Şimdi Ara

Olmaz olsun böyle 2. el piyasası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
11.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 aydır Ankara'da bir aile arabası bakıyorum. Tercihim dizel ve otomatik ama arabasına bağlı olarak benzinli ve düz vites de alabilirim dedim. Dizelde 25 e kadar zorlayabilirim, benzinlide o kadara çıkamam ama yaklaşırım dedim. İkinci el pazarı bu, fazla naz olmaz kimisi gibi lacivert hatchback focus arıyorum diye değil, temiz olsun bakımlı olsun, markası rengi çok önemli değil diye çıktım yola. Tabi pembe renk Tata getirirseniz karşıma markaya da renge de takarım ama anlayın işte.

    İnternet, gazete, galeriler, plazalar ve araba pazarının özellikle son 3 haftada altını üstüne getirdim. Ankara'daki arabaları artık neredeyse ezbere biliyorum. Bakın neler gördüm.

    Öncelikle, sorduğum neredeyse tüm arabalar çizikten dolayı boyalı, kaza maza yok ama çizikten dolayı ve hepsi trigger, baskı balatayı son 3000 km de değişmiş. Telefon görüşmelerinin hepsi neredeyse aynı. "Arabam çok temiz, 2-3 parçada çizik boyası var, trigger, baskı, balata daha yeni değişti, hiç masrafı yok." %99'unun yalan konuştuğunu söylememe gerek yok herhalde. Kaç kere işyerinden izin alıp, gidip, çizik boyalı diye söylenen arabaların kazalı olduğunu farkettik. Söylenince de bahane hazır, "Benden önceki yapmış demek bana böyle söylendi". Ertesi gün aratıyorum aynı arabayı, yine aynı terane, "Çizik boyası var, kaza yok". Allahlarından bulasıcalar.

    Ankara'dayım, biliyorum ki İstanbul'da arabalar benim baktığım aralıkta 2-3 bin YTL daha ucuz. Yine de Ankara arabası bakıyoruz, 2003 model araba, plaka 2008 plaka. Salaklar arabayı almışlar üzerlerine ama plakayı doğru tarih aralığından seçmeye üşenmişler, araba doğma büyüme Ankara'daymış. Biz de yedik.

    Yine başka araba, huylandım, "Ankara arabası mı bu?" dedim, "Evet abi" dedi. Baktım, dikiz aynasının arkasındaki camda OGS izi var. Çıkartmışlar ama iyi temizlememişler. Dedim, "Ankara'da kim geziyor OGS'yle?", "Abi bu araba uzun yol arabası, hep Ankara İstanbul gitmiş gelmiş." Biz de yedik.

    Adam diyor ki araba 40binden beri bende. Araba 92binde Seat Cordoba tdi. İki motor ustasına götürdüm. Huylandım seat'a götürdüm. 167 binde pert olmuş araba. Servistekiler şaşırdı, nasıl toplamışlar bunu diye. Utanma, sıkılma yok kimsede.

    Telefon ediyorum, 2005 megane dizel için, 60 bin kilometredeymiş. "Nereye götürdünüz servise?" diyince "Kendi ustam var, yetkili servise hiç girmedi" diyor. Garantideyken de mi şaşmaza götürdün arabayı? Niye yokmuş kaydı? Fiyat almadan kapattım telefonu.

    Olur elbette, araba kazalı da olur, boyalı da, kilometreli de. Her malın alıcısı da fiyatı da vardır. Ama adam gibi söyle malını. İki kapısı çizikten boyalı araba alacağız diye iş yerinden izin alıp kazalı arabayla karşılaşmak, durduk yere 3-4 saat kaybetmek bu ve benzeri şeyleri üst üste defalarca yaşamak çok can sıkıcı değil mi? Avukatlara sordum, pertten çıkan arabayı çizik boyalı hem de kilometreyi de düşürüp satmaya çalışan adam hakkında dolandırıcılık davası açabilir miyim diye. Önce parayı verip, arabayı almam lazımmış, suç oluşmuş olmuyormuş. Sonra da vay efendim niye adam dövdünüz

    Bence, arabalar trafik sigortası yapılırken kilometre kaydı da yapılmalı. En azından gelerilerdeki, plazalardaki kilometre oynamasından kurtuluruz. Ayrıca, her kaza şase numarası ile belli bir ücret karşılığında sorgulanabilmeli. Yani ben şase girdiğimde, hangi yıl kaç km'de trafik sigortası yaptırmış görebilmeliyim ve elbette tutanak tutulan kazalarını da. Öyle bir hizmet verilse ücret karşılığı 1 yılda kendini amorti etmezse ben bir şey bilmiyorum.

