Şimdi Ara

ÖNEMLİ.Okumalısınız. D-Smart + Smile ADSL 55TL yerine 175 TL fatura geldi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
8.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilgi teknolojileri kuruluna online şikayet edin.bende kazık faturalar yüzünden full paketten giriş paketine dönmek istemiştim.olmaz falan dediler günlerce aradım kapatma talebinde bulundum.en sonunda tamam dediler 1 martta giriş paketine geçeceksiniz dediler.ama yine yamuk yaptılar.müşteri hizmetlerini aradım yarım saat bağlanmayı bekliyoruz mecburen neyse bağlandım durumu anlattım bana böyle bir talep olmadığını dediler.hesapta 1 ay daha kazıklayacaklar insanları amaç bu zaten.şikayet var com a şikayet ettim.ertesi gün aradılar.1 nisan itibariyle giriş paketine tekrar geçmeyi başardım inşaallah futuram 49 tl ye düşer.
  • sözleşmede neyi işaretledin öneli olan o.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merol77

    sözleşmede neyi işaretledin öneli olan o.

    Bu konuda bir sözleşme yok. Sadece D-Smart için bir sözleşme var.
    Ki zaten şuan ki konu; hata yaptıklarını kendileri de kabul etmelerine rağmen benden bu faturayı ödememi istemeleri. Yani "yanlış fatura kestik, ama siz bunu ödeyeceksiniz. İleriki tarihli faturalarda indirim yapacağız."

    Yani D-Smart kendi yaptığı hatanın cezasını da müşteriye kesmektedir.
  • hırsızlar banada aynısnı yaptılar
  • Arkadaşlar nasıl olsa tüketiciler Kanuni yollardan haklarını aramıyor diye Türkiye'de kim kimden ne kopartırsa kar sayıyor. Bu yüzden mutlaka ve mutlaka haksız olduğunuzu düşünüyor ve haklarınızı aramak istiyorsanız Kanuni yollara başvurunuz. Haklarında dava açın, Tüketici Mahkemelerine başvurun ama kimseye hakkınızı yedirmeyin lütfen.
  • kampanya detaylarına dikkat etmek gerek haklıysanda sonunakadar gitmelihttp://www.digitaldunyaburada.com/default.asp?sayfa=d-smart_internet_kampanyasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merol77 -- 15 Nisan 2012; 20:19:46 >
  • haklarımızı aramalıyız.
  • sonuc ne oldu arkadaslar paylasırmısınız?
  • bende smile adsl mağdurlarındanım. 7 mart gibi aradılar kampayadan bahsettiler kabul ettim ve 10 martta dsmartı eve getirip bağladılar. fakat telefon hattı ben,m üzerime internet hattı ev arkadaşımın üzerine olduğu için bir türlü smile adsl aktivasyonunu yapamadılar. en sonunda olmayacak bu iş deyip 28 martta aradım ve iptal için gerekilenin yapılmasını istedim. tamam dediler, bu arada bu süreçte kullandığım d smart için para ödeyecekmiyim diye sorduğumda kesinlikle hayır hattınıza aktivasyon sinyali gönderemediğimiz için adınıza da bir fataura zaten düzenlenemez dediler ve dün eve gelen d smart faturasıyla karşılaştım. smile adsl hizmetinin yanında bedava diye sundukları dsmarttan 10-31 mart ve 1- 30 nisan arası 53 tl kullanım ücreti istiyorlar. telefonla defalarca aramalarım sonucu ulaşılan netice şu; smile adsl aktivasyonu yapılamamış tamam haklısınız ama bu süre içinde dsmartla 24 ay taahutlu bir anlaşma yapılmış adıma ve işleme konulmuş. ve 53 tl yi ödeyim hepsini iptal edin dedeğimde de cevap dsmart cayma bedeli olarak 227 tl talep ediyor oldu. yani smile arayıp adsl hizmetinin yanında bedava vereceğim dediği dsmartı bana kendi aradan çekilerek kakaladı. bende tuketici hakem heyetine gidip durumu anlattım. yarında iadeli taahutlu bir mektupla smile adsl ye dilekçe yollayıp hakkımı arayacam. 250 lira onlara vereceğime 1000 lira mahkemeye verip bir sonuç almaya hazırım. bakalım dolandırıcılık nasıl yapılıyormuş görelim. ayrıca yapmış olduğum bir kaç konuşmanın da saati ve tarihi bende var umarım mahkemede işe yarar . hepinizie smile ve dsmartsız günler dilerim.




