Şimdi Ara

Nvidia'nın Hardware Unboxed adlı teknoloji kanalına uygulamak istediği ambargo hk (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
9.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk basınını aynı kefeye koymak zor çünkü adamların alım gücü ortada. Adam şirkette bir gün bir öğün yemeği kıssa o kartın parasını çıkarır. Türk basını öyle mi? En az 1 haftalık 2 haftalık tasarruf yapacak ki parası çıksın. Maalesef ekonomi yüzünden bazı şeylere mecburlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk sayfada Hardware Unboxed'un CP2077 videosunda imalı konuşmasını anlamayıp yorum yazan kişiler ayrı komik  

  • Ben onları kırmak istemedim ama öyle gerçekten :)

  • Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

    Cevaplayan arkadas hakli, ya farkli videoyu izlediniz yada dinlediginizi anlamadiniz, orada:

    elimizda radeon xxx ekran karti var hadi bunu cyberpunkta deneyelim , raytracing de destekliyor diyor. Bekle ne? Desteklemiyor mu ama ray tracing destekli bu kart? Diyor. Demek istedigi arkadasin dedigi gibi nvidiaya ozel destekli yapilmis ve amd bilerek desteklenmiyor tarzinda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia ambargo uyguladı sonra pat o video akabinde nvidia ile barışıldı evet youtuber büyük siteler güzel baskı yaptı tamam ama videonun başlangıcı böyle antin kuntin işlerin döndüğü bir dönemde her yere çekilebilir açıkçası tavır itibariyle ben 6800 serisini küçük düşürücü gördüm sebebi de böyle olayların döndüğü bir zamana denk gelmesi. Çünkü zaten herkesin bildiği bir şeydi 6000 serisinde bu oyunun ray trace çalışmaması. Bu durumun ekstradan üzerinde mizahsen ile durulması bende olumsuz intiba bıraktı gelişen olayların neticesi sonucunda.


    Ki insanların düşünce ve yorumlama özgürlüğüne saygı duymamak da ayrı komik bence yanlış zamanda yanlış bir tavırla anlatılmış vurgulanmak istenen daha direkt ve ciddi olarak söylenebilirdi. Neden bu oyun rx 6800 serisinde rt açtırmıyor? Özel sebebini merak ediyoruz denseydi böyle düşünmezdik çok dandik bir zamanda alaycı bir görünüm ile mizahsenle her yoruma açık şekilde bu işi yapmaları hoş durmadı.


    Bu arada rx 6000 serisinde ray trace destekli gelmemesi oyunun amd için artımıdır eksimidir? Onuda bilemeyeceğim. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Aralık 2020; 2:34:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben hem katılıyorum hem katılmıyorum.. Eminim burada yorum yapanların coğu artık Türk basınını takip bile etmiyorlardır, en azından ben kendi adıma konusuyorum hoş sohbet birkaç kişi dışında Türk basınına bakmıyorum, çünkü sponsorlu içerik hazırladıkları o kadar bariz ki, kişisel hiçbir düşüncelerini katamıyorlar artık. Bence bu negatif bir şey ve Türk basınının geleceği için çok ama çok kötü bir durum.

  • Linus paylaşım yapar yapmaz R yaptılar. Çok da güzel bir program oldu luke ile. Hu kanalı rt teknolojisine gn kadar vakit ayırmış bir kanaldır. Diğer birçok tech kanalı da bu teknolojiye bu derinlikte değinmemiştir. Adama sopayı gösterip herkese gözdağı vermekti amaç belli. Sen adama çıkıp nasıl dersin yayınlama şeklinizi bizim istediğimiz gibi yönlendirirseniz size kart göndeririz gibi bir öneride bulunmayı. Bu nv tarafından söylenebilecek en çirkin söz. Böyle bir adım zaten bütün tech kanallarını bir araya getirdi. Bugün linus tech tips çıksa biz nv kart incelemelerini önümüzdeki bir yıl yapmamayı, nvidia konferanslarına katılmamayı kararlaştırdık dese diğerleri peşinden gider, nvidiayı dumura uğratırlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangaetemo kullanıcısına yanıt

    AMD nVIDIA gibi şeyler yapmaz... konsollarda kontrol kimde...

  • Türk medyası filan yok. Kim parayı verirse onu överler. Cyberpunk gibi rezil oyunu bile övüyorlar. Nvidia AMD olsun hepsi parayı verip reklamını yaptırır ha bu sefer Nvidia biraz daha sert kayaya çarpmış çünkü ABD de böyle müdahalelere karşı bilinçli vardır. TR de olsa herkes işine bakardi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ingilizcesi iyi olmayanlar icin cok kisa ozet :


    Nvidia : Asarim , keserim , kart vermem blah blah  


    Hardware unboxed : Youtube da Banlandim videosu yayinlar   


    Linus : Who the Fuck are you ?   


    Nvidia : Cok pardon yanlislik oldu abi   






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 16 Aralık 2020; 14:11:3 >




  • Nvidia'nın standart ayak oyunları. Şirket politikası bu adamların. Kendi ekosistemi dışındaki hiçbir şirkete, insana saygısı yok.

    Önce her türlü pisliği yapar sonra tepkiler gelince yanlış anlaşıldık deyip geri adım atarlar.

    Yakın zamanda aynı durum GPP (GeForce Partner Program) için de oldu.

    https://www.anandtech.com/show/12716/nvidia-terminates-geforce-partner-program


    Daha eskilere gidersek Ubisoft'un ATI ekran kartlarının daha yüksek performans göstermesi sebebiyle Assassin's Creed oyunundan DX10.1 desteğini çekmesini görüyoruz.

    https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/ubisoft-ve-assassins-creed-skandali-8929115




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dehşet- -- 16 Aralık 2020; 15:41:9 >




  • -dehşet- kullanıcısına yanıt

    Senelerdir nvidia nın bu tarz hareketleri bıktırdı artık gerçekten yani bazı durumlarda mecbur kalıyorsun alıyorsun ama çekilecek şirket değil hakikaten dersini almasının zamanı çoktan geldi geçiyor.


