Şimdi Ara

Nişan atan bir kızın psikolojisi ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 senelik bir ilişki düşünelim.Kız henüz lisede 17 yaşında ve erkek 20 yaşında üniversiteye 2011 yılında başlayacak.

    Tanıştıklarında kız 15 erkek 18 yaşında.

    Kız'ın ailesi kızının bu erkek ile birlikte olmasını istemiyor ve çeşitli sürtüşmeler ve olaylar çıkıyor.Aynı zaman hem erkek tarafı hemde kız tarafı aynı ilçede ikamet ediyor.İlçe küçük 30.000 nüfusu olan ve herkesin hemen hemen birbirini tanıdığı bir yer.

    Bu sürtüşmeler devam ederken kız tarafından bazı kişiler bu erkeği hastanelik edercesine dövüyor.Dava açılıyor ve bu süre içerisinde erkek kızı kaçırıyor.Bu gönüllü bir kaçma diyebiliriz.

    Araya büyükler giriyor erkek tarafı açtığı darp davasını geri çekiyor kız tarafı da kaçırılma şikayetinden vazgeçiyor.

    Erkek ve kız nişanlanıyor.Ama sorunlar devam ediyor.Kız tarafı maddi olarak erkek tarafının çok üstünde ve sürekli bu ekonomik gelişmeler yüzünden kız tarafı hala evlilik olayına isteksiz.Kız tarafında bir de ailevi sorunlar mevcut.Kızın babasının başka bir kadınla dost hayatı yaşaması ve o kadından çocuğu olması.Eşinin bunu bilmesi vs vs.

    Ama tabi bunu dışarı yansıtmıyor kız tarafı.Kızın babası da sürekli olarak damat adayını aşağılamakta ve ekonomik yönden küçük görmekte.

    Bu süreç içerisinde bazı ufak tefek kavgalar büyüyor ve kız biranda değişime uğrayıp nişanı atıyor.Kız tarafı getirip yüzüğü ve eşyaları erkek tarafına veriyor.

    Kız nişanlandığı için okul hayatına devam etmeme kararı almıştı ama nişanlılık süreci bittiği için okul hayatına yeniden başlıyor.Lise son sınıfı başka bir ilde okumak üzere ilçeden ayrılıyor.Özel bir yurtta ve özel bir lisede eğitimine başlayacak.

    Erkek ise polislik-astsubaylık ve üniversitede dahil kız istemediği için gitmediği halde son ek yerleştirmeler vasıtasıyla üniversite şansını deneyecek.

    Şimdi erkek ben kız ise nişanlım oluyor.

    Kız pazartesi günü bir ilde özel liseye başlıyacak.Aynı zamanda özel yurtta kalıyor.Ben ise ilçede kaldım ve ek yerleştirme yaparak üniversite şansımı deneyecem.

    Nişanlımın isteği üzerine saydığım meslek dallarını es geçip ilçede babamın işini yapma kararı almıştım.Ama nişanı attıkları için şimdi eğitim hayatıma devam etmek istiyorum bende.

    Bu kız ile aramızda ciddi anlamda şeyler geçti.Bu 1-2-3-4-5 de değil.Baya bir zamandır baya bir beraberliğimiz oldu.Anneside kızının kız olmadığını biliyor.Babası da biliyor ama buna rağmen nişanı attılar.

    Ben konuşmaya çalıştım ama kız resmen bambaşka birisi olmuş.O efendi kız gitmiş yerine ukala,havalı bir kız gelmiş.Herneyse son konuşmamda kız beni sevdiğini ve zorunlu olarak ayrıldığını söyledi.

    Sinirle çıkarıp yüzüğü vermiş babasına ve babası da bu işi bitirmiş.Kız bana benim lise okuduğum ile gel burda gizli gizli görüşelim 18 olunca yaşım evleniriz dedi.

    Ben tabi çok güldüm bu lafa....

    Ayrıca ilişkiyi benim onu sevmediğimi ve aldatacağımı düşünerek bitirme kararı almış.Bu kararınında arkasındaymış ama seviyorum demeyi de ihmal etmiyor.Seviyorsan arkamdan gelirsin diyor.

    Bu lafa da çok güldüm.

    Beyler benim kızla yeniden bir arada olmak gibi bir düşüncem yok.Ayrıca benimle rahat rahat defalarca cinsel deneyim yaşayan bir kız bu kadar rahat nasıl hareket edebilir.İlk deneyimi benimleydi.Benimde onunla tabi.

    Bu durumdan dolayı bana bağlı kalması gibi bir düşüncemde olmadı kesinlikle ama bu kadar şeyden vazgeçmişken onun bir çırpıda silip atması gerçekten tuhaf.

    Şimdi merak ettiğim şu.

    1- Sizce bu kız sağlıklı bir ruh hali içerisinde mi ??

