Şimdi Ara

Okulda sigara içerken müdüre yakalandım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11.Sınıfım tuvalette sigara içiyordum müdürün geldiğini görünce hemen attım ama müdür kuşkulandı ve cebimi falan aradı paketi ve çakmağı buldu sonra kendi odasına gittik disiplin cezası falan alacaksın büyük ihtimallede alırsın dedi tabi ailem içtiğimi bilmiyor aileme söyleyecekmisiniz diye sorduğumdada herhalde cevabını verdi sonra sınıf numara isim yazdırdı ve ben seni sonra çağıracağım diyip gönderdi. . Bu durumda disiplin cezası veya ailemin öğrenme durumu varmıdır? Müdüre hocam ben içmiyorum arkadaş sakla diye bana verdi paketi falan diye kıvırmaya çalıştım ama inanmadı. Sizce ne yapmalıyım müdürü nasıl ikna edebilirim ailemin öğrenmemesi gerekiyor




  • Bu tür durumlarda genelde durum ne ise kıvırmadan onu söylerim. Zaten yakalanmışsın bir kere, her türlü patlayacaksın. En azından dürüst bir şekilde patla ki hiç değilse "bak çocuk mert bir şekilde hatasını kabul ediyor" desinler. Ders aldığın sürece hatanın kendisi eğitimdir zaten. Bunu insanlara farkettirirsen de minimum zararla atlatmanı sağlarlar.

  • Fıstıklı olsun.

  • Umarım öğrenir ailen

  • Bu tür durumlarda genelde durum ne ise kıvırmadan onu söylerim. Zaten yakalanmışsın bir kere, her türlü patlayacaksın. En azından dürüst bir şekilde patla ki hiç değilse "bak çocuk mert bir şekilde hatasını kabul ediyor" desinler. Ders aldığın sürece hatanın kendisi eğitimdir zaten. Bunu insanlara farkettirirsen de minimum zararla atlatmanı sağlarlar.

  • daha su bebe halinle sigara icmeye utanmiyon mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalimanı seks ofisi -- 3 Kasım 2021; 23:20:13 >
  • Sigaraya alışmadan hemen bırak, sakın bulaşma.Yazık sağlığına daha gençsin hem sosyal yaşantınıda etkiler bu, leş gibi kokmak insanların senden tiksinmesi felan hoş şeyler değil.Hem o yaşta derdin ne ki sigara içiyorsun ? Ailen var başında, cebine parada koyuyorlardır daha faydalı işlerde harcasana o parayı.Bugün bu yaşta sigara içiyorsun, bu kafayla devam edersen yarın uyuşturucuyada başlarsın.Ondan sonra her türlü pisliğin devamı gelir, tıpkı çorap söküğü gibi.Otuzuna merdiven dayamış biri olarak ciddi söylüyorum bırak o sigarayı, ben on senedir içiyorum artık zor nefes alıyorum kalbim felan sıkışıyor devamlı böyle devam edersem 40 lı yaşları göremeden gidicem.Ciddi söylüyorum güzel yaşamak iyi yaşamak istiyorsan içme o mereti, sigaraya vereceğin parayı biriktir arkadaşlarınla bir yerlere git bir sosyal yaşantın olsun yada bir kitap al.Bak gençsin sağlığın yerinde şimdi sana sigara içme diyenlere sanane awk boomeri felan diyorsundur içinden ama doğruyu söylüyoruz güzel kardeşim, sağlığın gittikden sonra acı içinde kıvrandıktan sonra kısacası iş işten geçtikden sonra geriye dönüşü olmuyor bu işin her zaman eski sağlığına kavuşamayabiliyorsun.Bana çalıştığım işyerinde doktor geldi baktı on sene önce felandı yeni içmeye başlamıştım sigarayıda, kadın daha ben sigara içtiğimi söylemeden göğsüme taktığı cihazlarla monitörden grafiğe bakarak sigara kullandığımı anladı.Bana o sigarayı hemen bırak dedi ve bunu derken yüz ifadesi nasıl anlatsam bilmiyorum böyle korku ve üzüntülü bir ifadenin karışımı gibiydi.Kadın o grafiklerde çok kötü bir sonuç gördü ama bana ürkütmemek için söylemedi muhtemelen, sadece hemen bırak ciğerlerinin durumu iyi değil dedi.Tabi dinlemedim gencim ya sağlığımda yerinde bana bişi olmaz awk diyip 10 sene daha içmeye devam ettim, sonuç şimdi bu.Yokuş çıkarken götümden soluyorum, sürekli kalbim sıkışıyor.Ağır iş yapınca düşüp bayılıyorum, kan basıncım düşüyor.Nefes alırken göğsüm ağrıyor, derin nefes aldığımda öksürük krizine giriyorum.Koşmak mı ? Koşsam ölürüm herhalde, 80 yaşında ihtiyarlar gibi ağır ağır yürüyorum.Bazen sabahları hiçbir şeyim yokken ağzımdan kan kusarak uyanıyorum, sigara yüzünden diş etlerim kanıyor.Şimdi ki aklım olsa hayatta bulaşmazdım, ben askerde başlamıştım içmeye.Keşke hiç içmeseydim, lanet olsun başladığım güne.





