Şimdi Ara

MUTLU AKÜ ALACAKLAR BU YAZIYI MUTLAKA OKUSUN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
53.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açan Sn.kovboy66' nın aracında elektrik arızası var. Zaten yedek oarak verdikleri aküde boşalmış dikkat ettiyseniz. Saygılar...
  • Vay arkadaş yaaa bir ay önce mutlu akü aldım..:(
  • Biz 94 yılından beri eskiyen aküleri Mutlu ile değiştiriyorduk. Son akü değişiminde Mutlu tavsiye etmedi usta. Yiğit Silver dedi. O da yurdumun aküsüdür diye aldım. Gayet de iyi aküydü.

    Akü çok detay, ahım şahım teknik bir konu değil. Starter akü nihayetinde. Amacı marş basmak ve motor kapalı iken iki dakka arabayı bızıklatmadan beslemek. Bu kadar. Bu arada ben çoğu arabamda 2kw üzeri güçte müzik seti, araba bilgisayarı falan besliyorum. Aküye kasmamak lazım derken akünün ömrünü çürüten bir adam olduğumu da unutmamak lazım. Dandik akü bana iki yıl dayanıyor. İyi akü 3 yıl. Normal kullanıcıya minimum 4 yıl dayanır. Çok detaycılığa gerek yok kısaca.

    İyi ve şerefli bir ustanız olacak. Akünüz eskiyince akücüye gitmeyeceksiniz. Ustanıza gideceksiniz. O sizi yönlendirecek. Sürekli olayın içinde olduğu için o sırada kimin aküsü iyidir bilir zaten. Akücüyü arayıp fiyatını alacak. Siz akücüye "Beni x usta gönderdi" diye gireceksiniz. X usta aynı akücüye yılda 80 müşteri gönderdiği için, akücü size yamuk yapmayacak. Size yamuk yaparsa, ustanızın haberi olur. Ustanız da oraya müşteri göndermeyi bırakır. Sanayide dertsiz iş yapmak yukarıda anlattığım metodla mümkündür. Bu kadar basit.

    Bir dandik akü için çok beklemişsiniz. Akü şarj tutuyor mu diye test edilir. Akü şarjlı iken yüke bindirilir. Cortlarsa cortlar zaten. Bunu sizin gözünüzün önünde yapabilir, özür dileyip gönderebilir. Ben anlattığınız gibi bir muamele ile karşılaşmadan daha yıkardım orayı o herifin başına. Sanayide bunu biraz belli etmek lazım. Yoksa denk geldiğiniz gibi tipler iş yapmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 28 Mayıs 2013; 14:34:31 >




  • Yeni akü taktığımız müşteri 3 gün sonra gelmiş "bu nasıl akü, rezil etti beni " demişti. Kaputu açtığımızda marş dinamosunun yerinde olmadığını görmüştük. Düşürmüş farkında değil.

    Araçların ikinci aküsünün orijinal aküsü kadar uzun gitmemesi, akünün kalitesizliğinden ziyade aracın artık o yeni, her aksamı kusursuz çalışan araç olmamasıyla ilgilidir. Yoksa araçlar üzerinde gelen orijinal aküler genellikle bilakis daha kalitesizdir.



    Yaşanılan süreç kesinlikle hoş değil, ne bir firmaya ne de onun bayisine, servisine yakışmıyor. En azından servis insiyatif kullanıp yeni akü takıp gönderebilirdi veya sorunla ilgili size daha detaylı bilgi verebilirlerdi. Ben de aküye yanlış teşhis koyacaklarını sanmıyorum, zor birşey değildir. Fakat araçlardaki alternatör arızaları veya kaçakların tesbiti zor olabilmektedir.


    90'lı yılların sonlarında İnci Akü'nün bizzat aküyü satan, takan bayilerine talimatı " müşteriyi memnun edin, en ufak şüphede aküyü değişin" şeklindeydi. Buna istinaden müşteriler kesinlikle servis merkezine yönlendirilmiyor, bizzat aküyü satan işyeri tarafından aküsü yeni akü ile değiştiriliyordu. Akü de olması gereken garanti şekli budur.

    Malesef mutlu akü garantisi için, müşteri aküyü aldığı yere değil de servis merkezine gitmek durumundaydı. Arada bu yönden ciddi bir anlayış farkı vardı.