    2- Kızın bakire olmadığını annesi ve babası bildiği halde bu ailenin tutumunu nasıl değerlendirebiliriz ??

    3- Sizce bunca olaydan sonra kız eğitim hayatında sorun yaşamadan ilerler mi ??

    4-Merak ettiğim bu yaşadıklarını unutur mu ve ilerde bana tekrar dönmek istemesi gibi bir olasılık varmıdır ??

    5-Sizce ipleri tamamen kopararak iyi birşey mi yapıyorum yoksa açık kapı bırakmalımıyım ??







  • bence o kız saglıklı dusunebılecek olgunlukta degıl. buyuk laf etmıs olmak ıstemem ama evlenmıs olmanız senın acından daha kotu olabılırdı. boylesıne genc bı kız ozellıkle de zengın akrabalarının gazıyla yarın bırgun sana haylı sorun cıkarabılırdı. tabı bunlar sadece ıhtımal, kesın olurdu demıyorum, sadece bana gore kuvvetlı ıhtımaller bunlar.

    butun bu yasadıklarınızdan kotu etkılendıgını sanmam. ama sız de artık bakıre kız haketmeyen erkek grubuna gırmıs buluyosunuz, sonucta hıc cekınmeden genc bır kızı bozabılıyosunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    bence o kız saglıklı dusunebılecek olgunlukta degıl. buyuk laf etmıs olmak ıstemem ama evlenmıs olmanız senın acından daha kotu olabılırdı. boylesıne genc bı kız ozellıkle de zengın akrabalarının gazıyla yarın bırgun sana haylı sorun cıkarabılırdı. tabı bunlar sadece ıhtımal, kesın olurdu demıyorum, sadece bana gore kuvvetlı ıhtımaller bunlar.

    butun bu yasadıklarınızdan kotu etkılendıgını sanmam. ama sız de artık bakıre kız haketmeyen erkek grubuna gırmıs buluyosunuz, sonucta hıc cekınmeden genc bır kızı bozabılıyosunuz.


    Yorum için teşekkürederim öncelikle. Ben hiçbir şekilde yarılmak isteyen taraf değildim öncelikle.Bu işin bitmemesi içinde elimden geleni yaptım.Ama her ne olduysa kızın son 1 ayda duygu ve düşünceleri değişti.Sonuçta ben üzerime düşeni yaptım ve kendi namusunu düşünmeden bu kadar rahat haraket eden bir kıza lafım yok.Dediğiniz gibi kızın yaşı küçük hadi onu geçtim kızın ailesi bu durumu bildiği halde nasıl bu kadar rahat.Kimse kusura bakmasında benim yaptığım yanlıştı doğrudur.Ama zorla yapılmış bir olay değildir.Defalarca iki tarafından isteği ile olan bir beraberlikti.

    İlerde evlenme durumum olursa mutlaka evleneceğim kişinin ilk deneyemini benimle yaşamasını isterim.Sonuçta kendi düşen ağlamaz o yüzden biraz rahatım ....




  • ılıskı tabıkı ıkı tarafın ıstegıyle olacak, yoksa tecavuz olur. kız kendı ıstegıyle bırlıkte oldugu ıcın rahatsınız, umarım yarın esınız sıze: "kocacım ben senden once 3 kısıyle defalarca kez yattım ama bana o cocuklar kendı ısteklerıyle yattılar benımle, buyuzden benı baglamaz ehehe" derse de rahat olmalısınız.

    bunları sızı elestırmek ıcın soylemıyorum, sakın yanlıs anlamayın. ama bız bu konuda mantıklı dusunemıyoruz, evlılık oncesı bırlıktelık ıstıyoruz kı bu durumda esımızın de evlılık oncesı bırlıktelık yasamıs olmasını gayet normal karsılamalıyız. ama bız sadece kendı bırlıktelıgımızı normal karsılıyoruz, kız olunca kaldıramıyoruz, bu yanlıs, sadece bunu vurgulamak ıstedım.
  • Hocam sen eğitimine devam et bu kızı da boşver. Sorun kızda veya sende değil aslında maddi durumun kötü olsun o zaman ilk başta kabul etmeyeceklerdi. Ailesi sağlam ayak değil şimdi tekrar birlikte olsanız bile ileride sıkıntı çıkmayacağı ne malum. Yol yakınken vazgeçin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyinn31

    Hocam sen eğitimine devam et bu kızı da boşver. Sorun kızda veya sende değil aslında maddi durumun kötü olsun o zaman ilk başta kabul etmeyeceklerdi. Ailesi sağlam ayak değil şimdi tekrar birlikte olsanız bile ileride sıkıntı çıkmayacağı ne malum. Yol yakınken vazgeçin.


    eyvallah hocam dediğiniz gibi kızın kişiliği oturuncaya kadar ilerde mutlaka sorun çıkacaktı.

