Şimdi Ara

Nefret ettiğim şehir Ankara (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
7.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J-Smoove

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akin_tr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Airbus A380


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akin_tr


    quote:

    Orijinalden alıntı: M@rvelous


    quote:

    Orijinalden alıntı: J-Smoove


    quote:

    Orijinalden alıntı: M@rvelous


    quote:

    Orijinalden alıntı: chakra

    Belediyecilik olarak en şanslı şehirlerden biri ama coğrafi konumu ve iklimi ile cazip değil.



    şaka mı bu ?

    arkadaşın yaptığı şaka sanırım
    10 yıldır ankara da yaşıyorum ve bu i. gökçek in ekibi ankara ya ne verdiyse 10 mislini geri almıştır..

    Arkadaşlar şimdi her şey göz önünde yani yalan konuşmayalım
    şaka maka falanda demeyin
    ben gökçeği sevmiyorum gökçeğe bo. atmaktan zevk alıyorum deyin geçin bence.Yarası olan gocunurmuş 89 yılındaki ankaranın havasını hatırlamanızı istirham ederim


    Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Melih_G%C3%B6k%C3%A7ek

    Başkanlık yaptığı dönemde Büyükşehir belediyesi "Avrupa Şeref Bayrağı" (2001) ve "Avrupa Şeref Plaketi" (2003) ile ödüllendirilmiştir.[6] 10 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil edecek çalışmalar yapan kentler ve belediyelere verilen en büyük ödül olan Avrupa Ödülü'nü parlemento başkanı Luis Marie de Puıg'den almıştır.[7]
    Mayıs 2010'da OICC Toplantısı’nda Belediye Projeleri alanında 4 ayrı kategoride verilen ödüllerin 3’ünü toplayan Ankara, “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi” ile Kentsel ve Bölgesel Planlama Birinciliği’ni, “Göksu Park” ile Çevre Düzenlemesi Birinciliği’ni ve “Mogan Park” ile de Çevre, Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma İkinciliği’ni 54 ayrı ülkeden 170 temsilcinin arasında kazandı.

    Kötü belediyecilik yapan adam bunları alamaz.

    bitti bu kadar işte.

    haklsınız adam ankaraya denizi getirdi böyle başkan gelmez bi daha değerini bilelim itaat edelim
     Nefret ettiğim şehir Ankara

    Belediyeyide eleştirmek son moda oldu
    http://www.melihgokcek.com/sel.htm linke bakda öğren kardeşim
    çamurlu su aktı oraya çamurda tıkadı tıkanan logara ne yapsın adam yağmur Allahın işi böyle bi yağmura hiç bir altyapı dayanmaz bilmeden konuşmayalım lütfen




  • ee bizene bundan çamurlu suymuş her yağmur yağdığında aynı masal gözünüz nasıl kör olmuşsa anlamıyorum artık kaç yıldır metro yalanıyla milleti uyuttular toplu taşıma tek kelime ile rezalet hatta ötesi eleştirmek en doğal hakkım tabi
  • Ben Çankaya'da oturuyorum, it kopuk pek olmaz bu tarafta hocam ama Mamak, Sincan gibi yerler konusunda haklısınız.
  • Ankara en çok borcu olan belediye biliyorsunuz herhalde. Telefon kayıtlarında enerji bakanıyla konuşmaları falan da çıktı Gökçek'in.
  • ankara insanına kültürsüz diyen adamın ya aklı başında değildir,ya da ankaranın varoşlarına gitmiştir.

    türkiyenin en eğitimli,en fazla sağlık ve eğitim kurumunun olduğu,en üst düzey devlet personelinin,en yıldızlısından paşasının olduğu,ezcümle sefaretin olduğu bir şehirden bahsediyorsunuz.sanat derseniz yine cso,opera bale ve türkiyedeki en saygın konservatuarlar burada.en saygın okullar burada.ankarayı behzat ç. izleyip çok kaba yeaaa diyene cahil denir.

