Şimdi Ara

On binlerin vicdan mahkemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
3.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SVGA

    quote:

    Orijinalden alıntı: D_Rose

    quote:

    Orijinalden alıntı: SVGA
    Kim ne derse desin, "bilinen" zihinler yine devrede:
    Hrant için yürüyeceğinize, Azeriler için yürüyün;
    "Hepimiz Ermeniyiz" diyeceğinize, "hepimiz Türküz" deyin;
    "Kominist" kitaplar okuyacağınıza, Nutuk'u okuyun;
    Auschwitz'de öldürülen çocuklara üzüleceğinize, Karabağ'da öldürülen çocuklara üzülün;
    Araplar gibi "merhaba" diyeceğinize, Türkçe "günaydın" deyin;
    Dünya tarihi okuyacağınıza, Türk tarihini okuyun;
    İnsanlığın kurtuluşunu düşleyeceğinize, sadece Türkleri koruyun;
    ve daha onlarcası...


    Bunun ucu faşizme çıkar hocam, tamam haklısınz da Auschwitz'de öldürülen çocuklar can, insan değil mi mesela ?

    Yazdıklarımı daha dikkatli okuyun; yukarıdaki cümleler tipik bir Türk milliyetçisinin kaleminden çıkabilecek cümlelerdir ve ben bu cümleleri milliyetçilik adı verilen fikrî akıma inananların düşünce yapısını özetleyebilmek adına yazdım. Çevrenize baktığınızda bu cümleyi sarfedebilecek kadar alçalmış onlarca insanla karşılaşabilirsiniz. Yukarıdaki cümleler benim cümlelerim değildir; ben sadece rastladığım, kulak misafiri olduğum bu talihsiz cümleleri paylaşmak, okuyucuya duyurmak niyetindeyim. Paylaşayım ki herkes bu düşünce yapısının ne kadar "insancıl(?)" olduğunu görsün.

    Yazdıklarıma ek olarak; milliyetçilik ile ırkçılık aynı şey midir, değil midir, bu farklı bir konu. Fakat kısaca belirtebilirim ki, milliyetçilik, ırkçılığa giden en kısa yoldur ve Hitler ile Mussolini de eylemlerinden dolayı milliyetçilik denince ilk akla gelen isimlerdir. Önceki mesajlarımda, milliyetçi bir idari yapının gelişim evrelerinden bahsetmiş, buna örnek olarak da Nazi Almanyası'nı göstermiştim. Yazdıklarım okunmadan eleştirilmeseydim keşke. Önceki mesajlarımda, milliyetçi bir idarî yapının özgür olana kadar ulusal bağımsızlıkçı, özgürlüğün ilanının ardından kalkınana kadar milli birlikçi, kalkındıktan ve gelişmeye başladıktan sonra ise sömürgeci bir yapıya bürüneceğinden bahsetmiştim, yine bahsediyorum. Ayrıca, her ulusal bağımsızlık mücadelesi bir anti-emperyalist mücadele değildir, anti-emperyalist bir havaya bürünüp bürünmeyeceğini bağımsızlık ilanının ardından izlenecek politikalar ya da meydana gelecek toplumsal gelişmelerin sonucu gösterecektir.

    Milliyetçilik, hoşgörü sosuyla harmanlanmak suretiyle daha göze hoş görünür bir hale getirilmeye çalışılıyor ya da açık büfe haline getirilerek isteyenin anlamak istediğini anladığı bir şekle sokulmaya çalışılıyor olabilir. Her iki durum da milliyetçiliği masum ya da mazur gösteremez! Milliyetçiliğin "soft"u, -daha önce de bahsettiğim gibi- "Bütün hayvanlar eşittir, ama bazıları daha eşittir" mantığındadır ve şu an kendini milliyetçi olarak kabul eden çevrelerin çoğunluğu -kendilerine itiraf etmekten korksalar da- bu görüştedirler. Diğer kısım, yani aşırı milliyetçiler ise bırakın eşitliği, farklı olana yaşam hakkı bile tanımazlar. Soft milliyetçilerin, aşırı milliyetçiliğe geçiş süreçleri kısa sürer aslında; hoşlarına gitmeyen her olay, canlarını sıkan her durum, onları, bütün bir halkı kapı dışarı etmeyi, bütün bir muhalif kitleyi "dönme" ilan etmeyi gerektiren "Ya sev, ya terket" noktasına getirir. Sonra olay unutulur, durum iyileşir ve onlar yeniden soft milliyetçiliğe geri dönerler. Kendi görüşlerini de sürekli "Atatürk milliyetçiliği", "ılımlı milliyetçilik" gibi tabirlerle mazur göstermeye çalışırlar. Ne gariptir ki, bu ülkedeki aşırı milliyetçi fikir adamları da, ılımlı milliyetçi fikir adamları da aynı kaynaktan beslenmektedir: Kemalizm. Mesela, Türkçüler olarak da adlandırılan aşırı milliyetçiler, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur", "Kanını taşıyandan başkasına inanma" gibi sözlerini şiar edinirken, daha ılımlı milliyetçiler yine Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene" gibi ılımlı sözlerini şiar edinirler. Burada görünen o ki, isteyen, istediğini, istediği gibi kabul etmektedir. Ama görünüşte hepsi milliyetçi öyle değil mi? Üstelik bir ılımlı milliyetçi, temel aldığı ideolojiden de hareketle sosyalist fikirleri düşman olarak benimseyebilir, ondan uzak durmaya çalışabilir; fakat ben şu ana kadar bir ılımlı milliyetçinin, bir aşırı milliyetçiye "Kardeşim, senin bu yaptığın kökten yanlıştır" dediğini duymadım pek. O, sözlerine hep "Haklısın, ama..." diye başlar ve "ama"ların o çelişkilerle dolu dünyasına istemeden giriverir her seferinde. Sonra tartışma biter, muhabbet dağılır, bizimki yine "soft" milliyetçiliğe geri döner. Ne âlâ...

