Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
808
Cevap
50
Favori
157.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 2022 Model Elegance paketine sahibim an itibariyle 67.750 Km yi devirdim otomobilde. ilk alanlardanım 345.000 TL'ye muazzam otomobil aldığımı düşünüyorum. Fabrika çıkışlı Continental Eco Contact 6Q lastikleri ile geldi. Yakıt etiketi A fren etiketi A idi. Lastiklere iki defa yama yaptırdım haricinde pürüzsüz ve sorunsuz kullandım şu an kış ayı dolayısıyla ilk defa kışlık lastik aldım. Araştırmalarım sonucunda f/p olarak Pirelli Cinturato Winter 2 lastiklerini satın aldım adet fiyatına 2.500 TL verdim kampanyalı idi. Yakıt etiketi C ve frenleme etiketi B idi. Bol bol uzun yol deneyimledim arabamla. Klima tek kademe açık ortalama Ankara İstanbul arasını 4.8 ila 5.1 yakarken. Klima kapalı konumda ise 4.4 ile 4.7 arasında benzinli otomobil için muazzam sayılacak değerlere ulaştım. Benim aldığım zamanda teknik broşürde ortalama olarak 5 litre uzun yol gözükürken yeni teknik broşürlerde 5.5 a çıkmış nedenini bilmiyorum. Kış lastiklerim ile uzun yolda ise ortalama olarak 5.8 litre yaktım bence çok iyi değerler. Aracın boş paketine sahibim ona bile diğer muadillerin boş paketleri ile mukayese edildiğinde fazlaca dolu bir otomobil. Uzun yolda sizi üzmeyen bir otomobil şehir içinde bence fazla yakıyor muadillerine kıyasla. Uzun yolda 130 140 banına yormadan rahatlıkla çıkabiliyor daha da zorlarsanız yakıt da epeyce artıyor neticdede 1.2 motorluk bir otomobile biniyoruz.





  • asimer61 A kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam. Henüz almadım lastiği biraz araştırdıktan sonra 4 mevsim mi alsam acaba dedim sök-tak uğraşmamak için. 4 mevsimde de hankook kinergy ile Michelin cross climate 2 arasında kaldım.

    Bu arada ankara-istanbul arası yakıt tüketiminiz çok iyiymiş. Ortalama hızınız kaçtı bu değerlere ulaşırken

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • asimer61 A kullanıcısına yanıt

    elegance ile Gs paket arasında çok fark var mı fiyat olarak değil de donanim olarak? yani keşke gs paket alsaydım dediniz mi? bir de 4.4 yakıt anormal iyi

  • Ortalama Hızım 108 KM idi Eylül ayında İstanbul da saat 00.00 da yola çıktım trafik yoktu. 04.45 de Ankarada oldum. gece yolculuğu idi havalar gayet iyiydi Klima açmadım ve continental eco contact 6Q lastik vardı. 100 km de 4.5 yaktım. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, eğer trafik yoksa kuzey marmara otoyolunu bu araç özelinde önermiyorum sebebi yol boş ve basmak istiyorsunuz hali ile spor moda geçip basınca ufak motorlu benzinli araca sahip olduğumuz için hemen tüketim artıyor. ve eğimi bol olan bir yol. Mut'ad olarak ayda iki defa git gel yapıyorum hem kuzey marmara otoyolu hem de diğer otobanı deneyimledim 0.6 litre farkı alıyorum 100 KM'de. Akaryakıtta ise tamamı ile düz mantık ilerliyorum bilgi sahibi değilim. Otomobil Fransız malı, kullandıkları motor yağı ya elf ya da total marka bunlar çok çok iyi yağlar değiller. Bazı servisler motul ile castrol kullanıyormuş ama ben Istanbul'da Odak ve Gerçek de yaptırdım bugüne kadar bakımlarımı ve kullanan olmadı. Bu sebeple benzini Total Energies ten alıyorum, Mehmetçik vakfı Total İstasyonları var ankara ve istanbul'da hem temiz hem de yakıtların iyi olduğunu düşünüyorum. İvmeleme iyi geldi bana genelde Shell V Power alırdım ama bu sefer Total gözüme daha iyi geldi. Akaryakıt konusunda memleket olarak zaten iyi değiliz ancak katkılı total ile shell v powe ile bp ultimate benzin bunlar uzun yol da fena gelmiyor. Şehir içinde yokuşlu yerlerde ikamet ediyorsanız gerçekten ciddi bir tüketim ile karşı karşıya kalacaksınız. Lastik seçimi es geçilecek konu değil. Dört mevsim uzun vadede cüzdanınıza zarar yazar diye düşünüyorum etiket değerleri genelde C ile D arasında oluyor ve uzun yolda ivmeleme yapmakta tepkimeler ile karşılaşıyorsunuz. Ama illa da almak isterseniz Pirelli Scorpion All Verde de fiyat performans olarak iyidir. Bütçe de sıkıntı yoksa tabiki Michelin ile Bridgestone un eline kimse su dökemez. Lastik alımında marka özelinden ziyade ben etiket değerlerine bakıyorum A A olması öncelikli tercihimdir nihayetinde altımda spor bir otomobil yok drift atayım makas yapayım yanlayım kafasında sürücü olmadığım için Pirelli P Zero ya da Bridegestone Potenza ya bakmak saçma olur ya da Continental Premium Contact 7 bunlar bizler için bir mana ifade etmiyor. Lastik konusunda bilgi sahibiyim her türlü siz değerli forumculara yardımcı olmak isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asimer61 -- 14 Aralık 2023; 19:14:50 >