    Ayrıca geniş düşünene arkadaşlara birşey demiyorum.Kimse kimseyi birşeye zorlamıyor.Ve sen kendi isteğinle bir hata yaptıysan ya da hata yaptığını düşünüyorsan bunun sorumlusu sensindir.Bir kızla yattım diye şimdi ben daha önce ilişkisi olan bir bayanla evlenmek zorunda değilim.Sonuçta beraber olduğum kızla evlenmek için o kadar şeyden vazgeçtim ben.Ama geniş düşünen taraf karşı taraf olunca umarım onun eşi defalarca karı kız kaldırmış bir adam olur....




  • Bu anlattığın olumsuzluklar kızı etkilemiyorsa (kızın bekâretini kaybetmiş olması, seninle bir müddet yaşamış olması, uzun süren birlikteliğiniz vs. ), ailesi de bunu karşılayabilecek ve kadar geniş ve marjinalse sana hiç bir şey olmasın kardeşim. Göğsünü gere gere yoluna devam et. Ben de düşündüm senin bu düşündüklerini zamanında, ama o kız, kız haliyle sallamıyorsa bu yaşananları senin hiç ama hiç sallamaman lazım. İnsanlar evliliklerini bitiriyorlar, sen daha yolun başından yırtmışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syn7ax

    Bu anlattığın olumsuzluklar kızı etkilemiyorsa (kızın bekâretini kaybetmiş olması, seninle bir müddet yaşamış olması, uzun süren birlikteliğiniz vs. ), ailesi de bunu karşılayabilecek ve kadar geniş ve marjinalse sana hiç bir şey olmasın kardeşim. Göğsünü gere gere yoluna devam et. Ben de düşündüm senin bu düşündüklerini zamanında, ama o kız, kız haliyle sallamıyorsa bu yaşananları senin hiç ama hiç sallamaman lazım. İnsanlar evliliklerini bitiriyorlar, sen daha yolun başından yırtmışsın.


    Ben 2 yıllık beraberliğimizde gözden kaçırdığım tek şey aslında bir erkeğin aşk dedikleri olguda takılıp kalmaması gerektiğidir.

    Üstelik yaş olarak erkek den küçük ve erkek kadar geniş çaplı ve sert düşünemeyen bir bireyle olmanın sıkıntısı yaşadım ben.Kimse kızı kandırdı,kimse kızı kullandı demesin diye her defasında bana bağlılığı olmadığını ve benimle cinsellik yaşadı diye benimle evlenmek zorunda olmadığını defalarca belirttim.Çünkü ben sadece benim yanımda beni sevdiği için durması gerektiğini istedim.

    Ama ben bu konuşmalarımda sürekli olarak Kızı sevmemekle ve onu aldatmakla suçlandım.Sonuçta çocuk değilim ve bir şeyin yürümediğini gördüğümde bu işi karşı tarafa bırakırım.Onlar yürütemiyorsa zaten olay biter hesabı.Dediğim gibi de oldu. Ben ankara da isim vermek istemiyorum Özel bir dedektiflik bürosunda çalışıyordum.

    Avukatların bazı tazminat davaları için delil toplama süreçleri ve daha farklı işler için kanıt toplama durumu diyebiliriz buna.Yalnız üniversite okumak isteğim yüzünden işten ayrıldım.Birikmiş 10 bin tl'ye yakın bir paramda hali hazırda bekliyor.Aile bağlarım çok güçlü bir kişide değilim.

    Soğuk bir çevrede,para için insanların birbirini sattığı,300-500 tl gibi rakamlar için insanların birbirini kırdığı bir aile ortamında büyüdüm.O yüzden sürekli ailemden sakladım bu durumu ben.Ne yalan söyleyeyim kıza ayırmıştım o parayı da.Babam düğünü yaparsa benimle beraber üniversiteye gelir ve o para el altından bir süre bizi idare eder ve ben üniversite bitince eski işime devam ederim diye plan kurmuşken herşey alt üst oldu işte.


    Ama sonuçta insanlar kızı kullandın attın şimdi sende bakire kız bekleme gibi cümleler kuruyor.D,iyeceğim tek laf sizinde dediğiniz gibi kendi namusuna sahip çıkmayana ŞEYTAN sahip çıkar inşallah diyorum... ;)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reDaResKSK

    o yaştaki kızlar olgun düşünemiyor dostum 15 yaşlarında kızlar olgun erkeklere bayilirlar. bi süre sonra ondanda bikarlar. bu arada ailesinin baskısı kıza cok etki yaptıysa saten olgun düşünemeyen kız cok büyük değişimlere uğrayabilir. kız kendince sanki bu zamanda herkez bakire hem ben ne erkekler bulurum vs düşünüyo olabilir.

