Şimdi Ara

OPEL ASTRA SEDAN CDTI ENJOY PLUS MI, FIAT LINEA 1.6 DIZEL EMOTION PLUS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR MERHABALAR,

    SORUM NET: FIAT LINEA 1.6 DIZEL EMOTION PLUS 39-40000 TL'YE ALINABİLİYOR,OPEL ASTRA SEDAN CDTI ENJOY PLUS DA 42000 E FILAN ALINACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR.(AMACIM AZ YAKAN,KONFORLU İYİ BİR AİLE OTOMOBİLİ SAHİBİ OLMAK....)

    NE DERSİNİZ HANGİSİNİ ALMAK LAZIM ?



  • Motor ve donanım olarak Linea çok iyi ama Astra daha oturaklı bir araba. Ben Astra alırdım. Yüzü eski ama araba güzel.
    Yalnız Astra'dan performans beklenmemeli HB si bile çekmiyor sedanı hiç çekmez.
  • İkisininde kusurları var.Zor bir tercih.Araç alım sürecinde ikisinide inceledim.O dönem fiyatlar bu kadar ucuk olmadığından yani 40.000 bandında her markanın c sınıfı sedanı alınabiliyordu dizel olarak neyse ben kararımı focustan yana kıldım onunda eksileri çok olduğu halde.

    Linea 1.6 motoru zaten bilinen çok başarılı bir motor sorun masraf çıkarmaz kısa mesafe soğuk motor kullanımında oda fazla yakıyor komşumda var ordan biliyorum..Ama ben malzeme kalitesi,konfor olarak lineayı malesef eledim eski bir fiatçı olduğum halde..

    Astra malzeme kalitesi işçilik olarak çok iyi süspansiyonları tatlı sert keçi gibi bir araba ama malesef hep yazıyorum onunda motor performansı multijet olduğu halde yetersiz ve taşımıyor kasayı..Ben hiç memnun kalmadım hatta uzun uzadıya akrabalarınkini kullandım deneme sürüşüde yaptım araba herşeyiyle mükemmel ama sıcak yaz günü klima açık hafif rampada 2-3 stop ettirdiğimi bilirim..debriyajı geç bırakmak gerekiyor gaza fazla yüklenmek gerekiyor oda hem yakıt tüketimini hemde parça masrafını arttırır diye düşünüyorum..Zaten az yakıyor söylentilerine bakmayın benim 1.6 focusla aynı kimi zaman daha fazla yaktığını biliyorum tek avantajı vergi diliminden...

    Yani kısaca bir seçim yapmanız lazım ya malzeme ve işçilik kalitesi daha düşük daha erken yıpranabilir ama motoru sağlam bir modeli yada konfor,işçilik ve malzeme kalitesi olarak iyi ama motor performansı vasat bir modeli seçmeniz gerek.konu benzinli olsa kesinlikle astra önerirdim ama şuan için seçim sizin




  • bu ikisi arasında tartışmasız astra , linea doğru dürüst yol bile tutmuyor sınıfına göre geniş ve güzel bir araç linea ama . astra ile arasında çok fark var
  • Astra derim sana.. Hem ekonomi hem konforu astrada çok rahat bulursun
  • +1 astra da benden
  • Aradaki fiyat farkı önemli değilse opel astra sedan cdti derim.
  • Bende opel astra diyorum.Ama kırmızı ışıklarda sol tarafa yanaşma çok küfür yersin arkadan.
  • Şeklen ve tokluk olarak astra ama arabayı araba yapanda motoru,ben motorundan dolayı lineayı düşünmenizi tavsiye ederim.
    Hatta mutlaka test sürüşü yapın,öyle karar verin
  • astra kesinlikle... segment farkı var Linea B, Astra C....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurgenli

    Bende opel astra diyorum.Ama kırmızı ışıklarda sol tarafa yanaşma çok küfür yersin arkadan.


    Doğru söylüyor
  • hocam iki aracada fiyasko. al birisini vur ötekine.
  • bugün bayinin önünden geçerken astra classsic III'ler de indirim söz konusu idi
    http://forum.donanimhaber.com/m_48216753/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48216753
  • Eğer motor verimliliği sizin için önemliyse Linea derim,Astra'ya yaklaşmayın bile..Aralarında 15 hp ve ciddi bir tork farkı var..

    Linea 105 Hp -> Astra 90 Hp
    Linea 290 Nm -> Astra 200 Nm


    Ağırlıkları ise hemen hemen aynı (Linea 1290 Kg , Astra 1308 Kg) Yakıt tüketimi konusunda ikisi de sizi üzmez zira donanım olarak iki araçta dolu..Burada belirleyici olacak kriter(ler) bütçeniz,araçların fiyatları ve en önemlisi sizin tercihiniz..Ben tasarım açısından Opel Astra Sedan'ı çok beğeniyorum hele ki 111. yıla özel olan versiyonu bence çok şık ayrıca eski bir Vectra C kullanıcısı olarak Opellerin genel olarak kalite ve konforunu beğeniyorum ama sırf motoru yüzünden Astra'yı eledim listemden..Şu anda 1.6 105 Hp ve 290 Nm tork Bravo kullanıyorum yani Linea ile aynı motora sahip ve gayet memnunum..Daha atak ve güçlü bir motor istersem chip ile 120-140 hp bandına çıkarabilirim ama gerek duymuyorum..1 hafta önce depo doldurdum ve şu ana kadar 155 km yaptım ortalamam 6.1 lt..Havalar ısınınca 6 lt'yi bile görmeyeceğime eminim..


    Yani sözün kısası ben olsam kendi beklentilerim doğrultusunda Linea tercih ederdim..




  • Astra ile fiat kıyaslanacak araba değil bunu otomobilden anlayan herkes bilir. Fazla yoruma gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu2306

    Astra ile fiat kıyaslanacak araba değil bunu otomobilden anlayan herkes bilir. Fazla yoruma gerek yok.

    asıl senin hiçbişeyden anlamadığın belli
  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER,YORUMLARINIZI DİKKATE ALACAĞIM.

    SON SORU: 2. ELDE HANGİSİ DAHA ÇOK PARA EDER ?....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu2306

    Astra ile fiat kıyaslanacak araba değil bunu otomobilden anlayan herkes bilir. Fazla yoruma gerek yok.



    O zaman bırakta otomobilden anlayanlar yorum yapsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozelll

    ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER,YORUMLARINIZI DİKKATE ALACAĞIM.

    SON SORU: 2. ELDE HANGİSİ DAHA ÇOK PARA EDER ?....



    Çok para etmekten ziyade 2. elde rahatça satılmasından bahsedebiliriz ve iki araçta rahatça satılır üstelik zararda ettirmez..Temiz kullanır bakımlarını düzenli yaptırırsanız kendiniz uzun süre keyifle kullanırsınız satarken de çeyrek altın bozdurur gibi gider ikisi de
  • Bir otomobil sadece motor performansı ile ölçülmez bir otomobil genel olarak değerlendirilirken; işçilik, performans, tüketim, konfor, fren, yalıtım, donanım, yol tutuş v.s özelliklerine göre değerlendirilir. Sizin otomobil bilginiz demek ki bu kadar . Arkadaşım herkesin yorumuna saygı gösterin ve tahammül edin lütfen!!!!!!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.