    Neyse, ben kararımı verdim. Hafta sonu tatile hanımın klimasız 206 sı ile gideceğiz. Biraz pişeceğiz ama kazık yemeyeceğim. Dönüşte alacağım arabanın da inşallah, güncel servis kaydı olacak. Hayırlısı bakalım. Sizinle de dertleşmiş olduk böylece.







  • Yazının tamamını okumadım ama durumunuzu anlıyorum. Geçen hafta bana "emsalsiz" denen aracı check-up yaptırdığımda önden ve arkadan darbe yemiş, komple boyanmış, maliyeti 5-6 bin YTL'yi bulabilecek mekanik ve elektronik arızası ( motor ve şanzıman yağ sızdırıyordu, debriyaj seti ve daha bir çok parçanın değişmesi gerekiyordu) olduğunu öğrendim. Halbuki dürüst olunsa kimsenin zamanı ve parası boşa harcanmaz.
  • Hepsini okudum kardeş,%100 haklısınız hele ki şu sözlerin altına imzamı atarım:''Bence, arabalar trafik sigortası yapılırken kilometre kaydı da yapılmalı. En azından gelerilerdeki, plazalardaki kilometre oynamasından kurtuluruz. Ayrıca, her kaza şase numarası ile belli bir ücret karşılığında sorgulanabilmeli. Yani ben şase girdiğimde, hangi yıl kaç km'de trafik sigortası yaptırmış görebilmeliyim ve elbette tutanak tutulan kazalarını da. Öyle bir hizmet verilse ücret karşılığı 1 yılda kendini amorti etmezse ben bir şey bilmiyorum.''
    Kesinlikle katılıyorum bu yorumunuza.
  • Ankara da aracı kar düştümü alacaksın sevgili dostum, senin yaşadıklarının aynısı bende yaşadım, o kadar izin al sıcakta ara git araba kazalı çıksın ya bi kişide aracım kazalı şöyle böyle desin, herkesin aracı süper temiz.. bunların yatacak yeri yok.. bide computest lere o kadar para bayıldığımla kaldım...

    Dostum DOD ' ab ka birde otogöral ' a oralarda kelek olmaz, ayrıca fiat ' ın konya yolu üstündeki 2. el pazarındada yamuk pek olmaz.
  • 2. el araba seçerken çok iyi bakmak gerekiyor benim babam 5-6 yıl galericilik yaptı işi iyide öğrenmiş sıfır arabamız olmadı daha inş. oda olur aldığımız 2. el araçları iyi seçtik iyi fiyatlara sattık eski sattığımız araba doğan slx idi erzincandan 8,5 milayara aldık sadece kaputta boya var bayan park ederken balkon altına girmiş şuan diyarbakırda oturuyoruz yola çakıl dökmüşler karşıdan tır gelirken hızlı geldi ve cama çakıl sıçrattı camı tuttuk kırılmadı ama çatladı ve satarkende 8,3 milyara sattık 95 model di şimdi de doğan slx var 96 model yeni göğüs bunuda babam hakkariden komutanından aldı 3. sahibiyiz ilk alan uzman çavuş 2. alan astsubay 3. alanda biz araba aldığımız 47*** idi şimdi 51*** de dedem vefat etti düğünümüz oldu köye filan git gel derken 51*** oldu 7 milyar yada 7,5 milyara aldı satarken de 8,5 milyardan aşağı satmam diyor taş çatladı 8 olur birde dbakırda doğanlar 8 milyara satılmaz ama biz satıyoruz bunuda inş satarız arabada biraz yanık var arka çamurlukta boya var başka birşey yok yani 2. el piyasada iş aracı seçmekte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 7 Ağustos 2008; 11:23:13 >




  • iş yerimdeki arkadaş senin durumunda, bir aydır araba arıyor. iki parça boyalı deyip 6 parça boyalı çıkanımı ararsın, araç benim kullanıcıyım deyip galerici çıkanımı ararsın vs..
    en sonunda aynı yerde çalıştığımız arabasına çok titiz bir arkadaşın arabasını aldı. yinede bildiği araba olmasına rağmen ustaya gösterdi ve sahibi ne dediyse araba aynen öyle çıktı.

    ben şu an aracımı satlığa çıkarsam yazacaklarım aynen şunlar olur.

    sağ arka kapı çizikten dolayı rutuşlu. arka çamurluklar har ikiside çizikten dolayı parça boyalı fakat çekiçlenme yok. aracın triger v kayışı setleri ön fren balata ve diski bütün filtreleri ve yağı 5000 km önce değişti, araçta en ufak bir sorun yok masrafsız, SAHİBİNDEN.

    arabamı satmıyorum yanlış anlaşılmasın

    arabamın şu anki durumu aynen bu, ama yazarken bile sanki galeri ilanını okur gibi oldum. sahtekarlar yüzünden dürüst satıcılarada yan gözle bakılıyor artık.




