Şimdi Ara

Omicron varyantı için korkunç sonuçlar geldi: Aşıların etkisini yok ediyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
3
Favori
14.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt
    Elbette her ihtimal var ama arkadaşınkisi görüş değil kehanet. Bana tam İlluminatiyi hatırlattı ki eminim ki bu arkadaş aşı mevzusu çıkmadan önce o muhabbetlere takılıyordur. Şöyle olacak, böyle olacak. Kanıt ne? Bak görürsün. Kanıtı bak görürsün olan adamın en azından bence kullanması lazım. On binlerce insan böyle hiçbir bilgisi olmadığı konularda bilgiliymis gibi fikir belirten ve yalan söyleyen insanların yalanlarına kanıp aşı olmaktan çekindikleri için ölüyor. Ayrıca bu aşı haberleri de sırf clickbait olsun diye bilimsel olmayan saçma sapan yöntemlerle istatistikleri bir araya getirerek oluşturuluyor

    Forumda da belli. Maalesef eksi oy veremiyoruz ve bir sürü yok zaten etkisi yoktu da yok yalan da. Öncelikle Bayern Münih futbolcusu Kimmich bu yılı kapattı Coronaya bağlı ciğer enfeksiyonu nedeniyle. Aşı olmamıştı. Çekincelerim var diyordu. Dünyanın en ciğerli futbolcularından birisi. O seviyede bir atleti o hale getiren virüs size her şeyi yapabilir.

    Eski patronum normalde haftada 1 şirkete gelirdi. Evi bile Bodrum'daydı. Corona sonrası her gün gelmeye başlamış. Sırf çalışanlar üzerinde baskı yaratmak için. Şirket de yazılım firması ha. Herkes evden çalışsa bir şey olmaz. Ama illa şirkete getirecek. Bir de artist gibi maskesiz geziyormuş. Ben sağlıklı besleniyorum, bana bir şey olmaz kafasında. Anlayacağın kelle paçacı doktor teyzenin kafadan. Corona olduğunu öğrenir öğrenmez Ankara'daki tanıdıklarının da yardımıyla hemen hastaneye yatırıldı. 50 yaşında, hiçbir kronik rahatsızlığı yoktu. 10. günde hakkın rahmetine kavuştu. Senelerce büyük hırsla her şeyi yaparak büyüttüğü şirketi genç eşine miras kaldı. Geçen ay uluslararası bir şirkete satıldı.

    Bir arkadaşımın kuzeni. 30 yaşında, bekar, öğretmen. "Corona aşısıyla tüm sırlarımızı öğrenecekler" diye bir şey duymuş. Herkese tekrarlıyormuş. Sırları da şu anda onunla birlikte toprağın altında yatıyor. Kimse öğrenemez artık.

    Çok yakın arkadaşım. Böbrek yetmezliği var. Tam yüzdesini bilmiyorum ama bir böbrek tamamen bitmiş, diğeri de idareten çalışıyor. 5-10 yıl içinde nakil olması gerekli. Geçen ay Corona oldu, delta varyantı. Çin aşısı olmuştu sadece. Iyileşti sorunsuz.

    Iki resim atıyorum. Yaşadığım ülke olan Almanya'daki vaka artış oranları.

    Kuzey Ren Vestfalya (Nordrhein Westfalen) Almanya'nın nüfus yoğunluğu en yüksek eyaleti. Aşı oranı yüzde 76. Vaka artış hızı 276. Sachsen Anhalt ve Thüringen doğu Almanyada kalan nüfus yoğunluğu çok düşük 2 eyalet. Buralarda aşı oranları düşük. Vaka artış hızı 1000'lere dayanmış durumda.

