Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
809
Cevap
50
Favori
157.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sirbeyin kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam, ben de 1.4Turbo astra k dan mokkaya geçtim. astra OPC paketti mokka ise elegance paket. mokka biraz daha az yakıyor astraya göre ama kullanımla ilgili. mokkada 3 mod var. spor-normal-eco.


    ben gayet memnunum. bu tabi birazda beklentiyle ilgili. mokkadan beklentiniz nedir?

  • Hocam merhaba 2021 yılında kasım ayında Mokka elegance ile opel astra dizel en dolu versiyon arasında kalmıştım. o dönem fiyatlar aynı idi benim alacağım bayide çünkü araç ellerinde kalmıştı satamadılar mokka alıyordu millet. mavi renkli sunrooflu dizel dolu dolu da otomobildi ama yeni kasaya geçeceği için vazgeçip benzinli 1.2 elegance mokka aldım. Araç gerçekten az yakıyor ama bu tamamen sizinle alakalı yakın arkadaşım da da aynı mokka var onun 100 km de ortalaması 7.1 iken . Sürekli klima açık, ani hızlanma ve frenleme yapan ve spor modda kullanan birisi o sebeple böyle değer ortaya çıktı. Ben ise yaz ayında tek kademe klima açık şekilde kullanırım şehir içinde 5 yakarken uzun yolda 4.4 e ankara ist yaptığımı bilirim.

  • asimer61 A kullanıcısına yanıt
    Şehir içi eko mod mu normal mod da mı kullanıyorsunuz ?
  • gideceğim yola bağlı olarak değişiyor ama genelde eko kullanmaya özen gösteriyorum.


    bu arada ekoda bile 7-8 arasında yakıyorum. 5 leri göremedim hiç :)

  • Merhaba elegance 2023 aralık cıkışlı arabamı yeni aldıım. Test sürüşünde sport moda aldığımızda araçtan abart egsoz sesi ve motor sesi gelirdi. Sordumda ise sesi sanal ses oldugunu ve haparlörlerden geldiğini söylediler. Şimdi aracımda sport moda aldığımda o sesi duyamıyorum. Bilgisi olan varmıdır. Bayi sporta alıp manuele çektiğinizde gelecek der. İlginç bir soru ama her zaman kullanılmayacak olsada adrenalini yükseltir. Bilgiisi olan varmı
  • costantin7 C kullanıcısına yanıt

    Teğmenim, mevcut aracım ile 70.000 KM oldum. Mevcut lastik olan Continental Eco Contact 6 ile ortalamam 5 Litre seviyesinde ve hep Normal Mod'da kullandım. Uzun yolda 4.4 ila 4.8 litre. Tek kademe klimam açık iken ise 4.7 ila 5.2 bandında yakıt tükettim. Yakıtı ekseriyetle Shell V-Power alıyordum. Oturduğum yerdeki Shell kendi işlettiği, bayii olmayan istasyon olduğu için yakıtın kaliteli olduğunu düşünüyorum. Ancak, bu Aralık ayında uygun fiyata görünce Pirelli Cinturato Winter 2 Kış lastiği satın aldım ve taktırdım. Continental ile 65 k lastik yapmıştım ve artık miadı doldu. Pirelli lastik ile aracımın yakıt seviyesi inanılmaz arttı ilk defa kış lastiği kullandığım için midir, bilemiyorum ama Continental lastiklerimin yakıt etiket değeri A iken Pirelli ise C şeklinde, homolgasyon edilmiş. Pirelli ile ortalama 100KM'de 6 ila 6.2 bandına çıktım. Bir lastiğin yakıt tüketimine etkisini bu derece fark edeceğini düşünmedim açıkçası, doğru dürüst kar da yağmadı zaten İstanbul'a. Bu arada Teğmenim, Otomobil lastiği konusunda sorularınız var ise bilgi verebilirim. Falken, Pirelli, Continental başta olmak üzere. Kış lastiği sonrası düşüncem 215/60/17 ebatına FALKEN ZEIX düşünüyorum. Tek korktuğum yanı yakıt etiketi C. Arabamdan memnunum, satım Çupra Formentor alma niyetim var üzerine ekleme yapıp.





  • asimer61 A kullanıcısına yanıt

    Ekleme yapmak istiyorum. Şehir için de ortalama 5.2 litre yakıt tüketimim vardı Continetal ile. Pirelli ile bu rakam 6.1 e çıktı. Kış ayında.

  • asimer61 A kullanıcısına yanıt

    Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz ben denizlideyim şehir içi 8,5 -9 lt normal mode😞

  • 2021 model mokka için 45.000 km bakım bilgisi vermek istedim. Standart bakım, fren yağı değişimi ve ön baskı balata (orijinali değil alt kalite opel ürünü) değişimine 8.450 tl verdim. Garanti bittiği için yetkili servis dönemini kapatmayı düşünüyorum çünkü standart bakıma 5.800 tl bana fazla geliyor.

