Şimdi Ara

netler iyi olmasına rağmen gelen 'ya yapamazsam?' kaygısı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • son 1-2 haftadır içime oturan kaygı. netlerim beni tatmin ediyor. ayt 2019 çözdüm ve oradan gelen netlerime, istediğim sıralamadan çok daha iyisinin geldiğini gördüm. denemelerim iyiydi. ama ne olursa olsun sınava girdiğimde "ya işler ters giderse, ya sorular bana çok zıt kalırsa?" korkusu yaşarım diye korkuyorum. bunu yaşayan veya geçen sene yaşamış olan var mı? neden böyle hissediyoruz mesela?




  • Geçen senelerin sorularına bakıyorum kolay sormuşlar bu sene böyle gelmez diyorum hep. Haftaya görecez hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mramelex kullanıcısına yanıt

    ya şimdi zor gelse eleyicilik olacak bu durumun da kendince artısı eksisi var. ama bilemiyorum...

  • Bende de aynı his vardı hocam 2 fikir bu hislerimi temizliyor
    1-)MSÜ beklediğimden daha iyi geçti ve çok iyi yönetim sınavı, yks tabii daha zor olacak ama ne olursa olsun evde yaptığım netleri hatta daha iyisini ösym sınavında yapabildiğini gördüm negatif düşünceler geldikçe açıp sonucuna bakıyorum
    2-)Sene başından beri çok deneme çözdüm ve her türlü kombinasyonu gördüm; Türkçe zor mat kolay,fen sos zor Türkçe kolay vs. Her türlü senaryoya hazırım haliyle ösym beni şaşırtmayacak hiçbir şekilde
    MSÜ ye girdin mi ya da yeterince deneme çözdün mü bilmiyorum hocam ama bende durumlar bu şekilde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben mezun senemdeyim. 30k civari bir siralamadan kaldım. Genel denemelere geç başladım ama çok fazla brans denemesi çözdüm. Msuden iyi yaparsam kendime güvenim gelecekti ki hiç beklediğim gibi geçmedi. Gecen sene bile sınavda Türkçede 33-34 civari net yapmıştım bundan dusuk yaptım. Sonra kendime alternatifler üretmeye basladim ve bir nebze de olsa rahatladım. Aynı zamanda hayatın bu sınavdan ibaret olmadığını her türlü sanssizligin insanın başına gelebileceğini sürekli aklıma getirdim. Aynı zamanda olumsuz düşünmek beyni cok kotu etkiliyor. Gerçek ne olursa olsun olaylara iyi yanından bakabilmek az da olsa insanı harekete geçiriyor. Ben de 2 hafta öncesine kadar çok heyecanliydim hala da var ama bütün bunlar aşırıya kaçınca insanı düşürüyor. Size tavsiyem bu tarz endişelerin normal olduğunu kabul edip bu tarz dusunceler aklınıza geldiğinde olumlu şeyler düşünmeniz. Meslegimizin belirleneceği bjr sinava gireceğimiz icin haliyle bunları aklıma getirmemiz normal. Sahsen ben bunları söylüyorum ama ben de pek Beceremiyorum. Yine de umarım faydası olur. Her sey gönlünüzce olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben de son günlerde aşırı stres oluyordum dün deprem oldu o anlık korkuyu yaşayınca her şey boş geldi. Biz elimizden geleni yapalım Allah'ın izniyle alnımızın akıyla çıkarız sınavdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • steepstone kullanıcısına yanıt

    hocam haklısınız. normal şartlar altında ben dünyevi hiçbir şeye önem vermeyen bir insanım. gerçekten kaç milyarlık dünyada bir hiçiz, bir nokta parçası bile değiliz. ölüm var. sadece çevremde değer verdiğim insanların beklentilerini boşa çıkartmak istemiyorum, nihilist olmak için bu tip şeylere fazla değer veren bir insanım. bakalım ya bunca emek boşa değildir herhalde.

  • aga normal bende de oluyor iyi de çalıştım ama hâlâ bazen hicbir şey bilmiyormuş gibi hissediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.