Şimdi Ara

Nokia X2-00 Her Şeyi Sesli Dinleyelim Ana Başlık. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
0
Favori
61.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • jelatinle idare edeblidiğiniz kadar edin ama çıkardığınızda da eski telefonlar gibi çabuk çizilmiyor.
  • samilcan41 arkadaşm telefonun hayırlı olsun.. cihazla ilgili ilk izlenimlerini paylaşırmsın :) fiyat olarak ne kadara aldın.. flaşlı foto çekimi nasıl?
  • Vatan'da bugüne özel word card la 6 taksit 277 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehr-i Hüzün

    Önemli değil.
    En az böyle olmalı incelemen söyliyim şimdiden.
    http://www.mobile-review.com/review/nokia-x2-en.shtml


    Telefonu güzel incelemişler... Siteyi googlenin web sayfa çevirisi ile türkçeye çevirip okudum.googleden türkçeye çevrilmiş hali ile bi kaç yer ekliyorum.. Cümleler bozuk bozuk olabilir ama anlaşılıyo yine :)

    Ekran
    Giriş seviyesi ekran iyi bir görüş açısı yoktur. ekran okunması zor hale getirir ve biraz renk fade away vücut açın. O kim mesajları okumak isteyenler iyi bir koruyucudur. O tek dezavantajı olduğunu. Diğer yönden ekran iyi kontrast ve güzel bir resim ile parlak. Bir giriş seviyesi telefonu için iyi bir çözümdür. 2.2 "TFT ekranı 240x320 çözünürlük (262 000 renk) ve üç servis hatları ile 12 satıra kadar uyuyor. güneş ise ekran kayboluyor ama okunabilir font boyutu nedeniyle kalır.

    Pil
    Yakışıklı bir 860 mAh Li-Ion BL-4C batarya bulunuyor. Üretici kadar konuşma 810 saat bekleme operasyon kadar 540 saate kadar iddia ediyor. Müzik çalma 26.8 saat kadardır.
    Gerçek hayatta ortalama çalışma süresi 2 gün civarındaydı. O fotoğrafları birkaç düzine, video kayıt iki dakika ve radyo veya müzik çalma üç saat süren sağlar, konuşma ve 1.5 saat içerir. Toplam şarj süresi 2.5 saattir. AC-8 ile şarj yerine yüzde 25 ile şarj süresi azalır.

    farklı modda maksimum çalışma süreleri bakın:

    sörf WEB (EDGE bağlantısı) - 3.5 saat
    kulaklık ile müzik çalma - 25 saat
    Radyo - 21 saat

    USB, Bluetooth
    USB. ayarlarında USB modları 3 aşağıdakilerden biri mevcuttur:

    Veri Depolama (USB Mass Storage) - Telefon hafızası ve hafıza kartları algılanır; sürücüler gerekmez ve OS yardım almadan ek ahize tanır.
    PC Suite - vb çalışma ile Nokia PC Suite tüm erişim telefon özellikleri, yedekleme, tüm verileri
    Baskı ve medya - fotoğraf baskısı, MTP rejimi.
    Veri aktarım hızı 1 Mb / sn ulaşır USB kablosunu telefona bağlandığında şarj başlar.

    Bu model bir USB Host vardır. adaptörü dosyalarını kopyalamak için harici USB depolama kullanabilirsiniz bağlandığında. Nokia Go bu özelliği USB etiket ve Nokia N8 sadece bunu teşvik eden, pek çok ucuz S40 modellerde desteklenir bile.

    Bluetooth. Bluetooth 2.1 EDR destekler. Aşağıdaki profilleri mevcuttur:

    A2DP
    AVCRP
    BIP-ImagePush
    DUN-GW
    FT-Sunucu
    Handsfree (1.0) AG
    Kulaklık-AG
    OBEX
    OPP-Client
    OPP-Sunucu
    SIM Erişim Sunucusu

    Bluetooth ile Veri aktarım hızı ortalama 100 Kb / s üzerinde ulaşır Biz Sony Ericsson DS970 gibi bir kulaklık için stereo transfer test edilmiştir. Parça kullanımı, geri sarma ve sorunsuz çalışma atlayarak, ama o anda çalınan parçanın adının ekranda görüntülenmez.