  • Arkadaşlar kesinlikle Smile adsl den bencede uzak durun. Müşteri temsilcilerinin söylediği hiç bir şeye inanmayın. Bende 2 ay önce smile'a abone oldum(Onlar aradı ttnet aboneliği biten kişilerin listesini bir şekilde ele geçiriyorlar). İlk ay (35-40 günlük) 100,04TL geldi ilk faturadır, bağlantı ücreti, 1 ayı geçti diye fazla üzerine düşmedim. Daha sonra gelen 2. fatura ise 69 TL geldi. Müşteri hizmetlerini aradım şikayet oluşturdum;bana 55TL ücretli diye abone yaptılar diye, geri dönmediler. Tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda artık yetkili birilerini istedim ve sinirlendim, dedim beni üye yaparekn aylık 55 TL + 2 Tl modem ücreti olacak şekilde sınırsız internet + maxi tv diye abone ettiler bunu kaç kere söyledim, bahaneleri bağlantı ücretinin+iç kurulum bağlantısının+cihaz parasının 24 ay boyunca her ay ücretinin olduğunu ve toplam 69TL tuttuğunu söylediler. Dedim üye yapan müşteri hizmetlerinden şikayetçiyim bana yalan söyledi, aynı zamanda kapattırmak istiyorum deyince hemen kapama işlemini başlatalım dediler. Hemen deyince şüpelendim bunun sonucunda ne olacak diye 430TL bir borç çıkartarak hemen kapatıyorlar. O zaman en düşük ücretli bir tarifeye geçeyim dedim;malesef bu paketten hiç bir pakete geçme hakkınız yok isterseniz kapatalım diye pişkinlik yaptılar. Düşük paketten bu pakete geçebiliryorsunuz ama geri dönemiyorsunuz. Malesef bu durumlar karşısında abonelik devam ediyor. Size tavsiyem söylenen hiç bir şeye inanmayın artı hiç bir bilgilendirmede yapmıyorlar üye yaparken.




  • Arkadaşlar şu kadarını söyliyim size ben 5 senedir smile kullanıyorum . Geçen sene iptal istedim size dediler d-smart tahattüsüz verelim . 1-2 düşündüm , aklıma yattı isteğiniz an bırakabilirsiniz . Gelip kurdular sözlemenin üzerinde 24 ay ibaresi vardı fakat gelen çocuk 24 ayın üzerini çizdi bende ona imza atttım.
    Her neyse aradan 1 yıl geçti tivi bu almaya karar verdim . Hattımın iptalini istedim . Müşteri hizmetleri daha 1 seneniz var iptal ettirmek için olamaz dedim tlf kapattım hemen tahattün kağıdını buldum aradım . D-smartı bi bayanla görüştüm . Böyle bi Tahattüt olmadığını söyledi , iyi o zaman iptalini istiyorum dedim. 72 saat içinde dönüş yapılacak dediler. 16.04.2012 tarihinde konuşma geçti 13.05.2012 hattım daha iptal olmadı . Her aramamda üst birim sizi arıcak diyorlar. Böyle bir şey görmedim ben , ne yapmam gerekiyo arkadaşlar şimdi , tüketici hakları yardımcı olurmu konuyla ilgili?? Siz siz olun sakın smile geçiş yapayım demeyin . Benim ağzım yandı




  • arkadaşlar adsl iptal ettirmede zorluk çıkartıyorlarsa gidin telekoma taşıyın adsl oraya artık smile dan iptal sözleşmesi imzalamaya gerek yok sonra 1 ay kullanının yada kullanmayın telekomdan bir şubeye gidip kanlı canlı bir insanla iptal ettirin hattı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DEMİRCİEFE

    konuşmaların kaydedilmesi meselesi tamamen palavra.turkcelle olan bir davada,tuketıcı mahkemesından bant kayıtlarını talep ettım.... gönderemediler,süre talep ettiler göndermediler.bilgilerınıze..

    Süre talep etmeleri önemli. Aleyhte delil olmuştur; demek ki kayıt varsa bile siz haklısınız ki lehinize delil vermemek için kayıtları göndermiyorlar mahkemeye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xswordfishx

    sonra biz d-smarta laf yapınca üzerimize yürüyorlar '' ama biiz hd izliyoruzkiiii'' diye umarım arkadaşın açtığı bu konu bu platformu alacaklara yada almayı düşünenlere ders olur!

