Şimdi Ara

Nissan Micra hakkındaki düşünceleriniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
2
Favori
117.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • neden sakat merak ettim, kullanmadığım için micra, bilgin varsa paylaşırsan sevinirim.
  • black micra















  • görünmü güzel
  • micra güzel ama güzele güzel demem güzel benim olmayınca araba çok çabuk yıpranıyo hassas adamın kullanacağı hassas bir araba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaviBodrum

    Arkadaşlar Nissan Micra hakkındaki düşünceleriniz neler ? Biliyorsunuz araç son zamanlarda makyajlandı ve donnanımı zenginleşti, fiyatıda çok çok iyi

    1.2 litre 16v 83 hp gücündeki motoru, zengin donanımı (klima,abs,ebd,2xairbag, cd çalar, vsvs) ile 22.000 Ytl fiyat mertebesinde alınabilecek en iyi otomobil.

    Fakat anlamadığım bir şekilde bazı kişiler bu arabayo hor görüyor, dandik, iyi değil gibi önyargılı yakıştırmalar yapıyorlar.

    Şimdi gelelim Micra'ya çamur atanlarin başlica nedenlerine ve aklimizi kullanarak bir düsünelim. İlk önce Micra'nin yol tutusuna laf edilmekte ve yüksek hizlarda kolay takla attigi söylenmekte, bu aynen bakireliğe önem veren birinin fahişeyle evlenmesine benzer. Madem ki yüksek hiz yapacaksin senin Micra ile ne işin var diye sorarlar adama. Nissan mühendisleri sinifinin en düşük dönüş çapına sahip (9,2 metre) ve en yüksek(1540 mm) modeli olan Micra'yi tasarlarken emin olun otoyolda saatte 140 ile giderken makas yaptiğindaki savrulmayi degil; İstanbul'da, Paris'te veya diger dar sokaklara sahip sehirlerde arabayi ne kadar rahat kullanacagini hesaplamişlardi.

    Gelelim Mercedes, Audi vs ile olan karsilastirmalara. Hemen elimizi uzatiyor ve ilk elimize çarpan Mercedes A sinifi ile Micra'yi karsilastiriyoruz. Efendim ? Önemli olan fren mesafesi mi? hemen inceleyelim: Üstün! gaza bastikça yere yapisan! mükemmel! Mercedes A170 Avantgarde modelinin 100-0 sonucu 37m. yani 100km hizla giderken frene tüm gücünle basarsan 37 metre sonra duruyorsun. Moktan! dandik! Micra ise 100-0 testinde 38 metrede duruyor, yani fark 1 metre. En baba markalarin en iddalı modellerinin de 36 metrede durdugunu bildigimize göre micra sinifinin 100-0'da sinifinin lideri olmakla kalmiyor bir de iddali modellere kafa tutuyor.

    Madem basladik güvenlikte devam edelim. Euroncap adli bagimsiz çarpisma testleri yapan kurulusun verilerine bakalim. Dandik! Micra toplamda 25 puanla 5 yildiz üzerinden 4 yildiz aliyor, ne sans ki harikulade aracimiz Mercedes-Benz A class da bu testten 4 yildizla ayriliyor ve Micra ile arasindaki fark 2 puan. Tabi söylemeden geçemeyecegim, Micra'dan çok küçük farklarla önde olan Mercedes A Class farkli siniflarda. Yani Micra super mini sinifindayken Mercedes A class küçük aile otomobillerine giriyor. Bu da Micra'nin aslinda hiç de dandik olmadigini tam tersine kendisinden beklenenden çok daha faza performans (özellikle de güvenlik konusunda) gösterdigini gözler önüne seriyor.

    Arabanizi kafa kafaya tokusturacaksaniz gidin Hummer vs alin. yok ben sehir yasamina uygun, çagimiza ayak uydurmus, bilinçli ve uygar bir insan olarak sehir içi ihtiyacimi giderecek bir araç ariyorum diyorsaniz da micra sizi beklemekte.

    Not: Bu Taopic'den sonra Nissan yetkililerinden bir kıyak bekliyorum!


    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=nissan+micra%2F%237371649






  • alıntıdır diye yaz bari be adam! aynen calmış ekşi'Den...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: IMID

    otomatik vitesleri sakat

    nesi sakat? skat diyosan açıklamasını da yap lütfen..
    eşimde 98 modeli var otomatik bu güne kadar tek bir kez bile sıkıntı yaratmadı otomatik vitesi.
  • Nissan Micra her yönüyle sınıfındaki en iyi araçtır.

    Görünümü yüzünden itibar görmüyor o kadar.

    Otomatikleri sakat demiş bir arkadaş.

    Ağzı olan konuşuyor.
  • Sunroof var mıydı bunda ?
  • Slm
    bu kasadan önceki kasa dakı otomatık vites şanzumanı CVT ı idi
    yanı sonsuz değişken vites sistemi vardı ,(zincir /kasnak sistemi)
    bu arada tam yağlı otomatık şanzumanlara göre %10 daha
    tasarruflu bır sistem dır.
    kavrama sistemi elektrikli idi ve geri kaydırma yapardı
    Ama bir arıza vermeye kalktı mı altından kalkamazsın
    sadece zincirini almanyadan getirtmeye kalktım kardeşimde orada onda da tek kapısı var
    1600 euro+KDv dedi servis. almanya da o araba 1500 euro
    dolayısı ile burada da sıfırı yok çıkma şanzuman komple takılıyor üzerine
    2000/2500 ytl masrafı var yanı zincir koptu mu
    1997 model 1.3 Gx vardı bende 4 sene bindim
    otomatık klımalı hidrolık direksıyonlu süper bir alet dı
    onu sattım alışkanlık oldu şimdi de 2006 tekna sı var bende
    yenı kasaya daha yeni alışmaya başladım bir sürü
    teknolojık yenılık var arabada alışacağız
    Edindiğim izlenimleri buraya yazmaya çalışacağım




