Şimdi Ara

Yazılım, Umudunuzu Kaybetmeyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
11
Favori
2.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • voodoo child kullanıcısına yanıt

    Hocam bunun için detaylı bir rehber hazırlayacağım birkaç ay içerisinde. Ancak şimdi kısaca bahsedeyim. yazılım öğrenmek istiyorum diyen birisi bence önce Türkçe kaynaklardan çalışmalı. Çünkü eğer İngilizceniz ana diliniz gibi değilse özümsemenin gerçekleşmesi adına bu önemli..


    Direkt bir dili bodoslama öğrenmeye girişmek yerine o dilin önce yazımını yani sytanx'ını ardından felsefesini yani gerçek anlamda nerede ve nasıl kullanıldığını bilmek gerekir.


    Bu konuda önerebileceğim yegane kaynak Gencay Yıldız'dır. Bu adamın youtube'da C# serisi var ve yazılımla ilgisi olmayanların önce bu seriyi sabırla bitirmesini tavsiye ederim. Ancak hiçbir şeyden gocunmayın. Bu basit bunda ne var demeden basit bir toplama işlemini bile üşenmeden yaparak bu seriyi bitirin.


    Bu seriyi bitirdiğinizde çok şey öğrenmiş olacaksınız ancak aklınızda çok soru oluşacak sebebi de işin felsefesini özümseyemediğiniz için. Burada da nesne tabanlı programlamanın felsefesi devreye giriyor.


    Nesne Tabanlı Programlamanın felsefesini Türkiye'de açık ara en iyi anlatan gene Gencay Yıldız. Youtube'da bu video serisini de ciddi anlamanda kulak vererek ve not alarak dinlemenizi öneririm. Böylece çok fazla soru aklınızdan silenecek, ne yaptığınızı bilerek dolu dolu kod yazacaksınız. Bence bu işi yapacaksanız bu video serisini izlemeden iş başvurusu yapmayın...


    Bitti mi? Hayır. Bu video serisi de maalesef eksik. Yani anlatılanlar tam dolu dolu anlatılmış ama parmak basılmayan çok yer var. Bu eksiklikleri de google'dan okuyarak kapatacaksınız. Burak Selim Şenyurt, Gencay Yıldız'ın blogları adeta bir ansiklopedi, ne aradıysam buldum diyebilirim.


    Sonrasında basit basit uygulamalar yaparak, youtube'da proje yapan kişilerle beraber kod yazarak, aldığınız hataları google'da araştırarak gelişeceksiniz.


    Artık bu noktadan sonra kod yazmayı sevdiyseniz merak duygusu işin içine girecek. Ulan şunu ne yapabilirim acaba, şunun daha kısa yolu var mıdır, githuba bakayım millet nasıl yapmış gibisinden araştırmalara başlıyorsunuz. Bir yerde görüp, duyduğunuz bir bilgiyi/metodu/pattern'i araştırmaya başlıyorsunuz. Öylece de güzel yerlere varıyorsunuz.





  • Hocam ozelden yazabilir miyim
  • Takip edelim
  • Hadi hayırlısı.
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

    detayli cevap icin tesekkurler hocam. soylediginiz kaynaklara bakacagim, sizi de takip ediyor olacagim. basarilar.

  • Yazılım, Umudunuzu Kaybetmeyin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.