    Tüm bunların yanı sıra, eski klişeler yavaş yavaş başgösteriyor: "İçinden geçtiğimiz bu buhranlı günlerde öyle sloganlar atma, öyle eylemler yapma", "İçinden geçtiğimiz bu buhranlı günler sona erene dek düşüncelerini kendine sakla", "İçinden geçtiğimiz bu buhranlı günlerde daha fazla çalış, daha fazla fedakarlık yap", "İçinden geçtiğimiz bu buhranlı günlerde daha fazla sabır göster"... İçinden geçtiğimiz bu buhranlı günler geçene kadar sırf Ermeni olduğu için suikasti unutturulmaya, hatta mazur gösterilmeye çalışılan bir gazeteciyi "Hepimiz Ermeniyiz" sloganlarıyla unutturmamaya çalışmak da olmaz o zaman değil mi? E, o zaman, en iyisi içinden geçtiğimiz bu buhranlı günler geçene kadar susalım biz...

    Son olarak, görüş frekansınızı öğrenmek için şu soruları kendinize bir sorun: Gerçekten de "hoşgörülü" müsünüz, değil misiniz? "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını sansürleyenlerden misiniz, değil misiniz? Ermeni olmak sizin için hakaret mi, değil mi? Sizin için tüm insanlık bir midir, yoksa bir milletin çıkarları diğerlerinin üstünde midir? "Bir Türk dünyaya bedeldir" diyenlerden misiniz, yoksa "Bu dünya hepimize yeter" diyenlerden mi? Bu sorulara vereceğiniz cevaplar frenkansınızı belirleyecektir.

    Bunlar, yazınızda sorduğunuz sorulara benim cevaplarım.

    Hepimiz Ermeniyiz sloganı başlı başına bir saçmalık ve ırkçılık ibaresidir.Tamam adam suikaste kurban gitti, adam Ermeni, ve bu senin topraklarında yaşandı, bu seni Ermeni yapmaz.Dediğim gibi tamamen ırkçı bir söz.

    Bir Türk dünyaya bedeldir, ucu çok az da olsa abartıya varan bir cümledir.Bu dünya hepimize yeter.Çünkü hepimiz aynı türden insan olarak doğduk.Sonradan herkes ayrı bir yerde yaşadı vs. sonuçta hepimiz insan değil miyiz?Hepimizi Allah yaratmadı mı?Bir milleti översin, çalışkan dersin ama göklere çıkarman yanlış olur.Arap da insan Amerikalı da insan.

    Ermeni olmak, hakaret değildir.Herkes insandır.


    Ayrıca çok haklısınız, Kemalizm bu ülkede bazı insanların kendilerini saklamak için arkasına sığındığı bir araç haline geldi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    Ne de güzel o süslü cümlelerle içinizdeki bitmez tükenmez nefreti kusuyorsunuz Türk milletine, Atatürk'e ve onun devrimlerine karşı.

    Serap 16 yaşında otobüste teröristlerin attığı molotof yüzünden cayır cayır yandıktan sonra neredeydiniz ey sevgili hümanist, dünya vatandaşı bireyler?

    Arkadaşın yazısını okudunuz mu bilmiyorum ama, arkadaş orada Türk milletine veya Atatürk devrimlerine olan nefretini belirtmemiş.İnsanların bunları kötüye kullandığını söylemiş
  • Ben zaten ''ermeni ve Hrant'' olmaya meraklılar için söylemiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    Ben zaten ''ermeni ve Hrant'' olmaya meraklılar için söylemiştim.

    Özür dilerim, yanlış anlaşılma oldu
  • Estağfurullah özüre gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    Ne de güzel o süslü cümlelerle içinizdeki bitmez tükenmez nefreti kusuyorsunuz Türk milletine, Atatürk'e ve onun devrimlerine karşı.

    Serap 16 yaşında otobüste teröristlerin attığı molotof yüzünden cayır cayır yandıktan sonra neredeydiniz ey sevgili hümanist, dünya vatandaşı bireyler?

    Ben hiçbir millete nefret kusmuyorum, çünkü ne bir ılımlı milliyetçiyim, ne de bir aşırı milliyetçi. Ben milliyetçilere, bir milleti diğer milletlerden üstün göstermeye çalışan hoşgörü fakirlerine nefret kusuyorum, bu bir. İkincisi; Serap'ı 16 yaşında katledenleri de bir gazeteciyi sokak ortasında katledenleri de lanetliyorum. Sormak isterim; peki siz de aynı sağduyuyu gösteriyor musunuz? Dersim olaylarının, 6-7 Eylül olaylarının, Sivas, Maraş, Çorum, Bahçelievler katliamlarının yıldönümlerinde neredeydiniz ey tabusever milliyetçi Kemalistler? 1942 Varlık Vergisi, 1946 Azınlıklar Raporu, 1936 Azınlık Vakıfları Yasası denince neden bir anda sus pus oluyorsunuz? Bir güne bir gün "Kanını taşıyandan başkasına inanma" sözünün muhteviyatını düşündünüz mü? Size göre Ermeni olduğu için suikasti mazur, hatta gerekli gösterilen bir gazeteciyi unutturmamak adına kullanılabilecek en etkili sloganı, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını kullanmak ırkçılık; ama insanları "Bu Ermeni dönmesidir, bu bilmem hangi milletin kırmasıdır" diyerek fişlemek ve bu fişleme üzerinden rant elde etmeye çalışmak ırkçılık değildir öyle değil mi? Hepiniz çok yüce insanlarsınız, hepiniz hümanistsiniz ki zaten hümanistliğin birinci şartı da milliyetçi olmaktır ve sizler de büyük "milliyetçi hümanistlersiniz(?)", hepiniz tarihe nam salmış, üç kıtada at koşturmuş bir milletin öz evlatlarısınız; ama sizi eleştirenler, sizi vicdan muhasebesine davet edenler hep "dönme", öyle değil mi? Şu fikriyatın gudubetliğine de bakın hele!