  • bir arkadaş sormuş sunroof var mı diye evet son kasa tekna da var
    otomatık şanzuman kullanan bay lar için yakıt tassrufu tavsiyem ise;
    tarfık ışıklarında yada trafık sıkıştığında N (boşa alırlarsa) araçlarını yakıtta
    bayağı fark ediyor.
    Neden bayanlara demedım çünkü onlar yakıtta ekonomıyı düşünmezler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElkTekniker -- 20 Ekim 2008; 12:40:52 >
  • Aracın farları ile ilgili problem var. Güneşten dolayı saydamlığını yitirip beyazlaşıyor. Çok değil 2-3 yıl içerisinde oluyor
  • DİZEL MİCRA ALACAKKEN 1.2 BENZİNLİ ALARAK KENDİMİDE ŞAŞIRTAN BİR HAREKET YAPTIM. ARAÇTAN GAYET MEMNUNUM. PERFORMANSI YAKIT TÜKETİMİ KULLANIŞLI OLMASI. GERÇEKTEN GÜZEL BİR İŞ ÇIKARMIŞ NİSSAN. BAKIMLARINI BOSTANCI SANAYİ SİTESİNDEKİ DİLSA OTO SABRİ USTAYA GÖTÜRÜYORUM. ÇOK HESAPLI OLUYOR. MÜŞTERİSİNE MASRAF ETTİRMEK İSTEMEYEN DÜRÜST BİR TAMİRCİ İLE İLK KEZ ORADA TANIŞTIM. MİCRA SAHİBİ İNSANLARIN MUTLULUĞUNU ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM.
  • bizde bir ara ondan alıcaktık sonra vazgeçtik. ama fena araba değil
  • Eşim de var 1.2 80bg 2006 modeli. Küçük şehir içi bir araba olarak kötü değil. 35 binde önemli bir sorunla karşılaşmadık. Ancak şehir içi arabası olduğundan 80-100km yi kesinlikle geçmemek gerekiyor. Zaten o süratten sonra güvenli ve dengeli hissetmiyorsunuz. Dolayısıyla uzun yola- otobana benim kriterlerime göre gidilmez. Zaten bagajıda uzun yol için küçük. Servisleri genel olarak pek iyi değil. (Toyota'ya göre) Sigorta şirketleri kasko bedelini yüksek belirliyor. (parçaları pahalı gibi geldi ama karşılaştırma yapmadığım için kesin konuşmayayım.) Birde araba küçük olduğundan uzun kullanımlarda, dur-kalklarda diz ve ayak bileklerim ağrıyor. Çünkü koltuğun konumunu çok arkaya iitemiyorsunuz (arkada oturan varsa) bu durumda da bacaklarınızı ileri uzattığınızda yere yeterince paralel olamıyor, daha çok dike yakın bir pozisyon oluyor ve ayak bileklerinizi pedallara basmak için çok büküyorsunuz. (bilmem anlatabildimmi, tarif biraz garip oldu ama)

    Küçük olması şehiriçinde avantajlı, rahat, pratik, küçük dönüş çapından dolayı manevrası çok iyi. Sonuçta kullanım amacınıza ve beklentinize göre artısı eksisi var.




  • Hort yapmayalım lütfen...
  • he he . arkadaş alıp kullanıp satmıştır sanırım arabayı.
  • Araçla ilgili merak ettiklerinizi özel mesajla sorabilirsiniz. Kullanmayanların geyiklerini dinlemektense kullananların izlenimlerini değerlendirmenizi tavsiye ederim.
  • bende anneme ikinci el bulabılırsem yenı kasa 14-18 bin arası OTOMATIK vites bir micra alacağım arastırmaya basladım. Bu ay sonuda almayı planlıyorum.

    Annem araca bayılıyor bızım bır komsuda var. her nekadar otm vitesi su aygırı kadar olsada benımde ıcıne bındıgımde sempatik gelen bir arac.

    ikinci el satmayı dusunen yada yetkılı nıssan bayı tanıdıgı olan varsa yardım ederse cok sevınırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaosorg

    bende neden micrayla ilgili bi başlık açılmıyor diye düşünüyordum... bende bi micra sahibiyim... 2004 yazından beri kullanıyorum... ve çok memnunum... sürüşü çok rahat, uzun yolda da çok yormuyor...1.2 litre motor bence beklediğimden daha performanslı, donanımı benzerlerinde çok daha ii,yagmur sensorü ve akıllı anahtar sistemi halen sınıfındaki ve üst sınıftaki araçların biçoğunda bile bulunmuyor... bence tasarım olarak en ilgi cekici tasarıma sahip mini araç...iç tasarımıda bi okadar güsel... içi çok ferah... ilgili sorular olursa yanıtlayabilirim...

    yaptıgınız yorumlar cok ancak ben cok kararsız kaldım suan bı araba alıcam ve 2007 model micra buldum araba daha 7 bınde test surusu yaptım gayet ıyı fıyatıda anahtar teslım 17000 tam almaya karar verdım bı cok kısı o arabanın o fıyat etmeyecegını ve o arabanın yaramaz oldugunu soledı uzak durun dedıler yanı sızın yazdıklarınızla alakası yok bırısı yardımcı olurmu lutfen




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.