    Şunu unutmamak lazım. Geçen sene aşı yoktu ama tüm dünyada çok sert önlemler vardı. Şimdi ise o önlemler yok ve aşı olan da olmayan da bir şey yokmuş gibi takılıyor. Buna rağmen rakamlar geçen yıldan çok kötü değil. Vakaların çoğu aşısız. Acil bakımdakilerin hepsi aşısız. Aşılı vakaların hemen hepsi virüsü aşısız birinden kapıyor ve diğer aşılılara bulaştırmıyor. Hem yukarıda bahsettiğim hem de diğer bir çok samimi arkadaşım aşılı şekilde Corona geçirdi. Evdekilere bulaşmadı. Tabii ki aşı olup olmamak herkesin kendi tercihi. Ama tercihini yaparken insanların boş kenahetler yerine biraz da gerçekleri bilmesinde yarar var.

    Omicron varyantı için korkunç sonuçlar geldi: Aşıların etkisini yok ediyor
    Omicron varyantı için korkunç sonuçlar geldi: Aşıların etkisini yok ediyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • kbere K kullanıcısına yanıt

    Omicron varyantı için korkunç sonuçlar geldi: Aşıların etkisini yok ediyor 

  • Yukardaki ekbere nin mesajında çelişki var. Şöyle ki: "Forumda eksi oy veremiyoruz" diye yakınıyor. Eksi oy verilememesinin altında "Herkes birşeyi ya begenmeli ya da susmalı" anlayışı yatıyor. "yaygın kanıdan değişik düşüncelere kapalılık" da diyebiliriz. Ya da biraz sloganvari şekilde "Tek ses, Tek yürek" şeklinde de özetleyebiliriz.

    Ancak bu aynı kişi, "herkes aşı olmalı" düşüncesinde. Buradan bu kişinin herkes aşıyı begenmeli, eleştirmemeli, değişik ses cıkarmamalı dediğini de varsayabiliriz . Bu bağlamda bu kişi kendi istekleri ile çelişiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 13 Aralık 2021; 21:31:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varyantlar korkunclastikca hastaligin belirti ve siddetide azaliyor, cok ilginc. Omikron 2G+ uygulamasinin bahanesi olacak. Aslinda zaten asi olanlarada test yapmak isteniyorduda, asi olmayanlardan ayricaliklari olsun diye bunu yapmiyordular. Gönüllü asililar asi olduktan sonra akla karayi ayirmaya basladilar. Simdi Asi olmayanlar karantina hayatindan cikamayacak ama asi olanlarda zorunlu teste tabi tutulacaklar. Yalniz surda gözden kacirilmamasi gereken bir nokta var, asisizlar ustundeki kisitlamalar cogaldikca asililarda asisizlarin daha önce tabi tutuldugu kisitlamalara tabi tutuluyorlar ve en son olarak asililarda asisizlar gibi baski altina alinacaktir.

  • Marcelo Bielsa kullanıcısına yanıt

    al benim yerime de ol, gebrene kadar ol. bana ne...

  • iki aşı olup 3. yü olmayana ağır küfür ederim . o aşıları .ke .ke OLACAKSINIZ!!! bundan kaçışınız yok,hangi deliğe girerseniz girin orada bulacaklar ve zorla yapacaklar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 14 Aralık 2021; 19:13:50 >
  • Marcelo Bielsa kullanıcısına yanıt

    hipokrat yemini olandan güzel sözler...




    Yaşamımı insanlığın hizmetine adayacağıma,

    Hastanın sağlığına ve esenliğine her zaman öncelik vereceğime,

    Hastamın özerkliğine ve onuruna saygı göstereceğime,

    İnsan yaşamına en üst düzeyde saygı göstereceğime,

    Görevimle hastam arasına ; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, milliyet, politik düşünce, ırk, cinsel yönelim, toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime ,

    Hastamın bana açtığı sırları, yaşamını yitirdikten sonra bile gizli tutacağıma,

    Mesleğimi vicdanımla, onurumla ve iyi hekimlik ilkelerini gözeterek uygulayacağıma,

    Hekimlik mesleğinin onurunu ve saygın geleneklerini bütün gücümle koruyup geliştireceğime,

    Mesleğimi bana öğretenlere, meslektaşlarıma ve öğrencilerime hak ettikleri saygıyı ve minnettarlığı göstereceğime,

    Tıbbi bilgimi hastaların yararı ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için paylaşacağıma,