    Adamların eskiden beri tek derdi tekel olup bütün piyasayı ele geçirip canları ne istiyorsa onu yapmak. Bu yolda da her şey mübahtır gibi bir tutumları var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 16 Aralık 2020; 15:22:34 >
  • Linustechtips ne popüleri ama Gamer Nexus' uzun süredir takip ediyorum. Genconun hiç acıması yok. Death metal gitaristi saçları arasında levye saklıyor resmen. Dandik ve son kullanıcaya ederinden fazlasına itelenmeye çalışan her türlü donanımı yerden yere vuruyor. En hardcore testleri yapıp, dağıtıp donanımsal olarakta inceliyor. Marka falan gözetmeksizin vuruyor kırbacı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yasoo -- 16 Aralık 2020; 16:29:58 >
  • Yine de ne olursa olsun herkesin aksine NVidiayı haklı buluyorum.


    Adamlar piyasanın en baba kartını sana incele diye gönderiyor sen önemli ve üstünde çalışılmış teknolojileri tamamen anlatmıyorsan bi zahmet ambargoyu da ye. Yaptıkları iş öyle dandik değil . Şuan AMD ekran kartları teknolojiden yoksun sadece FPS diyerek millete kart satıyor ve ucuz görenler de 3080den daha güçlü sanıp alıyor. Nvidia bugüne kadar bir çok driver , teknoloji gibi güçlü destekler hazırladı ve millet bu teknolojileri hala bilmeden AMD yüksek fps alıyor diye AMD seçiyor. DLSS nedir bilmeyen arkadaşlarım bile var :D


    Nvidiayı sonuna kadar haklı buluyorum. Her zaman işçi sınıfının yanında olacağız diye bir şey yok . Bazen şirketleri de savunmak gerekir , AMD ile kıyasıya rakipken teknolojileriyle öne çıkan Nvidiayı teknolojileriyle eksik anlatırsan alırsın ambargoyu oturursun evinde

  • şu millet interpolasyonu savundu ya garip.


    Ben native çözünürlükten yanayım gücü yetmiyorsa upcale etmesin adam gibi arge yapsınlar.

  • Türk kanallarından birşey duymazsınız.. Onların gırtlakları çok yoğun çalışıyor bir an boş durmazlar aman ürün, beleş tatil, oyun kodu gelmez diye.
  • En sevdiğim, bana en samimi gelen tech kanalı linustech tips uzun zamandır. Bu adamın böyle bir olaya öncülük etmesi süpriz olmadı benim için. Helal sana çoraplı sandalet reyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smalsrol S kullanıcısına yanıt
    İsteseler ray tracing ile öyle bir oyun yaparlar raster metodu ile yapılan oyunlar mario gibi kalır. Siz bence ray tracing için tüketilen kaynak miktarını öğrenin. raster metodunun da Ray Tracing metodunun kötü bir çakma versiyonu olduğu bilgisine sahip olun bence.

    Kimse kimsenin cebinden para çalmıyor kimse kimseyi de kandırmıyor. Asıl size 4k gaming diye itelenen leşten daha leş gözüken oyunlara laf etmiyorsunuz gidip grafik oluşturma metodunun nirvanası olan Ray Trace için yorum yapıyorsunuz. Evet beğenmiyorsanız yüksek fps de oyun oynamayı seviyorsanız her zaman ki gibi lowest ayarda istediğiniz yüksek fpsleri alabilirsiniz. Fakat biz sizin 4k leş gaming performansınız yüzünden leş ötesi gözüken oyunlarınıza katlanmak zorunda değiliz. Yükselen saçma sapan çözünürlüklere bir destek ve rt için tek çözüm olan dlss için nvidia deli gibi yatırım yaptı. Hardware unboxed bunun içinde kalktı salak salak 1800p yorumu yaptı. Ne oldu sonra rezil oldular. Dlss bu çok bilmiş arkadaşların kafasının alamayacağı kadar iyi bir teknoloji olduğu ortaya çıktı.

    Bu Dünyada her hangi birisi anlamadığı bir konuda sadece laf olsun diye yorum yaparsa rezil olur öylece ortada kalır. Youtuberlar grafik uzmanı değil. DLSS ve Ray Tracing konuları youtuberların anlayacağı açıklayacağı bir konu değildir. Yanlarına üst seviye grafik uzmanlarını çağırıp beraber incelemeleri gereken bir konudur. Aptal gibi fps sayacına bakarak yorumlarlarsa evet RT kötüdür. Fakat bu işleri bilen biri gelip farkın nerde oluştuğunu gösterirse yuh dersiniz orda ekrana baka kalırsınız.


    Hardware unboxed DLSS ile ilgili yaptığı videolarda zaten ekranda 3d grafik oluşturma konusunda hiçbir şey anlamadıklarını ortaya koymuştu. Bu gelinen nokta bardağı taşıran son nokta oldu.

    Nvidia bu kanalı ciddiye alarak hata yaptı. Bunun yerine kamu oyunu bilgilendirici sahip oldukları teknolojilerin daha iyi anlatılması için kendi kanallarında daha çok içerik paylaşması gerekiyordu. Kanalla diyaloğa girildi Nvidia burdan puan kaybetti. Gerek yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 16 Aralık 2020; 21:29:13 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.