    Mutlu akü kalitesiz midir?. En çok satılan ve tercih edilen marka olarak ürünleri kalitesiz değildir. Herzaman yazıyorum, akü 100 yıldır değişmemiş bir üründür. Öyle markaya göre aman aman bir kalite değişimi olmaz. Görüntüsü hoş olabilir, ismine aşinalık olabilir, etiket renkleri kalite hissi uyandırabilir ama aralarında 300-500 yüz dolara satılan aküler hariç aman aman bir fark yoktur.


    Şu videoda ilkel şartlarda yapılan aküyü de alıp taksanız 6-7 yıl kullanabilirsiniz.









    Eklemek istedim. Akü neredeyse % 100 geri dönüşebilir bir üründür. Bir fabrikanın eski bir aküyü işleyip sıfırdan akü yapmasındaki toplam masrafı 30 TL civarındadır. Büyük firmaların hiç bu işlere girmemeleri, müşteri memnuniyeti adına anında değişim yapmaları onlara pek birşey kaybettirmez. İnci akünün de o yıllardaki fikri o dur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 28 Mayıs 2013; 14:49:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    Konuyu açan Sn.kovboy66' nın aracında elektrik arızası var. Zaten yedek oarak verdikleri aküde boşalmış dikkat ettiyseniz. Saygılar...

    Üstad araçta elektrik arızası olsa daha önce çıkma aldığım ve 1,5 yıl kullandığım akü anında biterdi bence
    Üstelik sözde elektrik problemini çözdük bundan sonra hiçbir sıkıntı olmaz dendi
    Yedek olarak takılan ilk akü zaten tipi kaymış akülükten çıkmış bir haldeydi o yüzden özellikle defalarca sordum bu akü sağlammı diye adamların umrunda değilki sen yolda kalmışsın eziyet çekmişsin, sağlam sağlam diyip bitik aküyü takıp sizi oradan yolluyorlar.
    Yoksa 62 gün boyunca diğer akünün yerine takılan 2.el yedek aküde hiçbir problem olmadı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kovboy66

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    Konuyu açan Sn.kovboy66' nın aracında elektrik arızası var. Zaten yedek oarak verdikleri aküde boşalmış dikkat ettiyseniz. Saygılar...

    Üstad araçta elektrik arızası olsa daha önce çıkma aldığım ve 1,5 yıl kullandığım akü anında biterdi bence
    Üstelik sözde elektrik problemini çözdük bundan sonra hiçbir sıkıntı olmaz dendi
    Yedek olarak takılan ilk akü zaten tipi kaymış akülükten çıkmış bir haldeydi o yüzden özellikle defalarca sordum bu akü sağlammı diye adamların umrunda değilki sen yolda kalmışsın eziyet çekmişsin, sağlam sağlam diyip bitik aküyü takıp sizi oradan yolluyorlar.
    Yoksa 62 gün boyunca diğer akünün yerine takılan 2.el yedek aküde hiçbir problem olmadı


    Yazınızın tamamını başta okumamıştım şimdi tekrar okuyunca farkettim. Ancak arka arkaya takılan 2 akününde boşalması üstelik şarj edilen akünün tekrar boşalması bir elektrik kaçağına işaret ediyor. Akücü onu bulamaz ancak iyi bir oto elektrikçisi bulabilir. Arızanın nerede çıkacağı ne zaman çıkacağı belli olmuyor, şu an sorunsuz deseniz dahi aracın elektrik tesisatınıza baktırmanızda yarar var. Saygılar...




