Şimdi Ara

Nasıl kilo alabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben normalde çok yiyip de kilo alamayanlardanım. 183 boyunda 60-61 kilom var ve neredeyse 19 yaşındayım. Yazın Antalya'da çalışacağım ve bir yandan da o sıra spora başlamayı düşünüyorum. Şuan için en büyük sorunum zayıf olmak, çapsız gibi duruyorum. Sizce nasıl kilo alabilirim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Hocam bu işin mantığı çok yemek ağzınla kuş tutmuyorsun yani. Vücudunun ihtiyacı olandan fazlasını alırsan kilo alacaksın bu kadar basit. Yıllardır kilo alamıyorum diye ağlayan arkadaşım her fırsatta kavga ediyoruz. İddiaya girdik ve bir beslenme programı yazdım ona 2 haftalık ve kilo alamazsan istediğini alacağım dedim. Daha 3. Gün kaybetti çünkü 1 kg aldı. Gir internete bazal metabolizma hesaplama yap, üzerine 700-800 kalori ekleyerek bir beslenme programı çıkart. Bunun da % olarak 60 karb. 20-20 yağ ve protein yap bitti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askere gidince alırsın ben askerde 7-8 kiloya yakın aldım üstelik her gün 3 km koşuyor ve spor yapıyorduk :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt

    şimdi sen tskya girecektin hocam seni doğuya operasyona gönderirler mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt
    Aga benim seneye okul var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

    Tsk değil hocam jandarma. Zaten doğuya gönderecekler. Tercihlerde de doğuyu kendi isteğimle yazacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen sene şubat ayında aynı boyle bi konu acmistim. 183 boyum kilom 64-65 ti. Yaşım da seninle aynıydı. Ben sana net tuyolar vereyim.
    Kilo almak icin bildigin gibi yaktigin kaloriden daha cok kalori tuketmen gerekiyor. Abub subuk kalori hesabi yapmana gerek yok insanı kilo almaktan sogutabiliyor. Ben sana mentaliteyi bi aşılayayım 3 ayda normal kiloya çıkarsın. Ben bir anda çok hızlı bir şekilde almıştım görenler şaşırmıstı beni cok degismistim. Değişimi görmek icin ara ara fotoğraf da cekmistim ozelden de atabilirim.
    Simdi gunde 3 öğûn kesin yiceksin. Kahvalti, oglen, aksam. Ve bu 3 ogunde de karbonhidratı saglam tutacaksın. Kahvaltıda 3-4 dilim ekmek ye. Köy ekmeği yeme yemesi zor oluyor klasik bildiğmiz düz ekmek, 3-4 dilim tüket. Yanında bir iki peynir atıştırsan ya da yumurta falan yeterli. Asıl olayımız o ekmekte cunku kaloriyi ordan alıyon dilimlerin kalinligi da 2 parmak falan olsun belki 2,5. Oglen ve aksam kesinlikle ya pilav ya makarna ya patatesli biseyler tuket. Kesinlikle ama sana kalori aldircak kilo aldiracak seyler onlar. Ve 1 kase corba ic yanında 2-3 parmak kalinliginda bir dilim ekmek tuket. Aslında benim corba icme amacım yanında ekmek yiyip kalori alıyor oluşumdu. Ve yemekleri dolu dolu ye. Kilo alamıyorum diyenlere bi bakıyorum tabaklarını kız gibi dolduruyolar. Koca adamsın doldur tabakta tepecik oluşsun. İlk baslarda zorlancan evet ama 1 hafta 10 gune aliscan normal gelcek. Bidaha istesen az miktarda koyamazsın tabaklara kesmemeye baslicak.
    Ve asıl bombayı patlatıyorum. Cicibebe. Her gun 1 yemek tabagi cicibebe tuket sutle karistirip. Hem tatli yemesi zevkli hem muazzam kalori var. 4. ogun olarak bunu yicen. Ben genelde kahvaltidan sonra falan yiyodum ekmek cok doyurmuyprdu acikcasi. Kahvaltiyla ogle yemegi arasinda yiyodum. O senin yemek saatlerine gore degisir en uygun zamanda ye, gece de olabilir. Cunku soyle bisey var cicibebe bir tabak yiyince doyuruyor aga halen daha 1 tabaktan fazla yiyemem zaten artik cicibebe yemekten de biktim cok tukettigim icin guzel gelmiyo artik.
    He sunu da soyleyeyim bu ustte dediklerimi yaparsan bir anda kilo alirsin ve bel gobek yaglanmasi nispeten fazla olur. Tercih eder miyim etmem aga. Bak cidden yaglansan bile estetik gorunum vermiyormus. Kas kutlen azsa yaglansan dahi guzel gozukmuyorsun. En guzeli yavas yavas azar azar kilo alarak temiz bi sekilde kontrollu kilo almak. Boylece cok gobek yapmazsin. Bak ben gecen sene abandim cicibebeye, evet kolllar bacaklar kalinlasti ama yuzum de kilo aldi yuvarlaklasti ve gobek cikti hayatimda hic gobegim olmamisti. Sonradan pisman oldum aralik gibi kilo vermeye karar verdim ve aldigim cogu kiloyu verdim gobegi yuzu erittim, kollar bacaklar inceldi pantolonlar bol gelmeye basladi. Ama ben temiz sekilde kontrollu yavas yavas kilo almaya karar verdim suan oyle aliyorum. Bi yandan spor da yapiyorum cunku sirf yağ guzel gozukmuyor. Keske diyorum grcen sene bu kadar hizli cicibebeye alip hizlica kilo alacagima yavas yavas clean bulk yaparak ustune bir de sporla beraber buyuseydim suan bambaska seviyede olurdum. Ama sen ille de diyosan yaglancam hiphizli, o zaman bu işin hack i cicibebe aga. Cicibebe tuketmeden ogunleri bol tutarak kilo almak daha zordur, daha yavastir ama neticesi daha guzeldir. Gerci sonu guzel olan seyler zordur da. Tercih senin. Ha kilo alip cicibebeyi birakirsan da ogunlerini bu sefer bol tutman gerek olcak aksi takdirde aldigin kilolari kaybedersin cicibebesiz az kalori alcagindan oturu. Vucut kilo alinca gunluk harcadigi kalori miktari da artiyor cunku. Her turlu, kilo aldiktan sonra ogunlerini bol tutmaya alisman gerekiyor. Cicibebe bir omur yiyemezsin cok sekerli o kadar seker tuketmek iyi olmaz.
    Tabi her seyden once kilo almayi istemen lazim. Ben 19 yasima kadar hep zarganaydim alamiyordum. Ara ara isteyip biseyler yaptigim oldu ama beceremedim pes ettim her seferinde. Duzgun kiloya gelmek bana 19 yasimda nasip oldu o sene cunku buna cok kafayi takmistim ve cok istemistim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • bu işin en sağlıklı yolu, diyetisyene gitmektir. sadece kilo vermek için değil, almak içinde diyet listesi oluşturuyorlar.