    birde şu var,keçiörende oturupta ankara çok apaçi demek zırvalığın daniskası.zannedersin tüm istanbul bebekten ibaret ama ankara da keçiören,mamak kayaş:D

    evet ankarada deniz yok:D belki farkedemeyen vardır.doğal olarak gezi alanları çok kısıtlı.fakat ankaralı yeşil nedir bilir,korur. bozkır içindedir fakat şehrin içinde epey yapay orman var.ankaranın sokakları yeşildir.doğal olarak yeşil var,birde yeşili seven zihniyet var.işte aradaki seviye farkı.

    ve ankaralı diğer şehirlerdekiler gibi kendi şehrini deli gibi savunmaz,yaşar gider.doyduğu yere saygı duyar,bağcılarda,sarıgazide oturup ortaköy güzel yea geyiği çeviren çakma istanbullu gibi değildir.izmirli gibi deniz var baaak deyip denizden geçerken burnunu tıkamak zorunda kalmaz.başkentli kaba değil,serttir,asildir.şehrini bilir kimseyle sidik yarışına da girmz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Bahsettiğin Ankara değil. Galiba Sincan, Mamak gibi yerlerden birinde oturuyorsun.


    alındım(!) bende natoyolunda oturuyorum dediğiniz gibi insan çok ama yapmayın mamağın hepside oyle değil benim gibilerde var :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahrikk

    Bahsettiğin Ankara değil. Galiba Sincan, Mamak gibi yerlerden birinde oturuyorsun.


    şu an mamak merkez ankaranın çoğu ilçesinden daha üst düzey diyebilirim. 10 sene önce deseniz tamam. ama şu an öyle değil. :)
  • ya ben napıyım siteler gibi bi çöplükte

    dünyanın en cahil kesimi burada yaşıyor.

    annesinin sütünden kesilenler hemen apaçi oluyor,her yer emo denen veletlerle dolu,balkona çıkamıyorum,mahalle dedikoducu kadınlarla dolu.

    hafta içi balkona çıksam,çalışmıyormusun sen diye soru soracak kadar gereksizler.

    bütün kadınlar kazak veya tişört üzerine sıfır kol yelek giyen,çiçek desenli etek ve başörtüsü ile birbirlerinin tıpkısı gezen dedikoducu kadınlar.

    fakirlikten kırılırlar ama kocama destek çıkıyım,bende çalışıyım demezler o mahalle karıları.

    hele hele yan komşumuz 10 senedir araba alacam diyor ama en ucuzunun 2000 tl olduğunu varsayarsak onu bile alamaz,çünkü kalıplaşmış bi hayatları vardır,ne karı,ne koca hayatlarına radikal değişiklikler getirmezler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıraslan -- 3 Temmuz 2011; 2:14:09 >




  • Ben Sincan'da yaşıyorum.Evet haklısınız belki burdaki insanlar kültürsüz, anlayışsız kro.
    Ama yinede benim için çok güzel bir yer. Nedenmi ?
    * Ailem ile birlikteyim
    * Evim burda , bilgisayarım burda , okulum burda
    * Ekmeğimi burdan yiyorum.
    * Evimin yakınında marketler var sağlık hizmetleri var, bol ağaçlı parklar var .
    vs..

    Açıkçası pek dışarı çıkan bi insan değilim dolayısı ile çevrem de yok pek. Bu yüzden fazla aphaçi, kro, tiki tiplerle karşılaşmam pek.
    Yinede her gün evin önünden geçer bi kro arabası.
    Araba ya şahindir ya doğan yada doğan görünümlü şahin. İçindeki aphaçi veya tiki ise yabancı müzik vardır tam ses, içindeki takım elbiseli kro ise son ses ankara havası açıktır.
    Burda yasa dışı olaylar pek yok, yada ben görmüyorum.
    Belediyeye gelince ben memnunum açıkçası belediye son zamanlarda çok çalışıyor merkeze arabalar için yapılan alt geçit yapımı bitti şimdi ona benzer bi proje yapıyorlar bu tarafta vs.... Son 3-4 yıldır belediye iyi çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 3 Temmuz 2011; 2:23:36 >




