Şimdi Ara

Nefret ettiğim şehir Ankara (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191
Cevap
2
Favori
7.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Göreceli.

    Ankara'da doğdum ve 6.sınıfa kadar orada kaldım. Çocuk olduğumuz için güzel geliyordu bize Ankara. Daha sonra İstanbul'a gittim ve Üniversiteye kadar orada kaldım. Ankara'ya ara sıra sevgilimi görmeye gidiyordum ve o olduğu için Ankara çok güzel geliyordu bana. Hatta bütün herkese ''Ankaraya tapıyorum ben oraya gidicem okumaya'' diyordum. Daha sonra kızdan ayrıldık ve Ankara'dan nefret etmeye başladım. Şu an Eskişehir'de okuyorum ve yine her hafta sonu sevgilimi (bu başka) görmeye Ankara'ya gidiyorum. Bu sefer de nötr'üm bu şehre. Ne seviyorum,ne de sevmiyorum. Değişik bir şehir burası.

    Bana sorarsanız bu şehirde ne okunur ne de yaşanır. İstanbul'da öğrenci olmak varken Ankara düşünülemez bile. Boğucu bir havası var ama sebebini çözemedim. Yolları büyük,binaları upuzun,sürekli kasvetli bir hava var,insanları renksiz,mutsuz,bıkmış,deniz yok,gezilecel yer yok,sadece alışveriş merkezleri var,metrosu bile bir garip geliyo bana.

    Dediğim gibi sevgilim orada olduğu için bütün bunlara rağmen nefret etmiyorum oraya karşı,nötrm. Hatta sempati beslemeye bile başladım.




  • ankara çinçinde takıl kanka
  • Valla okadar haklısın ki hocam ankara da yaşıyan biri olarak bende nefret ediyorum.insanı insan değil esnafı esnaf değil..hepsinin suratında soğuk bi ifade bişey sorarsın sanki küfür etmişsin gibi ters ters cevap verir kro apaçi doludur sokakları bakımsızdır kokar daha saymakla bitmez.. şuanda tatil için fethiyedeyiz okadar rahatız ki burda kro yok apaçi yok esnaflarla otur dertleş muhabbet et çok sıcak kanlı insanlar
  • Okulunuz çinçinde değil en azından
  • Bu yıl sınava gireceğim 18 yıl Ankarada kaldım , Istanbulda ise 1 yıl kaldım
    Ankara kadar berbat bir şehir yok dediğin gibi tercihlerimde bir tane bile Ankara üniversitesi yazmamayı düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slew

    Denize kıyısı olmayan şehire şehir demem
    Siz o zaman Paris'e de şehir demezsiniz.
  • Ankara ve Ankaralılar ile ilgili ben de bir iki şey ekliyim. İş icabı birkaç kere Ankaraya gitmişliğim var, bildiğim kadarıyla diplomasi şehridir.
    kimse alınmasın ama ek olarak Ankaraya çingene dolu derler. Ankaralıların, Kayserililerin, Nevşehir ve Afyonluların k harfine g demesi beni gıcık ediyor.
    Gidecek bir deniz olmaması Ankaralılara koyuyordur.

    Askerde birkaç Ankaralı tanıdım aynen belirttiğim gibi konuşuyorlardı. Dünya görüşleri pek yoktu, tüm derleri karı, kız, .m .öt.

    Biri vardı tam bir eli yüzü düzgün kıro, Ankaragücü atkısını takar gezerdi çarşıda.

    Son olarak sebebi ne olursa olsun Ankara da diğer tüm iller gibi vatan toprağıdır ve onu güzelleştirecek olan da yine bu ülkenin insanlarıdır.
    Hem kültür erozyonunun hem de çirkinliğin sel aldığı bir şehir haline geldiği duyumları beni üzdü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcı50