  • Merhabalar eski mesajları uzunca okudum detaylı cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Ben B Suv bir araç almak istiyorum ve fiyat kısıtlamalarından dolayı Mokka ön plana çıkıyor. Normalde GS paket düşünüyordum ancak tavan boyası problemlerini okuduktan sonra Elegance paket daha mantıklı geldi. Acaba boya ilgili sorun sadece siyah kaplama olan kısımlarda mı?
  • Değerli arkadaslar Mokka ultimate aracım var. Yedek anahtar kayboldu. Yetkili servis yeni anahtar için 9.000 tl istiyor. Yan sanayi yaptırsam sorun yaşarmıyım. Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?
  • Eski yazışmalar Eurapar servislerinin garantiyi bozmadığı opelle anlaşması olduğu yazılmış. Bu durum hala geçerli mi bu konuyu servisten teyit alan oldu mu
  • Arkadaşlar merhaba,
    Mokka e ultimate araç aldım, şarj kablosu ev tipi değil, evde normal prizde şarj etmek için adaptör kullansam sorun olur mı?
    Sorun olmazsa ne marka ya da amperde bir şey almam gerekiyor?
  • arabanın garantiyi alırken 5 yıla uzatsak mı acaba yapan var mı ?

  • Arkadaşlar merhaba,2017 mokka x otomatik aracımda bir sorun yaşıyorum ara sıra fren pedalına bastıktan sonra eski konumuna gelmiyor arada bir yerde yavas yavas geri bırakıyor araç hareket ederken biraz daha rahatlıyor ancak genel olarak pedala sanki yapıskan sürülmüş gibi yavas yavas geliyor hatta yokus kalkıs aktif oldugu zaman hareket ettiğimde küt diye bırakıyor sebebi ne olabilir acaba

  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Dün arayıp fiyat almıştım. 2022 ve sonrası araçlar için 3 yıllık garantiye ek 1 ya da 2 yıllık garanti uzatma yapılabiliyormuş. Garanti içeriği aynı kalıyor dediler. Benim aracın km’si düşük olduğu için en düşük paketi önerdiler. +1 yıl için 6150Tl +2 yıl için 11.140Tl gibi bir fiyatı var. 50bin km’ye kadar ya da uzatma yılından hangisi önce dolarsa şeklinde uzuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishByte

    Dün arayıp fiyat almıştım. 2022 ve sonrası araçlar için 3 yıllık garantiye ek 1 ya da 2 yıllık garanti uzatma yapılabiliyormuş. Garanti içeriği aynı kalıyor dediler. Benim aracın km’si düşük olduğu için en düşük paketi önerdiler. +1 yıl için 6150Tl +2 yıl için 11.140Tl gibi bir fiyatı var. 50bin km’ye kadar ya da uzatma yılından hangisi önce dolarsa şeklinde uzuyor.

    yapmak lazım + 2 yıl teşekkürler. kredi kartına böldürüp unuturuz 3 ay sonra nasılsa ekonomi yeni bir facianın içine düşecek.

  • Selamlar aracta auto start stop aktifken trafikte duruyorum frene basiyorum 0 km motor kapaniyor sonrasinda gaza basip devam ermeye kalktigimda motor basliyor ama arac hissedilir sekilde titriyor ve silkeleme oluyor. Ve her seferinde bu oluyor.

    Auto starti iptal edersem hicbir sorun yasamiyorum. Yanlis yaptigim bir sey mi var veya bu normal mi bilmiyorum ? Bilenler yardimci olursa sevinirim.

    Otomatik vites ilk defa kullaniyorum. Arabanin titreme silkelenmesine anlam veremedim. Bu ozellik aktifken yaptigim yanlis bir sey mi var acaba surus modunu mu degistirmeli bilemedim.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aracı durduğunuzda start stop çalıştığında kalkış yapacağınız zaman gaza basarsanız dediğiniz gibi silkeleme yapabilir. Ben start stop devredeyken kalkış yapacağım zaman gaza basmadan önce freni bırakarak (freni tamamen bırakmadan ayağınızı çok az geri çekmenizde dahi araç çalışacaktır.) ya da direksiyonu çok az oynatarak aracın tekrar çalışmasını bekliyorum. Araç rölantide hareket etmeye başlamadan gaza basmıyorum. Aksi takdirde araç çalışmadan gaza basarsam bütün yük baskı balataya bineceği için bu tarz silkeleme yapması normaldir. Size tavsiyem olabildiğince araç rölantide hareket etmeye başlamadan gaza basmamanız.
  • uygremre U kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler umarim anlatabilmişimdir biraz karisik oldu ama. Dediginizi bir uygulayacagim anladim.


    Bu ozellik saniyorum yogun sehir ici trafik zamanlari yakit tasarrufu olsun diye yapilmis arac 0 km frenleyip durdugunuzda motor kendini kapiyor sonrasinda gazlayinca tekrar calisiyor ama dedigim gibi bir titreme ve silkeme oluyorm


    Ben bu durumda dediginiz gibi araci rölantiye almadan devam edince arac motorun calismasiyla birlikte silkeleme yaparak harekete geciyor. Benim yanlis surus kullanimimdan kaynakli saniyorum.

  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.