Şimdi Ara

2013 polo 1.6 tdi manuel 250 bin kilometrede alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar arkadaşlar,


    Bikaç ay önce 2004 1.4 atmosferik fiestamı 130 bin civarına sattıktan sonra 2. el bir araç satın almaya karar verdim, sanayici bir arkadaşımda 250 bin kilometrede 2013 bir polo 1.6 tdi var. Aracı birkaç kere kullandım, çekişi gidişi şanzımanında herhangi bir problem göremedim. Aracın şase direkt podyesinde herhangi bir işlem yok. Kapılarda lokal boyalar ve çamurluk değişeni mevcut, tavanda ve bagajda herhangi bir boya yok ancak ön kaputun sağ ucunda 1-2 karışlık bir boya mevcut, arkadaş sanayide kamyonun dönerken kasasının ucunda bir demirin o bölgeyi bayağı çizdiğini söyledi, kaza ondayken olmuş. Tabii ki aracı satın alırken a dan z ye ekspertiz yaptıracağız ancak şöyle bir piyasaya göz attığımda eli yüzü düzgün boyasız değişensiz bir araç bakmaya kalktığımda fiyatlar 350 binlerden başlıyor. Aylardır da doğru düzgün bir araç bulsam fiyatı bana uymuyor vb. Bu aracı ise dost işi 220 bine satabileceğini söyledi, acaba boya değişene bakmak 2022 yılında 20li yaşlarındaki bir genç için biraz lükse mi kaçıyor? Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum. Daha önce bu kadar yüksek kilometrede ve dizel bir araç tecrübem olmadı. Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.


    Saygılar.








  • km'si yüksek. her türlü, sorunlarla uğraşacağına garanti veriyor. "dost kazığı" başka olur. bunu da hatırlatalım..  


    alırken, daha sonra satmayı düşünerek de almanı tavsiye edebilirim. yoksa bir çok kriter var. hangi birini değerlendirebiliriz ki? bayan arabası mı? desek başlı başına bir konu..  



    edit: her türlü' den sonra virgül eklendi.. yani sorun yaşayacak olman kaçınılmaz. başına ne gelir bilinmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 18 Haziran 2022; 3:53:0 >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Evet benim de kafama yatmıyordu zaten, 173 bin de 2004 fiesta almışım değişeni zaten yok, sadece çamurluklar ve sol arka kapıda lokal boya vardı. Fazla takıntı yapıp 45-50 bin piyasası olan arabayı 6 ay sonra 77 bine almıştım   Aynı şeye tekrar sürüklendiğimi farkettim ancak sorun şurada başlıyor, ben 100-150 bin kilometrede aynı aracı 300e bulsam yine tamamım. Ama baktığım zaman minimum 340-350'lere bulabiliyorum. Örneğin o araç yerine aradaki 130 binlik farkı verip şunu almaya değer mi?


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-2o12-1.6-dizel-otomatik-polo-153.ooo-km-1032472082/detay/


    Veya aynı paraya 65 bin kilometre şöyle bir manuel polo var


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-64000-km-dizel-comfortline-temiz-polo-884493137/detay


    Bu konuda ciddi manada fikre ihtiyacım var. Yoksa zaten 2. el araç kredisiyle satın alacağım aracı. Birisinde 5000 lira ödüyorsun diğerinde 8000'e yakın. Ben bir şekilde bu tutarı karşılaşayabileceğimi düşünsem dahi tutarlar arasında çok fazla fark var gibi geliyor. Sonuçta alıp 2-3 sene binip satacağım olarak düşünüyorum. Son bekarlık arabası diyebiliriz hatta   220 bine aldığım araç 3 senede toplamda bakımları ve çıkardığı sorunlarla bana 250 bine mal olsa dahi çok önemli olmayacak gibi geliyor.





  • araç alacak olmak, yatırım amaçlı yani nakiti korumak için mi olmalı bunu da düşünmek lazım. kullanmak için alacaksan zaten çok düşünmene gerek yok. yalnız ben olsam 2023'ü araçsız geçirirdim diye sesli düşünüyorum. ha parayı eritmemek için ne yapardım onu bilemiyorum..


    aracı aldıktan sonra ondan gerektiği gibi istifade etmeyeceksen bu iyi bir yatırım olmayabilir. durduğu yerde cebinden para eksiltecek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 18 Haziran 2022; 4:48:57 >
  • Arabaya iyi bakılmışsa kilometreyi bu kadar sorun etmemek lazım
  • km çok yüksek hocam almamanı tavsiye ederim.

  • Km yüksek Tdi Motor önermem. Ufak bir enjektör arizasinda bile ocak yikar. Masraf açtimi cep yakar.
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Şu an aktif bir aracım yok, önümüz yaz, en basitinden tatile gideceğimde araca ihtiyacım olacak. Ona gelene kadar geri Ankara'da toplu taşıma berbat durumda, hoş ben evden çalışıyorum ama 7 günün 5 günü dışarıdayım akşam üstü. Yani aracı aktif olarak kullanacağım. Yatırım amaçlı 2. araç olarak alıp garajda yatırmayacağım hocam.

  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt

    Hocam bu tür durumlarda masraflar 10 binlerce liraları buluyor mu? Araca aksilik durumunda tabii ki para harcamam gerekecektir bunun farkındayım, ancak alternatif olarak ne alabilirim noktasında insan tıkanıyor. Gittikçe daha mantıklı gelmeye başlıyor. 2-3 aydır aktif olarak araç bakıyorum sonuçta. Sırf bu süreçte bile fiyatlar çok yükseldi.