    5 yıldır Ankara'da oturuyorum buraya Nevşehir'den geldim. Ankara'ya taşınırken içimde bir sevinç vardı. Büyük bir şehre gidiyordum. Güzel, şehir görmüş, kültürlü insanlar bekliyordum. Ayrıca Memur şehri olduğu için okuuma yaşıda yüksek olan bir yer bekliyordum. Daha önce ankara'ya gezme amaçlı gelmiştim ama içinde pek vakit geçirmediğim için anlayamadım. İlk bir kaç ay güzeldi ama artık bu şehirde yaşamak bana zor geliyor. Neden mi aşağıda sıralıyorum.

    her yer apaçi gibi insanlardan kaynıyor.
    Beyaz gömlek siyah kumaş ve altına spor ayakkabı giyen kendini mafya sanan insanlar dolu.
    Ankara, orta ve alt taban gelir seviyesine sahip insanların sıkışıp orta yolu bulamadığı bir şehir.
    Son ses müzik açıp elini camdan dışarı çıkararak tesbih çeken krolarla dolu.
    Gezecek bir yanı yok. Hep yapay yerlere mahkumsunuz.
    Yazı kaynatır, kışı dondurur...
    Kültür seviyesi düşük olduğu için heran kavga etmeye hazır insanlarla dolu. Nüfusunun hemen hemen yarısı işe yaramaz.


    Kısacası Türkiye'de yaklaşık 50 tane il gezdim. Aralarında Yozgat'tan sonra en nefret ettiğim şehir oldu.



    Ben 2 yaşındayken gelmişiz Ankara'ya.Söylediklerinden en çok iki maddeye katılıyorum

    Gezecek bir yanı yok. Hep yapay yerlere mahkumsunuz.
    Yazı kaynatır, kışı dondurur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer
    quote:

    Orijinalden alıntı: Slew

    Denize kıyısı olmayan şehire şehir demem
    Siz o zaman Paris'e de şehir demezsiniz.

    Ne demişler "istisnalar kaideyi bozmaz" ;)
  • ankara memur şehri diyorlar 2.büyük şehir izmir geçermi ankarayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAVİT

    ankara çinçinde takıl kanka

    Merhaba kardeşim
    çinçin eskisi gibi değil hatta hiç değil diyebiliriz toki oraya bina dikti çinçindekilerin çok büyük kısnmını sincan fatih mahallesine dağıttılar
    ama 2005 de falan texas gibiydi
  • Az önce tinercinin teki cama taş attı. Nalet olsun böyle yere!
  • Geçen sene 1gün Ankarada bulundum. Gezme maksatlı.
    Denizli'de 7yıldır yaşıyorum.
    Ankara için arkadaşlarıma yorumum: 'Bildiğin büyük Denizli'. Izmir e gittiğimde bi farklı bi hoş gelmişti şehir gözümde. Ama Ankaraya gidince sanki farklı bir yer değil de Denizli gibi geldi. Ben de Denizliden nefret eder oldum.
    buradada gezecek bir yer yok. Aynı tas aynı hamam hesabı.
  • cumartesi günü asker ziyareti için ankaraya gittik. aştide otobüsten indik, birine sorduk kızılaya nerden gidebiliriz diye oda aştinin servisleri var servise binin o sizi kızılaya götürür dedi. servislere doğru giderken bir sağda birde solda 2 tane kuyruk meraktan çatlıyorum bu ne kuyruğu böyle diye dayanamadım sordum birine meğersem doğalgaz kuyruğuymuş baya garipsedim tabi öğrenince. neyse bindik servise otobüsten gelen gelmeyen bir sürü kişi tıkıştık servise şöför dışardan içerdekileri fırçalıyor sıkışın sıkışın diye bağırıyor ankaralı olanlar belli oluyo zaten hemen biraz esmer biraz şiveli konuşma olarak. bütün gün kızılayda dolaştık, oturduk, yedik içtik ama yani ne biliyim bi kartal bi maltepeden farkı yok. taksim, cadde, bostancı taraflarının yanından bile geçemez zaten. güvenparkda şöle çimlere oturucak yer bulamadık bütün çimleri 4-5 kişilik erkek grupları kaplamış aralarda boşluklar var orayada gidip oturulmaz yani. şöle bostancıdaki gibi manitanı alıp çimlere uzanamazsın ama insan denizi özlüyo cidden yani şöle camdan bakınca adaları görmek ne kadar güzel bişeymiş




