Şimdi Ara

Notebook parça değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Şu anki bilgisayarımın donanımlarını aşağıdaki resimlerde görebilirsiniz.

    Bilgisayarı dizi film ödev amaçlı kullanıyorum. Oyun oynamıyorum. Ama iyice sapıttı. Birkaç sorum var.

    1) 2 adet ram girişi bulunmakta. 2 gb daha ekstradan ram alıp takabilir miyim ? Takabilirsem, ram alırken anakart ile uyumlu mu olacak? Neye göre karar vermem gerekir?

    2) işlemciside çok iyi değil. anakartımın desteklediği işlemciler bunlar sanırım,http://ark.intel.com/products/chipsets/35515 T9400 modelini 70euroya buldum. uygun mu sizce?

    3) USB portlarım çalışmıyor, USB portları pahalı mıdır? Değiştirmek mi daha mantıklı yoksa USB 2.0 Card Bus mı almalıyım?

    4) Bilgisayarı satsan satılmaz, atsan atılmaz, şöyle forumun alınık-satılık kısmından uygun fiyata, ne kadar mal ederiz? yeni bir bilgisayar alacak param yok maalesef. zaten öyle oyun amaçlı kullanmıyorum. 200 TL bütçe yukarıdaki 3 soru için yeterli midir?

    Teşekkürler..


    http://imageshack.us/photo/my-images/502/anakart.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/836/cachesq.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/848/cpuhy.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/861/grafikuj.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/696/memoryig.png/
    http://imageshack.us/photo/my-images/848/spd.png/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg_213 -- 3 Mayıs 2012; 2:13:15 >







  • doğru yazdıysan pm 45 anakart çipseti ddr3 ve dr2 desteği var sende ddr2 var pahalıdırlar,8gb rame kadar desteği vardır ama ddr2 ramlerde en fazla 2gb ram bulunur mevcutta sende 2gb var zaten 2gb daha takacaksın max 4gb olur sende sıfırları ortalama 75-80tl dir 2. el almaya çalış bulabilirsen.işlemci desteği doğru adresi bulmuşsun o işlemcilerden takabilirsin yalnız çok pahalıdırlar sen 200 tl'den bahsediyorsun sadece seçtiğin işlemci 300 den başlar ama çıkma bulursan ki internet dolu gitti gidiyor gibi sitelere ve forumun 2. el bölğümüne bak t9000 serisi işlemci bulunabilir.usb portları denen çalışmıyorki üstelik hepsi birden hadi biri arıza yapar hepsimi aynı sürücü kaynaklı olabilir,sürücüleri netten bulup indirmeyi dene,hepsini.
  • çok teşekkürler abi yardımların için.
  • Cihaz Casper mı kardeş? Aynısının 4 gb ram'lisini kullanıyorum. Ben de yakın zamanda araştırdım, 9600 veya 9800 düşünüyorum ama o işlemci türkiye'de biraz pahalı. Yurtdışı alışveriş sitelerinden sipariş etmeyi düşündüm ama gümrükle ilgili net bi sonuca varamadım. Kimisi gümrüğe takılır diyor, kimisi bir şey olmaz diyor.
  • cihaz Casper dostum. Valla 100 euro'yu geçmezse takılmaz kardeş. merak etme. Ki ben şu an almanyadayım. Hazirana kadar burdayım. Buradan alabilirim. Ama türkiyede çıkma işlemciler o kadar da pahalı değil. Foruma bak istersen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.