Şimdi Ara

Nba 2K13

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NBA 2K13
    NBA’nin değerinin katlanacağı yılların hemen öncesinde, 1979 yılında ilk basketbol oyunu olan ve Atari için geliştirilen “Basketball” serisiyle basketbol oyunu akımı da başlamış oldu. Tek ve iki ikişilik oyun seçeneklerini oyuncuya sunan, atak yapan kişinin şut atmak, defans yapanınsa hücum yapan kişiyi savunmak olduğu en basit ve en ilkel basketbol oyunu olan Atari Basketball’ın ilk oyunu, oyuncuya kendini beğendirmişti ama yine de fazlasıyla basit olan oyun gelişmeliydi. Yine aynı yıl içinde yeni bir oyunla oyuncu karşısına çıkan “Basketball” serisinin yeni oyunu bu sefer çemberdeki file, zemin vs. gibi açılardan daha iyiye gitmişti ama yine de o yıllardaki yegane oyun konsolu olan Atari’nin grafiklerine bir yenilik gelmesi gerekiyordu. Sonrasında NES için çıkan “Double Dribble” da basketbol oyunlarının gittikçe ilerlemesi için bir basamak olmuş, o yıllarda NBA’in marka değerinin iyice artmasıyla birlikte daha çok ilgi gören basketbol oyunları 1988 yılında çıkan “Jordan vs. Bird” oyunuyla daha da ileriye gitti. Sonrasında ise artık Atari tarzından yeni kurtulmuş, gittikçe ilgi artan basketbol oyunlarına yeni bir soluk kazandıracak olan ilk NBA Jam 1993 yılında çıktı. Grafikler başta olmak üzere birçok bakımdan çıtayı çok daha yükseğe taşıyan NBA Jam’i 1994 yılında çıkan “NBA Live 95’” takip etti ve Michael Jordan gibi oyuncularla bir dünya markası haline gelen NBA oyunları da gittikçe daha fazla satmaya başladı. (Bu kısımları ezber bilgilerle geçiştirdiğim için kusura bakmayın, o yıllara yetişemediğim için oynamadığım oyunlar hakkında bilmeden yanlış yorumlar yapmak istemiyorum)

    PlayStation’ın çıkmasıyla iyice gelişen ve NBA Live serisinin hakimiyetini iyice kurduğu 2000’li senelerde NBA Live, oyunu gittikçe geliştirdi. 2008 yılında ise 1999’dan beri oyun çıkartan 2K Sports, Live serisinden hakimiyeti devralacak ve sonraki yıllarda da hiç kimseye bırakmayacaktı. NBA 2K serisi, 2008-2009 yıllarında NBA Live’dan liderliği devraldı ve ardından çıkardığı oyunlarla basketbol oyun dünyasını tamamen hakimiyeti altına aldı.

    Yazının bu bölümüne kadar bugüne kadar basketbol oyun piyasasının gelişimini, oyunları yani kısa bir tarihçesini anlattım. Şimdi ise yazının asıl kısmına geçmek istiyorum; NBA 2K13, getireceği yenilikler ve oyun hakkında bilgiler.

    NBA 2K serisi, demin de bahsettiğim gibi birkaç yıldır basketbol oyunları konusunda ipleri eline almış ve son yıllarda EA Sports’un NBA Live’ı çıkarmama kararıyla birlikte sektörde tek aday olarak her yıl kendine bir şeyler katarak ilerlemeye devam ediyor. Ama bu yıl NBA Live’ın da oyun çıkaracak olmasıyla birlikte 2K Sports da boş durmayarak önceki oyunlarına göre çıtayı oldukça yukarı çıkardı. Yani Developer Inside videolarındaki editörlerin anlattığına göre böyle bir sonuç çıkıyor.

