Şimdi Ara

Ne Çok Trafik Çevirmesi Var İstanbul da. Farkettiniz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar.

    Dikkatimi çeken bir konu var. İstanbul da trafikte bu polis çevirmeleri gerek tarafik polisi gerek asayiş inanılmaz bir boyuta ulaştı. Dikkatinizi çektimi?

    Ataşehirden Ataköy e gidelim dedik akşam saat 23.00 da Cuma gunu. 3 kere durdurulduk cevirmelerde.

    Bir gune özel birşeyde değil.

    Bakıyorum 1,2 ay önce çevirme olmayan yerlerde yeni yeni çevirmeler açılıyor.

    Gunduzu, geceside kalmadı artık. Resmen boğuyorlar milleti.

    Acaba Olagan ustu hal ilan edildide İstanbul da benim mi haberim yok?

    Öyle değil mi? Olagan ustu hal durumunun vatandaşa yansıması bol bol polis görmek, çevirmelere girmek, devamlı kimliği ehliyeti sorrulmak, potansiyel suçlu muamelesi görmek değilmidir her köşe başında.

    Aynen istanbuldaki hal.

    Birde soteye yatma, vatandaşa tuzak kuyrma durumu var bu işin içinde hoşuma gitmeyen.

    Tam bir rampa çıkıyorsun tam arkasında polis bekliyor. görmeyeceksinya. cezayı kesecek.

    Trafik polisinin görevi kendini göstermek değilmidir?

    Rampa önünde dursa zaten millet o hıza çıkmayacak, o dönuşu yapmayacak.

    Bir başka husus : Arkadaşlar trafik polisi trafigi açmaz mı? öyle öğretilmedi mi bize? Ben yıllardır kavşaklarda yol açan, duzenleme yapan trafik polisi görmedim. Hepsi çorba içip mesai ye başlıyor, vezne gibi vatandasa ceza yazmaya calışıyor her birisi bir köşede çevirmede akşama kadar.

    Cevirmeden başka iş yapan polis yok.

    Bu kazalarda suruculer karşılıklı tutanak tutmaya başladıktan sonra Trafik polisleri gun içinde işsiz kaldı resmen. Eskiden akşama kadar çağırıldıkları 7-8 kazalarda her birisi bir ara sokakta mesai yi tamamlıyorlardı. Şimdi çorbayı içiyorlar sabah 08:00 da işe çıkıyorlar ama yapacakları iş yok çevirme yapmaktan başka. Akşama kadar vatandaşa, gelene, geçene makbuz yazıyorlar. Vatandaş şaşmış zaten.

    Neden o tıkalı kavşaklarda polis yok yolu açan?

    Bazı arkadaşları duyar gibiyim. Bu çevirmeleri savunacaklar ama, bence bu işi çok abarttılşar. Bu ilkel yontemlerle olmaz bu iş. Her köşe başına ekip koyup milleti, geleni geçeni pis pis kesmek le olmaz.

    heee olur dersen iyi peki olur ama onunda adını koyacaksın. Guvenliği sağlayamıyorum diyeceksin ve Olağan ustu hal ilan edersen olur. Itırazım yok.

    Bunun adı o dur.

    Fiili Olagan ustu hal ilanıdır.

    Herkes kendisine çeki duzen versin bence.

    Sevgiler.







  • Kimsenin vatandaşı bukadar rahatsız etmeye hakkı yok.
  • oldu olacak polis yetmiyorsa her köşe başına çağırın askeride onlarda kalan köşeleri tutsunlar. Al sana tam guvenlik.!!!

    Bu mudur çözüm?

    Herkes çeki düzen versin kendisine.

    ve dikkat etsin

    Bu işin adı başkadır.

    Fiili Olagan ustu hal ilanıdır.

    Suç bence bu.
  • Ayrıca bu hukumet değilmiydi sorarım size.

    Iktıdara geldiği yıllarda 2-3 yıl bir politika, özgürleşme olarak Trafik cevirmelerini kaldıran. Trafik polisi vatandaşı ceviremez diyen ve 3 yıl uygulayan.

    Nasıl bir dönüş bu.

    Kaldırmadan önce olanın 20 katı çevirme var şimdi '!!!

    Bu ne tutarsızlık?

    Yakında sokağa çıkma yasagıda olsun, karartmada olsun... Guvenlik içinya herşey. Al sana tam guvenlik. Açık cezaevi.

    Zihniyeti şiddetle kınıyorum.
  • Denetim iyidir güzeldir. Eskiden denetim yok derdiniz şimdi var işte. Eğer korkacağınız bir şey yoksa çevirsinler çok zamanınızı almaz. O çevirmelerde kim bilir neler çıkıyor.