    Hizmeti en yüksek düzeyde sunabilmek için kendi sağlığımı, esenliğimi ve mesleki yetkinliğimi korumaya dikkat edeceğime,

    Tehdit ediliyor olsam bile, tıbbi bilgilerimi, insan haklarını ve bireysel özgürlüklerini çiğnemek için kullanmayacağıma,

    Kararlılıkla, özgürce ve onurum üzerine,

    Ant içerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 15 Aralık 2021; 3:57:1 >




  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Evet yeminim var ama doktorların güvenle yaptırın dediği aşıları bilmişlik taslayarak ve kibirle reddederseniz bizim yapabileceğimiz hiçbir şey olmaz. Bu işe yıllarını vermiş bilim insanlarının telkinlerini kulak arkası yaparsanız doktorlar ne yapsın arkadaşım. Her şeyi onlardan iyi biliyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Marcelo Bielsa kullanıcısına yanıt
    aşıyı kediye köpeğe yapmaya çalış igneyi gördüğü gibi kaçar. doğal refleks odur. gövdeye sivri bi igenin girmesi. kişi olarak ben de igne aşıdan kaçıyorum. buna doğal içgüdü denir. sen "kibir" diyorsun :) Bu arada kibir sözü Arapça dan dilimize girmiştir. Türkçe değildir. Gönderinde nitekim bi yığın Arapça sözcük dolu. Türkçe konuşmayı dene sen bi önce :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak ben kimseye kusursuz Türkçe konuştuğumu iddia etmedim. Bunu nereden çıkarıyorsunuz anlamadım, ne alaka yani. Ayrıca madem bu kadar dikkat ediyorsunuz, öncelikle Türkçenin en temel kurallarından başlayarak hareket edebilirsiniz, cümleye büyük harfle başlamak gibi. Bana ahkam kesmeden önce ne yüzle bu şekilde konuşuyorsunuz ki? Konuşurken utanmıyorsunuz da, bari yazarken dikkat edin. Son olarak biz insanları kediden köpekten ayıran en temel özelliğimiz düşünebilme ve karar verebilme yeteneğimizdir. Olayları analiz eder, beynimizde değerlendirir ve buna göre hareket ederiz. Siz kendinizi kediyle köpekle ve onların içgüdüleriyle bir tutuyorsanız bilemem tabii. Bence bu yeterince sert bir yanıt oldu, size tekrar cevap vermeyeceğim. Sizin de bu saatten sonra yazacak yüzünüz olmayacaktır muhtemelen, eğer içgüdülerinizle hareket etmiyorsanız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Marcelo Bielsa kullanıcısına yanıt
    
    Aşı olmamayı "aşıları bilmişlik taslayarak ve kibirle reddediyorlar" biçiminde anlatmanız üzerine, aşısız yaşamı seçen kişi olarak eleştiri payımı kullandım. Aşısız yaşamı seçenleri özgürce eleştirebiliyorsanız, aşısız yaşamı seçenler sizin anlatım biçiminizi eleştirebilir.

    Kedi köpek yaşayan birer varlıktır. bizler de onlar gibi yaşayan varlıklarız. Onların da bizlerin de birer zihni var. Onların bir tek bilgi, kanı, düşünceleri bizlere göre yok denilecek düzeydedir. Doğal içgüdü, bilgi kanı düşünce düzeyinden daha altlarda yatan yaşamsal önemdedir. Bu düzlemde tüm yaşayan varlıklar ortaktır. Örneğin yüksek bi uçurumun kenarına gelen kedi de, köpek de, ayı da, fare de, kişi de uçuruma düşmekten sakınır. Bu doğal içgüdüdür O bağlamda ben kendimi kediyle köpekle, ortağım, sizin anlatım biçimiyle "ben kendimi onların içgüdüleriyle bir tutarım, bundan da gocunmam" Siz değişik düşünebilirsiniz. Orada değindiginiz " düşünebilme ve karar verebilme yeteneğiniz" ile kedi köpeğin temel içgüdülerinden başka bir düzlemde de olabilirsiniz :) Bu kendi seçiminiz, kendi düşüncenizdir, saygı duyarım :)

    Türkçe konusuna gelince. Yorumlarda Türkçenin özüne önem veririm, biçem (format) 2. plandadır. Tümceye büyük imce (karakter) ile başlamak bir format ayrıntısıdır. Kaldı ki, konuşma dilinde büyük küçük imce ayrımı yoktur.

