Şimdi Ara

MÜZİK KALİTESİ: İPHONE 4? 4S? 5?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, iphone almaya kara verdim. Benim için en önemli konu, kulaklıkla müzik dinlerken ki ses kalitesi. Ben bu telefonlar arasında bariz bir fark yoktur diye düşünmüştüm ve ip5 alacaktım, ama biraz araştırdım 5'in 4s ve hatta 4 ten daha kötü olduğu, özellikle 4te ki sesin çok iyi olduğunu yazanlar vardı. Müzisyen olduğumdan benim için bir telefonda en önemli konu ses kalitesi. iphpone 'un piyasadaki en iyisi olduğu sonucuna vardım ama aralarında bariz bir kalite farkı var mı? Eğer varsa bu konuda bana önerebileceğiniz iphone modeli hangisi olur. Tekrar belirteyim telefonun hoporlör ses kalitesi değil merak ettiğim, çok ses çıkıp çıkmamasında değilim. Kulaklıkla müzik dinlerken en iyi performans hangisinde onu merek ediyorum....



  • Ben şahsen iPad mini, iPhone 4s ve iPod nano'yu karşılaştırdığımda fark hissetmiyorum. Bende müzikle uğraşıyorum ama profesyonel sayılmam.
    iPhone 4 ile 4s arasında fark yok zaten, ses yüksekliği bakımında 4 daha yüksek o farkediliyor. 5 için birşey diyemeyeceğim.
  • 4s var müzik konusunda çok iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jigsaw79

    Arkadaşlar, iphone almaya kara verdim. Benim için en önemli konu, kulaklıkla müzik dinlerken ki ses kalitesi. Ben bu telefonlar arasında bariz bir fark yoktur diye düşünmüştüm ve ip5 alacaktım, ama biraz araştırdım 5'in 4s ve hatta 4 ten daha kötü olduğu, özellikle 4te ki sesin çok iyi olduğunu yazanlar vardı. Müzisyen olduğumdan benim için bir telefonda en önemli konu ses kalitesi. iphpone 'un piyasadaki en iyisi olduğu sonucuna vardım ama aralarında bariz bir kalite farkı var mı? Eğer varsa bu konuda bana önerebileceğiniz iphone modeli hangisi olur. Tekrar belirteyim telefonun hoporlör ses kalitesi değil merak ettiğim, çok ses çıkıp çıkmamasında değilim. Kulaklıkla müzik dinlerken en iyi performans hangisinde onu merek ediyorum....


    şu an galaxy ace kullanıyorum müzik konusunda berbat sırf kulaklıktan sesi kaliteli olduğu için 4s alıcam bi tane, kulaklığım beats denedim 4s i gayet tatminkar bir müzik kalitesi sunuyor...




  • çok kaliteli bir kulaklıkla loseless flac dinlemiyeceksen fark etmez zaten ki bu olayı sanırım iphone da yapamayız hem hafızası müsait değil.
    ip5 imde 1500+ 320kbps mp3 var gayet de kaliteli bir biçimde dinliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım en iyi ses performansı 4s te (Tüm telefonlar içinde)

    http://www.engadget.com/2012/10/02/iphone-vs-rivals-audio-tests/
  • İos için Denon audio var, ses kalitesini bir miktar arttırıyor. Kendi müzik uygulamasından iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 den sonra 5 e gecince kulaklik ses seviyesi ve ses kalitesi daha dusuk geldi bana. Sennheiser mm70i kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı
  • Ben de zamaninda bu olaya dikkat etmistim ve arastirdigimda 3gs in en iyi oldugunu ogrenmistim. Sonra 4-4s te daha az enerji harcayan bir ses cipi kullanmislar. 5 te ise denemedim ama ses yuksekligi daha dusuk diye biliyorum kalitesi hakkinda fikrim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İncelemelerde 4S hep daha iyi sonuç veriyor, fakat çok iyi bir kulaklıkla kullanmanız gerek seslerin berraklığını ve kalitesini anlayabilmek için.. Yine de uçurum denecek farklar yok tabi.
  • İ5 kullanıyorum westone 3 ile mümkün olduğu kadar müzik cd lerimi lossless formatına çevirip dinliyorum diğer modeller arasında i5'in bana göre sesi daha iyi ve berrak çıkıyor tabi burada kulaklığın kaliteside çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinal kulaklıkları içerisinde kesinlikle ip5 daha tatminkar bir sese sahip ama 4s genelde daha iyi görülebiliyor ancak sizin bildiğiniz çok iyi bir kulaklık varsa ve onunla dinleyecekseniz bence 4s ve 5 ile deneyiniz çünkü herkesin ses kalitesi ile ilgili beklentisi farklı olabiliyor. Aslında dinlediğiniz tarz bile farklılık gösterebilir bahsettiğiniz cihazların arasında uçumlar var diyemeyiz ancak tercihiniz iphone olmuşsa ben kesinlikle 5 almanızı öneririm bence 4sten daha berrak ve canlı bir performansa sahip tabi 4ü hiç denemediğim in yorum yapamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 4S ve AKG Q460 kullanıcısıyım. Memnunum.

    Bildigim kadarıyla tum Apple telefonlarda aynı iPod çipi kullanılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4s'ten 5'e geçtim.

    Audio Technica ON3 modelini kullanıyorum.

    İphone5'te 4s'e göre ses daha temiz geliyor gibi. Ses yüksekliğinde ise fark yok gibi.

    Daha sağlıklı bir ölçüm için ise çok daha profesyonel kulaklıklar gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Earpod'la denedim.

    İkisinde de aynı ekolayzır ayarında tamamen aynı müzik açılıyken kesinlikle 4S daha iyi.

    Zaten yukarıda arkadaşın attığı linke bakacak olursanız demek istediğimi anlayabilirsiniz.

    Fark yok diyenler bence çok iyi dinlememişler, ya da eşit şartlar oluşturmamışlar.
  • Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama, yeni konu açmak istemedim. 5S kullanıcısıyım, dinlediğiniz şarkıların uzantısı nedir acaba? ALAC veya FLAC uzantılarıyla mı dinlemeliyim yoksa 320 kbps işimi görür mü? Kulaklığım Urbanears Plattan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zizi008

    Konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama, yeni konu açmak istemedim. 5S kullanıcısıyım, dinlediğiniz şarkıların uzantısı nedir acaba? ALAC veya FLAC uzantılarıyla mı dinlemeliyim yoksa 320 kbps işimi görür mü? Kulaklığım Urbanears Plattan.

    iphone flac çalıyo mu
  • İphone 3s den, belki daha önceden beri flac destekleyen bir uygulama yüklediğinizde flac müzikleri çalar. Hatta bu sayede convert ile uğraşmadan sürükle bırak yöntemiyle atabilirsiniz müziklerinizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi ses kalitesi arıyorsanız buradaki fanboyları bırakın ve HTC One alın, ses konusunda HTC ile diğerleri arasında uçurum var, iPhone 4s de kullandım 6 plus da One uzak ara önde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.