  • Hocam her şeyin farkında olup niye hala içmeye devam ediyorsun? Alenn carr metoduna bak bir

  • gavuroglan kullanıcısına yanıt
    Bırakamıyorum, bir kere denedim çok dikkat dağınıklığı yapıyor baş ağrısından duramıyorum az kalsın trafikde kaza yapıyordum.

    Birde sinirli biriyim bazı sıkıntılı sorunlu günlerde çok sinirlenince kendimi tutamıyorum, baş ağrısı ikiye üçe katlanıyor ağrı kesicide fayda etmiyor mecbur içiyorum yine.

    Benim anca ilaç vs tedavi almam lazım bırakmak için, en son denediğimde başım dönüyor yatakdan kalkamaz hale geliyordum.
  • Ailenin dövmesi garanti
  • Kızmayın ama hak etmişsiniz.
  • Kararlarının sonuçlarını üstlenmen gerekir. Bu birey olabilmenin ön şartlarından biridir ama tabi biz de o yıllardan geçtik. Ben sigara içmeyen biriyim ama içseydim ve yakalansaydım ben de aileme söylerler mi diye endişelenirdim. Bizim zamanımızda genellikle korkutma amaçlı yapılırdı böyle şeyler.


    Tabi öğrenciden öğrenciye de değişen bir durum. Müdürler tipi serseri gibi olanları pek affetmezdi. Genelde hem ailesine söylenirdi, hem de disiplin cezası alırdı. Çünkü bu tipleri ailesine söylemekle korkutamıyorsun. Ailesi zaten durumu kabullenmiş, "Bu çocuktan olmaz" deyip ümidi kesmiş oluyorlar. Ama temiz suratlı, sevimli görünen tipleri ailesine söylerlerdi, devam ederse disiplin cezası alacağını söylerlerdi. Bir de ileride disiplin cezasının başına dert olacağını, peşinden geleceğini söylediler mi çocuk zaten mum gibi olurdu.


    Yani işin özeti disiplin cezasından yırtsan da ailene söylemelerinden yırtman pek olası değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 1 Kasım 2021; 15:58:11 >




  • Şimdi şöyle. Ben de yıllardır sigara içiyorum ve daha önceden bırakmayı denedim ama senin vaziyet benden de kötü. Eski halini hatırla hocam, en büyük motive kaynağı bu. Sigara içmesen cildin, yüzün, uykun, dişlerin vs. Nasıl olurdu gibi.

    Haftada bir iki adet puro ile de bırakmanı destekleyebilirsin

    Kendine şu soruyu sor, sigara mi yoksa iraden mi seni yönetiyor?

  • Açık açık içemiyorsan gizli saklı içmenin ne keyfi var? Disiplin için mezun olduğunda onlar siliniyor dert etme. Ailene gelecek olursak karşılarında sigara içemiyorsan gizli saklı tuvaletlerde içme komik bir durum. Şahsen öyle birini görsem acırdım. Sigarayı içeceksen keyif almak için iç öyle tuvalette sidik kokusuyla kaçak göçek sigara içeceğime hiç içmem.
  • İçmeyi bilmiyorsanız içmeyin. Okul tuvaletinde sigara mı içilir öğrencisin sen ne bu rahatlık. Çık okuldan kıyıda köşede bir yerde iç.
  • arkadaşlar içiyordu, ben oradaydım de ailene. disiplin dende bir şey çıkmaz

  • heyecanlanma. dünyada sigara içerken yakalanan ilk öğrenci sen değilsin ve sigara içen tek insan sen değilsin rahat ol.

  • Aynı olay bizim sınıfta oldu.

