Şimdi Ara

Nedir bu p67(B3) lerdeki performans sorunu yoksa sadece bendemi.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
13.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • takipteyim...
    masaüstü sistemim yok ama almayı düşünen biri olarak takip edeyim...
    amd kullanan arkadaşlar bir de onlardan alsak sonuçları acaba hdd markalarıyla mı ilgili ssd ile bu şekilde sorun yaşayan arkadaş varmı acaba içimizde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: menem

    takipteyim...
    masaüstü sistemim yok ama almayı düşünen biri olarak takip edeyim...
    amd kullanan arkadaşlar bir de onlardan alsak sonuçları acaba hdd markalarıyla mı ilgili ssd ile bu şekilde sorun yaşayan arkadaş varmı acaba içimizde?


    Samsung X2 raid0 ilede Seagate 320GB ilede aynı problemi yaşıyorsam sorunu HDD e bağlamak bizi çözümden uzaklaştırır. Sorun HDD te değil bence. SSD kullanınca elbette daha hızlı olur ama çözüm SSD kullanmaksa vay halimize.
  • burdan çıkartacağımız sonuç şu olur o zaman;
    intelin yeni chipsetleri sorunlu bu kadar insanın sorun yaşaması rastlantı olamaz...
    ssd hazlı olduğu için bu kasma olayını en az hissettireceği için chipsette sorun yokmuş gibi gözükür...
    yeni sistem toplayacaklar için x79 chipsetleri beklemek veya bir önceki seri olan x58 chipsetiyle sistem kurmak daha mantıklı olacaktır....
  • Sistem tavsiyeleri bölümünde ise herkes p67-2500K öneriyor, kimsenin bu sorunlardan haberi yok herhalde, herkes aynı şarkıyı söylüyor!
  • P65 ya da p68 chipsetlileri kullanin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Helldancer

    i3-370M - 3GB ddr3 - 320Gb 5400Rpm hdd - Win7 64Bit sistemimle aynı sorunu bende yaşamaktayım. Oyun kurulum esnasında sistem inanılmaz derecede kasıyor, firefox falan açmak işkence. Ben hep 5400rpm hdd olduğuna bağlıyordum ama 7200rpm hatta ssd lerde dahi performans kaybı oluyorsa ciddi bir sorun var, ne yapabiliriz acaba. Bir update yada fix mevcut mu?


    hocam ozaman işlemcilerdemi sorun dicem ama olamaz işlemcide olamaz işlemci kullanımı cok düşük sizde yukardaki testi yapabilirmisiniz kopyalamam yada yükleme sırasında hdd tune den test yapabilirmisiniz aynı anda
  • Helldancer

    sorun hdd den bende 5400rpm hdd var laptopdan yazarken bile donuyor bazen gereksiz ne kadar program varsa silmek lazım laptopda

    60mb max okuma hızı var hdd nin rezalet bu hızla zaten anca oyun kurar başka bişey yapamazsınız

    en ideali 7200rpm 500gb 2.5" hdd almak gerçi onlarda 100mb falan okuma hızı var
  • Resim 1 D bölümünden C bölümüne kopyalama.
    Resim 2 D bölümünden D bölümüne kopyalama.

     Nedir bu p67(B3) lerdeki performans sorunu yoksa sadece bendemi....
     Nedir bu p67(B3) lerdeki performans sorunu yoksa sadece bendemi....

    Kısaca özetlemek gerekirse hdtune başlangıçta 80mb/s civarında seyrederken ki beklesem muhtemelen 70mb/s civarına düşecek okuma hızı, dosya kopyalamaya başladığım anda çat diye 7-8mb/s ye düşüyor hdtune hızı ve dosya kopyalama hızı da 20mb/s civarında oluyor. Bekledikçe dosya kopyalama hızı 16-15-14mb/s .... diye gitgide düşüyor ve hdtune okuma hızı da 10-11mb/s civarına çıkıyor.

    5400rpm den pek birşey beklemiyorum zaten ama bu esnada firefox falan açmaya kalkınca 10-15sny beklediğim oluyor. Oyun kurulumu esnasında ise hiç sormayın, firefox bıraksam 10dk yanıt vermeyecek duruma geliyor.