  • Ankara ve Istanbul ile ilgili bir anekdot anlatayım. Büyük şairlerimizden Necip Fazıl Kısakürek her hafta sonu Istanbul'dan Ankara'ya gidip geliyordu. Şaire sormuşlar, "Ankara'nın en çok neyini seviyorsunuz?" o da "Istanbul'a dönüşü." demiş. Bir şehir bu kadar mı feci şekilde dökülür ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akin_tr


    quote:

    Orijinalden alıntı: superposition

    ankara insanına kültürsüz diyen adamın ya aklı başında değildir,ya da ankaranın varoşlarına gitmiştir.

    türkiyenin en eğitimli,en fazla sağlık ve eğitim kurumunun olduğu,en üst düzey devlet personelinin,en yıldızlısından paşasının olduğu,ezcümle sefaretin olduğu bir şehirden bahsediyorsunuz.sanat derseniz yine cso,opera bale ve türkiyedeki en saygın konservatuarlar burada.en saygın okullar burada.ankarayı behzat ç. izleyip çok kaba yeaaa diyene cahil denir.

    birde şu var,keçiörende oturupta ankara çok apaçi demek zırvalığın daniskası.zannedersin tüm istanbul bebekten ibaret ama ankara da keçiören,mamak kayaş:D

    evet ankarada deniz yok:D belki farkedemeyen vardır.doğal olarak gezi alanları çok kısıtlı.fakat ankaralı yeşil nedir bilir,korur. bozkır içindedir fakat şehrin içinde epey yapay orman var.ankaranın sokakları yeşildir.doğal olarak yeşil var,birde yeşili seven zihniyet var.işte aradaki seviye farkı.

    ve ankaralı diğer şehirlerdekiler gibi kendi şehrini deli gibi savunmaz,yaşar gider.doyduğu yere saygı duyar,bağcılarda,sarıgazide oturup ortaköy güzel yea geyiği çeviren çakma istanbullu gibi değildir.izmirli gibi deniz var baaak deyip denizden geçerken burnunu tıkamak zorunda kalmaz.başkentli kaba değil,serttir,asildir.şehrini bilir kimseyle sidik yarışına da girmz.

    +100

    +200




  • Keçiörende oturuyorum memnunum alın birkaç foto


    quote:

    Orijinalden alıntı: turbokerem55




    Keçiören














  • keçiörende yaşayıp ankarada apaçi kaynıyo demek çok komik olmuş.. varoş semti ya ne kaynayacaktı.. keçiören-sincan-kızılay 3lüsünde takılan insanların ankarayı sevmemesi gayet doğal.. bi kere nerede çokluk orada bkluk demiş eskiler.. hayatın merkezini kızılay olmaktan çıkaran insanlar ankaranın zevkine varabilir. gerçi kızılayda da bikaç güzel yer yok değildir.

    ankarada yaşamayı sevmeyenler ankarayı keşfedememiş, ankarada nasıl yaşanacağını bilmeyen insanlardır.. bu kadar rahat bunu söyleyebilirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 4 Temmuz 2011; 15:30:52 >
  • DOĞMA BÜYÜME İSTANBUL BEYKOZ

    Ayrıca Bir Sürü Şehir Gezdim İçlerinde En Nefret Ettiğim Şehir Ankara Oldu. Böyle Berbat Biyer Böyle Berbat İnsanı Olan Bir Şehir Daha Yok Bu Memlekette.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nymphea7

    10 yıl ankara keçiörede oturdum 4 yıl antalya da 10 yıldırda batıkentde oturuyorum batıkentden gayet memnunum

    Kesinlikle Katılıyorum.Batıkent gibi sakin ve sitelerle dolu düzenli bir yer yoktur(Ankarada).Ulaşım derdin yok,alışveriş derdi yok,yeşillik bol miktarda,köşe başı park,sitelerin içi park...Mükemmel bir semt bence.İnsanı kendi halinde.Abazası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeSuBa -- 5 Temmuz 2011; 1:37:58 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.