Şimdi Ara

N11 THH KARARINI UYGULAMIYOR! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
3.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CAYMA HAKKI VE İADE BİRBİRLERİNDEN FARKLI ŞEYLERDİR.

    Ürün eline ulaştıktan sonra 15. güne kadar cayma hakkın var. Kargo tarihini kontrol et, 16 gün olmamışsa ürünü seve seve alacaklar.

    Üründen caymak ve ürünü iade etmek farklı şeyler. Üründen cayma hakkı uzaktan yapılan alışverişten sonra ürünün eline ulaşmasından itibaren 15 gün içerisinde satıcıya iadeli taahhütlü posta veya iletişim e-mail hesaplarına e-mail olarak cayma hakkı dilekçesi göndermenle mümkündür. Örnek cayma hakkı dilekçesi yazarsan internette bolca bulursun.

    Firmalar farklı şekillerde müşterileri yanıltıp haklarını kullandırmamak peşinde. Hijyenik ürün veya bozulabilecek gıda olmadığı sürece buzdolabı almış olsanız ve açıp kullanmış olsanız satın alımınızdan 15 gün içerisinde halen kayıtsız şartsız cayabilirsiniz.


    Daha 2 gün önce annem boyner'den elektrikli süpürge almış, aradım, cayma hakkı dilekçesi için e-posta sordum. Telefondaki bana ürün açılmışsa iade alamayacaklarını söyledi. Kendisine iadeden değil cayma hakkından bahsettiğimi söyledim, yapacağı bir şey yoktu, sustu. Yarın öbür gün firma herhangi bir sorumluluk sahibi olmasın diye bana açık açık cayma hakkı konusunda yanlış bilgi veremiyor, bunun yerine benim cayma hakkı için bilgi istememin ardından bana iade hükümleri hakkında bilgi veriyor. Müşteri gerizekalıysa cayma hakkı ve iadenin hukuken farklı şeyler olduğunu anlayamıyor ve cayma hakkını kullanamıyor. Şikayet etsem şimdi yapacakları savunma "biz cayma hakkını kullanamazsın demedik, iade edemezsin dedik" şeklinde olacak ve teknik olarak ortada herhangi bir sorun olmayacak, yani büyük ihtimalle. Ha süpürgeyi seve seve iade aldılar tabi. Senin ipadi de seve seve alacaklar şayet 15 gün dolmamışsa. Dolmuşsa da seni yanılttıklarını belirterek hakem heyetine başvurabilirsin, telefon konuşmaları falan kayıtlı. Sonuç alabilir misin bilmiyorum ama sen o konuşmalarda cayma hakkından bahsettiğin halde sana ısrarla iade olmaz demişlerse yanıltıldığın argümanını kullanman mümkün.


    Sonra ölü pikselin tek bir tanesinin bile ayıp olduğunu belirtir emsal kararlar mevcuttur.

    Ölü piksel: Hakem Heyeti + Mahkeme + Yargıtay Kararları OLUMLU » Sayfa 1 - 15 (donanimhaber.com)

    Sen cayma dilekçesi gönder (eğer kargoyu almandan itibaren 16. güne girmediysen) sonra telefon et, uğraştırırlarsa ölü pikselin ayıp olduğuna dair emsal kararı dilekçeye iliştirerek hakem heyetine başvuracağını söyle. İnternetten başvuru yapılabiliyor artık gidip elden dilekçe vermene falan gerek yok. On beş gün geçmişse de doğrudan hakem heyetine başvur gerisini kendileri düşünsün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 23 Mayıs 2021; 8:24:50 >




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben elektrikli süpürge aldım diyelim . 14 gün boyunca evi köşe bucak süpürdüm. Süpürgenin içinden geçtim mesela. Yine cayma hakkımı kullanabiliyorum öyle mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    evet çünkü satıcı senin malı ne kadar kullandığını teknik olarak ispatlayamaz. Aldığın malı denemek için kullanma hakkın var caymadan önce. Biz mesela süpürgeyi sadece kutusundan çıkardık, ama evi süpürmüş olsak da iade edebilirdik. Bunun istisnası hijyenik ürünler, sağlıkla alaklı eşya falan filan, mesela kutusunu açtığın maskeden veya enjektörden cayamazsın çünkü artık hijyenik değillerdir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