    Üstteki gönderinizde yine biçok Arapça kökenli sözcük var. Bu denli yazmışken onları listeleylim de eksiksiz olsun:

    iddia, alaka, yani, madem, ahkam, harf, hareket, cümle, karar, insan, tekrar, cevap, ve, saat, muhtemelen

    15 tane Arapça sözcük. Kısacık bir yorumda hem de. Bana yanıt vermemeniz önemli değil. Başka kişiler Arapçanın dilimize ne denli yerleştiğini görmesi açısından.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marcelo Bielsa kullanıcısına yanıt

    aşı olmamış biri olarak...


    SEÇİM bir ÖZGÜRLÜKTÜR. Bu seçim OTANAZİ bile olsa. Kişisel kabul etmeseniz bile seçimime saygı gerekmez mi ?


    Kronik rahatsızlıklarım var. Özellikle CİLT-MİGREN sorunlarım var. Bu sorunlar konusunda ilerleme olduğunda bu sorunlarımın tedavisi için firma veya hükümet ne tür bir GARANTİ SUNUYOR ?

    cilt sorunlarım için maalesef bir uzman hekim bulamadığım gibi belirtilen diyetleri tek tek yapmama rağmen Rosea ve mantar gitmiyor. verdikleri ilaç - kremler ise kutularca bitirmeme rağmen nüksedip duruyor. Demek bazı hastalık ve etmenleri bulunamıyor. Kişisel etkide olabilir. bu AŞI denen kimyasalın bende yeni bir sorun çıkartmayacağının garantisi ?????

    Migren için ise kimyasalları bıraktım ve NLP ile atakları çok aza indirdim. Ama bu seçim hekimlerin önerisi değil. Şans eseri netde gezerken kişisel gelişim serilerini okurken varlığından haber olup faydasını gördüm. Akupunktur yaptıracak param yoktu. Uzun zamanda daha etkili yöntem.


    ayrıca.. AŞI kelimesi ile yapılan ilaç arasında bir bağlantı varmı ?

    Aşı, hastalıklara karşı bağışıklık sağlama amacı ile insan veya hayvan vücuduna verilen, zayıflatılmış hastalık virüsü, hastalık etkeninin parçaları veya salgıları ile oluşturulan çözeltidir.[1]

    Mikroplar veya virüslerce oluşturulan hastalıklara karşı vücut, bağışıklık sistemi ile yanıt verir. Bağışıklık sisteminin hastalık etkeni vücuda girmeden, yani hastalık gelişmeden, etkeni tanıması ve onu yenecek yanıtı geliştirmesi (Örneğin vücudun gerekli antikoru üretmesi), aşılamanın temel ilkesidir. Bu amaçla hastalık yapma yetisi azaltılmış hastalık etkeni, tüberküloz (BCG) aşısında olduğu gibi, kullanılabilir.

    Tüm hastalık etkenleri için hastalık yetisi azaltılmış mikro organizma bulunamayacağı için, etkenin dış kılıfı gibi parçaları ya da salgıladığı maddeler, difteri (DBT) aşısı gibi, kullanılabilir.

    Aşı, özellikle küçük çocuklara her ne kadar korkutucu ve ürkütücü görünse de aşı sağlık içindir, aşırı veya fark edilemeyecek kadar etkisiz virüsler, salgınlar vb. için hem çok önemlidir hem de faydalı bir önlemdir.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/A%C5%9F%C4%B1_(t%C4%B1p)


    peki bir hekim olarak sormak istiyorum....


    firma veya devlet AŞI olarak iddia ettiği kimyasal sıvı;

    hastalıkdan beni ne kadar koruyor ve koruyacak ? hastalık sayısını düşürdüğünün isbatı nedir ? Her ay yeni varyant duyumu alıyoruz. Ne garibtir ki ismi pek bilinmeyen ülkelerde çıkıyor. G.Afrika ve Bostwana da aşılanma oranı nedir ? ki 2 ülkede en yüksek AIDS vakaları bilinmekte.


