Şimdi Ara

Nvidia rekorlar kırmaya devam ediyor: Net kâr %769 arttı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia rekorlar kırmaya devam ediyor: Net kâr %769 arttı!
    Nvidia, bilançosunda 2024 mali yılının dördüncü çeyreği olarak kabul ettiği 28 Ocak'ta sona eren 3 aylık döneme ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, şirketin söz konusu dönemde elde ettiği gelir, yıllık %265 artışla 22,1 milyar dolara çıkarak rekor kırdı. Şirket geçtiğimiz sene aynı çeyrekte 6.1 milyar dolar gelir elde etmişti.



    Nvidia'nın net karı son çeyrekte yıllık %769 gibi inanılmaz bir oranda artarak 12,29 milyar dolara yükseldi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 1,41 milyar dolarlık kâr elde etmişti. Şirketin geçen mali yılın dördüncü çeyreğinde 57 sent olan hisse başına karı da bu dönemde 4,93 dolara çıktı.



    Piyasa beklentisi Nvidia'nın 20,6 milyar dolar gelir ve 4,64 dolar hisse başına kâr elde edeceği yönündeydi. Nvidia, içinde bulunulan çeyreğe ilişkin gelir beklentisini ise 24 milyar dolar olarak açıkladı.



    Nvidia rekorlar kırmaya devam ediyor: Net kâr %769 arttı!



    Veri Merkezi segmenti büyümenin itici gücü oldu



    Bu çeyrek, Nvidia'nın rekor kâr ve gelir elde ettiği üst üste üçüncü çeyrek oldu. Kazanç raporu segmentine göre incelendiğinde, Nvidia'nın Veri Merkezi bölümü büyümenin açık ara itici gücü oldu. Veri Merkezi gelirleri bu çeyrekte 18,4 milyar dolar oldu. Bu rakam, geçen senenin aynı döneminde elde edilen 3,6 milyar dolarlık gelire göre inanılmaz bir büyümeyi gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.Nvidia, Amazon’dan sonra Google’ın da piyasa değerini geçti



    NVIDIA'nın CFO'su Colette Kress, dördüncü çeyrekteki Veri Merkezi gelirinin yarısından fazlasının büyük bulut sağlayıcılarından geldiğini ve bu merkezlerin ağırlıklı olarak Nvidia'nın Hopper GPU'larını, büyük dil modellerinin, tavsiye motorlarının ve üretken yapay zeka uygulamalarının eğitimi ve çıktı vermesi için kullandığını belirtti.



    Yapay zeka çiplerine yönelik talep artmaya devam ederken bu alanda açık ara lider olan Nvidia'nın hisseleri, yılın başından bu yana %36'nın üzerinde değer kazandı. Şirketin piyasa değeri ise 1,67 trilyon dolara ulaşarak Alphabet ve Amazon gibi devleri geride bırakmayı başardı.



     




    Kaynak:https://wccftech.com/nvidia-posts-769-annual-profit-growth-in-q4-shares-soar-by-10/







  • Sanırım son yılların en iyi yönetilen şirketi.

  • Piyasa değerine göre açıklanan karlar düşük, resmen balon olmuş.

  • enon_485 kullanıcısına yanıt

    Kendini amorti süresi şuan 97 yıl Nvidia rekorlar kırmaya devam ediyor: Net kâr %769 arttı! 

  • enon_485 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın en büyük tokatlama borsası wall street. Olması gereken değerin 10 katı üstünde şirketlerin kol gezdiği bir borsa. Yakında bunları 2008 krizi gibi bir tokatlama bekliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 8gb kartları daya daya kar etti

  • Nvidia hisse sahibi bir olarak kesinlikle şu an girenler sağlam tokat yer. Arkadaş doğru demiş. Balon gibi mevcut fiyat.

  • arkadaşın biri yine böyle bir nvidia ile ilgili bir ana sayfa konusunda keşke motosikletimi satsaydım zamanıda 4000 adet daha alsaydım diye kendine söylenmişti :) sene 2012 ebnde aklım olsaydı o zaman bilgisayarımı yenilemek yerine 2 asgari ücretimle bunun hisse senetlerinden 320 tane alabiliyordum şimdi sat bakalım o hisseleri ne geliyor...

  • market değerine göre gelirler az olmuş. balon demek istemesen bile balona doğru gidiyor. bakalım ne zaman patlayacak.rakibi yok-çok ileri seviyede gibi yorumlara hiç katılmıyorum zamanında çok fazla şirket için söylendi bu sözler ve şirketler battı veya küçüldü.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Veri merkezleri nedir neden Nvidia gpusunu alıyorlar araştır.

    Balonmuş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.