Şimdi Ara

On binlerin vicdan mahkemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yazıları nerenizle okuyorsunuz? ...burda benim babam senin babanı döver durumu yok ... burda kim yaparsa yapsın şiddeti lanetliyen insanlar var. burda haksızlıklara karşı mazlumun yanında olanlar var.
    Nürnberger eski yazılıma bak bir tane faşizme hizmet eden yazım yoktur,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-058B8D3E6 -- 8 Şubat 2012; 22:55:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanto

    burda kim yaparsa yapsın şiddeti lanetliyen insanlar var. burda haksızlıklara karşı mazlumun yanında olanlar var.


    pkk terörünü, Ermeni terörünü kınayan eski bir yazınız varsa hakkınızı teslim edelim. Lütfen göstererek yanlışlığımızı ortaya koyun. Eğer yoksa yazılanları kimin neresiyle okuduğumu ben söylerim o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SVGA

    Ben hiçbir millete nefret kusmuyorum, çünkü ne bir ılımlı milliyetçiyim, ne de bir aşırı milliyetçi. Ben milliyetçilere, bir milleti diğer milletlerden üstün göstermeye çalışan hoşgörü fakirlerine nefret kusuyorum, bu bir. İkincisi; Serap'ı 16 yaşında katledenleri de bir gazeteciyi sokak ortasında katledenleri de lanetliyorum. Sormak isterim; peki siz de aynı sağduyuyu gösteriyor musunuz? Dersim olaylarının, 6-7 Eylül olaylarının, Sivas, Maraş, Çorum, Bahçelievler katliamlarının yıldönümlerinde neredeydiniz ey tabusever milliyetçi Kemalistler? 1942 Varlık Vergisi, 1946 Azınlıklar Raporu, 1936 Azınlık Vakıfları Yasası denince neden bir anda sus pus oluyorsunuz? Bir güne bir gün "Kanını taşıyandan başkasına inanma" sözünün muhteviyatını düşündünüz mü? Size göre Ermeni olduğu için suikasti mazur, hatta gerekli gösterilen bir gazeteciyi unutturmamak adına kullanılabilecek en etkili sloganı, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını kullanmak ırkçılık; ama insanları "Bu Ermeni dönmesidir, bu bilmem hangi milletin kırmasıdır" diyerek fişlemek ve bu fişleme üzerinden rant elde etmeye çalışmak ırkçılık değildir öyle değil mi? Hepiniz çok yüce insanlarsınız, hepiniz hümanistsiniz ki zaten hümanistliğin birinci şartı da milliyetçi olmaktır ve sizler de büyük "milliyetçi hümanistlersiniz(?)", hepiniz tarihe nam salmış, üç kıtada at koşturmuş bir milletin öz evlatlarısınız; ama sizi eleştirenler, sizi vicdan muhasebesine davet edenler hep "dönme", öyle değil mi? Şu fikriyatın gudubetliğine de bakın hele!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------

    İspanya'dan, Almanya'dan ve Rusya'dan sürülen Yahudilere kim sahip çıktı?

    "Birkaç gün sonra (Napoleon) filosunda onunla birlikte astronomlar ve mesahacılar, kimyacılar, ve mineraloglar, teknikçiler ve oriyantalistler, ressamlar ve şairler bulunuyordu. Bunların arasında hoppa Josephin'in ressam olarak Napoleon'a tavsiye ettiği garip bir adam da vardı.

    Tam adı Dominique Vivan DENON'du"...

    Denon'da bir ermeniydi (1789- 1801) Fransızların Louvre müzesinin de orta blümü, Denon bölümüdür!

    "Baron Dominique Vivant DENON sayısız kağıtlarda (söz konusu müzenin orta bölümündeki tablolar, kopya tablolardır!), Memluk <<ed devletu't Türkiye>> mücevherleriyle ZENGİNLEŞMİŞ olan askerlerinkinde (38.000 asker) daha değerli bir GANİMET getiriyordu. Çünkü hiç bir detayı ihmal etmeyen, ne EMPRESYON ne de EKSPRESYONDAN haberi olan <<işçi>> diye hor görülmelerine aldırmayan ve bu sözü küçültücü bir sıfat olarak görmeyen"... Ama o zaman Paris'e kadar varabilenlerin (kopyalayıp çaldıkları) BİR BİLGİNLER KUŞAĞINA yeteceği meydana çıktı: hiç bir parçanın KOPYA edilmeden bırakılmamış olduğu görüldü"