    Allahın sevgili kuluymuşun ki kurtulmuşunu sen elinden geleni yapmışşsın.. bence hiç düşünme hayatına okuluna bak.
    karşına daha neler cikacaktir unutma o aklina bile gelmez. sonra kendisi pişman olabilir oda yüksek onun için uzaklardaki üni. tercih et hayatını yaşa..
    erken yaşta evlenenlerin ilk dedikleri keşke okusaydım.. bu arada bu zamanda bakire kızmı kaldi.. o dert etmedikce sen hiç dert etme.


    Yorum için teşekkür ederim hocam.

    Kızın unutmasın için zaten ailesi tüm maddi olanakları sunmuş durumda.Diyebildiğim tek şey yazıklar olsun..İnsanlar parayla şereflerini ve namuslarını kurtarabileceklerini düşünüyor.Sorun değil hem üniversite hemde eski işimle hayatıma devam edicem.Yorumlardan anladığım kadarıyla sağlıklı düşenemeyen taraf karşı taraf gözüküyor.

    Ayrıca haklıda aslında hocam nelerini bulur o orda.Kaybedeceği çok fazla birşey kalmamış nasılsa.Pişman olup olmaması inan hiç umrum da değil.Benim gözümde kendi değerini belirledi zaten.

    Son konuşmamızda onun ailesinin bana yaptıklarından dolayı onlardan intikam almak istediğimi ve bu yüzden ilişkiyi bitirdiğimi belirtmişti. :)

    Ben senin ailenden intikam alacak kadar vakit ayırmam.Sonuçta suçsuz yere beni hastanelik edercesine döven bir adama da kucak açamam.İşine geliyorsa tabi.Herkes önce adam olsun sonra bizden adamlık beklesin...




  • Zina edip namustan bahsetmen düşündürücü. Yukarıda sana bakire bekleme diyen arkadaş çok haklı ama şeytana havale etmişsin. Sen şeytandan bahsedebiliyorsan ilahi dinlerden birine mensup olduğunu varsayıyorum. Burada namusunu şeytana emanet eden asıl kişi sensin ama düşünemiyorsun.
    İnsanları yaşından dolayı küçümseyen arkadaşların kaçı sokakta 7-8 yaşında simit satan çocuklar kadar olgun düşünebilir? Kız simitçi vs. olmayabilir ama sırf yaşa bakarak yargılamayın.
    Zaten bu kafada giden bir insanla ben olsam ben de evlenmezdim. Kız demek ki zihniyeti çözmüş. Aynı kız senin sevgilin olmasa o.pu gözüyle bakacağını anlamış. Allah da belanı vermiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuestionMark -- 15 Eylül 2011; 22:48:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuestionMark

    Zina edip namustan bahsetmen düşündürücü. Yukarıda sana bakire bekleme diyen arkadaş çok haklı ama şeytana havale etmişsin. Sen şeytandan bahsedebiliyorsan ilahi dinlerden birine mensup olduğunu varsayıyorum. Burada namusunu şeytana emanet eden asıl kişi sensin ama düşünemiyorsun.
    İnsanları yaşından dolayı küçümseyen arkadaşların kaçı sokakta 7-8 yaşında simit satan çocuklar kadar olgun düşünebilir? Kız simitçi vs. olmayabilir ama sırf yaşa bakarak yargılamayın.
    Zaten bu kafada giden bir insanla ben olsam ben de evlenmezdim. Kız demek ki zihniyeti çözmüş. Aynı kız senin sevgilin olmasa o.pu gözüyle bakacağını anlamış. Allah da belanı vermiş.



    Arkadaşım yapılan genel yorumlara göre kız senin akraban filan mı hayırdır ne bu sert cevaplar....

    Sen hangi dine mensupsun bilmiyorum ama ikimizin aynı dine mensup olmadığı kesin.Ortada ilişkinin bitmesine sebep olabilecek herhangi bir durum yok.Ne yani kız benimle yattı ama bu benim tarzım değil dedi çekti gitti ben zina yapmış oldum ve allah belamı verdi öylemi.Gerizekalı gerizekalı konuşma.

    Kimse kimseyi yaşından dolayı yadırgamaz.Ama insanların belirli yaş dönemlerinde mantıklı düşünemediği gerçeğini sana herhalde öğretmemişler.Aynı kız benim sevgilim olmasa dediğin gözle bakmam merak etme.Çünkü içimde sevgi taşımadığım insanlara o gözle bakmamı gerektirecek bir durum yoktur ortada.Kendi sorunudur der geçerim.Sizin gibi zihniyetler dolayı kızlar bu işlere daha rahat yaklaşır oldu.Ne kadar midesi geniş bir toplumda yaşıyormuşum da haberim yokmuş.Olaya yaklaşım tarzına bak bir de zinadan bahsetmişsin.