  • peki dod gibi yerlere baktınız mı? bu tip büyük ve güvenilir olduklarını iddia eden kurumsallaşmış satıcılar için izlenimleriniz neler?
  • Birde şöyle birşey geldi başıma,

    2006 dizel fiesta aldım sahibi arka kapakta boya var dedi tamam olsun deedik, computest e soktuk orasıda arka kapak boyalı bunun dışında bişi yok dedi aldı k aracı, 6 ay sonra ilana çıktım satmaya biri talip oldu dedim arkada boya var başka yerde yok tamam dedi istersen computeste de sokalım iiçin rahat etsin dedim, tamam dedim götürdük aracı.. anam adam sağ arka kapıda boya var demesin mi adamın boğazını sıkacaktım layn sen inceledin 6 ay önce yo kdedin şimdi beni adamın karşısında mahçup ettin... computest eh öh kem köm dedi.. neyse adam olsun artık ne yapalım araç temiz dedi aldı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 7 Ağustos 2008; 11:27:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: QamiQaze

    peki dod gibi yerlere baktınız mı? bu tip büyük ve güvenilir olduklarını iddia eden kurumsallaşmış satıcılar için izlenimleriniz neler?


    DOD tam kurumsal bir kurumdur, ordan plakası ne olursa olsun araç alınır. geçen 3 gün süreli hurriyet gazetesinde sahibi ile söyleşi vardı... araçlar piyasadan birz yukarda olur ama emin olusun.
  • DOD için bir şey söyleyemeyeceğim. Ankara'da İstanbul'daki kadar altyapıları yok. Benim Neizroğlu gibi benzerlerinden gördüğüm kadarıyla ücretleri biraz daha yukarıda ama böyle ucuz sahtekarlıklar yapacaklarını sanmıyorum. Problem biraz da benim, o 1-2 bin YTL'yi onlara vermek istemememden kaynaklanıyor. Büyük bir japon markasının plazasında ise arkadaşımın 0 almak için 80 binde bıraktığı arabanın 40 bine çekildiğine şahit olduk. Benim aradığım, arabasını DOD'a, Neziroğlu'na bırakan adam. Onu yakalamaya çalışıyorum ama fena saklanıyor.
  • araç ararken bende dod dan bakmıştım telefonla arama ragmen bana aracın tüm herşeyini söylediler. güven anlamında dod güvenlir bir firma
  • Bende aracımı alırken İskitler Computest'te baktırmıştım. Arka sağ kapıda parça boya var dedi. İnşallah başka şeyler çıkmaz satarken

    Araç ararken 3 ay boyunca öğrendiğim şeyler;

    -Gazete ilanından bulup arıyorsan telefonu açan kişiye "satılık araç ilanı için aramıştım" diceksin karşıdan"hangi araba abi" cevabı gelirse direk teli kapatacaksın.

    -Aracın plakası varsa öncelikle emniyetten sorgulama yapacaksın. Son 1-2 ay içinde el değiştirmişse hiç bulaşmayacaksın.

    -Talip olduğun aracın bütün bakımları tamsa uzak duracaksın (arabasını satacak olan adam niye bakım yaptırsınki)

    -Sigortacı tanıdığın varsa Tramer'den bilgilerine ulaşacaksın.

    - Arabayı gözün tuttuysa teste gitmeden sahibiyle "dediğin kusurlar dışında başka bişey çıkarda aracı almaktan vazgeçersem test ücretini sen ödersin" diye anlaşacaksın. Yan çizerse hiç zahmete girmeyeceksin.

    -Bütün bunlardan öte hayırlı bir alışveriş olması için Allah'a dua edeceksin




  • bütün mesajları okudum bizde yaklaık bir ay araba araştırdık her gün 1-2 arabayı görmeye gittik.çoğundada ilginçliklerle karşılaştık.telefonda kişi istediğiniz her yere gösterebilirsiniz diyor arabayı görmeye gidiyoruz araba servisde üzerinde radyatörü yok delinmiş.radyatörsüz arabayı nasıl istediğimiz servise götürücez bilmiyorum.birde arabasına çok güvenenler var ancak ilk ilan vereli 50 günü bulmasına rağmen hala sahibinde.com da satılık.22.500 istiyordu 21.000 verdik ancak araba bugün ilanda 20.500 fiyat koymuş.izmir de fusion araba.
  • Bu araba mevzusunu baya süre araştırdık.

