yok mu? Dolmuşda zaten sıkış tepiş oturuyoruz. En fazla 7 - 10 dakikalık Üsküdar - Kadıköy arasında adam dayanamıyor dirseği ile dürte dürte telefonu çıkarıp geyik yapmaya başlıyor millet ile. Ben şahsen son derece görgüsüzce görüyorum. 10 dakika telefonu kapatmakla hiçbirşey olmaz.

    Ve iddia ediyorum ki Dünyanın hiçbir ülkesi ellerinde telefon ile dolaşma konusunda bizimle baş edemez. Kadıköy gibi kalabalık bir yerde bile yürürken mesaj göndermeye çalışmak ve ona buna çarpmak, farketmeden caddenin ortasına çıkmak gibi yeteneklerimiz var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vozer -- 26 Şubat 2005, 11:15:28 >




  • yüksek frekansla alakası yok aslında cep telleri çalarken bilgisayar radyo falan etkileniyor ya işte bu düşük frekansla oluyor ...bu aslında abs yi etkilemiyor abs aslında manyetik alanlardan korumalı bir bölgede...ama abs yi kontrol eden hız sensörleri düşük frekanstan etkileniyor ve hız bilgileri yanlış algılanıyor ve hızlı giden araç duruyormuş gibi bile algılanabiliyor ..frene basılmadığı an bir problem yok fakat hız değerleri yanlış okunduğu an frene basıldığında araba takla bile atabilirmiş...bence kapatın ben unutuyom ama siz kapatın..hatırlayınca bende kapatıyorum...
  •  Otobüste cep tel.

    quote:

    Bir adet "Beyin" diye tabir edilen ECU (Electronic Control Unit - Elektronik Kontrol Ünitesi), Dingil sayısının iki katı kadar manyetik hız sensörü ve fren sisteminin yapısına bağlı olarak (Pnömatik yada hidrolik) modulatörler (Akışkan kontrolünü sağlayan valf sistemleri).

    Sistemin basit işleyişi ise şu şekilde; araç hareket halinde iken her bir tekerlekden hız sensörleri vasıtasıyla tüm tekerleklerin hızları alınır. Makine mühendisi arkadaşlarım bilirler tekerlek hızları birbirinden araç düz gitmediği sürece hep farklıdır. Ancak bu çok büyük bir fark değildir.

    Kontrol ünitesi tekerleklerden bir yada bir kaçının "0" yada sıfıra yakın bir hızda bulunduğunu gördüğü an o tekerlerği kontrol eden modulatörü kullanarak fren basıncında dalgalanmalar oluşturur. Bu o anda gerekli basıncı orjin olarak alan daha yüksek ve alçak basınçlardır. Bunu basit bir kare dalga grafiği gibi düşünebilirsiniz.

    İşte ABS devreye girdiğinde duyduğunuz "DIGI DIGI DIGI" sesleri bunlardır. ABS statik sürtünmeyi işte burada iyi kullanır. Çünkü atalet momentinden (eylemsizlik) dolayı daha büyük bir basınç uygulandığı halde lastik kilitlenecek zamanı bulamadan ABS uyguladığı basıncı normalin altına çeker. Böylece lastik kilitlenmediği halde daha yüksek bir enerji ısıya çevrilmiş olur.

    "Peki tamam. Buraya kadar herşey iyi güzel. Eee cep telefonu diyorduk hala devreye girmedi?" diyorsunuz ve haklısınız.

    ABS nin bu anlattığımız sistemi maalesef herzaman böyle tıkır tıkır yürümez. Bir çok insan ABS nin "beyni" etkileniyor tabiri ile Cep telefonlarının Kontrol ünitesi ile interferans oluşturduğunu zanneder. Maalesef konu bu değildir. Bu kontrol üniteleri manyetik alanlardan çok iyi korunmuştur, tabii abartı olmadıkları şartıyla.

    Ve evet işin can alıcı noktası: Az önce parça listesini sayarken özellikle bir parçanın adını tam yazdım. "Manyetik hız sensörü". Kilit parçamız bu arkadaşlar. Evet cep telefonumuz devreye girsin ve neler oluyor bir bakalım...

    Normalde bir manyetik parçanın diğerinden etkilenebilmesi için rezonans halinde olması gereklidir (yada en azından yansımaları ile). Cep telefonları bildiğiniz üzere 900 MHz ve 1800 Mhz dir (ülkemizde 1900 kullanılmadığı için belirtmedim). Peki tekerlek hızlarını ölçen manyetik atımların frekansı bu seviyedemidir? Hayır. Bu seviyede değildir.

    Ancak walkmen dinlerken yada televizyon seyrederken telefonunuz çaldığında duyduğunuz cızırtıları anımsayın. "Cızzzzt dozzzzt cazır cuzur". Biz duyabildiğimize göre bu parazitlerin frekansı 22 KHz'den daha aşağıda olmalı. Demekki bir diğer ayrıntımız daha var.

    GSM teknolojisinde taşıma frekansı baz alınarak (900 yada 1800 MHz) bilgiler paketler halinde gönderilir. İşte bu paket halindeki bilgiler bir zarf (envelope) oluşturarak düşük frekans paraziti oluştururlar. Duyduğumuz ve sistemleri etkileyen parazit işte budur.

    Bu parazit zaten çok düşük manyetik alanla çalışan hız sensörlerinede etkir ve ABS ECU o tekerlekden gelen hız bilgisini yanlış algılar. Tam parazit etkiliykende frene basıldığında dengesiz bilgilerden dolayı kararsız bir frenaj yapar ve sonuçlar pek tahmin edilemezdir. Tekerler sürekli kilitlenmiş gibi gözüküp sürekli baskı altında kalarak balataları yakabilir yada yürüyormuş gibi diğer tekerleklerle doğru çalşamaz ve araca hatalı yön vererek takla atmasına bile yol açabilir.