    Evet o kızın hayatında mutlu olmasını istemiyorum neden biliyormusun.Çünkü hayatta mutlu olabilecek bir aile ve kişiliğe sahip değil.

    Bunun bedeli ödeyerek belkide kısa yoldan kurtulmuş oldum.İleride kiminle evleneceği de umrum da değil.

    Bana 1 hafta öncesine kadar sen beni kullandın attın diyen bir kızı bırakmamak için elimden geleni yaptım ben.Neden biliyormusun o halde olduğu için değil sevdiğim için.Sanırım sen anlamamışsın.Hadi git simit sat şimdi....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tir@n


    quote:

    Orijinalden alıntı: QuestionMark

    Zina edip namustan bahsetmen düşündürücü. Yukarıda sana bakire bekleme diyen arkadaş çok haklı ama şeytana havale etmişsin. Sen şeytandan bahsedebiliyorsan ilahi dinlerden birine mensup olduğunu varsayıyorum. Burada namusunu şeytana emanet eden asıl kişi sensin ama düşünemiyorsun.
    İnsanları yaşından dolayı küçümseyen arkadaşların kaçı sokakta 7-8 yaşında simit satan çocuklar kadar olgun düşünebilir? Kız simitçi vs. olmayabilir ama sırf yaşa bakarak yargılamayın.
    Zaten bu kafada giden bir insanla ben olsam ben de evlenmezdim. Kız demek ki zihniyeti çözmüş. Aynı kız senin sevgilin olmasa o.pu gözüyle bakacağını anlamış. Allah da belanı vermiş.



    Arkadaşım yapılan genel yorumlara göre kız senin akraban filan mı hayırdır ne bu sert cevaplar....

    Sen hangi dine mensupsun bilmiyorum ama ikimizin aynı dine mensup olmadığı kesin.Ortada ilişkinin bitmesine sebep olabilecek herhangi bir durum yok.Ne yani kız benimle yattı ama bu benim tarzım değil dedi çekti gitti ben zina yapmış oldum ve allah belamı verdi öylemi.Gerizekalı gerizekalı konuşma.

    Kimse kimseyi yaşından dolayı yadırgamaz.Ama insanların belirli yaş dönemlerinde mantıklı düşünemediği gerçeğini sana herhalde öğretmemişler.Aynı kız benim sevgilim olmasa dediğin gözle bakmam merak etme.Çünkü içimde sevgi taşımadığım insanlara o gözle bakmamı gerektirecek bir durum yoktur ortada.Kendi sorunudur der geçerim.Sizin gibi zihniyetler dolayı kızlar bu işlere daha rahat yaklaşır oldu.Ne kadar midesi geniş bir toplumda yaşıyormuşum da haberim yokmuş.Olaya yaklaşım tarzına bak bir de zinadan bahsetmişsin.

    Evet o kızın hayatında mutlu olmasını istemiyorum neden biliyormusun.Çünkü hayatta mutlu olabilecek bir aile ve kişiliğe sahip değil.

    Bunun bedeli ödeyerek belkide kısa yoldan kurtulmuş oldum.İleride kiminle evleneceği de umrum da değil.

    Bana 1 hafta öncesine kadar sen beni kullandın attın diyen bir kızı bırakmamak için elimden geleni yaptım ben.Neden biliyormusun o halde olduğu için değil sevdiğim için.Sanırım sen anlamamışsın.Hadi git simit sat şimdi....


    Akrabam falan değil ama olabilirdi de. Akrabası olmayan bir kişinin bazı şeyleri açık açık yüzünüze vurması hoşunuza gitmedi anlaşılan.

    İkincisi ''Sizin gibi zihniyetler dolayı kızlar bu işlere daha rahat yaklaşır oldu.'' cümlesini neyden cesaret alarak kurdun bilmiyorum ama seni tebrik ediyorum. Kızla evlilik dışı seks yapan sensin(ki benim dinimden olmadığını da söylemişsin senin dininde de zinanın haram olmaması gibi bir güzellik varmış şaşırdım) , gelip bu cümleyi kuran sensin.
    Namusla ilgili kendi düşünce yapının dinamikleri içinde sen namussuzlar sınıfına girersin. Çünkü sana göre namuslu, hiç seks yapmamış insan anlamına geliyor. Buna rağmen kendin namuslu kız istiyorsun. İsteyebilirsin, inşallah Allah da gönlüne göre verir.