    İlk gündem olduğunda İngiltere'nin söylemi olan SÜRÜ seçimi yeni varyantların oluşmasını azaltma ihtimali ile, bu kimyasal ile hastalık hızlı varyanta sebeb olması ihtimalleri nedir ?


    AŞI nın faz devreleri nerede yapıldı veya yapılıyor ?

    Bağışıklık sistemimi kuvvetlendirdiğinin delili nedir ? aynı hastalığa AYNI VARYANT'dan 3-4 defa maruz kalmış ve AŞI vurulmuş kişiler ne oluyor ?

    her ilacın bir yan etkisi vardır.. misal bu kimyasalın yan etkisi bir milyon da bir bile olsa... KİŞİ olarak maruz kalır ve ölürsem?????... vucud direncim eskisinden kötü olması iç organlarımın bozulması halinde. kim bana ne tür garanti verdi verecek ? Birçok arkadaşım bu hastalıkdan 1 aydan fazla hastanede kaldı. Evet, bal yediği için zehirlenen arkadaşım da var.. yan etkisi herşeyde var farkındayım.

    Ne devletimiz nede ilaç firması yan etkilerden oluşacak bir durumda bana çıkan sorunların giderilmesi için garanti vermiyor. Hatta, OTOPSİ YASAĞI VAR! tanıdığım birçok insan kardeşine otopsi için defalarca dilekçe vermesine rağmen kabul edilmedi.


    20 yıl kadar önce Türkiye hastanesindeki bir cildiyecinin çok iyi olduğundan bahsettiler ve ücretini ödeyip gittim, fırça yedim ve çıktım.. İşte örnek HEKİM.

    Ümitsiz hasta ve vakalar için en iyi tedavi; MANEVİ DESTEK değil midir ?

    bu yaşadıklarıma göre de Hekimler neden FORMASYON dersi almıyor diye yıllardır merak ediyorum ??????? Varsa da siz EZBERLEYEREK geçmişsiniz.


    işin daha da garibi....

    Bu kimyasal yapılmadan önce imzalatılan o dökümanı okudunuz mu ? ben ilacı yaptırmadığım için metnin içeriğini bilmiyorum ama adı AŞI olan bir kimyasal için neden İMZA alınıyor ?


    şimdi


    bir önceki mesajınızdaki gibi benim için de

    Bir doktor olarak senin gibi kafalar umarım yok olur.


    diceksiniz ?


    her yeni çıkan birşeyi ilk kullanan olmak gibi bir huyum yoktur. EN YENİSİ En İYİSİDİR gibi iddialara inanmam.

    Alım gücüme veya ihtiyaçlarıma uygun olanı tercih ederim.


    Yarın yeni varyanlar için yeni AŞI geliştirdiklerini söyleyen firmalar ve devletimiz, 1-2 aşıları da yaptırma zorunluluğunu nasıl açıklayacaklar ? Son versiyon aşı hepsini ihtiva etmek zorunda değilmi ?

    Bu hastalık sürekli farklı yamalar ve her yamanın farklı yan etkilerine mi maruz kalacak ?


    Hekim olarak bu PANDEMİ uygulama şekli de garib değilmi ?


    Misal... yazın pandemi yasakları yok.. herkes sokakda plajlarda maskesiz güneşlendi... Bilmem ne kafelerinde lokantalarında maskesiz yiyip içiliyor. Ama kış gelince saat 5-6 dan sonra sokağa çıkma yasakalrı uygulanması ? Avrupada başladı. İş seyahati için İspanya ve Hollandaya giden arkadaşımın gitme tarihine denk geldi. İspanya için garib bir örnek. Barselona da akşam 9 iken diğer yerlerde akşam 6 olması da çok ilginç, DEĞİLMİ ?