    Müdür arama yapmıştı. Arkadaşın üstünde sıgara buldu.
    Velini çağır Demişti.

    Arkadaş babasından korkuyordu.
    Babamı çağırsam beni çoğaltır.

    Sonra bu arkadaşım okulun yanlarında kafelerde çalışan orta yaşlarda bir adam bulup Müdürün odasına gitti.

    Hocam babamı getirdim dedi. 🙂

    Müdür anlamış babası olmadığını, arkadaş Bi kamyon dayak yedi. 😀

    Sende böyle bir taktik yapabilirsin evlat.
  • Umarım ailen öğrenir diyenler beddua mı etti ne yaptı bilmiyorum ama 2 gün önce annem çantamda boş paket sigara buldu

  • Ha bu arada belki bazı arkadaşlar bu yazıklarıma inanmayacak ama ben o gün tuvalette sigaradan yakalandıktan sonra müdürle konuştum ettim hocam bir daha yapmayacağım falan diye diye yalvardım yakardım olayı hallettim ne aileme söyledi nede disipline sevk etti. Tabi ben akıllanırmıyım bikere başlamışım şu illete bağımlısı gibi birşeyim gittim paket aldım okulda içmeye devam ettim işte bu müdüre yakalanmamın ardından 2 gün falan geçti benim salak aklım işte 3 kişi arkadaşlarla kabine girdik 1 sigarayı 3 kişi dönüyoruz sonra benim mal arkadaşlarım hocanın olduğunu bildikleri halde kabinden çıktılar. Önden çıkan arkadaşım kaçtı ben ve diğer arkadaşım kaçamadık çünkü önümüzü bariyer gibi kapamışlardı. Hoca üstümüzü aradı ne sigara bulabildi ne çakmak çünkü müdüre yakalandığımda aklım başıma gelmişti. Artık paketle çakmakla tuvalete girmiyordum tek dal sigara alıp tuvalete gidip birine yaktırıyordum. İşte hoca aradı paket falan hiçbir şey bulamadı lakin genede müdüre götürdü. zaten 2 gün önce müdüre yakalanmışım bir daha gidersem ailem öğrenir ve disipline giderim korkusu başladı. İşte müdüre götürdü hocaya giderken yalvardım hocam 2 gün önce yakalandım falan diye ama dinlemedi. Müdüre götürdü müdürde aradı üstümü hiçbirşey çıkmadı ama neymiş 3 kişi kabinden çıkmışız diyerek disipline sevk etti beni ve arkadaşımı :D aradan 1 hafta falan geçti işte nöbetçi öğrenci sınıfa geldi onur kurulu toplanmış falan dedi bende vay be demek herkes benim için toplandı havalarına girdim lakin içeri girdiğimde 3 -5 hoca vardı onlarda defterde bilgisayarda kendi hallerinde ilgileniyorlardı ben daha büyük birşey bekliyordum sanırım bunun en büyük etkisi dizilerden böyle görmüş olmam. Daha sonra rehberlikçi bizi aldı ve kendi odasına çekti sigaranın zararlarından bahsetti içmememizi söyledi vs. Sonra Disiplin olarak uyarı cezası aldım aslında disiplin denemez buna çünkü disipline vermediğini sadece bir uyarı olduğunu söyledi. bir daha yakalanırsam büyük ihtimal ya uzaklaştırma yada kınama cezası alacağım. Birdahaki yakalanmamda %100 disipline sevk edeceğinide söyledi. Neyse Bunun üstüne işte aradan 1 hafta falan daha geçti annem çantamda boş paket buldu galiba biri bana büyü yaptı çünkü bu kadar arka arkaya yakalanmamın başka bir açıklaması yok.





  • 1 yıl sonra editliyorum :D şimdi ailem sigara içtiğimi biliyor sulaleme kadar yayildi evde içiyorum artık kızan falanda yok ama inanilmaz bir pişmanlik var keşke başlamasaymışim diyorum başlarda havalı oluyor diye başlamiştim şimdi ise yıllarca çekeceğim bir illete donuştu sigara pişmanlikmiş harbiden
    Hergun 28 tl param gidiyor 18 yaşinda 1 paket sigara içiyorum sigara parası çıksın diye yazın dügünlerde çaliştim o kadar tiriyaki olmuşum keşke başlamasaydım yaw ayrıca bu yazıyı sigaraya yeni başlamışlar okuyorsa bırakmalarını öneririm ben yaptim bi hata siz yapmayın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.