    Modüllü alsınlar; D-Smart ile aydan aya ödemeli işe girilmez.

    Ha gerçekten hatadır bunlar ona inanıyorum çünkü adamlar bana 45 liraya 8 mbs limitsiz veriyorlar. Bu tip hatalar yapıyorlar hep. İlerde istemeye kalkmazlar inşallah. Zaten isteselerde ben 8 mbs net limitsize çevirtmiştim adamlar hızı 8 mbs yapmış sadece; aylık downloadum da net limitsizin adil kullanım limiti üzerinde değil. Babayı alırlar.




  • Allah bunların belasını versin bende smile ile kampanyaya dahil oldum 60 tl diye anlaştık 225 tl fatura geldi artı 24 te telefonfaturası geldı oysa bız telefonda yalın internet içinde konusmustuk neredeyse 4 cu fatura ve hala yalın ınternet yapamadılar pasa pasada o faturayı odettıler güya ilerki faturalarda indirim olacakmıs ben hatayı kabul etmedım ama iş bu sözleşmenin smile ye ait oldugunu d smartın durumdan sorumlu tutulamayacagını idda ediyorlar o halde kapatın ben taahhütü de smile adsl yeptım diyorum bunun hakları d smartta saklıdır ceza ödersiniz diyor fatura ayrıntısında net hatırlamıyorum ama o bedava olan d smart paket kurulum ücreti baglantı ücreti bişi bişibişi vergisi falan vardı taahhütü olanlar el mahküm da olmayan kacsın kendını kurtarsın ttnet bıle d smart adsl den hızlı idi benim hızımı 4 ün üzerine cıkarıyorlar alt yapıyı bahane ediyorlar oysa tt net le bile 11 mbts internet kullanmıslıgım var yanı alayı sopasını hazırlamıs herkese gecmıs olsunn




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan.


    Aynen yani bağırmasam, 109 TL efendim diye kestirip atıyorlardı sadece. Yarın bu konuda Tüketici Hakları ile de görüşeceğim.

    Hocam bu tükeetici hakları ile nasıl görüşülüyor acaba.Benide bilgilendirirmisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-dokuzyüz

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan.


    Aynen yani bağırmasam, 109 TL efendim diye kestirip atıyorlardı sadece. Yarın bu konuda Tüketici Hakları ile de görüşeceğim.

    Hocam bu tükeetici hakları ile nasıl görüşülüyor acaba.Benide bilgilendirirmisin.

    Bulundugunuz ilcenin kaymakamlik biriminde tuketici hakem heyeti bulunur , belli bir miktar tl anlasmazliklar icin mahkeme gibi karar verir , dilekceyle basvuru cok basittir , %90 tuketici hakli bulunur ... mahkeme vs. Masrafida olmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D-dokuzyüz

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan.


    Aynen yani bağırmasam, 109 TL efendim diye kestirip atıyorlardı sadece. Yarın bu konuda Tüketici Hakları ile de görüşeceğim.

    Hocam bu tükeetici hakları ile nasıl görüşülüyor acaba.Benide bilgilendirirmisin.

    İlgili dilekçeyi hazırlayıp, kaymakamlığa başvurabilirsiniz.

    http://smiledankurtul.150m.com/

    Bu sayfayı da incelemesini öneririm herkesin.




  • Zaten her müşteri hizmeti arandığında en az 15 dk beklenmesinden anlaşılmalı firma kalitesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan. -- 30 Haziran 2012; 11:30:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan.

    quote:

    Orijinalden alıntı: D-dokuzyüz

    quote:

    Orijinalden alıntı: hakan.


    Aynen yani bağırmasam, 109 TL efendim diye kestirip atıyorlardı sadece. Yarın bu konuda Tüketici Hakları ile de görüşeceğim.

    Hocam bu tükeetici hakları ile nasıl görüşülüyor acaba.Benide bilgilendirirmisin.

    İlgili dilekçeyi hazırlayıp, kaymakamlığa başvurabilirsiniz.

    http://smiledankurtul.150m.com/

    Bu sayfayı da incelemesini öneririm herkesin.

    teşekkürler hocam bilgilendirmeniz için bende bi kaç kere niyetlendim ama nasıl olacagını bilmiyordum saolasın.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.