    Ayrıca geri zekalı diye bir kelime kullanmışsın hakkımda o yazıyı sileceksin. Şikayet de etmiyorum eğer silmezsen süründürürüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuestionMark


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tir@n


    quote:

    Orijinalden alıntı: QuestionMark

    Zina edip namustan bahsetmen düşündürücü. Yukarıda sana bakire bekleme diyen arkadaş çok haklı ama şeytana havale etmişsin. Sen şeytandan bahsedebiliyorsan ilahi dinlerden birine mensup olduğunu varsayıyorum. Burada namusunu şeytana emanet eden asıl kişi sensin ama düşünemiyorsun.
    İnsanları yaşından dolayı küçümseyen arkadaşların kaçı sokakta 7-8 yaşında simit satan çocuklar kadar olgun düşünebilir? Kız simitçi vs. olmayabilir ama sırf yaşa bakarak yargılamayın.
    Zaten bu kafada giden bir insanla ben olsam ben de evlenmezdim. Kız demek ki zihniyeti çözmüş. Aynı kız senin sevgilin olmasa o.pu gözüyle bakacağını anlamış. Allah da belanı vermiş.



    Arkadaşım yapılan genel yorumlara göre kız senin akraban filan mı hayırdır ne bu sert cevaplar....

    Sen hangi dine mensupsun bilmiyorum ama ikimizin aynı dine mensup olmadığı kesin.Ortada ilişkinin bitmesine sebep olabilecek herhangi bir durum yok.Ne yani kız benimle yattı ama bu benim tarzım değil dedi çekti gitti ben zina yapmış oldum ve allah belamı verdi öylemi.Gerizekalı gerizekalı konuşma.

    Kimse kimseyi yaşından dolayı yadırgamaz.Ama insanların belirli yaş dönemlerinde mantıklı düşünemediği gerçeğini sana herhalde öğretmemişler.Aynı kız benim sevgilim olmasa dediğin gözle bakmam merak etme.Çünkü içimde sevgi taşımadığım insanlara o gözle bakmamı gerektirecek bir durum yoktur ortada.Kendi sorunudur der geçerim.Sizin gibi zihniyetler dolayı kızlar bu işlere daha rahat yaklaşır oldu.Ne kadar midesi geniş bir toplumda yaşıyormuşum da haberim yokmuş.Olaya yaklaşım tarzına bak bir de zinadan bahsetmişsin.

    Evet o kızın hayatında mutlu olmasını istemiyorum neden biliyormusun.Çünkü hayatta mutlu olabilecek bir aile ve kişiliğe sahip değil.

    Bunun bedeli ödeyerek belkide kısa yoldan kurtulmuş oldum.İleride kiminle evleneceği de umrum da değil.

    Bana 1 hafta öncesine kadar sen beni kullandın attın diyen bir kızı bırakmamak için elimden geleni yaptım ben.Neden biliyormusun o halde olduğu için değil sevdiğim için.Sanırım sen anlamamışsın.Hadi git simit sat şimdi....


    Akrabam falan değil ama olabilirdi de. Akrabası olmayan bir kişinin bazı şeyleri açık açık yüzünüze vurması hoşunuza gitmedi anlaşılan.

    İkincisi ''Sizin gibi zihniyetler dolayı kızlar bu işlere daha rahat yaklaşır oldu.'' cümlesini neyden cesaret alarak kurdun bilmiyorum ama seni tebrik ediyorum. Kızla evlilik dışı seks yapan sensin(ki benim dinimden olmadığını da söylemişsin senin dininde de zinanın haram olmaması gibi bir güzellik varmış şaşırdım) , gelip bu cümleyi kuran sensin.
    Namusla ilgili kendi düşünce yapının dinamikleri içinde sen namussuzlar sınıfına girersin. Çünkü sana göre namuslu, hiç seks yapmamış insan anlamına geliyor. Buna rağmen kendin namuslu kız istiyorsun. İsteyebilirsin, inşallah Allah da gönlüne göre verir.

    Ayrıca geri zekalı diye bir kelime kullanmışsın hakkımda o yazıyı sileceksin. Şikayet de etmiyorum eğer silmezsen süründürürüm.


    Ben gerçeklerden kaçan ya da farklı görüşlere kapalı bir kişi değilim öncelikle yaşınız kaç bilmiyorum ben mesajımda yaşımı da belirtmiştim.Namus kavramı siz göre nedir ne değildir çok da umrum da değil.Ayırıca o yazıyı kaldırmıyorum.Buyur süründür bakalım.....




  • BENCE

    1-Kızın düşünceleri çocukca olgun değil.

    2-Fazla avrupai bizim kültürümüze yakışmaz.

    3-Kızın tüm hayatı sorun bu saatten sonra

    4-Unutmaz büyük olasılıklada seni arzular.

    5-Seviyorsan gerçekten bırakmalısın tabiki.
  • Yanlış anlamayın fakat benim düşünceme göre evlenmek için çok erken bir yaş, öyleki ergenlik dönemi içerisinde kişilerin düşünceleri, kişilikleri, zevkleri her gün değişebiliyorken o yaşta belli bir olgunluk, sorumluluk isteyen bir işi yüklenmek çok zor olur.Kişisel görüşüm eğitiminize devam etmeniz yönünde gençsiniz önünüze daha iyi kişiler çıkacaktır.