  • navigator_ N kullanıcısına yanıt

    Hocam tek eksiği bence elegance da ön park sensörü olmaması. Onun dışında hiç bir şekilde keşkelik yaşamıyorum. 17 inç jant var bende diğer paketlerde 18 inç var, 17 gayet yeterli hem de yakıt tüketimine tesiride pozitif. 4.4 yakıt tüketimini sizlerde uzun yol trafiksiz bir vakitte evinizden yola çıkın ama şu iki kriter önemli lastik yakıt etiketiniz A olsun bir diğeri de klima hiç açmayın darladnığınız noktada havalandırma açın, cidden yakalayacaksınız. bir sürü etken var elbette, motor yağım Total 5w30, akaryakıtım Total Energies, lastiklerim Continental Eco Contact 6Q, hava eylül gecesi 16 17 dereceler klima açmamak için muazzam ortam. 4.4 Litre ortalaması yakaladım. Kahir ekseriyet ise 4.8 ciddi manada muazzam değerler. Sadece bir defa keyfiyetten full spor modda ve tek kademe klima açık sürdüm o zaman da 7.1 yakaladım bu bile iyi 140 ın altına inmedim marmara otoyolunda, dönüşte zaten bolu tünelinden aşağı 4 km süzülürken gaza basmayın yakıtı kazanıyorsunuz. Fransız marka aracımız var, Fransız marka yakıt ve motor yağı alayım iyi bir kombinasyon olur kafası ile tamamen düz mantık ilerledim. Bu arada yolculuklarımın hepsi tek başıma ve bagajsız idi bunu da ekleyeyim tabi. arabanın dolu olduğu versiyonda siz 1.5 litre fazla ekleyiniz.





  • Selamlar, internette bulamadım, teknik özelliklerde, broşürde ya da opsiyonlarda yazmıyor 2023 ultimate pakette kablosuz şarj standart mı? sahibindendeki ilanlarda hepsinde var görünüyor. Ama opel sayfasında bununla ilgili hiçbir bilgi yok. Kablsouz şarj özelliği standart mı opsion mu nedir bilen var mı?

  • player7 P kullanıcısına yanıt
    selam 2023 lerde kablosuz şarj ve masajlı koltuk standart, 2022lerde bunlar yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ka19g K kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler bilgi için. Keşke özellik listesine yazsalarmış.

  • player7 P kullanıcısına yanıt
    Bayilerdeki donanım merdiveninde yazıyor :) ama koltuk yazmıyor :)


     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlave olarak 2021 model, 2022 trafiğe çıkışlı Elegance pakette, direksiyon ısıtması yok, ama 2023 modellerde var bilginize.

  • asimer61 A kullanıcısına yanıt

    Tam tersi, 2022 modelde direksiyon ısıtma vardı.2023 modelde bu kalktı yerine kör nokta uyarı ve ön park sensörü geldi..

  • LUCI0 L kullanıcısına yanıt

    o daha iyi hocam, 2021 model 22 trafik çıkışlı bende ki, ne ön park ne direksiyon ısıtma ne de kör nokta var. yine de dolu bir otomobil. Kafamı kurcalayan mesele var size de danışayım, şu an ki piyasa şartlarında 70bin km oldu aracım. ortalama 950 ila 1.050 M TL arasında satsam üzerine 500 koyup çupra formetor 1.5 alayım mı diye yokluyorum kendimi. 30 bin km de 1.400.000 tl ye cupra formentor ve dolu dolu da bir araç, bose ses , kör nokta , ısıtma gibi artı donanımlar da var. kafamı kurcalayan tek mesele yakıt tüketimi. açıkçası muazzam az yakıyorum ben opel ile önceki cevaplarıma da bakarsanız detaylı yazdım. Sizin öneriniz ne olurdu ?