  • fsociety0 F kullanıcısına yanıt

    İscilik ve yedek parça fiyati 4,5 katina cikti bi yag bakimi dahi 800 tl buluyor hocam. Gonul isterki vw binmeniz tabi ki ama bizim millet arabasinin cilkini cikarip oyle satar. kimse duzgun araba satmiyor 1.5 dci clio isinizi cok rahat gorur . polo onermem.

  • Alinir

  • Bu ülkede zaten dizel arabalar 150 bin km olunca çöpe gidiyor, o nedenle alınmaz…
  • 1-Km si yüksek. Yağ kaçaklarıyla uğraşacaksınız. Triger ve devirdaimi değiştireyim deyince soğutma suyu da değişecek ve kesin bir yerler patlayacak(radyatör, kalorifer peteği vs.)
    2-Ustadan araba almak en kprktuğum şeydir. Her türlü hileyi bilirler. Bitik motora katkı atıp expertizde iyi gösterebilirler.
    3-Sahibi sanayide olup da ikinci el satılan araçların benim karşılaştığım en büyük yalanı 'kamyonetin kasası kaputu çizdi' . Zannedersin bir kamyonet her gece sanayiye gidip bu arabaların kaputunu çiziyor. Belki 10 defa karşılaştım.
    4-Turbosu ne durumda bilmiyorum ama km den ötürü en az 10 kağıt para yer diyorum.
    5-Mazot pompası arızalanırsa incir ağacı dikebilir.
    Ben olsam şu saatten sonra yüksek km li dizel bir araç almam. Benzinli bir araç alın. Çok gezecekseniz de tüpe uyumlu olsun. Benzinli aracın masrafı dizel kadar ürkütmüyor.
  • Bakımlı olduktan sonra çok kilometleri motor hiç sorun yaratmaz. Hele dizelse. En az 1 milyon kilometreye kadar yolu var.

  • Araç hoşuna gittiyse 200 bin teklif et orta yolu bulursunuz. Bekledikçe zarardasın.

  • O araçta CAYC motor var ben sana kronik sorunlarını söyleyeyim. Bende 2013 1.2 TDİ CFWA motorlusu var. Bunun bir silindir eksik hali, motorun gerisi aynı.


    CAYC'de 150 bin km sonrası genelde enjektör işemesi sorunu var, kronik. Bir enjektörü şuan 4000-5000 TL arası. 4 adet var bu motorda.


    EGR o kilometreye kadar imkansız dayanamaz. Yüksek ihtimal EGR ve DPF iptaldir. DPF içi boş mu kontrol etmeni öneririm. Ben benim EGR'nin manifolda giden borusunu temizledim, çıkan kuruma inanamazsın. Hep Shell ve BP kullanmama rağmen böyle.


    Dedikleri gibi turboda sıkıntı çıkma ihtimali yüksek 200 bin km sonrası ekonomik ömrü doluyor. Turbo kesemese bile ötüyor olabilir, balans yapmıştır revize isteyebilir.


    Yine dedikleri gibi mazot pompası zaten bu araçta epey gürültülü çalışıyor onun de ekonomik ömrünü doldurması yakındır 3000 TL de en iyi ihtimalle onun fiyatı.


    Direksiyon kutusu bende boşluk yaptı, tıkır tıkır ses yapıyor. Kullanıma etkisi yok ama rahatsız ediyor. Direksiyonuna dikkat et derim.


    Klima kompresörü arızalandı gürültü yapmaya başladı, mecbur değiştirdik. Kilitlerse V kayışı koparıp trigere zıplayabilir, sente attırabilir. 2 ay önce 4500 TL masraf ile kompresör, evaporatör, kurutucu filtre komple tesisat değişti. Sadece kompresör değiştirirsen garanti vermiyorlar, sistemde çapak kaldıysa yeni kompresörü de bozabilir. Bu araçların klima kompresörleri sürekli çalışan cinsten ve narin parçalar. Klimaya dikkat et.


    Tek iyi yanı, motor parçalarını hariç tutarsak amortisör, fren, far, tampon vs. karoser parçaları göreceli olarak çok ucuz. Performans olarak da üzmez, bendeki 1.2 TDİ ile çıkmadığım dağ bayır kalmadı.



    Ama bana sorarsan çok iyi fiyata almıyorsan bulaşma derim. Ben benim 1.2 TDİ Poloyu 2016 yılında 67 bin km'de aldım şuan 123 bin km'de. Şükür şimdiye kadar EGR arızası (sarı motor lambası ile kullanıyorum), klima ve sağ amortisörün patlaması dışında bir sorun çıkarmadı ama 250 bin km'de ne olur bilemem. Dizeller eski dizeller gibi değil maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 20 Haziran 2022; 14:30:34 >




  • Bayramdan önceki hafta 145 bin km de polo 1,6 tdi 185 bin tl satmıştım. 1,5 yıl önce 13 bin tl ağır bakımlarına para harcamıştım. O motor uzun süreli kullanıma uygundur km normal arkadaşımda var


    şirkette kullanıyorlar yağını suyunu eksik etmiyor araç 350 bin km de. 1. sorun dpf egr. 2. sorun enjektörler 3. sorun direksiyon kutusu kullanması gidişi felan zevkli araç. donanım yok araçta.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.