    n11 müşteri odaklı çalışmaz.Tipik esnaf kafasindalar. Thh veya tüketici mahkemesi iadeyi kabul etmeyip işi yokuşa süren firmalara okkalı ceza vermediğinden firmalar rahatlar.Tüketici kanununda aldığı mali gözden geçirecek kadar kullanip deneme yapıp iade edebilirler diye bir ifade var.Tabi bu ifade iadesi kanunen yapılabilen ürünler için geçerli.
    hepsiburada'da ben iade konusunda hiç sorun yaşamadım daha. gerçi pek iade gerekliliği olmadı ama mesela bi keresinde laptop aldık arkadaşımın ile birlikte, arkadaşımınkinde ışık sızması vardı, bahane göstermeden iade edip aynısından hemen bi spariş daha geçti. iade kabul olurken aynı anda diğeri geldi ve onda da sızma vardı, gene iade girip aynı laptoptan yeni spariş daha geçti. gelen üçüncü laptopta sızma yoktu ve onu aldı, ilk ikisi iade oldu. ben de aynı laptobu almıştım ama bana daha ilk gelen sağlamdı zaten.

    bunun dışında kutusu açılmış iki ürünü iade ettim daha önce, biri telefon biri de soğuk buhar makinesi (Çocuklar için) sorun yapmadılar.

    HB'da ile ilgili internette korkunç kötü yorumlar var ama ben memnunum şahsen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • SAVUNMASI İSTENDİ AŞAMASINDA ŞUAN


    N11 THH KARARINI UYGULAMIYOR!
  • Burada defalarca konusu açıldı.Buraya konuda açabiliyorsan defalarcada okumuşsundur.Apple dışında bu ürünleri açtıktan sonra diğer firmalar kabul etmiyor.Tbiki sorun varsa başka.Seninki gibi keyfe kederse.

    firmalar bence de haklı.Kime satacak senden aldığı ürünü.Yada böyle iade olmuş ürünü sen alırmısın.

    Netice Şüpheyle alma durumunuz varsa apple tercih edin.İade sorunu yok.Heee tabiki diğer yerler ucuz olunca apple tercih edilmiyor.

  • Usta-74 kullanıcısına yanıt

    usta konuyu hiç mi okumadın?


    elimde ayıplı diye rapor var, olmasa da kanun var.


    sizin gibi firma haklı diyen insanlar haklarını öğrenmedikçe bunlar daha bir sürü insanı mağdur etmeye devam edecekler.


    susup hakkınızı yedirmeyin.

  • Merhaba hocam bende amazon üzerinden cekekspress denen satıcıdan bir kulaklık aldım fiyatı 1299 tl her neyse kulaklık geldi ama 20-30 dakika sonra sol kulaklık kopuyordu hiç uğraşmadan servise götürdüm rapor aldım çünkü bunlara iade etsem vakit kaybı, bunlara ürünü rapor ile gönderdim tabiki tipik ürün kullanılmış vs denilen zırvaları bana da söylediler iade kabul etmediler amazonda yardımcı olmadı bu konuda her neyse öyle mi öyle adliyede yüksek memurum burada belirtemiyorum hemen tüketici hakem heyetine verdim karar 3 haftaya çıktı karar bunlara gitti kararı tanımadılar hiç uğraşmadan avukata verdim avukat icra dosyası oluşturdu oldu mu sana dosya 3 bin tl şirket araçlarına ve bir çok alacak icra dosyalarına icra koydurduk ikinci günden. Aradan 3 gün geçmeden ödemeyi yapacaklarını söylediler çünkü ilk çevirmede araçlar bağlanıcak alacakları varsa bize ödenecek tutuştular paramı faizi ile aldım . Sakın peşini bırakma bu işin karar da seni haklı bulacaklar ödemezlerse avukata ver hiç ücret vs vermiyorsun o her şeyi hallediyor avukat sıkıntısı çekersen bana ulaş hemen hallederim. Burada kutuyu açmasaydın boş boş konuşan insanlara aldanma kendilerine aynı durum yapılsa pompalı tüfekle adamların şirketi basarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eyvallah hocam çok sağolun, bu kadar kural tanımazlığın üzerine bende sizin yaşadığınız gibi thh sonucunuda kabul etmemelerini veya tüketici mahkemesine taşımalarını bekliyorum. ama bende peşini bırakmayacağım çatır çatır alacağım verdiğim parayı.


    siz thhye amazonu mu yoksa cepekspressi mi şikayet ettiniz, ben n11i şikayet ettim geri çekip direk cepekspressi vermem gerekir mi acaba bilginiz var mı?

  • tripleseven kullanıcısına yanıt

    Bak sen yazdığını anla ondan sonra akıl ver.

    Sen ürünü açıp işini görmediği için iade etmek istemişin.Ölü piksel konusu ayrı.Orda haklısın.

    Ben diyorumki 6,300 tl lik cihazı 5 bine alıp bana yeterli gelmiyo dersen olmaz.Milleti uğraştırma.Gidip incele ondan sonra al.