  • Arkadaşlar merhaba, konu acildir, goren lutfen cevap yazsin.Kasım 2023 te parasini verdigim Opel Mokka Elegance model aracimi ancak bugun alabildim.Ancak benim icin tam bir hayal kirikligi oldu. Aracim donanim paketinde on ve arka park sensorleri var yazar iken on park sensor yerleri olmasina rragmen donanimda yok. Bayi ile gorustugumde bazi modellerde bazi donanimlar yok diyip cikiyor isin icinden. Ayrica acil frenleme sistemi, yorgunluk uyari sistemi gibi bazi ozellikleride goremedim.Son olarak kitapcikta yok, bayi anahtarlik seklinde usb var baglayin araciniza orada var bilgiler der. Cok uzattim farkindayim, sormak istedigim bu modellerde on park sensoru, yorgunluk uyari ve carpisma inleyici sistemler biryerden aktivemi edilmeli. Usb taktigimda kaynaklar kısmında usb inaktif geliyor,nasil aktiflestiririm. Ve son olarak bana eksik mal satildiysa ne yapmalıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fratella F kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, opel neden böyle bir şey yapıyor anlamadım. Nisan 2023 de elegance paket aldım. 2022 lerde katlanır ısıtmalı ayna yok, direksiyon ısıtma var. Benimkinde direksiyon ısıtma yok, katlanır ısıtmalı ayna var. Ön park sensörü hepsinde olması gerekiyor. Az önce opelin sitesinden katalog baktım katlanır ısıtmalı aynayı kaldırmışlar ancak ön park sensörü ve çarpışma ikaz sistemi hepsinde var gözüküyor. Multimedya ekranında güvenlik ayarlarını bir kontrol et hocam. Ancak bazı özellikler kapanıp açılabilir değildir. Bayinin tutumuda hoş olmamış. Bence bir opel türkiyeyi arayıp hem detaylı bilgi alın hemde bayiden aldığınız hizmetide yorumlayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam cevabin icin cok teşekkürler, on park sensoru calismaz ise on carpisma ikaz sistemi devreye girmiyor olabilirmi? Birde bu kor nokta, serit takip gibi sistemlerde sadece ekranda yada dikizde isik yaniyor, bunlar ses cikarmiyormu, sessiz sadece isiklami uyari veriyorlar..Yarin araci satan temsilciye resmi bir mail aticacagim ayrica opel turkiyeyi arayacagim. Şikayet var sitesinde opel mokka ile ilgili binlerce sikayet var, umarim cozume ulastirirlar, vallahi aracla ilgili hic hevesim kalmadi..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fratella F kullanıcısına yanıt
    Çarpışma ikaz sistemi dikiz aynasının arkasında bulunan kamera ile çalışıyor. Her zaman uyarı vermez, hızınız öndeki nesneye olan mesafenizde sizin duramayacağız kadar fazlaysa kırmızı uyarı işaretiyle uyarı sesli “frenleyiniz” ikazı verir. Şerit takip ve kör nokta sesli uyarı vermez sadece görsel ikaz verir. Şerit takip sadece direksiyonu tutunuz diye uyarı sesli ve kırmızı ikaz verir ekranda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cevabin icin cok tesekkurler dogru anladiysam bu aracta kor nokta dikizdeki kirmizi isiktan, serit takip direksiyonu hafif kirmasindan ve ekrandaki uyari isigindan ote degil. Arka park kamerasi cok kullanisli degil arka park sensor seside cok cikmiyor. Az once myopeli yukledim, multimedya guncellemesi var diyor. Onu nasil yukleyecegim konusunda fikrin varmi? Birde on park sensoru icin bayiden olumlu cevap alamazsam didarida yaptirmam aracin garantisini bozarmi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • opelin sitesinden alıntı yaptım

     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★


     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★

    İlk iki foto Opel grandland için

    son atttığım foto Opel mokka için

    acil frenleme diye bişey var mı muallakta kaldım 🤔


     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekstra -- 11 Ocak 2024; 18:55:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asimer61 A kullanıcısına yanıt

    Ben Cupra Formentor'ı diğer tüm modellerden ayırıyorum :) Dolayısıyla temiz bir araç bulursanız alın derim.Tüketim miktarının araçlarımıza göre çok da farkedeceğini pek sanmıyorum (1.5Tsi 150bg ile)

  • Merhaba dostlar Mokka Gs paket almayı düşünüyorum. Şuan hali hazırda opel astra k kullanıcısıyım. Mokkayı hanıma alacağım. Benzinli araç astra dan sonra biraz düşündürüyor. Gayet severek kullanıyorum Astram'ı. Soruma gelecek olursak Mokka'nın tüketim çekiş gücü yol tututuşu hakkında bilgi alabilir miyim siz tecrübeli arkadaşlardan teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.