Şimdi Ara

Örneklerle canlılarda evrimin izini sürmek: Morfoloji, genetik ve ortak ata ilişkisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilim Adamına Sorduk! Evrim Var Mı?

    Bakın üniversite öğretim üyesi bilim adamı ne cevap verdi?

    Ayrıca 1000'e yakın bilim adamı ve düşünürün Evrim'i kabul etmediğini aşağıdaki siteden videolu açıklamaları ile görebilirsiniz.

    https://dissentfromdarwin.org/
    https://www.youtube.com/watch?v=DNMlf7U1MO8




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prf23 -- 10 Şubat 2020; 22:20:43 >




  • sırf yaradılıjcıları okumak için girdim konuya, yoksa konuyu zaten biliyorum.

  • prf23 P kullanıcısına yanıt
    Hocam, videoyu izledim ama yine de inanmıyorum.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    He,he herkes adem ile havva'dan geldi...

  • Bu aralar sol ekollerine saldıran troller mi var yoksa fazla mı kurdum kafada acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankam1030 -- 18 Aralık 2020; 20:28:29 >
  • kankam1030 kullanıcısına yanıt
    20’lik dişin çekilmesi bana da saçma geliyor. Vücut da olan herşeyin bir görevi var. Bademcik ameliyatı da buna dahil. Ağır bir grip hiç geçirmem çoğu insan halsizlik yatarak bu süreci atlatır. Ben de ise bademcik üstünde beyaz noktalar çıkar. Aldırsam daha kötü olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankam1030 -- 18 Aralık 2020; 20:29:24 >
  • Guzel konu.
    Ucusan sineklerin viziltisiyla rahatsiz olmayin.
    Paylasima devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kankam1030 kullanıcısına yanıt
    10larca 100lerce kez cesiyli uyelerce rezol edilmene raen hala hokis pokusla var oldik iddiani takdirle karsiliyorum..
    Jerneyse okyar bsyler nasollar..
    En son icwrdeydi..
    100mklyonluk fosilleri bagislamak isyerse ben gonulluuum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veteriner69

    He,he herkes adem ile havva'dan geldi...
    Valla ben nerden geldiğimi biliyorum bilmeyenler düşünsün...
  • CEHALET ÜZERİNE
    Haziran 1503, Kristof Kolomb, gemilerin zorunlu tamiratı için Jamaika'ya uğrar. Oradaki yerliler tamirata yardımcı olur, gemi tayfasına yiyecek içecek verir. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen tamirat bitmez. Üstelik gemi tayfası, yerlilerin yiyeceklerini yağmalamaya başlamıştır...
    Bu duruma kızan yerliler, yardımı ve yiyeceği keser. Çaresiz durumdaki Kolomb, o dönemlerde gemilerde bulunan ve yıldız pozisyonlarını da içeren takvimi karıştırırken, ertesi gün Ay tutulması olduğunu öğrenir. Aklına parlak bir fikir gelir ve hemen yerlilerin şefine gider...
    Şefe, Tanrı ile haberleştiğini ve Tanrı'nın yardımın kesilmesine çok kızdığını, bu kızgınlığını da Ay'ı kan kırmızıya çevirerek göstereceğini söyler.
    Ertesi gün akşam Ay tutulması başlar ve Ay'ın rengi tutulmadan dolayı kızıla döner. Kolomb'un oğlu, o anı günlüğüne şöyle yazmış:
    "İnleme ve feryatlarla birlikte, her yerden gemilere doğru geldiler, yiyecek ve içecekler getirdiler, Tanrı'ya onları affetmesini söylemesi için amirale yalvardılar"
    Kolomb kum saatine bakar, 48 dakika süren tutulma bitmek üzeredir. Onlara Tanrı'nın kendilerini affettiğini ve Ay'ı birazdan normal rengine çevireceğini söyler...
    Tutulma biter, Tanrı tarafından affedilen yerliler de mutludur, evrenin işleyişini bilen Kolomb da...
    *Cehalet her zaman köleliği getirir " diye yazar seyir defterine..
    2 Şubat, 11:03 ·
    Son söz: Doğa gerçeklerine sırtınızı dönerseniz başkalarının kölesi olursunuz.





  • Her yerli milli lafı edildiğinde zıplayanların kimler olduklarını afişe eden güzel bir konu olmuş

  • İsteyen maymundan gelsin istemeyen gelmesin. Bu konu kesin doğrudur ve yanlıştır diyenler sadece burada değil. Bilimin tepesindekilerinde hala tartıştığı konudur. Çünkü hala muallaktır. Birşey muallaksa tartışmak da fuzulidir.