    Hafıza
    Kullanıcıların herhangi bir veri depolamak için telefon bellek 48 MB (toplam 70 MB dışarı) olsun.

    microSD kart (çalışırken değiştirilebilen) için slot tarafındadır. kutusunda, 2 GB kart var. Maksimum kart boyutu 16 GB. RAM 64 MB. Uygulamaların boyutu 2 MB ile sınırlıdır. Yığın büyüklüğü 2 MB.

    Kamera
    otofokus olmadan 5 MP CMOS modül LED flaş ile birlikte (sabit odak sonsuz, EDoF 20 cm kadar) kullanılır. Kamera karşılığı eleştiri üzerindedir. Güneşli bir günde fotoğraf iyi ve sorunsuz bir PC onları görebilirsiniz. Bu, bir üst ürün değil, düpedüz çöp değildir. fiyat için bir uzlaşma.
    Kamera arayüzü (S40 Basit) kamera aktif hale yan tuşu ile yatay. Fotoğraf ve hızlı bir şekilde saklanır. Maksimum çözünürlük 2592x1944 olduğunu. Aşağıdaki fotoğraf örnekleri bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOB_FARUK06 -- 30 Kasım 2010; 15:21:09 >




  • Tarayıcı olarak google crome kullanın, hem hızlı hemde sayfa türkçe değilse soruyor çevireyim mi diye, bir tıklamayla çeviri
  • Öncelikle tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    Telefon dün elime geldi. Küçücük bir kutuda telefonda zaten küçük :) Öncelikle izlenimlerimi paylaşmak isterim.

    Ses Kalitesi
    İlk alır almaz ses kalitesini kontrol ettim tabiki. Son ses açtımmı gayet güzel ses veriyor ve kalitede bozulma pek olmuyor. Kulak içi kulaklık performansı ise inanılmaz. Yani phlips mp3 playerım var bu telefonda müzik dinlerken aldığım hassı onda alamadım. Kulaklıkğı taktıktan sonra çevredeki bütün sesleri kesiyor ve harika bir bass kalitesi var. Bu yüzden sokakta giderken çıkarıyorum tekini araba filan gelse korna çalsa dibinizde duyamıyorsunuz.

    Tema Atabilir miyiz ?
    Gelelim kullanımına bugüne kadar Samsung ve Lg kullanmamdan dolayı telefona tema atma isteği hep olmuştur içimde. Netten 6300 temalarını indirip attım tam uyumlu çalışıyor tek sorun sanırım 6300'ın ana menüsünde oyunlar diye kategori koyulmamış uygulamalar altına koyulmuş. Bunda ise direk oyunlar ana menüde olduğu için bazı temalarda 2 tane oyunlar simgesi olabiliyor ama sorun edilcek birşey değil :)

    Telefon Hızı
    Menülerde gezme çok hızlı yani dokunmatik telefon alabilirdim ama almamamın tek sebebi menülerde geçiş hızı bekletmesi donması vs problemler. Bu telefonda bekleme süresi max 1 - 1.2 sn. Yani sizde benim gibi yavaşlıktan şikayet eden biriyseniz bu telefonda yüzünüz gülecektir.

    Fotoğraf Kalitesi & Düzenleme
    Fotoğraf görüntüleme ekranıda gayet güzel. Tablo şeklinde yapılmış ve orta tuşa basınca direk yakınlaştırıyor ve hızlı bir biçimde. Kamera çekimleri ortanın üstünde yani ışık olan yerde güzel çekim yapıyor ama AF olmadığı için yakın çekimlerde netlik sorunu olabiliyor. Karanlık yerlerde ise normal gibi. Telefon yeni olduğu için pek resim çekmedim. Aşağıda çektiğim 2-3 resme bakarsınız. Ayrıca fotoğraf çektik diyelim hemen silmek istiyorsunuz izin vermiyor çünkü fotoğrafa netlik ayarı vs ayarlar yapıyor. Güzel bir fotoğraf düzenleyicisi koyulmuş telefona ve diğer telefonlar aksine bütün resimlere düzenleme yapılıyor. Düzenleme "Kırpma,Efektler(12 tane),Döndür Ters çevir,Şeklini Değiştir,Çerçeve ekle,Resim ekle,Yazı ekle,Otomatik düzenleme(Photoshoptaki auto color auto levels tarzı),Parlaklık ve Kontrast,Renk(RGB'yi değiştirebiliyorsunuz.) olmak üzere 11 kısımdan oluşuyor.