  • Bende memnun sayılırım ankaradan kro fazla olsada ayrıca turkiyenin cogu yeri aynı bi indirim oluyor cam cerceve kırılıyor bu da gorgusuzluktur xd
  • Yer: Ankara-Sincan
    Burada sadece Sincan anlatılamtadır.
    Doğma büyüme Ankara'lıyım. Sincan'da 18 senedir yaşıyorum. Eskiden buralarda çok fazla gece kondu vardı. Şimdilerde baya bi azaldı. Bi Saraycık kaldı orasıda 5 sene içerisinde hallolur. Park dersen Harikalar Diyarı derim başka da bişey dememe gerek kalmaz. İnsanları yardım sever ama çok fazla Kurtlar Vadisi izlemiş ve kendilerini özendirmişlerdir. Dayı gibi yürümek adet sanki. Hele öğlen saatlerinde caddede gezmek trafikte araba sürmekten bile zor. Yaşayan bilir kaldırımlar baya dar bi de gene yol çalışması var karşıya yeni yeni kaldırımlar yapılıyor. Sırf bu yüzden yürümem hızlandı. Yani bi Mareşal'den Sincan Lisesi'ne 15 dk gidiyorum tek başıma. Yanımda birisi olursa minumum 25 dk. Bu yüzdende yanımda pek fazla yürüyen ya da yürümeye çalışan olmaz. Gimsa var büyük marketlerden 4 katlı gez gez anca orası var. Bi de gold mağzası. Çarşıda eskiden dönerciler çoktu ama şimdi her sokağında minumum 5 banka ve dershane var. Bi de Lc Vakiki. Eski evimiz güzeldi. Balkona çıyon karşında Sağlık Ocağı'ının 20-30 tane ağaçlı bahçesi karşlıyor seni. Ama şimdi balkona çıkmıyorum bile. Direk 5-10 metre karşındaki binadan bir adam burnunu karıştırarak sanki hayatında ilk defa birisini görmüşçesine seni karşılıyor. Daha fazla yazardım ancak hafiften yatağımın sıcaklığını özlem ile anar oldum.
    Sonuç:Ankara'nın normal sayılabilecek bir ilçesi ya da son durak ilçesi.




  • Harbi ayyuka çıkmış yorumlar birisi beğenmiyorum demiş ardından b*ka sarmış konu...

    Ulen Ankara'dan bahsediyoruz yahu,Ulusu ayrıdır,Sıhhıyesi ayrıdır,Kızılayı ayrıdır..Ben 25 yaşındayım daha bir kere kavga yapmış atışmış değilim...Öyle sosyal sorumluluk projesi altında komisyon üyesi nidalarıyla yorum yapacak hiç hiç değilim.Doğrusuyla yanlışıyla başkent gibi başkenttir Ankara...Evet çok kez yürürken o bahsettiğiniz insanlara küfür ettim içten içe hayıflandım yalnız bir kere olsun münekaşaya girmedim ve en az benim yaşam alanım kadar onun da yaşam alanı olduğuna karar verdim.Empati kurmaya çalıştım çok hümanistçe ama yaptım.Öyle Çankaya da yok Esat'ta oturan bir kimse değilim Bizzat Doğantepe de oturuyorum ki bilen bilir ilçeyi...Şuan Karanfil sokağını kaç kişi gezdi ya da akşamları kaç kişi bahçeli de turladı ne bileyim Yenişehir'e kaç kişi gitti o bozkırın şahaneliğine kaç kişi tanık oldu...Yahu kişilere indirgeyerek bir şehri yargılamak bilinçsizlikten ibarettir.Klişe ama America da adamlar kendilerini kesiyor günlük gasp ediliyor ki herkes çantasında biber gazı ne bileyim savunacak şeyler taşıyor.Ankara ve gençlik elbet dört dörtlük olmayacak eksi yanları olacak.Kimse Bill Gates'in vadisi kriter alıp Ankara'yı yargılamasın.

