Şimdi Ara

Olmaz olsun böyle 2. el piyasası (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
11.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Olabilir hocam olamaz mı. Hayatta insanın başına herşey gelebiliyor. Fazla önyargılıyız bence. Sen tedbirini al yine git bildiğin tüm ustalara göster arabayı. Falso bi durum çıkarsa ne ala.

    quote:

    Orjinalden alıntı: EN.ES

    Buyrun. Yazdıklarıma örnek olsun diye arama yaptım. Baktığım ilk ilan. Bunun gibi yüzlercesi var.

    http://www.sahibinden.com/masrafsiz_astra_99_cd_otm_lpg_li_full_ihtiyactan_acil_WQQaXQQ10148388WQQpXQQdisplayitem

    Buda aracın emniyetteki sorgu sayfası

    http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx

    Yaklaşık 1 ay önce almış aracı. Binecem diye bi sürü masraf yapmış. Sonra hayatının aşkı ile karşılaşınca arabayı satıp hayırlı bi işe girmeye karar vermiş anlaşılan.

    Yeni bakım yaptırmış araç arayan arkadaş varsa ilgilenebilir.




  • yazınızı baştan sona okudum doğru söylüyorsunuz...yalancı bir millet olduk çıktık

    en güzeli tanıdık birinden, bilinen bir araba almak...ya da sıfır almak...

    2006 model tanıdıktan megane dizel aldım mart ayında...hiç değilse arabanın 0 halini de biliyorum, nasıl kullanıldığını da...ayrıca tanıdık indirimi de oldu biraz ucuza geldi...ödemeyi de 2 taksit yaptım : ))

    bol şans diliyorum hayırlısı olsun...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EN.ES

    Buyrun. Yazdıklarıma örnek olsun diye arama yaptım. Baktığım ilk ilan. Bunun gibi yüzlercesi var.

    http://www.sahibinden.com/masrafsiz_astra_99_cd_otm_lpg_li_full_ihtiyactan_acil_WQQaXQQ10148388WQQpXQQdisplayitem

    Buda aracın emniyetteki sorgu sayfası

    http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx

    Yaklaşık 1 ay önce almış aracı. Binecem diye bi sürü masraf yapmış. Sonra hayatının aşkı ile karşılaşınca arabayı satıp hayırlı bi işe girmeye karar vermiş anlaşılan.

    Yeni bakım yaptırmış araç arayan arkadaş varsa ilgilenebilir.



    aynı benım dustugum duruma dusmus.. yazık valla




  • Boyalı araba almam diyenler de haklı.. (bende almam.)

    Ben 7 yaşında vw Polo almıştım. tavan hariç çizikten dolayı boyalı demişlerdi.
    Normaldir dedik ist. de boyasız bu yaşta araba zor olur. Araba da pırıl pırıldı. aldık..
    Aradan 3-4 ay geçmedi yer yer boyalar kabarıp dökülmeye başladı. Altından simsiyah pas çıktı.
    Üçkağıtçı adam nasılsa satacam diye öylesine yaptırmış. Zımparalamadan pasın üstüne boyayı vurmuşlar. hatta vuruk yerlerini bile düzeltmeden macunla doldurup boyamışlar.

    Velhasıl çizikten dolayı boyalı diye aldığımız arabada 2 milyarlık boya masrafı çıktı. Ama Yaptıracak gücüm de yoktu.
    Paslı yerleri kendim zımparalayıp macun çektim.
    (Dh saolsun Pc kasa modifikasyon bölümünde nasıl zımpara yapılır?, nasıl macun çekilir? resimli anlatmışlardı. Bende önce pırıl pırıl olana kadar zımparaladım. Sonra da etrafını bantlayarak taşırmadan güzelce macunu çektim. İnsan isteyince neler yapıyormuş meğer. )
    Ve o halde arabayı 3 sene kullandım. Sonra piyasa değerinin 2,5 milyar aşağısına sattım.
    Alan adam da komple fırın boya yaptırdı..
    Artık 2.el almaya tövbeliyim. bende bu baht, piyasada bu kadar üçkağıtçı varken Temiz araba herhalde beni bulmaz.
    Aslında yine de şanslı sayılırım. Pertten toplanmış veya önü başka arkası başka bir araç da denk gelebilirmiş..
    İlk arabamdı acemilik işte...

