Şimdi Ara

ANKET! ÜNİVERSİTEDE OKURKEN SINAVA HAZIRLANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

ANKET! ÜNİVERSİTEDE OKURKEN SINAVA HAZIRLANMAK


(En Son Oy Tarihi: 16.8.2022)
Giriş
Mesaj
  • -Anketi kalayım mı yoksa üniversite yazıp gideyim mi diye soruyorum.

    -Detaylarına gelirsem hangi bölüm için sorsam bu durumun olması mümkün değil deniyor. Hazırlık okumadan bölüme devam etmek amacım bu da. Hazırlık işleriyle ilgilenmek istemiyorum direk 1.sınıftan.

    Gerçekten de öyle galiba birkaç bölümün ders programını ve saatlerini inceledim yoğun olmayan bir bölüm yok bir de bunun üzerine derslerdeki zorlukta ekleniyor. Bölüme başlanınca zaman yetişmiyor dersler yoğun oluyor, zor oluyor, sınavlar ağır alıyor ve yol derken hiç vakit kalmıyormuş:( ya bölümü dondurmak ya da ders kaydı yapıp gitmemek kalıyor ama fazladan sene kaybı demek bu ikisi birlikte üni-yks asla yürümüyormuş birisini kesin bırakırsın dediler çoğu kişi.

    Benim sıralamaya göre iyi bir bölüm yazıp hazırlanasım vardı bu sene. Bu olmayacağına göre mezuna kalmak mı daha mantıklı yoksa gitmek mi emin değilim pek gidersen ya gittiğin üniversiteyi bırakırsın ya da o üniversiteyi bitirmek zorunda kalırsın yksye hatta bazen kendine de vaktin kalmaz ama seçim senin denildi. 5 kişiyle konuştum bu konuyu tüm detaylarıyla.
    Bu seçimi yapmak çok zor galiba tıp istiyordum 78k geldi bir sene daha hazırlanacak halim de pek yok gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 28 Temmuz 2020; 10:55:30 >







  • Obp cidden etkiliyo,içine sinen bir bölüme gitmeyeceksen 1 sene daha hazırlanmanı tavsiye ederim ama disiplinli bir şekilde ilerle kendini salmamaya dikkat et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerviax N kullanıcısına yanıt
    Çok etkiliyor hocam aynen ama o 1 sene dayanma gücünü kendimde bulabilir miyim bilmiyorum 3.girişim bu sene
  • Eğer cidden ben yapamam bu sıralamayı kullanamam illaki tıp istiyorum dersen üniversiteye gitmeden 1 yıl daha evde mezuna kal. Eğer ben bu sıralamayla da istediğim, ilgimin olduğu bir bölümü yazıp önüme bakarım dersen onu da yapabilirsin. Benim tavsiyem üniversitedeyken yks'ye hazırlanmamak. Hem üniversite derslerini hem yks'yi birlikte götürmek cidden çok zor. Denilen gibi ya sınıfta kalacaksın sadece yks hazırlanacaksın ya da yks'ye hazırlanamayacaksın. Hem üniversiteye gidersen OBP yarı yarıya düşecek. Bu sınav sisteminde çok büyük bir eksi. Bu yüzden kararını iyi düşün, aynı sıralamadan üniversiteye giderek denemeye çalışan biri olarak söylüyorum cidden çok zor. Zaten üniversiteye gidince ilk 4-5 ay dağılıyorsun, hiçbir şey yapamıyorsun. Bunları göz önünde bulundurmanı isterim.
  • Aynen çok doğru hocam da bilmiyorum hep tıp istemiştim 3.girişim bu sene 35-40k civarı beklerken böyle geldi. Seneye nasıl olur bilmiyorum hani bu sene kadar yığılma olacağını asla düşünmüyorum seneye ya da sonraki senelerde ama bu sene 40 45k gelseydi hani umut var diyip 1 sene daha kalırdım. Karar vermek zor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 28 Temmuz 2020; 11:2:18 >
  • benim de 3.girişimdi ama ilgilendiğim bölümün daha yeni farkına varabildim,psikolojik açıdan zor bir süreç,ailenizin maddi/manevi durumu yerindeyse tekrar denemekte zarar görmüyorum,dediğim gibi istediğiniz bir bölümse denemekten çekinmeyin derim,tercih edip yanlış bir bölüme gitseniz obp de kırılacak iyice mutsuz olacaksınız.İyi düşünün karar verin,umarım istediğiniz gibi olur her şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu yığılma olayı bu sistemde her yıl devam edecek gibi duruyor. Ne kadar sorular kolay soruldu dersen de, yeni gelenler daha çok çalışıyor. Soru tarzları belirli, soru sayısı çok az, OBP çok etkiliyor. O yüzden sınava güvenip kalmanızı çok önermem. Dediğiniz gibi tıptan başka meslek yapamam, hiçbiri bana uygun değil derseniz tekrar kalın fakat sıralamanıza uygun güzel bölümler var. O bölümleri araştırıp eksi ve artısıyla kendinizle kıyaslayın. Belki tahmin etmeyeceğiniz güzel bölümlerle tanışabilirsiniz.
  • ben bu sene hazırlıktaydım makine mühendisliği okuyordum. 1.donem sonu eadan sınava hazırlanmaya başladım ufaktan. ve okul baya uzaktı bana her gün 4 saat yol gidiyordum gidiş geliş. çok yorucu cidden zor bir karar. ama sınava daha sakin kafayla giriyorsun. cidden bu çok fark ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michel De Perneke -- 28 Temmuz 2020; 12:6:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerviax N kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen gerçekten çok zordu bu sene:/ sınava girdik sonra onlarca 2010 açıklandı konuları daha da bezdirdi ama nasıl bir seneyse bu arada çok sağolun hocam

    @Nerviax



    Aynen hocam o da var bana kalırsa hani ayt mat kolay ortaydı kolaya daha yakın. Ama ayt fen için aynısını düşünmüyorum iyiydi yani o en azından dengeye getirir demiştim ve tyt kısmı. Tyt korunduğu için mi yoksa bu yığılma nasıl oldu bilmiyorum millet gerçekten bayaa bi bilinçlenmiş galiba:/ çevremden de duyuyorum artık insanlara günde 12 13 saat çalışmak 1 yılını vermek çok normal geliyor. Yani evet normal olması lazım ama 2 3 sene önce böyle değildi sanki:/ inşallah mutlu oluruz hocam tercih sonuçlarında hepimiz teşekkürler bu arada

    @Alegorik Jacques



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 28 Temmuz 2020; 11:12:37 >
  • Rica ederim hocam, umarım hakkınızda en hayırlısı olur.
  • Tıp istiyorsanız bir sene daha kalınabilir hocam. Tıp için mantıklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up mezuna kalabilirim ama 1 sene daha dayanacak enerjim de yok gibi kısa kısa çalışabiliyorum derslere sonra bırakasım geliyor:/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-538EA9F72 -- 28 Temmuz 2020; 11:24:48 >
  • Kırıkla girmek yapılır iş değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam üninin verdiği rehavetle çalışamazsınız ya da çalışmayı boş verirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • up
  • Ben kırıkla yaptım ham 6 yerleşme 16k tm kendinize güvenirseniz yapabilirsiniz .Ama yerlestiginiz bölüme unideki ilgi ve sevginiz olursa daha rahat hazırlanırsınız diğer türlü Zoraki gidersiniz ve psikolojinizi olumsuz etkileyebilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam mezuna kalirsaniz evde kalmayin kutuphane gidin spora falan gidin emin olun bakis aciniz degisir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkese teşekkürler arkadaşlar bu konunun son upu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.