    Şunu da unutmamalıyız ki teknoloji sevenleriz forumca vee Ankara'lı olarak kendimizle gurur duymalıyız nadir mallar geliyorsa bunların iki ayağı oluyor birisi İstanbul birisi Ankara.Tabii bu giyim için ve başka alışveriş araçları içinde geçerlidir.Aradığım şeyi bulmadığım nadirdir Ankara'da.Bunu göz ardı etmek aptallık olur.İnsanları kültürsüz,yobaz olsun ben kendi işime bakarsam bir kere olsun önüme geçip ne yapıyorsun diyemez...Ortama ayak uyduracak uydurmazsa tabii Ankara çok gelir hatta az gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaMueL 19.o7* -- 3 Temmuz 2011; 2:52:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wıtchkıng

    Yer: Ankara-Sincan
    Burada sadece Sincan anlatılamtadır.
    Doğma büyüme Ankara'lıyım. Sincan'da 18 senedir yaşıyorum. Eskiden buralarda çok fazla gece kondu vardı. Şimdilerde baya bi azaldı. Bi Saraycık kaldı orasıda 5 sene içerisinde hallolur. Park dersen Harikalar Diyarı derim başka da bişey dememe gerek kalmaz. İnsanları yardım sever ama çok fazla Kurtlar Vadisi izlemiş ve kendilerini özendirmişlerdir. Dayı gibi yürümek adet sanki. Hele öğlen saatlerinde caddede gezmek trafikte araba sürmekten bile zor. Yaşayan bilir kaldırımlar baya dar bi de gene yol çalışması var karşıya yeni yeni kaldırımlar yapılıyor. Sırf bu yüzden yürümem hızlandı. Yani bi Mareşal'den Sincan Lisesi'ne 15 dk gidiyorum tek başıma. Yanımda birisi olursa minumum 25 dk. Bu yüzdende yanımda pek fazla yürüyen ya da yürümeye çalışan olmaz. Gimsa var büyük marketlerden 4 katlı gez gez anca orası var. Bi de gold mağzası. Çarşıda eskiden dönerciler çoktu ama şimdi her sokağında minumum 5 banka ve dershane var. Bi de Lc Vakiki. Eski evimiz güzeldi. Balkona çıyon karşında Sağlık Ocağı'ının 20-30 tane ağaçlı bahçesi karşlıyor seni. Ama şimdi balkona çıkmıyorum bile. Direk 5-10 metre karşındaki binadan bir adam burnunu karıştırarak sanki hayatında ilk defa birisini görmüşçesine seni karşılıyor. Daha fazla yazardım ancak hafiften yatağımın sıcaklığını özlem ile anar oldum.
    Sonuç:Ankara'nın normal sayılabilecek bir ilçesi ya da son durak ilçesi.

    Naaptın müdür gimsa, lc wakiki, gold gezilecek yer mi ?
    gimsa: çok kalabalık + AVM özelliği bile taşımıyor diyebilirim.
    Lc Wakiki : sanki orda herşeyi bedava dağıtıyorlarmış gibi millet oraya yığılıyor neden anlamadım. Fiyatlar da pahalı arkadaş
    Gold: orda da in cin top oynuyor ve küçük bir mağza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -mehmet- -- 3 Temmuz 2011; 2:48:55 >




  • Konuyu açan arkadaşa tekrar soruyorum, Ankarada ne arayıp bulamıyorsun? Canın ne istiyor, nasıl eğlence anlayışın var? Ciddi manada yardımcı olmak için soruyorum. Bak ben Mamak Kayaşta oturuyorum Ankaranın en gelişmemiş 2-3 semtinden birinde yani ama hiçbir zaman Ankaraya lanet etmedim. Bende isterim deniz kenarında, tarihi güzelliklerle dolu bi şehirde oturmayı ama Ankara coğrafi ve tarihi yapısı itibari ile bu istekleri karşılamıyor. Burda şunu hemen söyleyim bazı arkadaşlar sapla samanı karıştırmasın. Ankarada apaçiler varmış! Hangi ilde yok? Ankarada insanlar kültürsüzmüş! Diğer illerden kültür mü fışkırıyor? Ankarada tarfikte hanzolar varmış! Diğer illerde tafik kuralları kalktı saygı çerçevesinde mi akıyor trafik, o kadar mı saygılılar? Ankarada çarpık kentleşme varmış gecekondu çokmuş! Türkiyenin geri kalanı Manhattan, insanlar her ilde x cadde ve y bulvarın köşesinde buluşuyor. vs. Bu saydığınız memnuniyetsizlik nedenleri Ankaranın değil maalesef TÜRKİYENİN gerçekleri. Hangi ile hangi bölgeye giderseniz gidin bunlarla karşılaşırsınız. Bütün bunları Ankaraya yüklemek insafsızlık olur. Kısacası herşeye rağmen İstanbul(gün geçtikçe kötüye gidiyor yoksa bu kıyaslamada onu da ayrı tutmak lazım), Ankara , İzmir ancak birbiriyle kıyaslanabilir tutup da diğer anadolu illeriyle kıyaslamak (coğrafi olmamak kaydıyla) komik olur bence..




