Şimdi Ara

OPEL HARARET GÖSTERGESİ KLİMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler abilerim yaşım 20. Opel Vectra C 2006 makyajlı kasa arabaya sahip babam için bu başlığı açıyorum. Araba 1 ay önce hararet yaptı ve fan müşürü, hararet müşürü, termostat değişti. Arabayı kullanırken şuan hararet göstergesi çalışmıyor. Fan devreye girip girmediğini anlayamıyoruz ve sürekli klima açık kullanıyor (hararetten korktuğumuz için) klimayı açıyoruz hararet göstergesi çalışmıyor, arabayı söndürüp marş veriyoruz gösterge çalışıyor bu seferde klima soğuk değil ılık üflüyor. Arabadan anlayan başına böyle bir olay gelen yardımcı olabilecek bi usta, abi, dayı olarak lütfen yardım eder misiniz sorunu sizce nedir araba 3 bin tlden fazla masraf yaptı binerken korkarak biniyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • fana bakıldı mı? fan bir çalışıp bir çalışmıyorsa ve hararet yükseliyorsa motora yük binmesin diye klimayı otomatik kapatıyor olabilir, bu da klimanın çalışmamasını açıklar. klimayı açın ve fana bakın aracı çalıştırır çalıştırmaz olsa bile klima açıldığı an harıl harıl çalışması gerek.

    hararet göstergesi çalışmayan araç sürmek akıl kârı bir durum değil, anlayan bir opelciye bir an önce yaptırın. ya gösterge motoru bozulmuştur ki pek olası değil ya da göstergeye veri gelmediği için çalışmıyordur bu da takılan müşürün bozuk olduğu anlamına gelebilir.

    ayrıca hararet yapmasın diye klima değil, kalorifer sıcakta çalışmalı baba beye bunu da söyleyin.

    1 ay önce meydana gelen hararetin sebebi bulundu mu? değişen 3 parça da aynı sistem elemanı olsa bile birbirinden bağımsız. gelişigüzel değiştirmişler gibi geldi. bahsetmemişsiniz ama su kaynattıysa conta ve kapak da gitmiştir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İzmirdeysen çözebilecek birkaç yer biliyorum. Değilsen ustanın iletişim bilgilerini vereyim, çözümü anlatsın ona göre hareket edin. Bende de 2004 Vectra C var ama bahsettiğin şeyleri ilk kez duyuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 16 Ağustos 2021; 17:5:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimayı açtığı zaman zaten radyatör fanı döndüğü için motorun hararetini düşürür, bu sıcak havada kalorifer açık gezilir mi hiç ?

  • Bugün özel servise gittik üst kapak contası yanmış dediler fakat arabada performanstan düşme, duman atma vb. Bişey yoktu ankaradan bir ustayla konuştuk arabanın su deposu kapağını değiştirin sorun çözülür dedi ve beyinci de çip takıldı şuanda bi sıkıntı yok çok teşekkür ederim herkese önemli bilgi gören araştıran arkadaşlara tavsiyem: arabanız şişiyorsa opeller için GM marka orjinal kapak ve su deponuzu değiştirin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.