Şimdi Ara

Tv kendi kendine kanal değiştiriyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
58.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar öncelikle. Benim sorunum 1 aydır tvnin kendi kendine kendine kanal değiştirmesi ile ilgili. Biliyorsunuz receiver takılıyken Av dan izleriz. Yani kanal değiştiren receiver değil televizyon. Av 2 ye geliyor, S-Vhs'ye geliyor, Sonra normal 1 e geliyor. Bazende kendi kendine tv normal anten gibi kanal aramaya başlıyor ve durdurulmuyor. 5 dakikada bir bu sürekli tekrarlanıyor. Her şeyi yaptım ama bir türlü çözülemedi şu sorun. Televizyonun markası İhlas. Sizce neden kaynaklanıyordur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • peki kumandanın pillerini hiç çıkarttın mı
    Ne alaka dersen belki kumanda da bir sorun vardır devresel olarak eğer yine değiştirme olayı olursa şayet büyük olasıkla televizyonun üstündeki tuşlarda bir problem vardır
  • uydunun kumandasından etkileniyor olaiblirmi ? durduk yeremi yapıyor yoksa uydunun kumandasını kullandığındamı oluyor ? sickdreth.01 in dediği gibi Tv nin kumandasını iptal edip dene yine oluyorsa tamirci yolu gözükmüştür.
  • Dediğinizi yaptım Tv kumandasından pilleri falan çıkarttım fakat 15 dakika sonra yine aynı şey oldu.
  • Tv üzeründeki tuşlarda sorun olabilir, onları bi kontrol et... Tv' ye bağlı her şeyi çıkar sadece tv açık kalsın bakalım gene olacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pir

    Tv üzeründeki tuşlarda sorun olabilir, onları bi kontrol et... Tv' ye bağlı her şeyi çıkar sadece tv açık kalsın bakalım gene olacak mı?


    Evet hocam dediğiniz gibi yaptım sorun hala devam ediyor.
  • Sorun hala devam ediyorsa bence en iyisi onu tamirciye götürmek yada servisine görerek sonuç alırlar artık kolay gelsin...
  • Bilende yazmış! bilmeyende! birşey bilemden bol keseden atmak bizim millette var zaten!
    Elektronik ve Bilgisayar teknisyeni olarak sorununun kaynağı tv' deki işlemcinin bozulmuş olduğundan kaynaklanıyor. daha fazla sorun çıkmadan servise götürmelisin kolay gelsin.
  • biri şaka yapıyor olmasın başka kumanda ile..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exberk

    Bilende yazmış! bilmeyende! birşey bilemden bol keseden atmak bizim millette var zaten!
    Elektronik ve Bilgisayar teknisyeni olarak sorununun kaynağı tv' deki işlemcinin bozulmuş olduğundan kaynaklanıyor. daha fazla sorun çıkmadan servise götürmelisin kolay gelsin.


    hocam haklısın bilende konuşmuş bilmeyende :) bunlara sende dahil olmalısın sanırım Televizyonun içerisinde işlemci yok bilgisayarla karıştırdın sanırım ?

    konuya gelirsek bi arkadaşında dediği gibi televizyonun ön yüzeyinde veya yanlarda tuşlar varsa A/V tuşu takılı kalmış olabilir biraz sert bastırarak dene

    kanal aramada kanal sürekli arıyo ancak hiçbi kanal bulmuyosa tünerinde arıza vardır o farklı bişe :)
  • sayın dely44 bilmiyorsan öğren hemen sıkmasyon yapma lcd led tvlerde de işlemci var nasıl bilgisayarda oluyorsa onda da var hatta her marka ve modelde bunlara farklı isimler veriyor tıpkı bilgisayarda ki amd ve intelin yaptığı gibi.

    sony işlemci adları(bravia engine yani kısaca be):be1(artık bulamazsın),be2,be3
    philips:kristal netlik,pixel hd,pixel precise hd,perfect pixel hd.
    toshiba:Resolution +, MetaBrain Görüntü İşlemcisi
    ... gibi.
  • Adıma açıklama yapmış arkadaş teşekkür ederim, Av tuşlar basılı kalmış ne enteresan ironi böyle? bari deki! Tuş takımı oksitlenmiş daha mantıklı ve bu tip arızalarda işlemciden sonra bakılacak 2. sorundur. Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbm333

    sayın dely44 bilmiyorsan öğren hemen sıkmasyon yapma lcd led tvlerde de işlemci var nasıl bilgisayarda oluyorsa onda da var hatta her marka ve modelde bunlara farklı isimler veriyor tıpkı bilgisayarda ki amd ve intelin yaptığı gibi.

    sony işlemci adları(bravia engine yani kısaca be):be1(artık bulamazsın),be2,be3
    philips:kristal netlik,pixel hd,pixel precise hd,perfect pixel hd.
    toshiba:Resolution +, MetaBrain Görüntü İşlemcisi
    ... gibi.


    mrb;
    telefunken tüplü televizyonum aynı sorunu yapıyor av modundan kanal yükseltme yapıyor tv kapalıyken bile açıyor kendini bu işlemci fiyatı pahalımıdır?




  • TV nin kumanda paneli ile alakalı bir problem olabilir. Teknik servise göstermeniz gerkir. Sıvı teması vb.
  • kadir bey aynı sorun bendede vardı cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm düzeldi tv box uydu cihazı gibi şeyleri çıkarttım tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.