Şimdi Ara

Nepall Outdoor (YADA Tekstil Ürünleri A.Ş.) Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ilgili firma: nepall outdoor (yada tekstil ürünleri)


    17 burda avm içerisinde yer alan outdoor ürünleri satan mağaza (firma) adı. kendilerinden ara ara outdoor ürünleri almışlığımız oldu, daha çok ayakkabı tarzında. 6 ay önce merrell marka bir ayakkabı aldık. öncesinde ayakkabı dünyası'ndan assics marka bir ayakkabı almıştık. ayakkabı iki ya da üç giymeye üstten açınca geri götürdük, incelemeye gitti, kısa bir süre sonra para iadesini gerçekleştirdiler. bu deneyimden sonra bu markadan vazgeçip, daha önce de kullandığımız merrell ayakkabıyı yukarıda sözünü ettiğim nepall'den aldık. yine iki ya da üç giymeye ayakkabı arka kısımdan deforme oldu, dış kısım. geri götüdük, incelemeye gitti, uzun bir süre sonra nedensiz olarak, nedeni belirtilmemiş denilerek ayakkabı bize iade edildi. durumu thk'ne yansıttım. aylar geçti. bilirkişi ayakkabıyı gördü ve üretim hatası olduğuna karar verdi. ayrıca faturayı satış tarihinden bir hafta kadar sonra düzenlemişler. bilirkişi bu olmaması gereken bir durum dedi. fatura ile ilgili firma ile görüşmem gerekince, akabinde firma sahibi iskender bey bana dönüş yaptı ve insiyatif kullanarak ayakkabıyı değişim ya da iadeye göndereceğini söyledi. ancak aradan 3 hafta kadar bir süre geçmesine rağmen ne bir ses ne bir sada çıktı. bu süre zarfında thk kararı tebliği bize ulaştı. ürünün kusurulu olduğu ve para iadesi kararı. ayrıca dosya ve bilirkişi masrafı olarak totalde firmaya 500 lira kadar ek bir ödeme çıkartılmış. bana hiç dönüş olmayınca iskender bey'i aradım durum nedir diye. sizin bir ayakkabı vardı sahi demi, onunla ilgilenelim gibi konuştu. yani henüz bir şey yapmamış. neyse sorun değil dedim zaten thk kararı çıktı, paramı istiyorum dedim. 


    ürün incelemeden geldiğinde bana inceleyen kişilerin herhangi bir gerekçe göstermediklerini söylemişlerdi ve ekran görüntüsünü de paylaşmışlardı. zaten inceleyen firmaya da ulaşmaya çalışmıştım ama bunlara ürünü satan firma biz de bilmiyoruz kim inceliyor diyerek geçiştirmişti. ilginçtir bu nepall outdoor thk şikayetimin savunmasında "yapılan ürün incelemede kullanıma bağlı deformasyonlar tespit edilmiştir." yazmış. oysa bana ürünü inceleyen firma herhangi bir açıklamada bulunmadı demişlerdi. ilginç bir şekilde thk'ne bu açıklamayı yapmışlar, demekki kendileri de inceleyebiliyorlarmış:). ayakkabıyı boşuna yormuşlar. oysa bana her kendileriyle görüşmemde fikir beyan etmiyorlar, topu daima inceleyecek sözde kişilere atıyorlardı. 


    mağazalar, ürünü satana kadar canım, gülüm, cicim, sattıktan sonra bizle alakası yok havasına bürünmeyi çok iyi beceriyorlar. oysa 6502 tüketici koruma kanunun 10. maddesinde "teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihnde var olduğu kabul edilir. bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir." der. yani muhatap satıcıdır. 11. maddede ise "bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur." der. ama bizde satıcı işin içinden sıyrılıp bizi belirsiz mechul kişilerle muhatap kılıyor. ama tabi bi noktaya kadar. 


    sonuç olarak satıcı mağazalar, üç kuruşa tamah edip itibarlarını zedeliyorlar. belli ki haklıyım. bir ay, üç ay, altı ay giymemişiz, bir iki yılı bırak, iki giymeye ayakkabı cortlamış. burada kusur sizde. parama çökmeye çalışıyorlar. sonra noluyor masrafları ile fazlasıyla (her ne kadar mevcut kanunları benim zararımı tazmin etmeye hükmedecek kadar gelişmemiş olsa da) ödemek zorunda kalıyorlar. olan bizim emeğimize zamanımıza oluyor. ortada bir emek ve zaman hırsızlığı oluyor. ha bir de sosyal ortamlarda, google'da reklamları yapılıyor bu şekilde. türk firmalarının hiçbir zaman bir amazon olamayacağına kanıt olarak tek başına bu durum yeterlidir. ne hak hukuk var, ne güven var, ne müşteri memuniyeti.


    yılların online/offline tüketicisi olarak nacizane tavsiyem, hakkınızı arayın. iyi kötü de olsa THK denilen bir kurum var. bu hakkınızı kullanın. sahtekar, güvenilmez, paranıza göz dikmiş, hakkınızı yemeye çalışan firmalara, satıcılara acımayın. öncesinde de gittigidiyor.com (batsın diye dua etmiştim yeminle ve battılar) eliyle Türkiye Bosch rezaletim de vardı, ki sanıyorum forumda paylaşmıştım. o vakit de çatır çatır paramı almıştım. ancak zamanımı ve emeğimi çalmalarına engel olamadım. daha başka maceralarımda olmuştu ama uzatmaya gerek yok.








  • konu sonuçlanmıştır. merak eden olursa ekşi sözlük linki:



    ekşi sözlük
    nepall outdoor rezaleti
    https://eksisozluk1923.com/entry/159245411
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.