  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Kendinizi daha düzgün ifade etmenizi öneriyorum çünkü kullandığınız dilden ve yazdıklarınızdan hiçbir şey anlamadım. Sizin sorduğunuz bütün sorulara en ufak ayrıntısına kadar cevap verirdim ama uğraşmak istemiyorum, değmez. En temel ana tıp bileşenlerine yönelmek yerine akupunktur gibi elle tutulur hiçbir bilimsel yanı olmayan tedavi yöntemlerini seçiyorsanız, buyurun siz önden ilerleyin. Bu arada size ilginç bir bilgi vereyim, sizin gibi düşünce tarzına sahip olan insanlar genelde komplo teorilerine inanmaya ve batıl şeylere yönelmeye daha meyilli oluyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Marcelo Bielsa kullanıcısına yanıt

    cevabı olmayanın kaçamak klasik cevabı


    tabiki hekimliğiniz de ayrı


    akupunktur benim seçimim değildi bu arada.. uzman hekim sıfatındaki kişilerin önerilerinden. ayrıca bu uygulamayı yapanlarda zaten tıp fakültesi mezunları


    yani sizin bilimsel tecrübenizde ayrı bir soru işareti

  • Marcelo Bielsa kullanıcısına yanıt
    Akupunktur bence de bilimsel bir yanı olmayan bir Çin geleneği. Ancak akupunktur ile aşı arasında ortak bir yan var. Her ikisinin de profesyonelleri size olabildiğince bu şeyleri satıp para kazanmaya çalışır. Doktor "bilim" adı altında aşı satmaya , akupunkcu da akupunktur satmaya çalışır :) Aşı satışından yılıık global trilyon dolar kaldırılırken akupunk satışından 50 milyar dolar kaldırılır aradaki en büyük ayrım o diyeceğim ancak değil :) Aşı olayında medya, yerel ülke yönetmleri (Arapça hükümet deniliyor), bilim kurulları, gibi etkenler aşı pazarlaması yapıyorken, akupunk olayında pazarlama kanalları biraz daha kısıtlı :) Ancak en önemli ayrıntı kaldı Akupunk, bildiğim üzere yan etkisi olmayan bişe. Aşının yan etkileri var, hem çalışmalara belgeli hem de gerçekte yaşananlarla :)

    Kompo teorisi demişsiniz. 9/11 olayında çelik gökdelene gerçekte uçak girmedi, cunku aluminyum boru seklinde bir yapı 800km/h ile bile olsa çeliği tümüyle delip geçemez. Sizce bu sav, bir komplo teorisi mi yoksa materyallerin dayanıklık bilimi, tekniğinin bir bir sonucu mu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Her elektrikçi her tesisatçı her boya badanacı her mühendis bir olmadığı gibi her doktor da bir değil. Doktorun da iyisi kötüsü var, daha yeteneklisi, daha beceriklisi, daha bilgilisi var. Modern eğitim, bilim ve akılla öğrenim gören hiçbir doktorun iddia ediyorum akupunktur gibi bilimsel dayanağı olmayan tedavilere yönlendireceğini sanmıyorum. Son olarak haddinizi bilin, siz kimsiniz ki benim yetkinliğimi bilimsel tecrübelerimi sorguluyorsunuz? Size de bir daha cevap vermeyeceğim. İnsan yerine koyup ciddi ciddi saygı çerçevesinde tartışmaya çalışıyorum ama siz hak etmiyorsunuz. Sizin yetkinliğiniz uzmanlığınız nedir ki beni yargılıyorsunuz ya, bilimsel ne ürettiniz ne yaptınız da gelip burada beni iğneliyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birincisi akupunktur ile aşıyı bir tutmanız komik olmuş. İkincisi kimse size bilim altında aşı satmaya çalışmıyor, milyar dolarlık ilaç endüstrisi diye tutturduğunuz o sözlerin hiçbir dayanağı yok. Ben aynı şeyi farklı alanlarda farklı konular için de söyleyebilirim. Örneğin "büyük palto endüstrisi" bize soğuk havalarda hipotermi geçirmeyelim diyerek tüm dünyaya milyarlarca dolar değerinde ceket, kaban ve parka satıyorlar, bizleri düşündükleri yok çünkü dertleri sadece para! Aynı şekilde şemsiye endüstrisi, gıda endüstrileri de var. Amaçları sadece ceplerini doldurup zengin olmak. Bizi yağmurdan korumak ya da karnımızı doyurup temel besin ihtiyaçlarımızı karşılamak değil mesele. Bu açıdan baktığınızda ne kadar saçma duruyor değil mi? Ayrıca kendi söylediklerinizi kendiniz çelişkili hale getirmişsiniz. Akupunkturun yan etkisinin olmamasının sebebi zaten bilimsel hiçbir veri tabanı olmaması. İçinde tedavi edici etken hiçbir madde yok ki. Aşılarda yan etki olması çok doğal çünkü aşılarda zayıflatılmış hastalıklar ve tedavi edici şeyler bulunuyor. Neyse son olarak beni rahatsız etmeyin bir daha, toplum içinde de bu düşüncelerinizden herkese bahsetmeyin. Aksi halde komik duruma düşersiniz haberiniz olsun, çünkü çok boş yorumlar yapıyorsunuz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • şu click bait başlığı değiştir artık. açıklandı daha fazla yayılsa da öldürücülüğü azmış. Omicron varyantı için korkunç sonuçlar geldi: Aşıların etkisini yok ediyor 