  • Bir şehri güzel yapan içinde yaşadığın güzel hatıraların ve iyi dostlarındır. Altyapısı üstyapısı binaları metrosu ister çok güzel olsun ister olmasın güzel hatıralar ve iyi dostlar olmadıktan sonra dünyanın en gelişmiş teknolojik veya kültürlü kenti olsa da fark etmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akin_tr

    1 ve 4. maddende haklısın
    ama ankaraya kadar daha kötü yerler var
    ben mutluyum ankaradan


    Çok haklısın

    ayrıca konuyu açan dar kafalı arkadaş ankarayı kötülemek için Up yazmış.Lan zıbıdı (desem yeridir demiyorum:D) amacın ne .Ne insanlar gördüm istanbulda da zibidi gibi dolaşan ne insanlar gördüm adam gibi adam.Aynı şekilde ankaradada .Van a bile gittim insan gibi insanda gördüm beş para etmez hayvanda.

    Canın NewYork DA sürtmek istiyorsa hadi yallah ben alırım biletini.Sanki senin yaşadığın şehirde bunlar yok.Gereksiz herif(diyecem demiyorum:) ).Yaşadığım bu vatanda her karış toprak aynıdır benim için.Din dil ırk ayrımı olsun yada olmasın.
  • Konuyu açan arkadaş Keçiören ya da Kızılay dışında bir yere çıkmamış herhalde.

    Eğer gerçekten Ankara'yı dar gelirlilerin sıkışıp kaldığı, kro-hanzo memleketi olarak görüyorsan seni bir gün gezdirmeyi isterim. Ertesi gün yorumlarını tekrar alırız ve gezdirdiğim yerlerde gördüğün apaçi sayısı 10'u geçerse foruma da bir daha girmem. Bu kadar iddialıyım.

    Ama sanırım Üniversitede okumuyorsun ya da iyi bir ortam kuramadın, çünkü lisede bende senin gibi düşünüyordum. Hayat=Üniversiteden sonrası.
  • ben 10 yıl istanbulda oturdum yaklaşık 10 yıldır da ankaradayım ve seviyorum ankarayı, ankara kimseye kendini sevdirmeye çalışmaz içinden gelmiyosa illaki birşeyler bulursun
  • Bu yüzden hewr yerden ev kiralamıyorum. Önce çevresini geziyorum bir ay sonra kontrat yapıyorum. Allah Kolaylık versin itin köpeğin ağzına mama etmesin bizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zaferisbb

    Bir şehri güzel yapan içinde yaşadığın güzel hatıraların ve iyi dostlarındır. Altyapısı üstyapısı binaları metrosu ister çok güzel olsun ister olmasın güzel hatıralar ve iyi dostlar olmadıktan sonra dünyanın en gelişmiş teknolojik veya kültürlü kenti olsa da fark etmez.


    bu sozun altına imzamı atarım sehir dandik bile olsa hatıralar ve yasananlar o sehri güzel kılar üniversiteyi eskişehirde okudum ankaraya cok geldim gittim o şehir benim için faklıydı anlamı vardı ama artık yok eskişehirde aynı sekilde üniversiteyi bitireli 5 sene oldu eskişehire gitsem gene bir anlamı olmıcak cunku ortamım yok artık ama ünide bambaskaydı benim için ankarada eskişehirde

    son olarak egeli insanlar pek iç anadolu iklimine yatkın insanlar diildir ikliminde sehirin durumunda etkisi vardır bunu unutmayın

    not:denizliliyim




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.