  • sabah, öğle, akşam öğünlerini kaçırmayacaksın. abur vubur yeme ve araya sıkıştırmalar yapmana da gerek yok. ev yemeği yiyeceksin. çorbayı kaçırmayacaksın. her gün 1 saat spor yapacaksın. 6 ayda, mevcut kilon üzerine kalıcı olarak +10 kilo garanti veriyorum.  

  • Hocam ben lise başlarında 45 kilo falandım şu an 76 kiloyum (ama hâla 5 kilo falan alsam iyi olur boyum 186 olduğu için 80 falan daha ideal olur)

    Yemekte falan su içmeyin yemekten sonra iyice su içip midenizi genişletebilirsiniz, herhangi bir bilimsel geçerliliği var mi bilmiyorum ama bence işe yarıyor

    Shake falan yapabilirsiniz illaki görmüşsünüzdür zaten internette. Normal öğünleri yedikten sonra ek olarak yapın bunu (öğünün yerine geçmesin yani)

    Ve bence kesinlikle aynı zamanda spora gidin. Bu çok önemli çünkü kiloyu orantılı almak gerekiyor. Skinny fat olursanız çok daha kotu şimdiki halinizi mumla ararsınız


    Ek olarak 7500 kalori = 1 kilo demek. Yani örnek veriyorum sizin ihtiyacınız olan kalori 2000 ve siz günde 2500 kalori alıyorsunuz. Ekstradan 500 kalori almis olduğunuz için 15 günde 7500 kalori yapar yani 1 kilo almış olursunuz. Bunu aklınızda bulundurun. Günde 500 kalori fazla alım yaparak ayda 2 kilo alırsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7DAD9E86A -- 16 Nisan 2023; 0:59:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • cici bebe cok kilo aldırıyomuş diyolar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.