  • Evet hayatında biyolojinin bsini öğrenememiş cahiller yine çıkmış ortaya

    Hadi 70 yıllık basit bilgileri verelim:

    Solunum yolu ile bulaşan virüsler çok fazla yayılır.

    Örneğin kan yolu ile bulaşan HIV(AIDS) gibi bir virüsü rastgele kapma şansınız çok çok düşükken otobüste maskenizi indirdiğiniz an grip (infulanza) virüsü kalabilirsiniz.

    Grip 10 bin de 1 gibi düşük bir ölüm riski taşır ancak 60 yaş özellikle 65 yaş üstü öldürücülüğü artar.

    Bu yüzden 60 yaş üstüne her sene grip aşısı olması söylenir.

    Grip sonrası kalp krizi vs ile ölen çok yaşlı vardır.

    Ancak grip solunum yolu ile bulaştığı için her yıl milyonlarca kişiye geçer bulaşı kolaydır. Çoğu insan her yıl grip olur 10 gün hasta olur.

    Grip önce hayvanlarda mutasyona uğrar ordan insanlara atlar.

    Bu yüzden 2015 senesinde yaz dönemi sonu sonbahar başları üretilen grip aşısı (grip geçirmiş at vs gibi hayvanların sisteminden alınan örneklerle) 1 yıl sonra etki etmez çünkü hastalık mutasyon geçirir ve aşı etkisini tamamen kaybeder

    O yüzden sizin 1 sene önce olduğunuz grip aşısı bağşıklığı devam etse dahi virüslerin dış yapısı değiştiği için vücudunuz bunu tanımaz ve tekrar enfekte olmanız normaldir.

    Bu kadar yaygın ve erişilebilir lise ve orta okul seviyesine verilen bilgiyi bilmeyen cehalet sürüsü.


    Gelelim covid 19 virüsü ve aşısına

    Covid 19 2019 sonları çıktı. 2020 ocak ayı aşı çalışmaları başladı ve şubat mart gibi aşılar tamamlandı.

    Mrna
    Vektör
    Ve viral aşı olarak genel olarak 3 aşı çıktı

    En gelişmiş ve en ektiği mrna, en kötü hatta delta ile hiç bir işe yaramayan ise viral aşı (gripte kullanılan teknoloji viraldir)

    Sinovac denen aşı viraldir. İçinde zayıflamış virüse ait öğe içerir. Ancak bu aşılar zaten aşırı etkili değil ve daha önce mers ve sarsa karşı viral aşıların çuvalladığı biliniyor.

    Aids de de bu tip çuvalladı.

    Gelelim mrna ya. Bu iş oynu bozdu. Aşısı olamaz denen sars covid 19 yani korona ailesi virüslerin aşısı olacağını gösterdi etkisi yüzde 90 üstünde çıktı.