  • @siyah16 Paylaşımların ve güzel dileklerin için teşekkür ederim


    @svga
    Kendi gençlerine "Biz Karabağ'ı aldık, siz Ağrı'yı alacaksınız" diye demeçler veren ermeni cumhurbaşkanları varken
    Siz benim hangi tür milliyetçi olduğuma dair teşhislerde bulunmaya çalışacaksınız
    Hangi dünyada yaşıyosun,ne tür masallarla uyutuyorsun kendini

    Hrant Dink bile Diyarbakırda kürtlere;
    "Bizlerin 1900'lerin başında geldiğimiz emperyalist oyuna, siz 2000'lerin başında geliyorsunuz"
    Diyebiliyorken sen 2,5 liralık felsefelerle mi emperyalistlere dur diyeceksin
    Yazdılarının geneline katılmama rağmen yanlış başlıkta paylaşım yapıyorsun
    Bu başlıkta alenen Türk düşmanlığı yapılmaktadır
    Hem de insanlık adına ,hümanizm adına
    Forumdaki ateist kimliksiz kişiliksizlerde kendini ifşa ederken
    Milliyetçi olmama bu kadar takılman
    Hep aynı konudan dem vurman samimi gelmedi bana

    Bu millet bu toprakların bekçisi değil; sahibidir.
    Bunu önce yabancıların değil; bazı “Türk”lerin! kabullenmesinde büyük fayda bulunmaktadır
    .



    Sizler "soros aydınlarının" pompaladığı yalanlara çok çabuk kandınız
    Ama adamların taktiği belli

    “Eğer bir yalan, uzun bir süre yeterince tekrarlanırsa, sonunda o yalan bir gerçekmiş gibi algılanır”.

    Sizler Türklük milliyetçilik gibi söylemler olmasında ne olursa olsunculardansınız
    Milliyetçiliğimizi anlamak için Atatürk'ün -siyah16'ın alıntıladığı-sözünü oku

    @hakanto tek bir sorum var,ateist misin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 26 Ocak 2012; 21:32:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nocen

    @siyah16 Paylaşımların ve güzel dileklerin için teşekkür ederim


    @svga
    Kendi gençlerine "Biz Karabağ'ı aldık, siz Ağrı'yı alacaksınız" diye demeçler veren ermeni cumhurbaşkanları varken
    Siz benim hangi tür milliyetçi olduğuma dair teşhislerde bulunmaya çalışacaksınız
    Hangi dünyada yaşıyosun,ne tür masallarla uyutuyorsun kendini

    Hrant Dink bile Diyarbakırda kürtlere;
    "Bizlerin 1900'lerin başında geldiğimiz emperyalist oyuna, siz 2000'lerin başında geliyorsunuz"
    Diyebiliyorken sen 2,5 liralık felsefelerle mi emperyalistlere dur diyeceksin
    Yazdılarının geneline katılmama rağmen yanlış başlıkta paylaşım yapıyorsun
    Bu başlıkta alenen Türk düşmanlığı yapılmaktadır
    Hem de insanlık adına ,hümanizm adına
    Forumdaki ateist kimliksiz kişiliksizlerde kendini ifşa ederken
    Milliyetçi olmama bu kadar takılman
    Hep aynı konudan dem vurman samimi gelmedi bana

    Bu millet bu toprakların bekçisi değil; sahibidir.
    Bunu önce yabancıların değil; bazı “Türk”lerin! kabullenmesinde büyük fayda bulunmaktadır
    .



    Sizler "soros aydınlarının" pompaladığı yalanlara çok çabuk kandınız
    Ama adamların taktiği belli

    “Eğer bir yalan, uzun bir süre yeterince tekrarlanırsa, sonunda o yalan bir gerçekmiş gibi algılanır”.

    Sizler Türklük milliyetçilik gibi söylemler olmasında ne olursa olsunculardansınız
    Milliyetçiliğimizi anlamak için Atatürk'ün -siyah16'ın alıntıladığı-sözünü oku

    @hakanto tek bir sorum var,ateist misin ?

    quote:

    Hrant Dink bile Diyarbakırda kürtlere;
    "Bizlerin 1900'lerin başında geldiğimiz emperyalist oyuna, siz 2000'lerin başında geliyorsunuz"
    Diyebiliyorken


    Tarihin tekerrürden ibaret olduğunun ispatı. nokta




  • Hrant Dink'e Allah rahmet eylesin. Savunmasız birini ansızın arkasından vurmak insanlık dışıdır,kahpeliktir.

