Şimdi Ara

Beylükdüzü Innovia evleri depreme dayanıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
14.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, innovia 1,2,3,4 etap evleri hakkında bilginiz varmı? Beylikdüzünün buradaki bölgede zemin iyi değil diyorlar. Zemin durumunu bilen varmı?

    Binalarda tünel kalıp ve radye temel altına 30 mt fore kazık kullanılmış, fakat bu ne kadar depremde fonksiyonel bilmiyorum. Düşey yöndeki yükleri taşımakta problem olmaz ama depremde zemin sıvılaşması durumunda nasıl tepki verir? Fore kazıklar acaba kayalık zeminin içine mi sokuluyor yoksa üzerine mi bastırılıyor? Yoksa hiç kayalık zemine ulaşılmadan belirli bir mesafe fore kazık mı yapılıyor?

    Bu kadar yüksek 30 katlı binalar için özel deprem yönetmeliği var mıdır?

    Geçtiğimiz gün depremden sonra yine unuttuğumuz korkular baş göstermeye başladı, konu ile ilgili teknik bilgisi olan arkadaşlar varsa hepimizi aydınlatmasını rica ederim.

    Teşekkürler.



  • Son katlarda ev tutarsan, deprem anında oturup ölümü bekliceksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fore kazık için kaya zemine ulaşana kadar delik açılır. Kaya zemine ulaşılınce beton dökülür. Kayanın içine girme gibi bir durum söz konusu olamaz. 30 m kazık ciddi bir mesafe işcilik kötüyse sıkıntı yaratabilir. Binalar için DBYB 2007 deprem yönetmeliğine uyulur. İnnovia' nerededir nasıldır bilemem ama şunu söyleyebilirim. Zemin kötü olsa bile bina sağlam olursa şöyle bir görüntü meydana gelebilir. Yani bina yan yatar ama eski binalarda ki gibi olduğu alana çökmez... İçinden kurtulma oranı çok daha yüksektir. Bu resimde mütemadi temel kullanılmış gibi sizin temel sistemi resimdekinden çok daha iyi.

     Beylükdüzü Innovia evleri depreme dayanıklı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***redbull*** -- 26 Mayıs 2014; 0:42:47 >




  • Tekniğe lüzum yok ki, ne kadar çok kat o kadar risk. Bina bir yere kadar esner sonra kırılır. Rant dalgasına göz yumuyorlar yoksa en güzeli 2-3 kat, gerisi kasaplıktan başka bir şey değil. Yabancılar yüksek bina yapıyor ama ofis olarak kullanıyor iş merkezlerinde alan sınırlı olduğu için. Alt katlar depremi 5 şiddetinde hissederken, 30. kat 7 hissediyor, aile yaşamı için uygun değil, çocuklarada günah, düşse parçası kalmaz. Sade deprem değil ki yangında olsa meşale gibi yanar, yukarda rüzgarlar çok esiyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.