Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
815
Cevap
51
Favori
158.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lastik havası düşük dedi, hangisinin havasının azaldığını söylemedi. . Gittim 4 lastiği de hava bastım. Ekranda halen uyarı var, lastik ayarlarını resetle diyor ...............? yanımda klavuz yok bakamadım, nasıl yapılacak bu işlem, bilen var mı ?

  • auzdil A kullanıcısına yanıt

    konsoldaki multimedya ekranda lastin basıncla ilgili bir seçenek vardı zaten sadece o var. onu calistirin düzelir.

  • Değerli arkadaşlar merhaba,


    Acil bir bilgiye ihtiyacım var aydınlatırsanız çok memnun olurum.


    1. sorum 2022 opel Mokka 1.2 Ultimate benzinli otomatik ile 2023 yeni modeller arasında donanımsal olarak bir fark var mı ?
    2. sorum videolarda eat8 at8 gibi şanzıman ibareleri görüyor duyuyorum 2022 model ile 2023 model arasında şanzıman değiştimi at8 mi eat8 mi ikiside ? Pejo 2008 de eat8 var diye biliyorum ona kıyasla vites geçişleri bir önceki nesil mi kalıyor acaba ?


    Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

  • merhaba arkadaşlar, 1.2 puretech modellerde bazen geç çalışma problemi yaşayan oldu mu acaba? Geçen gün başıma geldi, tam da şu videodaki gibi.



    www.sikayetvar.com
    Opel Aracının Arkasında Dur!
    https://www.sikayetvar.com/opel/opel-aracinin-arkasinda-dur
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156576812


    @oqi Buradan aradığınız donanım farklılıklarına bakarsınız.




    @wrosper


    Videoyu anlatan arkadaş tüm ihtimalleri sıralamış. İzlemenizde fayda var, aracı yetkili servise götürüp ya da Europar'a götürüp arıza tespiti yaptırsanız sorunun neden kaynaklandığın öğrenirsiniz. Şunu da eklemek istiyorum: Seneler önce sıfır corsa aldım, havaların sıcak olduğu bir gün marşı geç aldı. Bunu sonrasında da (her gün değil) yaptı ve güneş altında kaldığından dolayı bunu fark ettim. Geçici bir durum olabilir, stop-start sistemini sürekli kullanıyorsanız, akü zayıflamış olabilir. Aracınız 30 bin km'yi geçmiş, 2 bakımda bir bujilerin değişmesi tavsiye ediliyor, değişmediği için yapmış olabilir. Usta değilim, size yine servise gitmenizi öneririm, en azından bu sürekli oluyorsa sebebini öğrenmiş olursunuz.


    https://www.youtube.com/watch?v=toENnNPapkQ&feature=youtu.be




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 22 Ekim 2023; 18:12:40 >




  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Nokta atış cevabımı aldım harikasınız, eat ve at konusunda görüşünüzü de rica edebilir miyim üstat

  • oqi kullanıcısına yanıt

    Üstat olmak için daha çoook fırın ekmek yemem lazım... Benim bildiğim kadarıyla hem 6 ileri, hem 8 ileri aynı marka iki farklı şanzımanı var. 2014'lerde kullandığı 6 ileri otomatiklerdi, eat8 veya at8 sonuç olarak aynı, bir değişiklik yok.


    Bütçenizi bilmiyorum fakat benim gibi tam otomatik vites olsun diyorsanız 2008 daha alınası duruyor. Mokka'nın arka koltukları 1.75 üstü insanlar için ciddi anlamda dar gelecektir. Ben iz genişliklerinde (ölçüleri karşılaştırdım) bir fark göremedim; yani her iki araçta aynı genişliğe sahip. Fakat mokka daha kısa ve özellikle arka kapı iniş binişlerde 1.75 üstü insanlar için problemli bir yapıya sahip.


    Üstüme vazife değil ama ben yine de konuya gireceğim:


    İster sıfır, ister ikinci el... Eğer tam otomatik şanzıman olması şartınız yoksa ben olsam 2. elde, az yol yapmış C sınıfı yerden yüksek araç bakardım. Eğer boyunuz 1.75 ve üzeri ise mokka da, 2008'de (anladığım kadarıyla) dar gelecektir. Her ikisinin de ölçülerine baktım ve iz genişlikleri aynı yani her iki araçta aynı genişlikte. Bizim gibi aracı genelde tek siz kullanıyorsanız, kullanımın büyük çoğunluğu eşinizle veya çocuğunuzla bindiğinizde kısa mesafe olacaksa şehir içi ideal araçlar fakat yolculuklar uzadıkça C sınıfı araçta bulacağınız konforu bu araçlarda bulmanızın zor olacağı düşüncesindeyim.





  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Sağolasın dostum, takasa giriyorum malum piyasa kötü aracı satamıyorum bu sebeple bayiden araç alamıyorum. Bayiler ölü fiyatı veriyor. 2. el verip 2. el 1 yaşında mokka alıyorum. Bu yüzden alternatifim yok, aracı satmış olsam 2008 ve C4 de vardı radarımda. Biz küçük aileyiz ayrıca boylarımızda yüksek değil hanımda kullanacağı için küçük olması daha iyi, sedan araç bakarken suvlarda bulduk kendimizi suv'unda küçüğü olsun istedik açıkcası. Kardeşim yeni sportage aldı arabayı görünce korktuk bize çok büyük onlar hanım çarpar onu beceremez eyvallah önerin için ama 2008 gerçekten isterdim hele ki yeni kasası efsane bizzat bayide bindim baktım onunda GT sine bütçe yetmiyor allure olacaktı olsaydı mokka en azından ultimate olacak kısmetse..