    Tüketici hakları tamam.Bende destekliyorumda.Herkes alıp aide etsin olurmu.Alıcağın ürün belli ihtiyacın belli ise uğraştırma milleti.

    He ölü pikselden gitsen haklısın.Sen işini görmediğini belittin önce orda haksızsın.Ürün de çizikler varsa niye açtın sonra.

    Konuya karşındaki gibi bak.Malı satıcan al sonra işime yaramadı diyecen gönderecen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usta-74 -- 23 Mayıs 2021; 10:6:45 >
  • Usta-74 kullanıcısına yanıt

    evet ölü piksel ayrı konu, süreç oraya gidene kadar çözülmüş olmalıydı zaten.

    cihazı indirimle almam bireyi değiştirmez, yarı fiyatına da alsam işimi görmüyorsa iade etmek isterim, parayı yoldan toplamıyorum.

    cihaz almadan önce fiziki olarak her zaman incelerim, mesajlarımda da bahsettim, tam kapanmada olduğumuzdan ve acil ihtiyacımız olduğundan dolayı mecburen önerilen bir cihaz da olduğu için sadece online testlerine bakarak almak zorunda kaldım. ama deneyimlemeye başlayınca uygun olmadığına karar verdik, online incelemeler bizim sorun yaadğımız konulara değinmiyor çünkü. bizim yaptığımız herkes alıp iade etsine girmiyor usta. bilinçli tüketici olarak üzerimize düşeni yapıyoruz sadece, genele vurmanın lüzumu yok. çizikler üründe değil kutusunun jelatinindeydi, sorun etmedim depolama sırasında gayet oluşabilecek çiziklerdi.


    umarım internetten aldığınız tüm ürünler ihtiyaçlarınıza uygun gelir, gelmezse de siz kesinlikle satıcıyı düşünüp iade etmeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tripleseven -- 23 Mayıs 2021; 10:19:5 >




  • Apple Türkiye varken neden N11 den aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satici hakli.sen jelatini cizikti diye sorun ediyorsjn baskasi senin acip oynadigin kullandigin ipadi almaya mecbur oyle mi? almadan bakacaktin isine yariyor mu yaramiyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tripleseven

    eyvallah hocam çok sağolun, bu kadar kural tanımazlığın üzerine bende sizin yaşadığınız gibi thh sonucunuda kabul etmemelerini veya tüketici mahkemesine taşımalarını bekliyorum. ama bende peşini bırakmayacağım çatır çatır alacağım verdiğim parayı.


    siz thhye amazonu mu yoksa cepekspressi mi şikayet ettiniz, ben n11i şikayet ettim geri çekip direk cepekspressi vermem gerekir mi acaba bilginiz var mı?

    Cepekspress verdim satıcı ve gönderici amazon çünkü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

    satici hakli.sen jelatini cizikti diye sorun ediyorsjn baskasi senin acip oynadigin kullandigin ipadi almaya mecbur oyle mi? almadan bakacaktin isine yariyor mu yaramiyor mu?

    Satıcının neresi haklı ya kendisine iade edilen cihaz çöp mü oluyor zannediyorsunuz siz kendilerine iade geldi mi onlarda sözleşmedeki kanuni hakkını kullanarak temin ettiği distribütör firmaya alıcı kanuni hakkını kullanarak iade etti ürün iadedir diye iade ediyor apple de yerine ya yeni cihaz gönderiyor yada satış bedelinden tutarı ödüyor bu çakalların böyle yapmasının sebebi tamamen distribütör iade süreci ile uğraşmamak kendilerinin hiç bir zararı yok en çok olsa olsa zararı kargo ücreti olur. Amazon koşulsuz şartsız iade almasının sebebi bu ona bakarsan amazon batmıştı daha adamlar boşuna mı koşulsuz iade hakkı sunuyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Atatürk e 10 kasımda yaptığı hakaretten sonra 1 kere bile satın almadım. Yinede alacak olan varsa Böyle güvensiz sitelerden pahalı birşey almayın. Paranızı sabrınızı zamanınızı çalarlar



    Binlerce tl veriyorsunuz daha güvenilir yerlerden alın.

  • Daha evvel benzeri bir durum benimde başıma geldi. N11 bu gibi durumlarda satıcı yanlısı bir tutum sergiliyor. Bu sebeple yaklaşık 4 yıldır n11 den alışveriş yapmıyorum. Cevremdekileri de uyarıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 26 Mayıs 2021; 13:20:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musetea kullanıcısına yanıt

    Apple alacaksan Amazondan alacaksın kafan daha rahat oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.