    Aracınızda olması gereken çöp eksik olsun ceza yazılmalı banada yazılmalı size de. İstanbulu bilmem ama Ankarada polisler yolu açmak için hafta içi her akşam ve belli noktalarda sabahları kavşaklarda oluyor. Örnek isterseniz sayarım sorun değil.

    Ya hiç olağan üstü hal görmediniz, okumadınız, anlatılanları duymadınız ya da ceza yediniz geldiniz stres atıyorsunuz.

    Polisin pusu kurması olayı genelde radar da çok olur. Özellikle yokuş aşağı yerler de çok güzel soteye yatarlar. Bu yasak mı? Hayır. Pekiyi yokuş aşağı da olsa hız limitlerini aşmak yasak mı? Evet.

    Kurallar dahilinde oynuyor polisler ki bence mantıklı. Ansızın olmalı zaten beklemediğiniz yerden vurmalı. Aaa burda polis yoktur bas gaza dedikten sonra anlamı kalmaz. Ya kurallara her daim uyacaksınız polise gerek kalmayacak ya da polis korkusu içinizde zorla uyacaksınız. Amaç caydırıcılıktır. Siz uyarsınız başkası uymaz kurallara sizin için özel çevirme yaptıklarını düşünmüyorum.

    Bu ilker yöntemlerle olmaz tabi ama halk ilkel olunca mecbur oluyor. Ne devlet o polis memuruna maaş ödeme konusunda memnun ne de halk olarak biz ama maalesef gerekli. Aynı durum Ankarada da var. Çoğu noktada polis oluyor artık. Gazi hastanesini, hemen ilerde Tandoğan ikisi arasında zaman zaman beşevler.

    Olağanüstü hal için çok gerilere gitmenize gerek yok. Bununla alakası yoktu emin olun :)

    Hocam mesajlarını düzenleyerek eklesen daha iyi olmaz mı. Ayrıcasen onu bunu bırak ne kadar ceza yedin de bu kadar sinir oldun onu de direk :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 26 Ocak 2013; 22:54:06 >




  • baya yüklü ceza yemiş gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Big_PoweR

    baya yüklü ceza yemiş gibi görünüyor.

    var bi acısı...
  • Kadıköy de çalışıyorum. Öğleden sonra iş çıkışı her köşe başında 1-2 polis aracı vardı. Merak edip sorduğumda başbakan geldi dediler.
  • saçma salak cezalar yazıyorlar. trump towersin otoparkında olan arabaya kırmızı ışık cezası kesmişler. itiraz ettim kamera kayıtları ile. 1 kere görüüp kafadan ceza yazıyorlar yahu.
  • Terör toplum huzurunun yapılan eylemlerle bozulmasıdır.

    Trafik polisi, cevirme terörü yaşanıyor İstanbulda.

    Dur diyen yok.

    Sığınmışlar guvenlik için bahanesine.

    Ölçüsü kaçtı. İstemiyorum ben.
  • 1980 ihtilalindede asker guvenliğimiz için gelip her köşe başını tutmamışmıydı. Herkese kimlik sormuyor aramıyor muydu herkesi her aracı her köşede. Guvenliğimiz için.

    Aynı ilke uygulama, aynı mantık

    Yine guvenliğimiz için bizi cevirip arayıp duruyorlar her köşe başında. Birde elimize makbuzu verip yolluyorlar. 300, 500 TL... Asgari ucretin 750 TL olduğu ulkede cezalar 3500 EURO asgari ucret alan Alman ile aynı EURO bazında. Avrupayada gire gire buradan girdik.

    Her kösebaşını tutmuşlar makbuz kesiyorlar gelene geçene. Bu artık çevirme filan değil. Bu resmen deli dumrulun yaptığı evire cevire ... vatandaşı.
  • benim gördüğüm kadarıyla genelde ticari araçlar çevirmeye giriyor minibüs dobla tarzı vs...
  • genelde belli maddeler üzerinde puanlı sistem uygulaması var. en çok yakalayana prim veriyorlar diye biliyorum.
  • Vallaha ben nadiren denk geliyorum.. Her gün trafig'e çıkıyorum vede..
  • Evraklarda eksik yoksa,alkollu dolanmiyorsan ehliyetin varsa kacacak bir durumun yoksa neyi sikayet ediyorsunuz.polis cevirme yapmasa yollar zibidi tayfasiyla dolup taşsa ailenizle yolda giderken zuppelerin tacizine maruz kalsaniz bu sefer nerde bu polis niye isini yapmiyor diyeceksiniz. Yaklasik bir saat once eve geldim symbol aracla sahil tarafindaydik 4 kisi. Polis cevirmede direk aldi gbt vs. Yapti. Bence gayet iyi uygulamalarin sıklastirilmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3 aydır çok fazla çevirme var,Kasım ayında 1 ayda 5 kereden fazla alkol denetimine girdim,toplamda kasım-aralıkta en az 10 çevirmeye girdim.Şikayetçi değilim,trafik polisinin görevi denetlemek.Keşke daha çok olsa.
  • 10 günde hiç abartmıyorum 15 çevirmeye falan girmişimdir ve çoğu da alkol muayenesiydi.