    Ancak ben hiç bir şekilde "hepimiz ermeniyiz" yürüyüşüne katılmam.

    Zira, bu yürüyüşler Hrant Dink'i aştı;Ermeni lobisinin, diasporasının organize ettiği yürüyüşler halini aldı. Ben Doğuda binlerce insanımızı, bebeğimizi yakan, kızlarımıza/kadınlarımıza tecavüz eden bir grubun etkinliğine katılmam.

    Ve en önemlisi hala daha gözü Ararat'ta olan; Atatürk'e, Türklere küfür ve hakaretler yağdıran bir etnik grubun etkinliğine ka-tıl-mam.
  • Amerika’da yayımlanan Armenian Struggle dergisinde
    1985’te çıkan bir makalede de asala yandaşlarının şu sözlerine bakın:
    “Türk askerlerine karşı Kürt kardeşlerimizle omuz omuza verdiğimiz mücadelede
    bir üst düzey militanımızla 22 savaşçımızı yitirdik.
    Kürt kardeşlerimizle beraber silahlı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.
    Şimdilik toparlanmak için daha geri mevzilere çekileceğiz;
    Ancak bir süre sonra Kürt savaşçılarla eylemlerimizi Anadolu’nun içine kadar taşıyacağız.
    Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

    Şimdi milliyetçi olmayan duygularınızla ve mümkünse samimice cevap verin
    Bu emelleri güden it sürüsüne karşı duygu ve düşünceleriniz nedir
    Nasıl bir cevap vermek isterdiniz onlara;
    Ne kadar ayıp yapmayın uslu çocuklar olun mu diyeceksiniz
    Yoksa KV dizisindeki muronunkine benzeyen çözümlemeler yaparak kozmoza mesaj mı vereceksiniz
    Yada anlayamıyorsunuz sizle uğraşamayacağım,duvarla konuşamam deyip dönüp gidecekmisiniz
    Sizler altan kardeşler gibi 'vatan sevmek sizin neyinize gidin karınızı sevin'cilersiniz
    Sizlerin ortak özellikleriniz var ama benim en çok dikkatimi çeken hepinizin ateist olması..!
    E ondan sonrasını siz zaten kolayca inkar edersiniz
    Ne de olsa osuruktan birşeydir size göre
    Bu karikatür sizi gayet iyi özetliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 27 Ocak 2012; 16:48:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nocen

    Amerika’da yayımlanan Armenian Struggle dergisinde
    1985’te çıkan bir makalede de asala yandaşlarının şu sözlerine bakın:
    “Türk askerlerine karşı Kürt kardeşlerimizle omuz omuza verdiğimiz mücadelede
    bir üst düzey militanımızla 22 savaşçımızı yitirdik.
    Kürt kardeşlerimizle beraber silahlı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.
    Şimdilik toparlanmak için daha geri mevzilere çekileceğiz;
    Ancak bir süre sonra Kürt savaşçılarla eylemlerimizi Anadolu’nun içine kadar taşıyacağız.
    Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

    Şimdi milliyetçi olmayan duygularınızla ve mümkünse samimice cevap verin
    Bu emelleri güden it sürüsüne karşı duygu ve düşünceleriniz nedir
    Nasıl bir cevap vermek isterdiniz onlara;
    Ne kadar ayıp yapmayın uslu çocuklar olun mu diyeceksiniz
    Yoksa KV dizisindeki muronunkine benzeyen çözümlemeler yaparak kozmoza mesaj mı vereceksiniz
    Yada anlayamıyorsunuz sizle uğraşamayacağım,duvarla konuşamam deyip dönüp gidecekmisiniz
    Sizler altan kardeşler gibi 'vatan sevmek sizin neyinize gidin karınızı sevin'cilersiniz
    Sizlerin ortak özellikleriniz var ama benim en çok dikkatimi çeken hepinizin ateist olması..!
    E ondan sonrasını siz zaten kolayca inkar edersiniz
    Ne de olsa osuruktan birşeydir size göre
    Bu karikatür sizi gayet iyi özetliyor

    bir terorist bir örgüt tüm bir ulusu temsil etmez.Her nekadr size göre temsil etsede.Ayrıca umarım bu düşünceleriniz s kosova kurtuluş ordusunun teroristleri içinde aynıdır.Genelde bunu görmeyiz nede olsa uçk müslüman hedef kesim de hristiyan olunca genelde haklıdırlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nocen

    Amerika’da yayımlanan Armenian Struggle dergisinde
    1985’te çıkan bir makalede de asala yandaşlarının şu sözlerine bakın:
    “Türk askerlerine karşı Kürt kardeşlerimizle omuz omuza verdiğimiz mücadelede
    bir üst düzey militanımızla 22 savaşçımızı yitirdik.
    Kürt kardeşlerimizle beraber silahlı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.
    Şimdilik toparlanmak için daha geri mevzilere çekileceğiz;
    Ancak bir süre sonra Kürt savaşçılarla eylemlerimizi Anadolu’nun içine kadar taşıyacağız.
    Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

    Şimdi milliyetçi olmayan duygularınızla ve mümkünse samimice cevap verin
    Bu emelleri güden it sürüsüne karşı duygu ve düşünceleriniz nedir
    Nasıl bir cevap vermek isterdiniz onlara;
    Ne kadar ayıp yapmayın uslu çocuklar olun mu diyeceksiniz
    Yoksa KV dizisindeki muronunkine benzeyen çözümlemeler yaparak kozmoza mesaj mı vereceksiniz
    Yada anlayamıyorsunuz sizle uğraşamayacağım,duvarla konuşamam deyip dönüp gidecekmisiniz
    Sizler altan kardeşler gibi 'vatan sevmek sizin neyinize gidin karınızı sevin'cilersiniz
    Sizlerin ortak özellikleriniz var ama benim en çok dikkatimi çeken hepinizin ateist olması..!
    E ondan sonrasını siz zaten kolayca inkar edersiniz
    Ne de olsa osuruktan birşeydir size göre
    Bu karikatür sizi gayet iyi özetliyor

    noce keşke senin dediğin gibi herkes karısını-erkeğini sevebilse ortada sorun morun kalmayacak :) yani bizim ütopyamıza bir adım daha yaklaşacağız.