    Oyunlar
    İçinde çok sayıda oyunla geliyor telefon. Ben ücretli olanları sildim sinirimi bozuyor :D Ama ücretsiz olanlar içindede canınız sıkılınca oynayacağınız güzel oyunlar var. Klasik Snake,Bounce ve nokianın son çıkan telefonlarında görülen Brain Budies,City Bloxx,Sudoku 1 kaçtane daha oyun var ama en belirginleri bunlar.

    Tasarım
    Tasarım ilk baktığımda yani netten baktığımda hoşuma gitmemişti ama telefonu elinize alınca karizmatik bir telefon olduğunu anlıyorsunuz. Özellikle hafifliği Arkasındaki metal kapak ve altlı üstlü konumlandırılmış hoparlörler çok şık. Açıkcası ben gayet memnunum tasarımdan.

    Tuşlar
    Mesajlaşmak çok zevkli bu telefonla. Tuşları çok yumuşak ve ses çıkarmıyor. Bu bakımdan + puanı hakediyor nokia. Ama ne yazıkki yandaki tuşlar numerik tuş takımı kadar kullanışlı değil. Yerlerini karıştırabiliyorsunuz. Şöyleki bugün gelirken cebimde olan telefondan müzik değiştirmek için tuşu bulmak zor oldu. Ama ne varki yanında gelen kulaklıktanda değişiyormuş müzik :)

    Hafıza
    Bilindiği gibi 16 gb destekliyor. Bende Toshiba 4 gb vardı şuan onu kullanıyorum. Hafıza ile ilgili bir sorun olcağını sanmıyorum. Hafıza kartına ise uygulamalar/ekstra kısmından ulaşıyoruz. Bu yolu kısaltmanın bir yolunu bulursam bir yolla size anlatmaya çalışırım :D

    Son olarak
    Benim gibi hızlı telefon basit özellikler,şıklık,orta seviye kamera,üstün kalite ses sitemi,hafıza ve hafiflik seven biriyseniz telefonu kesinlikle öneririm :)

    Sormak istediğiniz soru varsa cevaplamaya çalışırım..

    Bitirmeden benim bir sorum olacaktı ev ekranını kapatınca saat çıkıyor. Acaba saati nasıl kapatırım ?


    x2 çektiğim 2-3 resim...

     Nokia X2-00 Her Şeyi Sesli Dinleyelim Ana Başlık.
     Nokia X2-00 Her Şeyi Sesli Dinleyelim Ana Başlık.
     Nokia X2-00 Her Şeyi Sesli Dinleyelim Ana Başlık.
     Nokia X2-00 Her Şeyi Sesli Dinleyelim Ana Başlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilcan41 -- 30 Kasım 2010; 16:09:33 >




  • Teşekkürler.
    Resimleri [simage] olarak değiştirirsen daha güzel olur.
  • İnceleme ve resimler İçin teşekkürler... Malesef ev ekranını kapayınca ekrandaki saati kapatamyoruz. Zaten dikkat ettiyseniz eski S40 yazılımlarda ana ekrandayken saat sağ üst köşedeydi. O saati alıp ekranın sol ortasına büyüterer koymuşar... Şimdilik saat kapanmıyor Ama ilerde yeni güncellemelere saati kapatıp açma olayını koyarlarsa güzel olur. Çünkü güzel saati temalar var Nokianın kendi saati temadaki saatle çakışıy. Ekran karman çorman oluyo :)) bu arada Şehr-i Hüzün kardeşin dediği gibi google çorumu kullanın =) otomatik çeviriyo sayfayı ben öyle yaptım :) Elimde güzel temalar var ve flash saatler var en güzellerini ayıklayıp paylaşacağım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOB_FARUK06