    Muhtemel seçeneklerim:
    1) Kullandığım makina iş bilgisayarı olduğu için orijinal windowsu silmedim, home basic kullanıyorum ve kusurları var.
    2) İşletim sistemini silemediğim için hdd'yi de bölümlere ayırmak için mecburen windows içerisinden particion bölmesi yaptım yani c'nin bir kısmını d gibi göstermiş olduk.
    3) 5400rpm hdd bu iş için yetersiz geliyor.
    4) Chipset ile alakalı bir durum söz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 11 Mayıs 2011; 20:59:15 >




  • ssd kullanan arkadas yokmu yaa hdd leri arasında kopyalama yaparken test yapacak...
  • Hazar biliyorum sorun hdd'den olsa gidip bir ssd alacaksın ancak sata portlarını değiştirip dener misin?
  • Şu denilenleri buldum c3/c6 etkin mi? PPL over voltajı etkisizleştirin, windows'un hibernate ve uyku özelliğini etkisizleştirin. Bi yapın bunları bakın lütfen, eğer işe yararsa gidip i52500K almazsam ne olayım!
  • sata portlarının hepsini denedim daha önce değişen bişi yok...dedigin siteyi de inceledim kapattı biostan denilen yerleri ama olmadı yinede fakat winin bekleme modunu uyku modunu bulamadım güç seçenekleri kısmından bu denilen yerleri kapatamadım o yüzden
  • Bende bekleme modu, uyku modu v.s. hepsi kapalı. Ama durum aynen @Helldancer nickli üyenin anlattığı gibi.
  • Aksam deneme yapacagim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 12 Mayıs 2011; 9:29:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Aksam deneme yapacagim.



    Özellikle şu şekilde denemenizi rica ediyorum; Herhangi bir oyun kurmaya başlayın ve oyun kurulumu devam ederken, internet veya başka bir proğramı açın. Bakalım kaç sn de açılacak.
  • Az önce yazıları okudum, imzamdaki sistemi kullanıyorum, masa üstündeki uygulamalardan aynı anda sırasıyla spybot destroyer (ki çok kasarak açılan ve çok ram ve cpu yiyen bir uygulamadır), xfire, firefox, ccleaner, hd tune, defraggler, aida 64 tıkladım hepsi anında masaüstüne hazır hale geldi ve arkasından hemen steamdan bfbc2 ye saldırdım onuda anında açtı

    Spybot Destroyerle tarattırma yaparken bi yandan ccleanere diski temizletseydim, bi yandan avg ye c yi tara demiş olsayım, aida 64 de bütün donanımı tek tek ayrı ayrı tespit edeceğinden ayrı bi meşguliyet verecekti, defraggler zaten disk birleştirici hard diski tek başına esir alan bi uygulama, sistem tabi ki hard disk yetmezliğinden doğal olarak kasacaktı, ve bfbc2 ye ben 40 saniyede bile bağlanamayacaktım, bu tüm sistemler için geçerlidir sadece sb sistemlere özgü bi durum değildir.

    Sistem belleklerim anakart uyumluluk listesinde mevcut ve xmp modunda 7-7-7-21 gecikmeyle çalışıyor, o/s win7 sp1, güç seçeneği dengeli modda işlemci 1.6-3.8 ghz aralığında otomatik frekans ta çalışıyor, hd ahci modda başkada kişisel bir ayar yapmadım. bide bu sistemi raid kullansam nasıl olur ciddi ciddi merak ediyorum.

    Bu güne kadar uzun süreli kullanmış olduğum İntel e8400+Asus p5Q+Corsair xms2, Phenom2 965+AsusM4A79+Team elite kitlerinden sonra gerek hızıyla gerek stabilitesiyle çok beğendiğim bir sistem olmuştur, Corei72600k+AsusP8P67 Pro+ GskillRipjaws triosu,

    Pek çok çeşitli Gigabyte Msi Biostar marka anakartlar ile de bu devirlerinin üst seviye işlemcilerini test etme ve uzun süreli kullanma imkanı olan birisi olarak bunları yazıyorum, yanıltıcı bilgi vermiyorum, marka model fanatikliğim asla yoktur.