    Hayal Et
    Hayal et cennetin olmadığını
    Denersen bu kolay
    Altımızda cehennem yok
    Üstümüzde sadece gökyüzü
    Hayal et bütün insanların bugün için yaşadığını

    Hayal et ülkeler olmasa
    Bunu yapmak zor değil
    Uğruna ölücek ve ya öldürülücek bir şey yok
    Hayal et bütün insanların
    Barış içinde yaşadığını

    Bana bir hayalci diyebilirsin
    Ama ben tek değilim
    Umarım bir gün sende bize katılırsın
    Ve dünya tek vucüt yaşar

    Hayal et mal mülk olmasa
    Bunu yapabilir misin merak ediyorum
    Açlığa ve aç gözlüleğe gerek yok
    İnsanların kardeşliği
    Hayal et bütün insanların
    Dünyayı paylaştığını

    Bana bir hayalci diyebilirsin
    Ama ben tek değilim
    Umarım bir gün sende bize katılırsın
    Ve dünya tek vucüt yaşar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanto

    quote:

    Orijinalden alıntı: nocen


    Sizler altan kardeşler gibi 'vatan sevmek sizin neyinize gidin karınızı sevin'cilersiniz


    noce keşke senin dediğin gibi herkes karısını-erkeğini sevebilse ortada sorun morun kalmayacak :) yani bizim ütopyamıza bir adım daha yaklaşacağız.


    Ben demiyorum sizin akıl hocalarınız ahmet ve mehmet altan kardeşler diyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SVGA

    Ben hiçbir millete nefret kusmuyorum, çünkü ne bir ılımlı milliyetçiyim, ne de bir aşırı milliyetçi. Ben milliyetçilere, bir milleti diğer milletlerden üstün göstermeye çalışan hoşgörü fakirlerine nefret kusuyorum, bu bir. İkincisi; Serap'ı 16 yaşında katledenleri de bir gazeteciyi sokak ortasında katledenleri de lanetliyorum. Sormak isterim; peki siz de aynı sağduyuyu gösteriyor musunuz? Dersim olaylarının, 6-7 Eylül olaylarının, Sivas, Maraş, Çorum, Bahçelievler katliamlarının yıldönümlerinde neredeydiniz ey tabusever milliyetçi Kemalistler? 1942 Varlık Vergisi, 1946 Azınlıklar Raporu, 1936 Azınlık Vakıfları Yasası denince neden bir anda sus pus oluyorsunuz? Bir güne bir gün "Kanını taşıyandan başkasına inanma" sözünün muhteviyatını düşündünüz mü? Size göre Ermeni olduğu için suikasti mazur, hatta gerekli gösterilen bir gazeteciyi unutturmamak adına kullanılabilecek en etkili sloganı, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını kullanmak ırkçılık; ama insanları "Bu Ermeni dönmesidir, bu bilmem hangi milletin kırmasıdır" diyerek fişlemek ve bu fişleme üzerinden rant elde etmeye çalışmak ırkçılık değildir öyle değil mi? Hepiniz çok yüce insanlarsınız, hepiniz hümanistsiniz ki zaten hümanistliğin birinci şartı da milliyetçi olmaktır ve sizler de büyük "milliyetçi hümanistlersiniz(?)", hepiniz tarihe nam salmış, üç kıtada at koşturmuş bir milletin öz evlatlarısınız; ama sizi eleştirenler, sizi vicdan muhasebesine davet edenler hep "dönme", öyle değil mi? Şu fikriyatın gudubetliğine de bakın hele!

    Aslına bakarsan evet ben Türk olmakla gurur duyuyorum, bilmemkaç yüzyıl dünyayı yönetmiş olmak da güzel bir haz veriyor elbette. Ha tabii son zamanlarda şuursuz halkım yüzünden bir kaç kıçı kırık bize kan kusturuyor orası ayrı konu.


    Mesela Sivas katliamını ''eeaabiiee olması gerekiyodu, oldu'' diye yorumlayan bir Atatürkçü mü var sizce?

    ''Hepimiz ermeniyiz'' diyecek kadar gözü dönmüş insanları (Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorsa elbette) her türlü yaftalamak hakkımdır kimse kusura bakmasın.

    ASALA olaylarında vicdan muhasebesi nedense yapılamıyor, Azeriler katledilince tık yok, Türk askeri kahpece şehit edilince ağzını açan yok ama 100 yıl öncesi hatırlatılıp Türk ismine saldırı yapmak moda!