    İnceleme ve resimler İçin teşekkürler... Malesef ev ekranını kapayınca ekrandaki saati kapatamyoruz. Zaten dikkat ettiyseniz eski S40 yazılımlarda ana ekrandayken saat sağ üst köşedeydi. O saati alıp ekranın sol ortasına büyüterer koymuşar... Şimdilik saat kapanmıyor Ama ilerde yeni güncellemelere saati kapatıp açma olayını koyarlarsa güzel olur. Çünkü güzel saati temalar var Nokianın kendi saati temadaki saatle çakışıy. Ekran karman çorman oluyo :)) bu arada Şehr-i Hüzün kardeşin dediği gibi google çorumu kullanın =) otomatik çeviriyo sayfayı ben öyle yaptım :) Elimde güzel temalar var ve flash saatler var en güzellerini ayıklayıp paylaşacağım :)



    Bende zaten o saatli temalar için sordum bu arada temaları 4 gözle bekliyorum. Direk x2 uyumlu olan varsa daha süper olur. Mesela x2 media player a tema seçenekleri eklenmiş.




  • resimler güzel :) ayrıntılı bilgilendirmed güzel lmuş arkadaşım. benim merak ettiğim tek konu flaşlı karanlık ortam resimi koyarmsınız acaba. resimlerin üst kısmı bembeyaz demişti forumdan bi arkadaş. mrak ediyorum rahatsız edecek sewiyedemi diye. yoksa bguün alıyorum bu teli
  • Slm arkadaşlar Güzel Flash saat arşivini hazırladım Sadece flash saatler var ve bi kaç tane flash oyun var...
    Burdan buyrun arkadaşlar...
    http://s2.dosya.tc/file/bhVPtQ/Flashsaatler.rar.html

    Temaları ayıklıyorum... hazır olduğunda hemen ekleyeceğim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qkhn06

    resimler güzel :) ayrıntılı bilgilendirmed güzel lmuş arkadaşım. benim merak ettiğim tek konu flaşlı karanlık ortam resimi koyarmsınız acaba. resimlerin üst kısmı bembeyaz demişti forumdan bi arkadaş. mrak ediyorum rahatsız edecek sewiyedemi diye. yoksa bguün alıyorum bu teli


    Özel mesajına cevap veremedim kusura bakma sms ile aktif mi ne etmem gerekiyormuş bende numaramı verdim mesaj gelmedi. Neyse ben karanlık ortamda resim çeker buraya eklerim kardeş. Denemediğim için birşey diyemem. :)


    Ayrıca saat ve oyunlar için sağol :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samilcan41

    Bitirmeden benim bir sorum olacaktı ev ekranını kapatınca saat çıkıyor. Acaba saati nasıl kapatırım ?



    Saati kapatma olayını buldum :))) Arkadaşlar saati nasıl kapatıyoruz anlatıyorum. Şimdi normalde ev ekranı açıkken saati kapatamıyoruz. ama ev ekranını kapattığımızda saati kapama ve açma olayı olabiliyo.
    İlk başta ekran ayarlarında ev ekranı modunu kapatıyoruz.
    Sonra Ayarlardan- Tarih ve saat - Tarih ve saat biçimi -Saat- Gizli veya gösterilir ayarı var Aynı şekilde tarih kısmınada gelince Ev ekranında tarih gösterilir veya gizli diye ayarı var... şans eseri buldum ayarları ;) Ev ekranı kapalıyken tarih ve saati gizleyebiliyoruz... Ama ev ekranı açıkken saati gizleyemiyoruz...
  • Merhaba arkadaşlar bob faruk'un paylaştığı flash saatleri imzamdaki sitemde teker teker paylaşacağım beğendiğinizi indirirsiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapstars

    Merhaba arkadaşlar bob faruk'un paylaştığı flash saatleri imzamdaki sitemde teker teker paylaşacağım beğendiğinizi indirirsiniz...