  • Evrim Teorisi'ni Ateizme temel oluşturmak için kullananları anlamıyorum. Birisi "inanç" ile diğeri "bilim" ile ilgili. Kaldı ki inanç ve bilim daima uyumludur diyemeyiz. Aslında buna gerek de yok. Birini diğerine tercih etmek anlamsız...

  • samimi olarak söylüyorum, araştırdıkça evrimden daha da uzaklaştım. Belki de beynimin mantık tarafı ağır bastığı içindir. bence bir insanın mantık tarafını bloke edebilirsek muhtemelen evrime inanması çok daha kolay olacaktır..
    Ben curiosity stream sitesine üyeyim çoğu izlediğim belgesel evrim ile alakalıdır. Şunu söyleyeyim evrimin en büyük düşmanı bütün bilgilerin ve belgesellerin insanları tek taraflı evrimi anlatmasıdır. Karşıt görüşleri inceleyin ve şunu sorun kendinize,,, gerçekten her şey şans eseri mi oluştu? bu soruya artık bazıları çoklu evren teorisi ile cevap veriyor. yani sonsuz dünya evren var ve biz bu evrenlerden en şanslılarından biriyiz. evet eğer böyle bir teori varsa doğruysa bu teıriye göre evrimin olma olasılığı kesin.
    Ama biz gerçekliğe döndüğümüzde bu iş o kadae mantık ve akıl karşıtı oluyor ki! düşünsenize bir dünya onu çevreleyen koruma kalkanı güneşe uzaklığımız daha yüzlerce şans eseri oluşamayacak olaylar döngüsü... Aslında dna gibi teknolojiler hiç olmasaydı evrim daha mantıklı bir teori olurdu. bunu okuduğum bir kaç yazıda görmüştüm, dna gibi bir yapının kusursuzluğu bir akıllı tasarımı işaret ediyor..
    Kısaca şunu söyleyeyim, hiç bir şey yıktan var olamaz bunu bilim ile kanıtlamak bana düşmez ama beyninize bu soruyu sorduğunuzda size en mantıklı akılcı cevabı verecektir. Burada dinleri değil bir akıllı yaratıcıdan bahsediyorum.

    Yinede şu ayeti paylaşmak isterim,

    Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün ardarda gelişinde temiz akıl sahipleri için gerçekten ayetler vardır.
    (AL-İ İMRAN SURESİ / 190)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylosoft

    Bu durumda motorlu araçlar, kişisel bakım alanları, konu dışı gibi konular da kapanmalı sanırım. Sonuçta burası donanım ağırlı teknoloji haberlerin yapıldığı bir yer dimi. Öyle bilim milim ihtiyacımız yok...
    hayır.. örnek dizi film haberleri ve bilim haberleri bu sitede en sevdiğim haberler. tabi ben artık bilim haberlerini webteknodan alıyorum zira dh 1 2 gün neredeyse geç veriyor haberleri, hatta uzay ile ikgili bu aralar onlarca haber çıktı dh editörlerinin umrunda değil. Şimdi bu konuda ise arkadaş derleme ve hiç bir haber değeri olmayan içeriği bilerek ve isteyerek belki de kötü niyet ile siteye ekliyor.. dediğim gibi evrim ve arkeoloji ile ilgili ilk yazımda paykaştığım site türkiyenin en iyi sitesidir. Her gün girip okurum evrim olsun tarih olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ATEİSTLER İÇİN KAMU SPOTU

    Evrim Allah'ın varlığı ile çelişmiyor, tam tersi Allahın hikmetli yaratma sürecine sünnetullaha uygun, islam'ın evrimle bir derdi yok, Avrupalı bilimcilerden çok daha öncesinde müslüman alimler arasında evrim tartışılmıştır. Muhafazakar gençlerin evrimle bir derdi yok.

    ATEİSTLER İÇİN KAMU SPOTU

  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    20'lik diş denilen şey, bıraksan çıkacak bir şey değil. İlerlemeye başlayınca diğer azı dişlerin kökünü mahveden saçma sapan bir şey. Çektirir isen 2 ve 4 tane gereksiz dişten kurtulmuş olursun ama çektirmez isen bir süre sonra 7,8 tane dişinden olmuş olursun

  • Muhtemelen tesadüfen şartlar uygun oldu ve protein yapıları bir araya geldi ve birdan cansızdan canlı yapı (hücre)oluştu denecek. Mantıklı mı bence değil! İnananlar olabilir, kim neye inanırsa inansın ama bu bence yeterli cevap olamaz. DNA'daki kodlanmış verinin içerdiği "bilginin sebebini" de birisi nereden geldiğini(kanıtlarla) açıklasın da öğrenelim. Trilyonlarca olasılığın bir araya gelmesi ve düzenin oluşmasını tek bir TESADÜF ile açıklamayın artık canlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.