    Okuduğunuz için teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: EN.ES

    Mesele sadece triger değilki.

    Ben daha lastikleri yeni alındı, 3 gün önce balatası değişti, jantları yeni aldım, LPG'si yeni takıldı vs. diyenleri kastediyorum aynı zamanda.

    Aracını satan adam neden bu masrafı yapsın. Bu masrafı yapınca 3 liralık araba 5 lira olmuyor ki. Bunlar hep pazarlama taktiği tabi yiyene.

    Haa adam satılığa çıkan aracın debriyaj setini değiştirmeye mecbur kalır bunu anlarım. Yada aracın yürümesini engelleyen bir tamir yaptırır buna da tamam. Zaten binici kişi alacağı aracın en az yağını, filtrelerini vs. değiştirir. Servis faturası olamayan sadece sözle "kendi ustama" yaptırdım denilen bi işleme güvenilerek binilir mi o arabaya.

    Galericilerin en çok yaptığı sahtekarlıklar; özellikle km.yi triger değişimine uzak bir rakama düşürmek, pasta-cila ile bi güzel arabayı parlatmak, en az 1 yıldır rafta bekleyen bayat lastikleri takmak, bide ucuz yollu projesi olamayan bi LPG taktı mı tamam işte, tam alınacak araba.




    İyi güzel diyosun hoş diyosun da abicim LPGyi yeni taktırdım lastikleri yeni aldım diyenle bakımları yeni yaptırdım diyen adam bir mi sence. Bakımı yapılmayan arabayı kim almak ister bu memlekette. Adam geliyo anlatıyosun arabayı. Bakımları yaptırmadım diyosun. Adam anında arkasına bakmadan kaçar gider. Neden? Çünkü alacağı araba mesela 20000 YTL. Bu adamın daha ruhsat devri var. Emniyeti noteri zartı zurtu var. 1000 lirada ona gitti. Bakıma para kaldı mı? En ucuz bakım şu anda 200 250 civarında yetkili servislerde.




  • Yazının tamamını okudum ellerine sağlık.Bende 99 model dizel bir araç var,yağ yakıyor ve motor yapılması gerekiyor.ilan sitelerinde var arabam.zonguldak ereğlide yasıyorum.daha bugun rizeden bi byfendi aradı,anlasılan aractan anlamıyordu ben yine her zamankı gıbı aracın sağ koltuk geri yaslama dügmesinin olmuyusana kadar anlattım.her arayanada masrafının ortalama fiyatını belirtiyorum.bu yüzden araba elimde kaldı.Galerici arkadaslarım var bırak biz kaptırırz fln yapıyolar ama içim elvermiyor çünkü benim arabamı alacak biri dişinden tırnagından ayırarak alır (eski bi araba ) bizim insanımızda bugun paramı alıyım,yarın farklı bi gün zihniyeti oldukca,alıcılara araç almak fobi olmaya devam edicektir.zevkle arac arastırılır,bakılır galeri,galeri gezilir fakat inceden bi korku vardır herkeste arac olumsuz cıkabilir diye.
    bana göre galeriye takasa gelen her aracta problem vardır nedeni ise, (şahsi görüşüm) ben galeriden araba alcak olsam takas yoluyla almam arabamı satarım elden nakit paramı koyarım galeride ortaya daha avantajlı olur bu şekilde fiyat vs. ama aracımda herhangi vs bi problem varsa ugrasmaya degmicek bi kusur kaza vs varsa üçü beşi düşünmeden galeriye takasa veririm.sonucum sa galerideki aracların %80 inde bi kusur vardır.ama gelgörkü galericiye göre sütte leke var,onların arabasında yok
    not : tamamen kendı düşüncemdir,genelleme yapmıyorum galerici arkadaslar varsa aramızda hepsinin affına sığınıyorum
    iyi forumlar




  • Eğri oturup doğru konuşalım.

    Alıcı iken hepimiz ince eler, sık dokuruz. En iyisini en ucuza almak isteriz. Yanlış mı?