    Eski aracımız Clio idi. İlan verdim ilana pek bişey yazmamıştım. Açık konuşmak gerekirse. kendi numaramı verdim. Arayanlar oldu.
    Alıcı: İyi günler beyefendim
    Ben: İyi günler buyrun.
    A: İnternetteki ilan için aramıştım.
    B: Buyrun evet.
    A: Nedir aracın özellikleri.
    B: Efendim şu şu var bu bu yok. Şu modelde orijinal kmde
    A: Hasarı boyası var mı?
    B: Var efendim. Bizden çnceki sahibine sağ kapıdan vurmuş. Adam Ankara sanayide oto boyacısı olduğu için komple boyamış. Bizdeykende sol ön tamurluktan vurdular. Çamurluk plastik olduğu için değiştirildi. Sol tarafta ufak nokta şeklinde boya var.
    A: İyi günler.

    Bu arabayı İstanbul'da sattık. Gittik internetten bulduğumuz Astra'yı aldık. Hasarsız. Pırıl pırıl. Daha biz arabayı görmeden arabayı aldık. Para teslimine gittiğimiz zaman arabayı gördük.

    Şans işi bu ikinci el. Ya akrabandan alacaksın nasıl kullandığını bildiğin için ya da sıfır alacaksın derler.




  • yazılanları hem gülerek hem üzülerek okuyorum. Acaba herhangi bir avrupa ülkesinde 2. el oto almak ülkemizde ki gibi mi. Acaba orada da aracı satmak için 40 türlü 3 kağıtlar yapılıyor mu. Acaba müslüman geçinip araba satarken alırken 40 türlü yalan söyleyen sözüm ona müslüman vatandaşlarımızdan daha çok yalan söyleyen avrupalılar var mı gibi komik sorular geliyor aklıma.

    bende daha önce çok şahit oldum bu tür olaylara. tipo verip sıfır orjinal lpg li doğan almıştım bayiden tanıdık bayiden hemde aracı getirirken yan yattı sol taraf boyandı dendi bende ona göre ucuza aldım aracı ama 1 sene sonra satma durumu olunca komple boya tavana kadar boyandığını öğrendim.

    Doğan la kango pampa takas edecektim aydınlıkevlerde birine denk geldim ilanlardan tabi sahibinden satıyor güya galerilerin arasında bi büfe sözde büfeci ama yanında galeride kendisi hemşeri ayağı arabada garajdan çıkarken sürtmeden dolayı boya var dedi aldım götürdüm arabayı komple boya var ee bu ne ee aldımızda böleymiş bilmioruz :))))

    insanda az utanma Allahtan korkma olur sen benim hakkımı yiyerek bana yalan söylerek bana satsan o aracı benim hakkımı yemiş olmuyor musun Allahtan korkan birinin kul hakkının sadece o kul tarafından affedileceğini bilmesi gerekir. Konu biraz dini edebi gibi oldu ama maalesef bu sektörün büyük kısmı hile hurda çakalların istila ettiği bi sektör. Bu zamanda harbi sahibinden alacaksın arabayı götüreceksin göstereceksin sölediği gibi çıkmassa masrafınıda mal sahibinden alacaksın geçip gideceksin..


    en son ford fiestayı aldım arabayı görmeden aldım :)) otolink diye bi firma istanbulda sahibinden com da bulmuştum aynı araçtan bir dünya vardı tel açtım hemşeri çıktı dedim hemşeri ayağı gazlama bize :)) güvendim arabayı görmeden aldım boyasız hatasız dedi işlemleri hallettim plakayı aldım arabayıda görmedim daha güvendim yine işte :)) gittim aracı aldım götürdüm gösterdim söylediği gibi çıktı hala da biniyorum aslında memnunum da sadece ufak olmasından dolayı şikayetim var. Arada dürüst insanlara gelmekte mutlu ediyor insanı.


    konu açan arkadaş çok güzel bir konuya değinmiş teşekkür ederim :)




  • 2003 yazında, 2001 model BMW 3.16'yı "kızımın arabası, sadece tampondaki cizikler var" diye satmaya kalkılan arabanın, iki ayrı arabanın birleştirilmesiyle oluştuğunu bulup gazeteye haber olsun diye yollayan arkadaşım vardı.!!