    Nadiren 1 bilemedin 2 tane 33'lük bira içip yakın mesafede araba sürdüğüm oluyordu ama artık tırsıktan tek gram alkol almıyorum araba varsa.

    Bir bakıma işe yaradı aslında.
  • Merhaba,

    Ben bu çevirmelerin olmasından şikayetçi değilim.
    Polis durdursun, evraklarımı vereyim, eksiğim var mı yok mu baksın, sonra da devam edeyim.
    1-2 dakika sürmez bile.

    Hatta asayiş aramaları yapmalarına bile hiçbir şey demem, yardımcı olurum.
    Arabaların büyük kısmında sopa, bıçak vs. var, bir kısmında da zulada silah var.
    Beyzbol milli sporumuz oldu sanki, arabalarda beyzbol sopaları...
    Hepsini bulsunlar ve toplasınlar.

    Ceza yesem de polise söylenmeye hakkım yok.
    Bir kural ihlali yapmışım ki ceza yemişim.

    Trafik cezası sobelenmek gibidir.
    Kural ihlali yaparken iyi, sobelenince "vay efendim, ceza kestiler"
    "Ama çevrede uymayan bir sürü kişi var, neden bana kestiler." diye söylenenler de oluyor.
    Trafik cezası deniza ağ atmak gibi, denizdeki bütün balıkları yakalama ihtimali var mı?

    Selamlar...




  • Aracında; kılıç, pala, şiş, bıçak türü saldırı araç gereci bulunduran çok fazla sürücü var. Bu tip insanlar araçta silah taşıdığı için gereğinden fazla cüretkar ve agresif davranıyorlar. Özellikle bıçak "dursun bir köşede" mantığı ile ele alınıyor. Suç aleti olarak bile algılanmadığından yaygın olarak bulunduruluyor. Oysaki ateşli silahtan çok daha sakıncalı ve ölüme sebebiyet verme oranı yüksektir. Son dönemde trafikte cinayet olayları sayıca rekor seviyeye geldi. Ankara'da 70 cinayetin 30 küsürü trafikte yol verme kavgasında gerçekleşmiş, yaralanmaların sayısı hakkında ise bilgimiz dahi yok.

    Trafik cezalarından elde edilen gelir tıpkı vergi gibi doğrudan devletin kasasına giden para ve neticede tatlı. Fakat birazda vatandaşın can güvenliğini ön plana alarak uygulama yapmak lazım. Yani 70 hız limitinin kısmen denk geldiği 4 şeritli otoyolda tuzak kurmaktansa asayiş uygulamaları ile maganda avına çıkılsa, yine cezalar kesilse, trafik güvenliğini tehlikeye düşürenler yakalansa ve haklarında dava açılması sağlansa çok daha makbul olacak. Özellikle büyük kentlerde acilen bu konuya eğilmek ve trafikte silahla-bıçakla dolanan magandalar yönünden kontrolleri arttırmak lazım. Trafik denetimlerine kesinlikle karşı değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 28 Ocak 2013; 14:59:06 >




  • Almanı, Amerikalısı, Fransızı, İngilizi, ispanyolu, Belçikalısı, İsveçlisi, İsviçrelisi, İtalyanı, Japon u Kanadalısı, yeni zellandalısı bilmiyor mu Halkının guvenliği için her köşenin başına pusu kurup yol kesmesini. Geleni geçeni sorgulamasın?

    Hlkına layık gördüğü muamele bu değildir belki?

    Suç var diye ben neden her köşe basında durdurulup potansiyel suçlu muamelesi göreceğim?

    Suç var diye her evide istedikleri zaman dalıp arasınlar o zaman. çoluk çocuk cıkalım sokakta bekleyelim o arada.

    Öyle ya kimbilir ne suç aletleri cıkar her evdende??
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.