    Peki satıcı durumuna gelince yine aynı adamlar birden cabbar, cevval olur mu olmaz mı?

    Ben defalarca gözümle gördüm. Alırken ağlayıp sızlayanlar, sayanlar sövenler...

    Aynı adamlar satıcı konumuna gelince kan emici oluyor ve resmen bir çoğu (herkes değil tabi) yalan söylüyor. Arabam muayyer (ne demekse), pırıl pırıl, ekonomik, rahat.

    Peki niye satıyorsun o zaman?

    Bahane çok. Paraya sıkıştım, ev alıcam, model yükselticem vs.vs. (Bazen doğrudur ama)

    Tencere dibin kara, seninki benden kara. Ona buna söveceğimize, önce herkes kendine bir çeki düzen versin.

    Saygılar
  • Herkese göre kendi arabası Mercedes'tir BMW'dir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

    Herkese göre kendi arabası Mercedes'tir BMW'dir.


    Kesinlikle haklısın. Kimse yoğurdum ekşi demez.

    Bi de arkadaşlar 2. el piyasası dediğiniz şeyi hepimiz belirlemiyor muyuz? Hepimizde biraz suç var yani. Saygılar
  • Bu konuda en şanslı benim sanırım. Corsa yı aynı sitede oturan, babamın arkadaşından aldım. İlk sahipleri, o zaman küçük ama donanımlı bir araç istemişler ve corsayı almışlar. Performansı pek umurlarında olmadığından basmamışlar hali ile motor biraz sağır, alındığı günden beri basılan gsilar daha performanslı. Aracın hiç kazası yok, değişeni yok. Tampon bile orjinal. (Farları ben değiştirdim pisti, ayrıca boyası solmuştu, tavanda dahil komple boyattım ). Aracın sahibi babamın çok yakın arkadaşı ve komşumuz. Araç satılık değildi, başka araçları vardı sedan. Satıyormusunuz diye biz yapıştık, olabilir diyince, anlaştık, aynı gün aldık. Aracı kullandım ama sadece tanımak için, yoksa bildiğim bir araç olsa kullanmadan bile alırdım Keşke herkeze böle arabalar düşse, hem uğraşmasak (bkz. arkadaşa araba bakmak) hemde ikici el olsa bile "0" araca biniyormuş gibi rahat olsak. Ama bazı araçları şasisi darbesizse her türlü alabilirsiniz. Örneğin W124 mercedes. Araç düzgünse gerisi önemli değil. Çok ucuz paralara adam edersiniz. Birçok arkadaşıma araç bakmaya gittim. Çok araç inceledim. Bi tanesinde adam elinde boya ölçen zımbırtıyla aracı gösterdi boya yok dedi, bende o zımbırtıyı aldım benim aracın tavana koydum, hemen hemen aynı değeri gösterdi. Adam o kadar pişkin ki benim aracımın boyanmamış olduğunu iddia etti, vay bee dedik gittik.




  • he y yarabbim ben de birşey anlatacak diye saf saf okuyorum


    quote:

    Orjinalden alıntı: huseyin16

    2. el araba seçerken çok iyi bakmak gerekiyor benim babam 5-6 yıl galericilik yaptı işi iyide öğrenmiş sıfır arabamız olmadı daha inş. oda olur aldığımız 2. el araçları iyi seçtik iyi fiyatlara sattık eski sattığımız araba doğan slx idi erzincandan 8,5 milayara aldık sadece kaputta boya var bayan park ederken balkon altına girmiş şuan diyarbakırda oturuyoruz yola çakıl dökmüşler karşıdan tır gelirken hızlı geldi ve cama çakıl sıçrattı camı tuttuk kırılmadı ama çatladı ve satarkende 8,3 milyara sattık 95 model di şimdi de doğan slx var 96 model yeni göğüs bunuda babam hakkariden komutanından aldı 3. sahibiyiz ilk alan uzman çavuş 2. alan astsubay 3. alanda biz araba aldığımız 47*** idi şimdi 51*** de dedem vefat etti düğünümüz oldu köye filan git gel derken 51*** oldu 7 milyar yada 7,5 milyara aldı satarken de 8,5 milyardan aşağı satmam diyor taş çatladı 8 olur birde dbakırda doğanlar 8 milyara satılmaz ama biz satıyoruz bunuda inş satarız arabada biraz yanık var arka çamurlukta boya var başka birşey yok yani 2. el piyasada iş aracı seçmekte