    Olay mahali tabii ki Ankara, hatta Yenimahalle.
  • Sorun yalan dolanla fazladan alacağı haram 3 kuruş ile fazla para kazanacağını o parayla rahat edeceğini zanneden dangalaklarda. Alacağı 3 kuruş başına 5 kuruşluk belaların gelmesine sebep olacaktır.

    Bence ülkemizdeki kazaların çokluğu haram-haksız paradan kaynaklanıyor. Adam yiyor yiyor sonra durduk yerde başına kaza geliyor sonra beni buldu diye dert yanıyor.

    Trafikte de başkalarının hakkını yiyenler, başkalarını sıkıştıranlar da dikkat etsinler çünkü hakkını yediği adam direk "Allah belanı versin" diyor, haklıysa bi şekilde belasını buluyor o adam.

    Özet: haram para malı çoğaltmak yerine azaltır. inanmayan tecrübe etsin...
  • Malesef temiz ikinci el araç almak sizin de bahsettiğiniz gibi kolay değil. Biz de aracımız alırken ilk önce 2.el baktık. Günlerce araştırmadan ve boş yere izin almalardan sonra en sonunda bir tane temiz denilecek araç bulmuştuk onda da adam bir kuruş bile pazarlık imkanı tanımayınca lanet olsun deyip 22 bin in üstüne 10 da kredi çekip sıfır almıştık. Allah kolaylık versin zor işler bunlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alkoc

    yazılanları hem gülerek hem üzülerek okuyorum. Acaba herhangi bir avrupa ülkesinde 2. el oto almak ülkemizde ki gibi mi. Acaba orada da aracı satmak için 40 türlü 3 kağıtlar yapılıyor mu. Acaba müslüman geçinip araba satarken alırken 40 türlü yalan söyleyen sözüm ona müslüman vatandaşlarımızdan daha çok yalan söyleyen avrupalılar var mı gibi komik sorular geliyor aklıma.

    bende daha önce çok şahit oldum bu tür olaylara. tipo verip sıfır orjinal lpg li doğan almıştım bayiden tanıdık bayiden hemde aracı getirirken yan yattı sol taraf boyandı dendi bende ona göre ucuza aldım aracı ama 1 sene sonra satma durumu olunca komple boya tavana kadar boyandığını öğrendim.

    Doğan la kango pampa takas edecektim aydınlıkevlerde birine denk geldim ilanlardan tabi sahibinden satıyor güya galerilerin arasında bi büfe sözde büfeci ama yanında galeride kendisi hemşeri ayağı arabada garajdan çıkarken sürtmeden dolayı boya var dedi aldım götürdüm arabayı komple boya var ee bu ne ee aldımızda böleymiş bilmioruz :))))

    insanda az utanma Allahtan korkma olur sen benim hakkımı yiyerek bana yalan söylerek bana satsan o aracı benim hakkımı yemiş olmuyor musun Allahtan korkan birinin kul hakkının sadece o kul tarafından affedileceğini bilmesi gerekir. Konu biraz dini edebi gibi oldu ama maalesef bu sektörün büyük kısmı hile hurda çakalların istila ettiği bi sektör. Bu zamanda harbi sahibinden alacaksın arabayı götüreceksin göstereceksin sölediği gibi çıkmassa masrafınıda mal sahibinden alacaksın geçip gideceksin..


    en son ford fiestayı aldım arabayı görmeden aldım :)) otolink diye bi firma istanbulda sahibinden com da bulmuştum aynı araçtan bir dünya vardı tel açtım hemşeri çıktı dedim hemşeri ayağı gazlama bize :)) güvendim arabayı görmeden aldım boyasız hatasız dedi işlemleri hallettim plakayı aldım arabayıda görmedim daha güvendim yine işte :)) gittim aracı aldım götürdüm gösterdim söylediği gibi çıktı hala da biniyorum aslında memnunum da sadece ufak olmasından dolayı şikayetim var. Arada dürüst insanlara gelmekte mutlu ediyor insanı.


    konu açan arkadaş çok güzel bir konuya değinmiş teşekkür ederim :)




    SÖZDE MÜSLÜMAN BUNLAR.ZATEN BİR GALERİCİ AZ DA OLSA ÇOK DA OLSA SAHTEKARLIK YAPMAZSA ZENGİN OLAMAZ.GALERİCİDEN UZAK DURUN.

    BENİM ÇOK EFENDİ KOMŞUM BİLE MİLLETE BOYALI ARABA KAKALIYO.(GÖZÜMÜN ÖNÜNDE YAPTI)




  • Araba 92 binde 40 binden beri bende. (Not: 167 binde pert olmuştur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.