    Tekrar söylemek isterim ki bir şeylerin ardına saklanarak genlerde var olan nefreti kusmak doğru değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: SVGA

    Ben hiçbir millete nefret kusmuyorum, çünkü ne bir ılımlı milliyetçiyim, ne de bir aşırı milliyetçi. Ben milliyetçilere, bir milleti diğer milletlerden üstün göstermeye çalışan hoşgörü fakirlerine nefret kusuyorum, bu bir. İkincisi; Serap'ı 16 yaşında katledenleri de bir gazeteciyi sokak ortasında katledenleri de lanetliyorum. Sormak isterim; peki siz de aynı sağduyuyu gösteriyor musunuz? Dersim olaylarının, 6-7 Eylül olaylarının, Sivas, Maraş, Çorum, Bahçelievler katliamlarının yıldönümlerinde neredeydiniz ey tabusever milliyetçi Kemalistler? 1942 Varlık Vergisi, 1946 Azınlıklar Raporu, 1936 Azınlık Vakıfları Yasası denince neden bir anda sus pus oluyorsunuz? Bir güne bir gün "Kanını taşıyandan başkasına inanma" sözünün muhteviyatını düşündünüz mü? Size göre Ermeni olduğu için suikasti mazur, hatta gerekli gösterilen bir gazeteciyi unutturmamak adına kullanılabilecek en etkili sloganı, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını kullanmak ırkçılık; ama insanları "Bu Ermeni dönmesidir, bu bilmem hangi milletin kırmasıdır" diyerek fişlemek ve bu fişleme üzerinden rant elde etmeye çalışmak ırkçılık değildir öyle değil mi? Hepiniz çok yüce insanlarsınız, hepiniz hümanistsiniz ki zaten hümanistliğin birinci şartı da milliyetçi olmaktır ve sizler de büyük "milliyetçi hümanistlersiniz(?)", hepiniz tarihe nam salmış, üç kıtada at koşturmuş bir milletin öz evlatlarısınız; ama sizi eleştirenler, sizi vicdan muhasebesine davet edenler hep "dönme", öyle değil mi? Şu fikriyatın gudubetliğine de bakın hele!

    Aslına bakarsan evet ben Türk olmakla gurur duyuyorum, bilmemkaç yüzyıl dünyayı yönetmiş olmak da güzel bir haz veriyor elbette. Ha tabii son zamanlarda şuursuz halkım yüzünden bir kaç kıçı kırık bize kan kusturuyor orası ayrı konu.


    Mesela Sivas katliamını ''eeaabiiee olması gerekiyodu, oldu'' diye yorumlayan bir Atatürkçü mü var sizce?

    ''Hepimiz ermeniyiz'' diyecek kadar gözü dönmüş insanları (Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorsa elbette) her türlü yaftalamak hakkımdır kimse kusura bakmasın.

    ASALA olaylarında vicdan muhasebesi nedense yapılamıyor, Azeriler katledilince tık yok, Türk askeri kahpece şehit edilince ağzını açan yok ama 100 yıl öncesi hatırlatılıp Türk ismine saldırı yapmak moda!

    Tekrar söylemek isterim ki bir şeylerin ardına saklanarak genlerde var olan nefreti kusmak doğru değil.

    İşte en güzel örnek sizsiniz.Kendi halkına hakaret eden "Atatürk milliyetçisi"(bakınız:Şuursuz Halkım). Farklı olana nefret kusmak için tonla yazı yazıyorsunuz.Ama kendinize eleştiriyi "Mesela Sivas katliamını ''eeaabiiee olması gerekiyodu, oldu'' diye yorumlayan bir Atatürkçü mü var sizce?" kısacık bir cümle ile kapatmaya çalışıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 28 Ocak 2012; 20:08:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: SVGA

    Ben hiçbir millete nefret kusmuyorum, çünkü ne bir ılımlı milliyetçiyim, ne de bir aşırı milliyetçi. Ben milliyetçilere, bir milleti diğer milletlerden üstün göstermeye çalışan hoşgörü fakirlerine nefret kusuyorum, bu bir. İkincisi; Serap'ı 16 yaşında katledenleri de bir gazeteciyi sokak ortasında katledenleri de lanetliyorum. Sormak isterim; peki siz de aynı sağduyuyu gösteriyor musunuz? Dersim olaylarının, 6-7 Eylül olaylarının, Sivas, Maraş, Çorum, Bahçelievler katliamlarının yıldönümlerinde neredeydiniz ey tabusever milliyetçi Kemalistler? 1942 Varlık Vergisi, 1946 Azınlıklar Raporu, 1936 Azınlık Vakıfları Yasası denince neden bir anda sus pus oluyorsunuz? Bir güne bir gün "Kanını taşıyandan başkasına inanma" sözünün muhteviyatını düşündünüz mü? Size göre Ermeni olduğu için suikasti mazur, hatta gerekli gösterilen bir gazeteciyi unutturmamak adına kullanılabilecek en etkili sloganı, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını kullanmak ırkçılık; ama insanları "Bu Ermeni dönmesidir, bu bilmem hangi milletin kırmasıdır" diyerek fişlemek ve bu fişleme üzerinden rant elde etmeye çalışmak ırkçılık değildir öyle değil mi? Hepiniz çok yüce insanlarsınız, hepiniz hümanistsiniz ki zaten hümanistliğin birinci şartı da milliyetçi olmaktır ve sizler de büyük "milliyetçi hümanistlersiniz(?)", hepiniz tarihe nam salmış, üç kıtada at koşturmuş bir milletin öz evlatlarısınız; ama sizi eleştirenler, sizi vicdan muhasebesine davet edenler hep "dönme", öyle değil mi? Şu fikriyatın gudubetliğine de bakın hele!