    Sorduğunuz sorulara gelince:

    1- Sizce bu kız sağlıklı bir ruh hali içerisinde mi ??
    + Genel olarak ergenlik yaşlarında kimseden mantıklı düşünceler beklemeyiniz.
    2- Kızın bakire olmadığını annesi ve babası bildiği halde bu ailenin tutumunu nasıl değerlendirebiliriz ??
    + Bu onların düşüncesidir.Doğru veya yanlış herkesin düşüncesine saygı duyarım.
    3- Sizce bunca olaydan sonra kız eğitim hayatında sorun yaşamadan ilerler mi ??
    + İlerler.
    4-Merak ettiğim bu yaşadıklarını unutur mu ve ilerde bana tekrar dönmek istemesi gibi bir olasılık varmıdır ??
    + Aranızda ki durumu bilmiyorum fakat ileride tekrar geri dönemeyi istemesi düşük bir olasılık gibi fakat buradaki asıl önemli olan soru dönmek isterse bu olanlardan sonra kabul eder misiniz?
    5-Sizce ipleri tamamen kopararak iyi birşey mi yapıyorum yoksa açık kapı bırakmalımıyım ??
    + Anlattıklarından eğer evlenseymişsiniz istenmeyen kişi olup sürekli baskı altında kalacağını anladım, bu belki katlanılır bir durum gibi görülebilir fakat belli bir noktadan sonra insanı huzursuz edip canını sıkacağına inanıyorum sonuçta baskıyı yapan kişiler 1. dereceden yakınların olacak.Bence iyi birşey yapıyorsun devam et yoluna eğitimini tamamla elbet zamanı gelince doğru kişiyi bulursun.




  • quote:

    Son konuşmamızda onun ailesinin bana yaptıklarından dolayı onlardan intikam almak istediğimi ve bu yüzden ilişkiyi bitirdiğimi belirtmişti. :) Ben senin ailenden intikam alacak kadar vakit ayırmam.

    okadar haklısın kı, ama bunu kadınlara anlatamazsın.

    kadın mılletı kendılerı bos dusuncelere kafayı takmayı sevdıklerı ıcın bızım de boyle bos ve aptalca seylerle ugrastıgımızı sanarlar.

    mesela dunya uzerınde hıcbır erkek ıntıkam ıcın sevdıgı kızdan ayrılmaz bence, ama o bunu boyle kabul eder ve sankı senın dusuncelerını okuyabılen bı kahın edasıyla karsına gecıp cok rahat bı sekılde senı boyle bı ıntıkam sacmalıgıyla suclayabılırler. ve sen onlara bu ıma ettıklerı seyın nekadar bos ve aptalca oldugunu soylesen de anlatamazsın.

    benzerı cok defa basıma geldı. mesela eskı kız arkadasım dıyebılecegım kısı arkadas grubumuzdakı dıger kısılerle bırlık olup kendısının arkasından planlar kurmakla sucladı benı. duydugumda ınanamadım yanı, hayatımda duydugum en sacma sey bu olsa gerek dedım kendı kendıme.

    ya sen kafayımı yedın dedım kıza, bız bırlık olacaz ve senın arkandan plan kuracaz??? bukadar sacma bukadar bos bukadar cocuksu bı dusunce olabılırmı??? bunu acıkca soyleyınce gene kızdı ve yıne sacma sapan bı sekılde "bılıyodum ıste bılıyodum hersey gercekmıs" deyıp gıtmeye kalktı. bunları duyunca ıkıncı kez sok oldum. yanı bu dusuncesının nekadar aptalca oldugunu ona anlatmaya calısmıs olmam, onun bu salakca dusunceye olan ınancını daha da kuvvetlendırdı sankı :) ne aptalca seyler ya :) neyse ben bıdaha cektım kızı, yav dedım allah askına dur bı dusun ya, yanı senın dedıgıne gore bız, bukadar samımı arkadaslar olan bız (arkadas grubu dedıgım ıkı kız ıkı erkek, 4 kısı) oturacaz ve senın arkandan planlar kuracaz :) bak allah askına bı otur dusun ya, bukadar sacma bısey olabılırmı? ya bız boyle bos ve cocuksu ıslerle vakıt ayıracak tıplermıyız sence? bukadar net konustum ama onu ıkna edemedım, ne dersem dıyım o kendını ınandırmıs zaten. orda dedımkı kendı kendıme, yok abı yok, bazen ne yaparsan yap karsıdakı anlamak ıstemıyosa anlatamazsın.

    ıste buyuzden senın "Ben senin ailenden intikam alacak kadar vakit ayırmam." demenı cok net anlayabılıyorum. ama ıste brezılya dızısı tarzı entrıka ortamlarını cok seven kızlara bunu anlatmak ımkansız. allah boyle olgun dusunemeyen kızlardan uzak tutsun bızı, boyle bırıyle evlenıp omur boyu onun sacma sapan dusuncelerıyle ugrasmak ıstemem.