    Dikkat ettiyseniz problem frenajda ortaya çıkıyor. Diğer zamanlarda o kadarda etkili değil. Değilmi? Acaba öylemi? Maalesef hayır. Etkili ancak ABS nedeniyle değil. Problem ASR!...

    ASR (Anti Spin Recovery - Anti Patinaj Sistemi) genellikle ABS sistemleri ile iç içedir. Çünkü aynı modulatör ve sensörleri kullanır ve ABS ile benzer bir çalışma prensibine sahiptir. Ancak ASR ABS gibi tekerleğin kilitlenip kilitlenmediğine değil tekerleğin patinajda olup olmadığına bakar. Genellikle patinajda kalan tekerlekler çekiş tekerlekleridir. Bu yüzden bazı ASR sistemlerinde difransiyel için ayrıca bir modulatör bulunabilir.

    ASR, ABSden farklı olarak sürekli devrededir. ABS ise sadece frenajda devreye girer. ECU (Artık ECU lar hem ABSyi hem ASRyi içeriyorlar) bir tekerleğin diğerlerinden çok daha farklı bir hızda döndüğünü görürse o tekerlek diskine tıpkı ABS gibi baskı yaparak kararlı bir biçimde hareket etmesine çalışır. Bunu yaparken ASR kontrol ünitesi genellikle Motor kontrol ünitesine bilgi göndererek Torkunu düşürmesini ister. Ek olarak bu aşamada difransiyel modulatörü TCS (Traction Control System - Çekiş Kontrol Sistemi) sistemi için devreye girebilir. Bu yine genellikle lüks arabalardaki kalkış "DIGI DIGI" larını açıklar.

    İşte cep telefonu kullandığınızda en tehlikeli şey budur. Bir hız sensörü (yada duruma göre birkaçı) aşırı etkilenir ve kontrol ünitesine hatalı bilgi gönderir. Araç gayet normal yol aldığı halde kontrol ünitesi o etkilenen tekerleği durduk yere kontrol altına almaya çalışır ve sürekli disklere baskı uygulayar. Buda balataların ve diskin haddinden fazla ısınmasına ve sonuçta sürtünme katsayısının büyük bir bölümünü kaybetmesine yol açar ve artık frenler güvensizdir.

    Bu senaryo her zaman böyle olmaz ancak sistemlerin bu şekilde etkilendiğide bir gerçektir. Üreticiler artık bu sistemlerin etkilenmemesi için sensörler ve sensörlerin üzerinde bulunduğu yataklar üzerinde çalışmaktadır.

    Hayatınız için hiç bir zaman risk almaya değmez. "Ehehehe , muavine çaktırmadan nasıda telefonu kullanıp hatuna mesaj çekiyom ohbe!" şeklinde düşünen yada düşünecek arkadaşlar varsa da bidaha gelipde benim yazılarımı okumaya kalkmasın :) Fena bozuşuruz bak önceden söyleyim...

    Herkese güzel ve ABS'nin devreye girmeyeceği günler diliyorum.

    Kaynakça:
    http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=424



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girmiyor -- 26 Şubat 2005, 12:26:41 >




  • valla başkalarının güvenligi beni alakadar etmez ben hep açık tutarım bişey olacaksa benimle birlikte herkese olsun
  • ya bir de bu cep aile midir cep partner midir var bişey, adam mecdiyeköyde yenibosnaya 45dk bi sol kulağna bi sağ kulağında telefon , yahu öleceksin ur çıkacak kafanda hadi senden banane, yanında ben oturuyorum ayp değil mi yahu pokunu çıkarttılar ardık.. çok görgüsüz millettiz ...
  • ha bir de tlefonunun sesini sonuna kadar açanlar var
    yada dııt dıt dıt oyun oynayanlar var ... temizleyeceksin böylelerini ... sallandırcaksın taksim meydanında ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Psychoman

    bitirme(sıyırma) tezim bunla ilgiliydi........olasılık meselesi.........kitler ve kitlemez diyemeyiz.......kitleyebilir e o zaman bize de kitlenebilir......şoförlerin konuştuğu ise farklı aynı teknikle değil abs elektroniğinde sorun çıkarmıyor.............

    ben bir elektronik muhendisi olarak bu konuda biraz daha bilgi almak istiyorum bana tezinin bir kopyasını yollaman mumkunmu ??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Preston

    Arkadaşın biri istanbulda ABSli otomatik vitesli fln yeşil otobüslerle giderken -
    (cep telefonu yasak kapatmak gerekiyo) - elemanın biri açıp telefonla
    konuşmaya başlamış. Tabi etraftan uyarı gelmiş telefonla konuşmak yasak
    diye. Adamda ne desin telefonda konuştuğu vatandaşa "Abi otobüsteyim,
    telefonda konuşmak yasak, sen konuş ben dinliyorum"



    Bu arkadaşın birini internette herkes tanıyor galiba...
  • bence kapatılmalı..hem insanları rahatsız ediyor çalarken..kimse seni dinlemek zorunda değil..indiğin zaman otobusten istediğin kadar açık kalsın ve konuş..ne bu telefon hayranlığı ya millette..
  • bence cok aptalca yav otobüste tel kapanmanın tek sebebini ben toplu tasıma aracında rahatsızlık verilmemsidir abs falan palavra yav düşünsenize telini şimdi camdan dışarı cıkartınca bişi oluoada içeride mi bişi oluoo ilginc..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.