  • Burda dolandırıcılık mevzuu bahis olan.tartışılan bu. Değişmişse ne olmuş ayrı konu.değişen ve orijinal bir olmaz. değişenin yeri önemli.Kaput değişmişse ne olmuş yani diyemezsin.

    neyse uzun hikaye
    quote:

    Orjinalden alıntı: pirekare

    Konuyu sessizce takip ediyorum... :)

    Ben de şunu anlamıyorum... Boyalıysa değişmişse noolmuş yani?...

    Önceki aracım Mazda'yı hiç sorup sorgulamadan aldım...

    Sonra satarken öğrendim ki ön sol kapı sağ ön çamurluk değişmiş...

    Eeee... 5 sene boyunca sorunsuzca kullandım... nolmuş değişmişse...


    Şu anda Honda City var.. 2008... Park halinde bagaja dokundurmuşlar, iki çekiçle düzelebilecek bir şeyi nasılsa kaskom var deyip değiştirttim...

    4 tane vidayı açıp kapağı orjinali ile değiştiriyolar... bunun ne eksisi var ki....

    Diğer aracımı (Rover) DOD'tan aldım... Adama da anlattım City bagaj olayını...

    Çok iyi yapmışsın, biz tamirat yerine orijinali ile değişeni tercih ederiz zaten dediler...

    İnanmayanlara karşı fotoğraflarını da çektim tabi değiştirmeden...

    Gerçi daha 4-5 yıl durur bizde City... Böylesine yakıt cimrisi bi aracı satmam... :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lastruth -- 20 Ağustos 2008; 22:44:24 >




  • bende internetten aracımı sattım alıcıya her şeyi anlattım çürük yerine kadar ve ustaya götürdü oda aynısını söyledi ve sattım ama satmadan nerdeyse tüm bakımlarını ufak tefek arzalarını yaptırdım çünkü ne zaman satılacağı belli değil
  • en güzel
  • benim en çok düşündüren galericilerin ikinci el piyasasını tekellemiş olmaları... 21.500 internette fiyat vermiş araca daha alo dedim ne kadar dedim 20 ye bırakırız dedi. şok oldum. plan program 21.500 göre ayarlamış adam 20 diyince koş al mantığı gelişiyor.. kimbilir galerici kaça aldı.
    bunu internette gören vatandaş benim aracım daha temiz o zaman 22 eder diyor ve 21500den bir kuruş inmiyor... galeri ile pazarlığa otursan belki 19500 e kapatırsın. ama satan vatandaş bunu bilmiyor...
    başka bir husus
    amcam 2006 polo aldı sıfır alsa 1000 ytl fazla öderdi üstelik taksitlenmesi de cabası... bu bayilerin de satış politikası beni hasta ediyor. arabaların liste fiyatı ayrı kampanya fiyatı ayrı bi de gidince kampanya üzerinden indirim yapıyorlar. özellikle fiat renault opel, hyundai de fiyatlar acayip değişiyor. ama ikinci el fiyatları internet liste fiyatı üzerinden belirleniyor. internetteki 2006 2007 araçlara bakın çoğu sıfırından pahalıya mal oluyor.
    madem bu kadar indircen neden internet fiyatlarını şişiriyorsunuz. piyasayı allak bullak ettiniz...

    sonuç olarak galeriye gidersen muhtemelen piyasadan daha ucuza arabayı alırsın ama kazıklanacağın hemen hemen kesin. temiz istersen sıfır araba düşün daha karlı çıkarsın.

    makul olan tek şey 1998-2002 model az km yapmış bir araç bakmaktır. mümkünse ilk elden alacaksın. zira bu yıllarda araçlarını alanlar arabalarının uzay mekiği olmadığının farkındalar bir nebze.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: drahte 1905

    Sigortaların PERT satısı yaptıkları arabaların damgalanması lazım beyler bu kadar basit