    Aslına bakarsan evet ben Türk olmakla gurur duyuyorum, bilmemkaç yüzyıl dünyayı yönetmiş olmak da güzel bir haz veriyor elbette. Ha tabii son zamanlarda şuursuz halkım yüzünden bir kaç kıçı kırık bize kan kusturuyor orası ayrı konu.


    Mesela Sivas katliamını ''eeaabiiee olması gerekiyodu, oldu'' diye yorumlayan bir Atatürkçü mü var sizce?

    ''Hepimiz ermeniyiz'' diyecek kadar gözü dönmüş insanları (Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyorsa elbette) her türlü yaftalamak hakkımdır kimse kusura bakmasın.

    ASALA olaylarında vicdan muhasebesi nedense yapılamıyor, Azeriler katledilince tık yok, Türk askeri kahpece şehit edilince ağzını açan yok ama 100 yıl öncesi hatırlatılıp Türk ismine saldırı yapmak moda!

    Tekrar söylemek isterim ki bir şeylerin ardına saklanarak genlerde var olan nefreti kusmak doğru değil.

    Siyaset meydanında bir ermeni arkadaş var onu dinleyin.

    Yemin ediyorum bir türkü türkten daha iyi savunur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemomando

    İşte en güzel örnek sizsiniz.Kendi halkına hakaret eden "Atatürk milliyetçisi"(bakınız:Şuursuz Halkım). Farklı olana nefret kusmak için tonla yazı yazıyorsunuz.Ama kendinize eleştiriyi "Mesela Sivas katliamını ''eeaabiiee olması gerekiyodu, oldu'' diye yorumlayan bir Atatürkçü mü var sizce?" kısacık bir cümle ile kapatmaya çalışıyorsunuz.


    Bilakis ben körü körüne milletimi savunmuyorum işte, halkımın hatalarını da görebiliyorum.

    Şu an bu topraklarda yaşayan nüfusun büyük çoğunluğu acı gerçekleri görmüyor/görmek istemiyor ya da kendisine gösterilmiyor.

    Son olarak şunu söyleyeceğim;

    Benim ülkemde, benim sınırlarım dahilinde, birileri benim askerimi şehit edecek, masum insanımı diri diri yakacak, malına canına kastedecek ama siz dünya vatandaşları gıkınızı çıkarmayacaksınız, ünlü bir kişi etnik kökeni yüzünden öldürüldü diye kıyametleri koparacaksınız öyle mi? Kusura bakmayın zerre inandırıcı değilsiniz. Gerçi aynı cümleleri konuşup duruyoruz. Burasının Türkiye olduğu gerçeğini hatırlayın bir zahmet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881 -- 28 Ocak 2012; 21:46:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881

    quote:

    Orijinalden alıntı: kemomando

    İşte en güzel örnek sizsiniz.Kendi halkına hakaret eden "Atatürk milliyetçisi"(bakınız:Şuursuz Halkım). Farklı olana nefret kusmak için tonla yazı yazıyorsunuz.Ama kendinize eleştiriyi "Mesela Sivas katliamını ''eeaabiiee olması gerekiyodu, oldu'' diye yorumlayan bir Atatürkçü mü var sizce?" kısacık bir cümle ile kapatmaya çalışıyorsunuz.


    Bilakis ben körü körüne milletimi savunmuyorum işte, halkımın hatalarını da görebiliyorum.

    Şu an bu topraklarda yaşayan nüfusun büyük çoğunluğu acı gerçekleri görmüyor/görmek istemiyor ya da kendisine gösterilmiyor.

    Son olarak şunu söyleyeceğim;

    Benim ülkemde, benim sınırlarım dahilinde, birileri benim askerimi şehit edecek, masum insanımı diri diri yakacak, malına canına kastedecek ama siz dünya vatandaşları gıkınızı çıkarmayacaksınız, ünlü bir kişi etnik kökeni yüzünden öldürüldü diye kıyametleri koparacaksınız öyle mi? Kusura bakmayın zerre inandırıcı değilsiniz. Gerçi aynı cümleleri konuşup duruyoruz. Burasının Türkiye olduğu gerçeğini hatırlayın bir zahmet.