    Oyunun içine baktığımız zaman önceki oyuna göre iyileştirilmiş olan özelliklerden birkaçı açıklandı. Bunlardan birkaçı;

    Fast-break hücumlarında pas attığınız zaman, top kayıplarını önlemek adına top en öndeki adama değil, boştaki adama gidecek. Zira en öndeki adamı savunan rakip uzun pasta kolayca top kapabiliyordu, bu özellik oynanış bakımından gayet iyi oldu.
    Oyunda 4.000’den fazla animasyon olduğu açıklandı. Surat ifadelerinin de pozisyona göre değişeceği, önceki oyunlardaki gibi her pozisyonda poker face bakmayacakları da açıklanan özellikler arasında. Oynanış bakımından pek bir etkisi olmayacaktır ama görsellik bakımından iyi bir hamle olmuş.
    Önceki oyunlarda oyuncuların topu kavramak yerine dümdüz tutması özelliği de değişenler arasında. Artık oyuncular topu parmaklarıyla kavrayacak ve önceki oyunlarda olan ve görüntüyü bozan bu özellik de düzelecek.
    Top sürerken önceki oyunlarda olmayan bazı hareketler, sağ joystickin de yardımıyla artık yapılabilecek ve yeni oyunlar birlikte nerdeyse tüm crossover modelleri vs. yapılabilecek. Alışılmasının uzun zaman alacağını ise oyunun editörleri de kabul ediyor.
    My Player modunda da yeni gelişmeler olacak. Oyuncu kıyafetlerinden draft görüşmelerine birçok özellik yeni oyunla birlikte gelişecek.
    2K13, Jay-Z, Michael Jordan gibi isimlerin seslendirmeleriyle oyun daha zevkli bir hâl alacak.
    Oyun birçok açıdan önceki versiyonlarından daha gelişmiş olacak ama hiç şüphesiz bu gelişmelerden en iyisi oyuna All-Star haftasonunun dahil edilmesi. Birkaç başlık altında incelemek istiyorum bu konuyu.
    Smaç Yarışması

    Bana göre All-Star hafta sonunda en eğlenceli olacak olan kısım smaç yarışması. Efsaneler ve yeni yıldızların katılabildiği, birçok smaç seçeneği sunulan smaç yarışmasında en belirgin özellik, smaçların Guitar Hero tarzında basılacak olması. Bu da oyuncular için büyük kolaylık olacak tabii ki. Aynı zamanda –şahsen benim- oyunun içinde belki de en çok zaman geçireceğim kısım.
    Üçlük Yarışması

    Daha önceki oyunlarda olan “NBA Blacktop” bölümünü All-Star’la birleştiren 2K, 3’lük yarışmasını da –tabii ki oynanışını şuanlık bilemeyiz ama fragmanlardan görüldüğü kadarıyla muazzam bir şekilde oyuncu karşısına sunacak. Şahsen Bird, Stojakovic, Reggie Miller ve Ray Allen’ın olduğu bir 3 sayı yarışması tabir-i caizse “tadından yenmez”.

    Ekim ayında raflardaki yerini alacak olan 2K13’ün birkaç yıldır oyun çıkarmayan rakibi olan NBA Live’ın neler yapacağı da merak konusu tabii ki. Ama yıllardır oyun ve basketbolseverlerin gönlünde taht kuran ve hatırı sayılır bir kesimin her yıl o yılki oyunun çıkış tarihini iple çektiği 2K serisi, birkaç yıldır oyuncu karşısına çıkmamış ve görüşlerini almamış olan NBA Live karşısında galip gelmek için pek de zorluk çekeceğini düşünmeyenlerin arasındayım ben de.

    Her yıl kendine bir şeyler katarak emin adımlarla ilerleyen ve kısa süre içinde ipleri eline alan 2K’nın belirttiği yenilikleri tam olarak yapıp yapamayacağı –ki bence bu yenilikler her ne kadar kulağa hoş gelse de amatör olarak yapılması halinde oyunu rezil de edebilir-, NBA Live’ın nasıl bir oyunla 2K’nın karşısına çıkacağı ve bunun gibi birçok sorunun cevabını Ekim ayında alacağız. Şuanlık 2K Sports, yayınladığı reklamlar ve “Depeloper Inside” videolarıyla gayet iyi bir oyun çıkaracağının sinyallerini vermiş durumda. Daha ne yenilikler çıkacağını da ilerleyen günlerde göreceğiz.
    NOT:3'lük ve smaç yarışmazı özel bi pakette para ile satılmaktadır.
     Nba 2K13 Nba 2K13 Nba 2K13 Nba 2K13 Nba 2K13 Nba 2K13 Nba 2K13 Nba 2K13 Nba 2K13







  • 1 yıl gecikmeli konu
  • Daha yeni yeni başlıyorum ne yapayım ? :D @POLATAGA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.