  • tek taraflı da bakmamak lazım duruma, kız ister bakire olsun ister olmasın demekki ailesinin düşündüğü başka birileri var ya da daha varlıklı aile bekliyorlar, kıza da bu yönde yoğun baskı geldiyse seni gözden çıkarması için her türlü zorlama yapıldıysa işler bu duruma gelmiş olabilir, eğer seviyorsan yine de bir şekilde kopmamaya çalış ama dikkatli olmakta da fayda var, kızın aklında başka biri olabilir ve seni yedeğe almak için seviyorum peşimden gelirsin modlarına geçmiş olabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tir@n


    quote:

    Orijinalden alıntı: Syn7ax

    Bu anlattığın olumsuzluklar kızı etkilemiyorsa (kızın bekâretini kaybetmiş olması, seninle bir müddet yaşamış olması, uzun süren birlikteliğiniz vs. ), ailesi de bunu karşılayabilecek ve kadar geniş ve marjinalse sana hiç bir şey olmasın kardeşim. Göğsünü gere gere yoluna devam et. Ben de düşündüm senin bu düşündüklerini zamanında, ama o kız, kız haliyle sallamıyorsa bu yaşananları senin hiç ama hiç sallamaman lazım. İnsanlar evliliklerini bitiriyorlar, sen daha yolun başından yırtmışsın.


    Ben 2 yıllık beraberliğimizde gözden kaçırdığım tek şey aslında bir erkeğin aşk dedikleri olguda takılıp kalmaması gerektiğidir.

    Üstelik yaş olarak erkek den küçük ve erkek kadar geniş çaplı ve sert düşünemeyen bir bireyle olmanın sıkıntısı yaşadım ben.Kimse kızı kandırdı,kimse kızı kullandı demesin diye her defasında bana bağlılığı olmadığını ve benimle cinsellik yaşadı diye benimle evlenmek zorunda olmadığını defalarca belirttim.Çünkü ben sadece benim yanımda beni sevdiği için durması gerektiğini istedim.

    Ama ben bu konuşmalarımda sürekli olarak Kızı sevmemekle ve onu aldatmakla suçlandım.Sonuçta çocuk değilim ve bir şeyin yürümediğini gördüğümde bu işi karşı tarafa bırakırım.Onlar yürütemiyorsa zaten olay biter hesabı.Dediğim gibi de oldu. Ben ankara da isim vermek istemiyorum Özel bir dedektiflik bürosunda çalışıyordum.

    Avukatların bazı tazminat davaları için delil toplama süreçleri ve daha farklı işler için kanıt toplama durumu diyebiliriz buna.Yalnız üniversite okumak isteğim yüzünden işten ayrıldım.Birikmiş 10 bin tl'ye yakın bir paramda hali hazırda bekliyor.Aile bağlarım çok güçlü bir kişide değilim.

    Soğuk bir çevrede,para için insanların birbirini sattığı,300-500 tl gibi rakamlar için insanların birbirini kırdığı bir aile ortamında büyüdüm.O yüzden sürekli ailemden sakladım bu durumu ben.Ne yalan söyleyeyim kıza ayırmıştım o parayı da.Babam düğünü yaparsa benimle beraber üniversiteye gelir ve o para el altından bir süre bizi idare eder ve ben üniversite bitince eski işime devam ederim diye plan kurmuşken herşey alt üst oldu işte.


    Ama sonuçta insanlar kızı kullandın attın şimdi sende bakire kız bekleme gibi cümleler kuruyor.D,iyeceğim tek laf sizinde dediğiniz gibi kendi namusuna sahip çıkmayana ŞEYTAN sahip çıkar inşallah diyorum... ;)


    Sen elinden geleni yapmışsın. Bir erkek olarak sorumluluklarının da farkında davranmışsın. Gerisi kızı ve ailesini bağlar. Dediğim gibi onlar bu durumu kabulleniyorsa sana eyvallah demek düşer. Zaten iş yürümüş olsaydı bile ilerde işin ailevi boyutunda sorunlar yaşardın. Maddiyat kim ne derse desin önemli. Kız tarafının bariz üstün olması her zaman erkekte psikolojik baskı yaratır. Kız tarafı da kötü niyetliyse bunu sonuna kadar kullanır, kızı doldururlar, başlarda iyi bile gitse sonradan sorunlar çıkar, ben babamın evinde böyle görmedimler başlar.

    Sözün özü önüne bakıp yeni sayfa açman senin için daha hayırlısı. Üniversitesiydi, iş hayatıydı daha ne mevzular açılır, bunları da sana tecrübe olmuş sayarsın. Allah hakkında hayırlısını versin kardeşim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.