    Bende bunu diyorum burası türkiye buradaki kimse kendinden farklı olanı sevmiyor.Kendinden farklı olanın hakkını saunmuyor.O diyorki onlar benim cenazeme katılmadı diğeri diyor onun cenazesinden banane.Ama sanane olabilir mi o cenaza her nekadar senin ideolojine ters düşen blrşey olsada orada ölen kişi senin insanlığna uygun düşer.Sen insanlığının vasfı olarak her nekadar sevmediğin kesimden olsada savunursun.Ama bakıyrum herkes iyi olmuş modunda birbirini susturarak kendini haklı çıkarma modunda.ülkede onca ölen insan var sırf bazılarının dini farklı diye bazıları hristiyan diye mlsyoner diye fişlendiği için veya ırk ve mezhepleri farklı diye bir kerede atatürkçü kimliğinin arkasında çıkıp yapılanların yanlışlığını savundum mu?Artık kimsenin hatırlamadığı trakya olayları eylül olayları ve alevilere yapılanların yanlışlığını bir kere savundum muda kalkıp o kesimlerden destek bekliyorsun sürekli unutturulmaya çalışılan olaylayla hepsine sünger çekildiği zannediliyor.Ama 1 dereceden etkilenen dışında herkes unutuyor.Tabi bunlarda doğal olarak kendini toplumdan uzak hissediyor neden toplum bunların hakkına sahip çıkmıyorki topluma ait hissetsinler kendilerine.Bugün herkes takmış hepimiz ermeniyiz lafına peki o laf ve olafı demeyenler olmasaydı bugün konuşacakmıydınız bu konuyu neden bugün santoroyu zirveyi konuşmuyoruz bunlar gerçekten suçlu oldukları için mi yoksa katolikliğin getirdlği bazı şeylerden dolayı ailerinin sahip çıkamadığı katolik din adamları veya kendilerine sahip çıkmayan bir toplum olmadığı lçin zirve yayın evi baskınını oldu bitti.Peki cezalılar ne aldı?Aldıkları ceza gerçekten cezamı yani sanıyormusnuz ki bugün hepimiz ermeniyiz lafı olmasa hrantın davasının süreceğini.Hayır sürmeyecekti nasılki o otobüsde yanan kıza nasıl siz sahip çıkmadığınız için taş atan bilmem nesi gündemde olan kişi neden neredeyse ceza almadan çıkıcak acaba sizbu kıza sahip çıktınızmıda böyle bir laf ortada dolandı hayır siz de sahip çıkmadınız ama hala hepimiz ermenicilerin sahip çıkmasını bekliyorsunuz.
    bu ülkede insanlar ne zmaan karşısındakinin insan olduğunu hatırlar ideolojisine ırkına bununa şunana eğer bir haksızlığıa uğramışsa o zaman oona destek olur ve ne zamanki geçmişiyle yüzleşebillrse o zaman o atatürkçülerin hayali olan atatürk türkiyesine kavuşur ama atatürkçüler bile ayrı telden çaldığı sürece komünizm gibi bir ütopya olur gider nede olsa toplum kendi içinde ayrılmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SVGA

    Ben hiçbir millete nefret kusmuyorum, çünkü ne bir ılımlı milliyetçiyim, ne de bir aşırı milliyetçi. Ben milliyetçilere, bir milleti diğer milletlerden üstün göstermeye çalışan hoşgörü fakirlerine nefret kusuyorum, bu bir. İkincisi; Serap'ı 16 yaşında katledenleri de bir gazeteciyi sokak ortasında katledenleri de lanetliyorum. Sormak isterim; peki siz de aynı sağduyuyu gösteriyor musunuz? Dersim olaylarının, 6-7 Eylül olaylarının, Sivas, Maraş, Çorum, Bahçelievler katliamlarının yıldönümlerinde neredeydiniz ey tabusever milliyetçi Kemalistler? 1942 Varlık Vergisi, 1946 Azınlıklar Raporu, 1936 Azınlık Vakıfları Yasası denince neden bir anda sus pus oluyorsunuz? Bir güne bir gün "Kanını taşıyandan başkasına inanma" sözünün muhteviyatını düşündünüz mü? Size göre Ermeni olduğu için suikasti mazur, hatta gerekli gösterilen bir gazeteciyi unutturmamak adına kullanılabilecek en etkili sloganı, "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını kullanmak ırkçılık; ama insanları "Bu Ermeni dönmesidir, bu bilmem hangi milletin kırmasıdır" diyerek fişlemek ve bu fişleme üzerinden rant elde etmeye çalışmak ırkçılık değildir öyle değil mi? Hepiniz çok yüce insanlarsınız, hepiniz hümanistsiniz ki zaten hümanistliğin birinci şartı da milliyetçi olmaktır ve sizler de büyük "milliyetçi hümanistlersiniz(?)", hepiniz tarihe nam salmış, üç kıtada at koşturmuş bir milletin öz evlatlarısınız; ama sizi eleştirenler, sizi vicdan muhasebesine davet edenler hep "dönme", öyle değil mi? Şu fikriyatın gudubetliğine de bakın hele!

    Sureti haktan görünmeye çalışan
    Ama içindeki öfkenin dışarıya akan salyalarını saklayamayan kalemşör özentisi
    Senin daha 'soros aydıncığı' olman için çok ekmek yemen lazım

    "Bu Ermeni dönmesidir, bu bilmem hangi milletin kırmasıdır"

    Bu sözler sadece ve sadece yaptıklarına bakılarak bir kısmı için söylenebilir
    Hepsi için söylenebilecek söz değildir
    Vatanını seven Türk olmasa bile ben bu toprağın çocuğuyum diyen bir sürü insanımız var

    Sen bizim tanımladığımız, milletin her ne olursa olsun,
    Potansiyel bir asker ve savaş kaçkınısın
    Sen ilk fırsatta ülkeni,devletini milletini satabilecek karaktere sahipsin
    Bu coğrafyada makyajlı yada maskeli milliyetçilik yapıl-a-maz
    Bu coğrafyanın insanları senin okuduğun batılı toplum yazarlarının
    Hitler, mussolini gibi zalimlerin travmasını yaşamış insanların
    Milliyetçilik karşıtı olmaları bu durumu izaha yetmez

    Nereye baksan bu milletin büyüklüğünü
    Tarihini görüp çıldırıyorsun sanırım
    Ve çokiyi biliyorsun Türkler olmasa tarih bile güdük kalır




  • Trdeki çoğunluk azınlığı ötekileştirdikçe daha çok Hrantlar ölür ve bir kısım iyi olmuş gebersin derken,bir kısımda hepimiz Hrantız diye dolaşır.Sonu gelmez.Heleki bu işlerin arkasında devlet desteği varsa tadından yenmez durumuna gelinir..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.