Şimdi Ara

Numaralı gözlük kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim aklıma bir soru takıldı.Bizim bir arkadaş yıllar önce gözleri saglamken ''gözlüksüz kullanımlı'' ehliyet almış.Fakat şu anda numaralı gözlük kullanmaya başladı.Peki bu şekilde trafikte çevirildiginde gözlük durumunu ehliyetine işlettirmedigi için sorun yasar mı?Problem yaratır mı?
    Hayırlı akşamlar.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: opxito

    Benim aklıma bir soru takıldı.Bizim bir arkadaş yıllar önce gözleri saglamken ''gözlüksüz kullanımlı'' ehliyet almış.Fakat şu anda numaralı gözlük kullanmaya başladı.Peki bu şekilde trafikte çevirildiginde gözlük durumunu ehliyetine işlettirmedigi için sorun yasar mı?Problem yaratır mı?
    Hayırlı akşamlar.



    aslında yaşaması lazım!! nasıl mı bunu trafik polisi anlamaz. dinlendirici der geçersin.. ama şoförleri çok değil 5 senede bi muayeneye sok bak ne gözlüksüzler gözlükle çıkar muayeneden..

    ha bu arada terside olur yine polise anlatamassın.. lazerle çizdirdiğini...
  • Zaten yeni çıkacak trafik yasasına göre belli aralarla saglık muayenesi istenecekmiş her halde.
  • Trafikte numaralı gözlük kullanan arkadaşlardan sorun yaşayan oldu mu?
  • zannetmiyorum ama polis kafayı takarsa sorun olabilir
  • Ben 4,5 + 1 numara gözlük kullanıyorum şu ana kadar sorun yaşamadım. Bir engel olmazsa çizdirmeyi düşünüyorum ve gereken kayıt işlemleri neyse yapmaktan yanayım. Arkadaşın dediği gibi adamına çatınca kurtulması zor oluyor.
  • bnm ehliyettede gözlükle yazıyor fakat hiç gözlük kullanmıyorum. Hep lens var gözümde. Şu ana kadar hiçbir polis niye gözlük yok gibisinden birşey demedi. bu arada 8 yıllık ehliyetim ve yılda ortalama 60.000km yapan biriyim :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: slayerxp

    bnm ehliyettede gözlükle yazıyor fakat hiç gözlük kullanmıyorum. Hep lens var gözümde. Şu ana kadar hiçbir polis niye gözlük yok gibisinden birşey demedi. bu arada 8 yıllık ehliyetim ve yılda ortalama 60.000km yapan biriyim :)


    zaten yılda kaç kere çevirmeye girer ki normal bir insan :) girsen de kemerin bağlıysa ne biliyim düzgün birine benziyosan geç derler :) ama isteseler gözünde gözlük yok diye yazarlar cezayı :) mesele benim gözlük 1,25 kullanma gereği duymuyorum ancak uzun yol olursa gece takarım ışıklar yüzünden. ama aynen senin dediğin gibi gözlük takmıyorum diye ceza yemedim.
  • Ben valla gözlük ve lens yazdırdım.gözlük yoksa lens var derim...
  • arkadaşlar isterseniz bi gidin kurslara deyin ki abi benim gözler bozuk ehliyet alcam ama raporda bişeyler yapabilirmiyiz..


    22 ocak dönemine yazıldım şuan kursa gidiyorum ehliyet için.. yazılmadan önce hangi kursa sorduysam..
    "sen gel hallederiz zaten doktor buraya geliyor muayeneye" dedi
  • yeni kanuna göre işler kolaylaştı 1 sene önce yapsaydın da görseydim seni :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KaSSaS

    yeni kanuna göre işler kolaylaştı 1 sene önce yapsaydın da görseydim seni :)


    bana mı dedin hocam.. isterse yazsın ya 0,50 zaten benim gözler gece yoruluyo biraz pc başında o kadar.. gündüz kartal gibi
  • benim de gündüz kartal gibi de doktor öyle demedi :) kurslardaki durumdan haberim var o yüzden böyle dedim :) evlere servis yapacaklar yakında ben önceden aldım ve sağlık raporunu hasekiden almak zorunda kalmıştım geçtiğim testleri yazsam aklın durur 100 soruluk psikoloji testi bile yaptılar o yüzden önceden biraz daha zordu onu anlatmak istedim :) hatta bir arkadaşın renk körlüğü mevzusunda baya uğraştığını bilirim doktorlar hiçbir şekilde yanaşmıyorlardı para mara da kabul etmiyorlardı napsan nafile yani :) acayip tırsıyolardı ama değişen kanuna göre renk körlüğü kontrolü yapılmıyor dediğin gibi doktorlar kursa kadar geliyolar yani sana dedikleri gibi sen gel hallederiz durumu var şu an :) önceden yok muydu vardı tabi ama bu kadar değil.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KaSSaS

    benim de gündüz kartal gibi de doktor öyle demedi :) kurslardaki durumdan haberim var o yüzden böyle dedim :) evlere servis yapacaklar yakında ben önceden aldım ve sağlık raporunu hasekiden almak zorunda kalmıştım geçtiğim testleri yazsam aklın durur 100 soruluk psikoloji testi bile yaptılar o yüzden önceden biraz daha zordu onu anlatmak istedim :) hatta bir arkadaşın renk körlüğü mevzusunda baya uğraştığını bilirim doktorlar hiçbir şekilde yanaşmıyorlardı para mara da kabul etmiyorlardı napsan nafile yani :) acayip tırsıyolardı ama değişen kanuna göre renk körlüğü kontrolü yapılmıyor dediğin gibi doktorlar kursa kadar geliyolar yani sana dedikleri gibi sen gel hallederiz durumu var şu an :) önceden yok muydu vardı tabi ama bu kadar değil.



    hocam ya sağlık muayenesi 1dk dan kısa olurmu girdim içeri kapa sol gözü oku (2 harf okudum) şimdi de sağ gözü (2harf okudum) tmm geç
    noluyoruz dedim ya yaw bi bak sağımda solumda protez varmı renk körlüğü varmı.. ne psikoloji testi ne bişey tüm sağlık raporu 4 harfi okumada.. doktorda zaten hayatından bezmiş bi görseniz..




  • Benim ehliyetmdede gözlük var.

    Sağlık Muaynesine gözlük cebimde girseydim gözlüksüz olacaktı. Zaten 12 Saniyelik sağlık raporu verme hızında dünya rekoru kırdılar.

    Hoş gözümün ameliyatı falan da yok ya lenste takamıyorum. Gözlükle kullanıyoruz işte.

    Unutmadan , gözlüğü olanlar torpidoya yedek bir gözlük atın .

    ne olur ne olmaz ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.