  • oqi kullanıcısına yanıt

    Siz de haklısınız, hayırlı olsun. Aldıktan sonra benim konuda özellikle 18" jantlarla ilgili konfor noktasında deneyimlerini paylaşır mısın?

  • aalpan A kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için çok teşekkürler. Aslında servise götürdüm, akü ile ilgili bir problem çıkmadı. (Aslında opel bostancıoğluna götürdüm, son derece ilgisizlerdi burada da geç marş sorunun tekrarlanması gerekir diyerek bir işlem yapmadılar.) Belki başka bir servisi denemek daha mantıklı olabilir.


    Bu arada araç hep kapalı otoparkta duruyor. Sürekli de değil tamamen arada sırada oluyor :/

  • wrosper kullanıcısına yanıt

    Yakıt sistemi temizleyiciler var benzinli araçlar için, bundan bir deneyin. Temizleyici attıktan sonra biraz yol yapmanız gerekir, kutu üzerinde nasıl kullanmanız gerektiği yazar. Aracı park ettiniz, park ettikten hemen sonra değil de mesela kemerleri çıkardıktan sonra stop ederek deneyin, araç yükten bir düşsün bakalım n'olacak? Benzin aldığınız istasyonu değiştirin, farklı marka deneyin 3-5 depodan sonra duruma bakarsınız. Umarım sorun en kısa zamanda çözülür.

  • Linuxxer L kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, 3 günde ancak çözebildim. :-)

  • Mokka için 2 güncelleme çıkmış.


    Güncelleyen oldu mu ? Sonuçtan memnun musunuz ? ne gibi yenilikler değişiklikler var ?

    Güncelleme sonrası problem yaşayan o0ldu mu ?


    Biki verirseniz memnun olurum

  • auzdil A kullanıcısına yanıt

    Son güncellemeyi değil ama onun bir öncesini yapmıştım. Uygulamasıyla beraber flash diske kolayca yükleniyor. Araca yüklenmesi de sorunsuz oldu. Ben bir fark göremedim. Bana göre aracın en zayıf yerlerinden biri multimedia yazılımı. Yavaş ve istikrarsız.

  • Arkadaşlar birşey sorucam benim eski golf 7 de geri geri giderken bir bariyere yada cisme çok aşırı yaklaştığımda otofren yapardı çoğu zaman beni park kazalarından korumuştu.
    Bu Opel mokkamızda var mı ayrıca şu çarpışma uyarı sistemi acil durumlarda fren koyuyor mu ? Bide bir sorum daha olucak şerit takip aktifken araç şeritten çıkar gibi olduğunda şeride sokuyor bazı araçlarda elini direksiyondan çektiğinde uyarı veriyor, Opel mokkada veriyor, bazı araçlardada uyarıdan sonra elin direksiyonda hala değil ise 4 lüleri yakıp fren yapıyor bu özellik aracımızda var mı ? (Bahsettiğim özellik vag grubunda elektro mekanik park freni olarak geçiyor.)
  • dekstra kullanıcısına yanıt
    Geri geri fren yaptığını ve ön çarpışma önleme sisteminin kendi kendine fren yapıp durduğuna hiç rastlamadım daha doğrusu deneme fırsatım olmadı sadece ikazına şahit oluyorum fakat benim aracım elegance paket şerit takip kısmını deneme fırsatım oldu ilk önce direksiyonu tutun diye uyarı veriyor ve hiçbir müdahale yapmazsanız devredışı kalıyor ultimate donanım seviyesinde farklılık gösterebilir o konu hakkında bilgim yok
  • auzdil A kullanıcısına yanıt

    ben güncellemeyi yaptım hocam.


    gözle görülür herhangi bir yenilik/değişiklik yok.


    arka planda bir şeyler değişmiş olabilir.


    güncelleme sonrası da herhangi bir sorun yaşamadım.

  • dekstra kullanıcısına yanıt
    Benim 2012 modelde var o iki özellikte var ama sadece ötüyor :))
  • Arkadaşlar merhaba. Kış lastiği öneriniz var mı 2022 mokka için? 4 bin civarinda Lassa competus winter 2+ var alternatifler arasında. Kullanan var mıdır? Yoksa üzerine 1.500 daha koyup Bridgestone blizzak mı almak mantıklı?
  • nodoubt0938 N kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar, geç kalmadıysam yanıt vermek isterim. 2022 Mokka 65 binde ki aracıma fabrika çıkışlı Continental Eco Contact6Q vardı hiç değiştirmeden 65 bin sürdüm yakıt ve ıslak yol tutuş etiketi A A idi. uzun yolda ortalama olarak klima tek kademe açık 4.8, kapalı tuttuğumda 4.4 e kadar defalaraca ankara istanbul arası gidip geldim. Diş derinliklerinden dolayı artık değiştirmenin vakti geldi dedim Pirelli Cinturato Winter 2 lastiğini buldum bizim otomobil için gayet uygun etiket değeri yakıtta C ıslak zeminde fren ise B idi. Geçen hafta ankara istanbul git gel yaptım ortalama olarak 5.8 e çıktı klima kullanımı yoktu. Bence kış lastiği için gayet iyi bir performans. Yol boyu bilirsiniz özellikle bolu dağından cankurtarana kadar felaket kötü bir yol ama araba banamısın demedi. Pirelli Cinturato Winter 2 modelini tanesini 2.600 TL den satın aldım yeni fabrikadan çıkan lastiklerdi. 5 sene ya da 50.000 Km sürersiniz dedi bana o kadar dayanacağını düşünmüyorum sürekli yol yaptığım için ancak şiddetle öneririrm Michelin ve Continental fiyatları uçmuşken.





  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.