    Bu arada yaşım 40 ve commodore 64 ve amiga 500 den beri donanım takip ederim:)) bu sistemlerle oyunlarda yaptığım güzel fraglara ait ss leri buradan link vereyim de soket 1155 e direk kimse ezbere çamur atmasın, sadece oyun değil bol miktarda video format dönüştürme, rar bölme gibi işlemcilerin en çok süründükleri uygulamalarda bile bu sistemin performansını çok beğendim :http://www.xfire.com/profile/manyakkursat/

    İnanmak istemeyenler veya kendi sistemleriyle karşılaştırma yapmak isteyenler olursa bana buradan masa üstü videosu çekebileceğim bi program önerirlerse hepsini kaydedip video yapıp buradan teşhir edebilirim.




  • Siz de böyle performanslı çalışıyorsa arkadaşların karşılaştığı bu sorunlara ne diyorsunuz, hata nerde hangi parça sorunlu?
  • İşlemci-hdd ve genel olarak kasa içinin serin olmaması~yeterli soğutulmama, belleklerin resmi desteğin (1333) üzerindeki frekanslarda ve gerçekten ihtiyaç duyduğu voltajlarla beslenememesi, hard diskte yoğun meşguliyet yaratan birden fazla uygulamanın aynı anda çalışıyor olması, mesela hdd de çok çok gb bir yer tutan bir oyunda iken spy/virus tarayıcının kendiliğinden otomatik devreye girmesi, windefrag, windefender gibi uygulamaların manuel olarak değilde ne zaman çalışacağı sistemin insiyatifine bırakılacak şekilde kafasına göre ayarlı olması gibi ince otpimizasyonların yapılmamış olarak sistemin kullanılması, sistem temizleme ve optimize programları kullanılmamasından mütevellit sistemde aşırı derecede internet , kayıt defteri prefect cart curt vesaire artıkları ve dağınıklıklar, aşırı şişmiş sistem klasöreleri, sistem hard diskinin %60-%70 dan fazla dolu olması da ciddi derecede bekleme ve kasılmaya yol açıyor, kullanılan güç kaynaklarının sistem yük altında iken sistemin gerçek çektiği akımı karşılamada sıkıntı yaşaması, (DH de kime sorsam benim powerim real power der ama extreem işlemci ve ekran kartlarının yüksek çözünürlük ve ağır grafik ayarlarında ne harcadıklarının tarafsız bağımsız test sonuçlarını bir bilseler şok olurlar, maksimum çekilen değer üreticilerin verdiği ortalama rakamların çok üzerinde olabiliyor, ve psu seçiminde yanlış kararlar alınabiliyor ) Anakart bioslarının güncel olmaması vs. vs. vs. o kadar çok sebebi olabilir ki buradan yaz yaz sonu gelmez, onu artık kullanıcı arkadaşlar kendileri bütün ihtimalleri göz önüne alarak zayıf halkayı tespit edebilirler ve gerekli değişimleri yapabilirler.

    Yani bir kullanıcı olarak bana göre p67 çipseti ve sb işlemcilerin şundan veya bundan yapar diyebileceğimiz kronik bir arızası yoktur, topiklerdeki sıkıntıları da incelerseniz pek çok envai çeşitli farklı farklı noktalardan şikayetler olduğunu görürsünüz belirli bir noktada mutabık kalınmış bi sorun tespit edemedim. Netice itibarıyla Win 7 birkaç servis pack görür, donanım üreticileri 5-6 bios daha yazar, bi o kadar da yeni driver geldiğinde bu sistemler win altında tam stabil hale gelir, donanımlarda kronik bir kusur olmadığını düşünüyorum, aynı donanımı güç yönetimi, bellek yönetimi ve disk yönetimi konularında çok çok daha mükemmel olduğu tartışmasız olan linux tabanlı güncel fedora 14 ile ubuntu 11.4 ile de deniyorum, ağda ki diğer pc ye yüklü dosya transferi yaparken aynı anda 4 desktop da 4 ayrı zorlu uygulama çalışırtırırken bile banamısın demiyor, yağ gibi en ufak bi kasıntı takıntı olmuyor, ne de olsa biraz win7 nin babası vista değil mi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 14 Haziran 2011; 23:30:02 >




  • İ5 2500k sisteme geçmeyi planlayan biri olarak benim de çok ilgimi çekti bu konu.

    @kurs@tz, yorumlarda problemleri yaşayan kişiler arasında overclock ve donanım konusunda tecrübeli olanlar var ve dediğiniz gibi ısınma veya arkada çalışan programlardan kaynaklıyor olsa çözerlerdi, hala başka bir problem var gibi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.