    Bunu yapmakta devletin elinde başka bişi değil ama bu seferde

    Pert değerleri iyice dusucek sonucta arabanız kolay kolay perte dusmicektir

    Mesala 50 milyarlık arabanın perti 20 ye gider neden toplanabilir oldugu için ama siz bu pertleri damgalarsanız 2.elde dogru durust para etmiceğinden

    Bu sefer 50 milyarlık arabanın perti 15e gitmez bile sonucta sigortada perte zor cıkarır arabayı

    KM işini cok cok dusundum bir sonuc bulmak imkansız her türlü bizim millet atlatır o badireyi

    En buldugum mantık POLİS CEVİRMELERİNDE KM nin not edilmesi cunki ansızın olabiliyor

    Yani yıılık sigorta işlerinin bir periyodu war adam gelmeden dusurur gider ABD de not ediyorlar ama riyayet etmiyorlar pek

    POLİS CEVİRMESİ ise random yanı raslantısal oldugu için adam anlıyamaz

    Diyelim adamın arabası son cevirmede 80.000 de bir sonraki cevirmede 70.000 de birde ceza yazarsın 3milyar oh miss

    Ayrıca adam diyelim polis cevirdi 80.000 de not etti bir daha adam 80K nın altına indiremez 100K km yol yapsın indiricek 82 ye 120 olcak indiricek 84 e

    Ama adamın surekli gidip dusurtup ole gezmesi lazım epey aydırıcı bence



    güzel fikir ama bu olayda ''çorba parasıyla'' atlatılır..




  • İnşallah İşin Rast Gider Ne Diyelim...
  • Ya binip satıp kar etmek istiyorsan tutulan araçlardan (örnek Clio) vb araba alacaksın.Tabi ölü sezonda.Yok ama ben biniciyim diyorsanda uygun fiyatlı temiz bişe alacaksın 3-5 ine bakmadan
  • siz neyseki tuzaklara düşmemişiniz
  • 2 aydır Ankara'da ikinci el araba bakıyordum. Sonunda 2007 megane expression dci (100 beygirlik) aldım. Kaza boya, yok. Servis bakımlı 68 bin km'de. Ruhsatına kadar almak 27.5 bin YTL'ye mal oldu. Daha iyisi sizlerin olsun.

    Bu sürede yaşadığım tecrübeler sonucu tavsiyelerim şunlar,
    1 Bulduğunuz arabanın en son ne zaman el değiştirdiğine bakın, aşağıdaki adreste plakayla sorgulayabilirsiniz.http://sorgu.trafik.gov.tr/tbssorgular/aracsorgulama.aspx
    Eğer son 2-3 ay içinde el değiştirdiyse, muhtemelen filolardan ihaleyle alınmış ya da sigortadan pert alınıp toplanmıştır. Değilse de boş verin.

    2 Mutlaka ama mutlaka yetkili servis kaydı sorun. Yoksa eğer çok büyük ihtimalle kilometre orjinal değildir, uzak durun.

    3 Fatura gösterip, trigger, balata değişti diyenlere, fatura yetkili servisin değilse inanmayın. Fatura satanlar olduğunu duydum. Kendi gözümle 3 günlük yağ değişim faturalı arabanın yağının simsiyah olduğunu gördüm.

    4 Araçta rehin varsa ve almak istiyorsanız, satıcıya bir günlük borç bulup kendi borcunu kapatmasını söyleyin. Başka türlü rehinli araç almanın hiç bir güvenli yolu yok. Banka borcunu ödemenizi teklif eden olursa kaçın.

    5 Bir sigortacı tanıdığınız varsa işiniz nispeten daha kolay. tramer.org.tr de plakayla sorgulatıp, trafik sigortası ya da kaskodan işlem görüp görmediğini bulabilirsiniz. Pek çok "çizikten boyalı" diye satılan arabanın 3-4 kere kazaya bulaştığını oradan gördüm. Dikkat edin.


    Bunların yanısıra, bence yüksek kilometreli araç alınabilir, ama kilometresi düşürülmüş olan alınmaz.
    Kazalı araç alınabilir ama kaza yapıp çizikten boyattım diyen adamdan alınmaz.

    saygılarımla




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.