    Valla flash saateleri sitende tek tek paylaşman güzel olur kardeş :)
  • bunu alacaktım ama x7 4 hopaRLörlü çıkıyor. onu bekleyecem.
  • meraba arkadaşlar. forumdki arkların tawsiyesi ile bende dün vatan bilgisayardan 277 TL 5 taksitle bir x2 aldım:) cihaz için çok iyi diyebilirim.. hoşuma giden özellikleri yüksek sesi, mesaj yazmadaki rahatlığı ve menü geçişlerinin hızlı olması oldu :) kamerasına gelince gündz çekimleri gayet iyi. bundan önceki telim 6500s di. onu biraz hor da kullandım ama :P bunun gündüz çekimleri ondan daha iyi diyebilirim. flaşlı birkaç resim çekmek istedim ama flaşın konumlandırıldığı yer yanlış olmasından dolayı yakın çekimlerde resimlerin üst kısmı bembeyaz :) uzak çekimlerde bu sorun yok.. ama bu fiyata daha iyi bir telefon alamazdım sanırım :) almyı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim..
    Benimde bir sorum olacak günclleştirme yapan arkadaşlara. cihaz 4.80 versiyonu ile geldi elime. güncelleştirme yaptıktan sonra gelen + yönleri söyleyebilirmisiniz ? birde güncelliştrme yaparkn hafıza kartı vs takılı dursnmu :) herhangi bi sorun yaşarmıyım. ilk dfa güncelleştirme yapcam da :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOB_FARUK06


    quote:

    Orijinalden alıntı: samilcan41

    Bitirmeden benim bir sorum olacaktı ev ekranını kapatınca saat çıkıyor. Acaba saati nasıl kapatırım ?



    Saati kapatma olayını buldum :))) Arkadaşlar saati nasıl kapatıyoruz anlatıyorum. Şimdi normalde ev ekranı açıkken saati kapatamıyoruz. ama ev ekranını kapattığımızda saati kapama ve açma olayı olabiliyo.
    İlk başta ekran ayarlarında ev ekranı modunu kapatıyoruz.
    Sonra Ayarlardan- Tarih ve saat - Tarih ve saat biçimi -Saat- Gizli veya gösterilir ayarı var Aynı şekilde tarih kısmınada gelince Ev ekranında tarih gösterilir veya gizli diye ayarı var... şans eseri buldum ayarları ;) Ev ekranı kapalıyken tarih ve saati gizleyebiliyoruz... Ama ev ekranı açıkken saati gizleyemiyoruz...



    Eyvallah bob harika. Bende kapatamıyorum diye ev ekranını açıp saat boyutunu küçültüp idare ediyordum iyi oldu bu. Gelsin flash saatler. Birde acaba bu flash saatler sarja etki ediyormu. Son bir soru video kodeklerinde bir sorun var sanırım. Babamın telefonuna yani 6303 e bilgisayarda mp4e çeviirip videoları atıyordum aynı işlemi bu telefon için yapıp müzik videosu attım. Yani klibi. Klibi son ses açınca hoparlör patlakmış gibi bir hışırtı veriyor. Belki benden kaynaklı bir sorundur biraz daha araştırıp yazarım Ayrıca :D Arkadaşında sorduğu gibi güncelleme yaparken hafıza kartı filan çıkacakmı. Bugün güncelleme yapacağımda...




  • Arkadaşım acaba saat boyutunu nasıl küçülttün :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qkhn06

    Arkadaşım acaba saat boyutunu nasıl küçülttün :)


    Saat küçülttün derken yanlış yazdım sanırım. Hani normalde saat büyük ya ev ekranından saati açıp öyle küçülttüm. Ayrıca telefonu değiştireceğim ya. Yandaki ses kısma tuşu takılıyor sürekli. 2 gün oldu. İnşallah sorun çıkmaz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.