    Türk yoğun bakım derneğinin verilerine göre yoğun bakımda yatan hastaların yarısı aşısız yüzde 45'i ise 2 doz sinovaclı.

    Yani sinovac olmak ile hiç aşı olmamak arası fark yok gibi bir şey

    Biontech ile yoğun bakım oranı 10 binde bir....

    Gelelim şuana.

    Şuan yıl 2021 Aralık. Mrna ve vektör (astra zeneca) aşıların artık 22. Ayındayız.
    Evet 22 aydır aşının formu değişmedi.

    Oysaki grip aşısı her yıl yenilenerek geliyor :)

    Yani bu aşı 12 değil 22 ay dayanarak zaten ezber bozdu. Mrna aşıların mutasyonlara karşı viral aşıklara göre 3 kat daha etkili olduğunu göstermiş oldu.

    Delta varyantı (hindistan da günde 12 bin kişiyi öldürüyordu) sinovac aşısını tmamsen çöpe çıkardı ancak bu normal. Gripte de aynı durum var. Viral aşı ancak bu kadar etkili oluyor.

    Şimdi mrna ve vektör aşıların da içeriği değişiyor.

    Çünkü omicron diğer tüm çıkan mutasyonlara göre diğerlerinden en farklı olan mutasyon.

    Yani şuan ki mrna aşının koruyuculuğu yüzde 40'a düşmesi hiçte şaşırtıcı değil. Peki sinovac kaç? Şuan yüzde 10 dahi değil.

    Zaten delta çıktığında Endonezya da sinovac ile aşılanmış sağlıklı doktorların delta ile ölümü sinovacın ölümden koruma etkisinin tamamen gittiğini göstermişti bu olay olalı 6 ayı geçti sinovac hala aynı sinovac. Devletin artık sinovaca para vermesi hem israf hem bekası için sorun.


    Mrna ve vektör aşı üreticileri omicron varyantı için yeni aşı çıkarttığında (aynı bilgisayar daki antivirüs programının piyasaya yeni çıkan virüslere karşı veri tabanı güncellemesi gibi düşünün, şuan ki en kötü pc virüsleri 2 sene sonra en dandik programın bile hemen yakalaycağı hale gelecek) omicron standart bir virüs varyantı olacak.


    Bilim dünyası zaten delta çıkınca mrna ve vektör aşının tamamen etkisini yitirdiğini bekledi ancak bu olmadı. Etkililiği yüzde 60lara kadar düşse bile ölümden korumayı başardı.

    Şimdi ise bu aşıların acilen içeriği güncellenmeli.

    Evet her yıl yeni aşı içeriği ve büüyk mutasyon beklemek normal çünkü insnalar aşı olmuyor.

    Aşı olmayanlar da virüs daha çok çoğalıyor böylece o kişiler ağır geçiriyor veya ölüyor. Mutasyon çoğalma ne kadar yüksekse o kadar çok olur.

    Sadece 1 kişide olan mutasyon tüm dünyaya geçebiliyor.

    Aşılı bireyler mutasyon geçirtse bile virüs zaten çok fazla yayılmadığıı için tehlike arz etmiyor.

    Aşılı bireyler 5. Gün pcr negatif veriyorlar.. Aşısızların süresi 2 haftayı buluyor. Farka bakın.



    Evet şuan 2. Bir kapanma şart. Ancak hiç bir ekonomi bunun altından kalkamaz.

    Şuan tek çare aşı üretimin artması ve aşı içeriğini hemen değiştirmeleri.

    3. Dozun koruyuculuğu arttırdığı söyleniyor ancak bunu görmek lazım şuana kadar biontech vb yerlerden gelen veriler bilim dünyasının bağımsız çalışmaları ile örtüştü. Ancak bu yalan söyleyeceği anlamına gelmez. 3. Dozun riski yok.

    Beklemek kumar. Omicron Türkiye de şuan binlerce kişide var.

    :) hala olmadığını sanan varsa cidden aşı da olmasın bence oksijen israfı çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.