    "Fakat 1801'de İskenderiye teslim olunca (kopyaları çıkarılmış olan) bütün eserlerinin asıllarını İNGİLTEREye teslim etti. Bunların taşıma işini GENERAL HUTCHİNSON yaptı;"

    C. W. Ceram
    "Son olarak, kendilerinden yardım gördüklerime burada teşekkür etmek isterim (diyor, C. W. C.). Alman profesörleri Dr. Eugen von Mercklin, Dr. Carl Rathjens ve Dr. Franz Termer, bu kitabın MÜSVEDDELERİNİ -her biri kendi alanında -KONTROL etmek lutfunda bulunmuşlardır. Prof. Dr. Kurt Erdmann, Prof. Dr. HARTMUT Schmökel ve Schliemann'ın biyografı Dr. Ernst Meyer daha sonra bazı önemli düzeltmeler yaptılar. Hepsi de bana yol göstermiş, her bakımdan beni desteklemiş, özellikle kaynaklar elde etmemi sağlamışlardır. (Bu bakımdan Münster'de Prof. Dr. Walter Hagemann'a da ayrıca teşekkür borçluyum). Bütün bu BİLGİNLER bazı yanlışlarım üzerine dikkatimi çektiler, bu sayede de hem onları düzeltebildim. Kendilerine sadece yardımları için deği, aynı zamanda, ilmin (Tarih kitaplarına yazılanların) dışına çıkan böyle bir kitaba karşı, BİLGİN olarak, anlayış gösterdikleri için de teşekkür borçluyum. Çoğu zaman ağır olan tercüme işlerinin bir kısmını üzerimden alan Edda Rönckendorff'la Erwin Duncker'e de teşekkür ederim." diyor, C. W. Ceram.

    Ed Devletu't Türkiye devletinin kuruluşu 1250, İngilizlerle, Fransızların işgali 1798'dir. 548 yıllık bir devlet!

    Bu eserlerimizi Fransız ve İngiliz devletinden mi isteyeceğiz yoksa, AB insan hakları mahkemesinden mi isteyeceğiz!

    Ya, İngiliz, Fransız tarihçileri ve bizim tarihçilerimiz yalan söylüyorlar ya da, yukarıda yazılı olan Alman Prof. Dr.'lar!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanto

    nocen verdiğin örneklerdeki kişiler gibi milliyetçi konuşutyorsun, batı toplumundaki ırkçı önyargılı örnekleri verekek ülkemizdeki ırkçı önyargıyı haklı yapmış olmazsın, aksine her toplumdaki ırkçı ötekiye hoşgörüsüzlüğü gözler önüne sergiliyorsun.
    " Yok öyle bir dünya yok " diyorsun ...senin gibi barışa kardeşliğe inanmayanlar yüzünden yok. dünya oldu olalı malesef iktidar sahipleri biz halkları iktidarları uğruna ölmlere acılara sürüklemişlerdir, bizim bu gerçekleri görmememiz içinde bazı kavramlar yaratmışlardır, vatan sevgisi, şehitlik vs vs . .. sen ölmekten korkma yeterki savaş eğer ölürsen cennete gidecen orda bir dediğin iki olmayacak (yersen )... sen öl ki vatan yaşasın ...bu böyle gelmiş böyle gidecek... oysa barış dolu bir dünya mümkün , bütün enrjimizi barışa ve kardeşliğe versek gencecik çocuklar ölmese yaşasa ve yaşatsa paralar silahlanmaya akmasa, bilimadamklar silah için değil sağlık için uğraşsa ne güzel olur ... bunun olması için hepimizin artık rüya ütopya laflarını bırakıp adım atması lazım.

    Dünkü yazdığında bugün değişiklik yapmışsın
    Ben de bunun cevabını vermiştim sana
    Dediklerine katılmayacak insanoğlu yok
    Ben de isterim
    Ama gerçekler hiç böyle olmamış
    Bana 'yersen' derken inancıma saygısızlık edersin
    Şehitlerine ...
    Ama senin dileklerine inanmamı bekliyorsun
    Yemiş gibi benden yememi istiyorsun
    Ben de sana diyorum 'sen yedin mi'
    ...............
    Bu türden tartışmalar bitmez
    Kimseye kötü laf söyleme hırsını taşıyacak kadar hamal da değilim

    O YÜZDEN BİRAZ SİZ-LERDEN
    BİRAZ DA BİZ-LERDEN BİR SÖZ LE NOKTALAYALIM ŞU İŞİ

    ''Akıllı ve iyi niyetli insanlara özgü bir ada olması için neler vermezdim;
    Öyle bir yer olsa ben bile vatansever kesilirdim.''
    Albert Einstein




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.