Şimdi Ara

Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar, sorum açıktır. Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz? En son ne zaman ve ne sebeple kasa değiştirdiniz? Eski kasanızı ne yaptınız? Merakımı giderirseniz sevinirim.


    Ben 25+ yılda iki kez kasa değiştirmişim. İlk toplama PC'mi 98'de almıştık, sonraki kasa değişimim 2003-2004 civarı olsa gerek ve 2013'de bir kasa yenilemesi daha yaptım, o gün bugündür aynı kasa. Uzun zamandır daha büyük ve ferah bir kasaya geçesim var çünkü küçük kasa insanı yoruyor; tamam az yer kaplıyor, taşıması da rahat ama hiç açıp da temizleyesiniz gelmiyor ne fanı ne macunu.




  • 2018 yılında inwin 303 marka kasaya geçtim. Malzeme kalitesi şu an piyasadaki üst seviye kasalarla denk diyebilirim. ancak tasarımı biraz garip. Değiştirirsem büyük ihtimal NZXT 7 Flow a geçeceğim sırf beyaz sistem olsun diye. Bana kalırsa kasa ve power bir kere ve olabildiğince kaliteli alınmalı.

  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Beğendiğim kasa çıksın yeter, mevcut kasalarım.

    LianLi v2000b
    LianLi q11 dynamic XL + EK Distroplate
    MSI MPG GUNGNIR 300R airflow

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 14 sene kadar kullandığım Xigmatek Midgard kasadan sonra Fractal Design Pop Air XL'e geçtik. Bakalım, bu kasa çok daha uzun idare edecek özelliklere sahip gibi.

  • Yanıtlar için teşekkür ederim. Marka model belirtmişiniz daha güzel olmuş.


    Benim de 2003 sonrası kasam Feel Hurricane II idi; RGB modifiyenin kasalardaki ilk yılları, şeffaf panele geçiş dönemi, ne efsaneydi be. Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz? 


    2013 sonrası ise Cooler Master HAF XB. Efsane sağlam ve iyi malzemeden üretilmiş, kübik bir kasa, yalnız küçük işte, kablolaması ölüm; her temizlik yapacağınız zaman bütün kabloları ve anakart tepsisini söküp çıkarmanız gerekiyor. Daha sonradan PSU ve Anakart kompartımanını altlı üstlü değil de, sağlı sollu ayırma trendi geldi, kasalar genişledi, temiz bir şekilde kablolama için daha yüksek fayda sağladı galiba.


    Benim kasa şu anda solda durduğu için inverted build yapmaya müsait modüler bir kasa arıyorum. Türkiyede kasalarda gereksiz bir pahalılık var; Avrupa ve Amerika fiyatlarından minimum %50 pahalıya satılıyor. Çoğu yeni kasa da bize gelmiyor, en son be quiet! markasına falan baktım mesela, resmen yurtdışında üretimden ve satıştan kalkmış 10 yıllık kasa modelleri satılıyor bizde. O kadar para istenen kasa teneke alüminyum falan değil paslanmaz çelik falan olmalı diyor insan. Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz? 





  • Kucuk olsun diye tt ceres 300 aldim
    Keşke 500 alsaymişim dediğinizde haklisiniz sivi sogutucuyu takacagim derken 1 saat cebelleştim ramlara sürttü zorlandim montajda. 🙂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 4 Ocak 2024; 13:45:24 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Phanteks P600S 4. yılına girecek. Muhtemelen daha kasa değiştirmem.

  • 8. sene sonunda sıvı soğutmaya geçince artık dar geldiği için Zalman z3 plusı değiştirdim. Xigmatek aqua ultraya geçtim.

    Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz?
    Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 11 Şubat 2024; 1:4:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 2018'de öğrenci olduğum ve kaynağım kısıtlı olduğu için alt düzey bir kasa almıştım. Ön kısmında filtre olmadığı için çok toz alıyor ve üst kısmında ızgara olmadığı için de ısı atma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Özellikle yaz aylarında çekilmez oluyor. Muhtemelen yakın zamanda güzel bir kasa ile değiştireceğim. Ondan önceki kasamı yaklaşık 8 sene kullanmıştım.

  • adanavalısi kullanıcısına yanıt
    filtre olarak en ucuz kadın çorabı iş görüyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ne zaman ekran kartı sığmaz değişirim. 4. kasam sanırım msi mag force 100r şuan iyi soğutması güzel.

  • 2013'te Carbide 200R almıştım, hala onu kullanıyorum. Bir ara el motoruyla girişip modlamayı düşündüm ama o kadar geniş zaman bulamadım.

  • Tam olarak emin değilim ama bende yaklaşık 12 senedir Haf912 ile devam ediyorum içindeki hemen her parça değişti ama kasa ve Psu kaldı, Arada değiştireyim diyorum ama geçmeye değer bir model bulamıyorumNe kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz? 


    Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz?


    Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz?




  • Yıllarca laptop kullandıktan sonra 2019 Eylül ayında tekrar masaüstüne döndüm ve bu 4 yıldan biraz uzun süre zarfında 6 farklı kasa kullanmışım, son dönemde ise hacmen giderek ufaldılar Ne kadar sıklıkla kasa değiştiriyorsunuz? 


    Sırasıyla:


    Thermaltake View 27 (48,9 litre)

    Cooler Master MB511 (50,3 litre)

    Corsair 5000D Airflow (66,2 litre)

    Cooler Master NR200P (18,2 litre)

    Lian Li A4-H2O (11,1 litre)

    Louqe Ghost S1 (9,6 litre)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.