  • geçenlerde arkadaşın araca akü almaya gidecektik.Ben dedim varta veya inci alalım.Oda gezmek istemediğinden mutlu akü bayisine uğradık.adam hem mutlu hem inci satıyormuş inciyi tavsiye etti taktık.Sebebini sorunca mutlunun iade konusunda çok sıkıntı çıkarttığını iade almamak için müşteriyi mağdur ettiğini oda uğraşmak istemediğini incininde iyi olduğunu söyledi ok dedik aldık taktık hiçbir sorun yok kullanıyor 15 gündür demek ki adamın dedikleri doğruymuş
  • 6 ay önce muTlu akü aldım .İnşaallah problem çıkarmaz.
  • hortlatmaya degecek bir konu.... keske bende inci alsaydim gecen tamirci de degisim konusundan bahsetti. mutlu aldik bir ariza cikarsa akude yandik desene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzelim yerli sermaye Mutlu Akü'yü, Güney Afrika'lılara sattıklarından sonra durumlar değişmeye başladı tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: knight_offline

    hortlatmaya degecek bir konu.... keske bende inci alsaydim gecen tamirci de degisim konusundan bahsetti. mutlu aldik bir ariza cikarsa akude yandik desene
    Konuyla alakası yok ama Varta ilk mesajdan beri sıkça övülmüş. Aracıma taktığım Varta akü 1 senede boşalmıştı. İnci aküyü 4 senedir kullanıyorum hala bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca Vartanın pillerini mause için kullanıyorum Migrosta 12 tanesi 5 TL'ye satılan pillerden bile daha çabuk bitiyor.
  • Aküde İnci Aküyü tek geçerim. Son 3 araçta İnci kullanıyorum, kalitesinden ve fiyatından çok memnunum. Üstelik yerli malı. Mutlu akü yabancılara satıldığından beri kalite şikayetleri arttı.
  • inci akü iyidir de akü işinde garanti olayı mafiş. illa harbi garanti istiyorsan akünü de aracını götürdüğün yetkili serviste değiştireceksin. yoksa servise gidiyorsun akü bozukmuş diyorlar, istersen aküyü kucağına veriyorlar ki bazen de sağlam akünü çöpe atıyorlar vs.. vs... en iyisi fazla pahalı olmayan bir akü alacan, geçecen. bozuldu mu atacan, kafaya takmayacan...
  • Ben her zaman yerli akü alırım. Ama nasıl yerli: Bulunduğum ilde üretilen akü. Hem diğerlerinden çok ucuz oluyor hem de sorun yaşasam gider fabrikasından değiştiririm. Balıkesirdeyken erdil akü diye bir marka vardı. Alıp iki seneye yakın kullanırdım. Garantisi bitmesine yakın gidip değiştirirdim. Her gidişimde ayrı araba olurdu altımda. ;)
  • şikayetvar.comdaki şikayetlere bakılırsa
    inci aküden çok kişi şikayetçi
    mutlu aküde memnuniyet oranı çok iyi
    varta da sınıfta kalmış memnuniyet anlamında


    MUTLU AKÜ MEMNUNİYET %78
    https://www.sikayetvar.com/mutlu-aku


    İNCİ AKÜ MEMNUNİYET %43
    https://www.sikayetvar.com/inci-aku

    VARTA AKÜ MEMNUNİYET %42
    https://www.sikayetvar.com/varta-aku




  • 2012 Toyota Auris aracımda hala üstünde gelen Mutlu aküyü kullanıyorum, ben bu 10 senedir kullandığım bu aküye kötü diyebilirmiyim. ..?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksiciler genelde varta kullanır. Varta ya da Bosch, inci. Alman'dan şaşmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kere inci akü değiştirdim. Hepsi ortalama 5 sene gitti. Şu anki araçta da akü biterse inci alırım diyorum. Umarım bozmamıştır kendisini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Alman sandığınız o Bosch ve Varta akülerin tamamı Amerikan/Kanada Clarios firmasınca üretiliyor. Clarios dünyada 56 tane fabrikası olan dünyanın en büyük akü üreticisi. Hatta dünyada üretilen her 3 arabadan birinde Clarios aküsü var ve dünyada üretilen her 2 AGM aküden biri yine Clarios ama farklı isimler altında. Mesela Avustralya'da Delkor, Amerika kıtasında Optima, Avrupa'da Varta ve Bosch gibi. Bu fabrikaların bir kısmı Avrupa'da ve Avrupa'daki bu fabrikalar Bosch ve Varta gibi firmalara fason akü üretimi yapıyor. Bunları aküler kalitesiz diye söylemiyorum, aksine aküler çok kaliteli. Sadece Alman olmadıklarını bilin diye söylüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Mart 2022; 22:24:50 >
  • 45 senedir araç kullanırım mutlu dışında akü kullanmadım her biri 4 ila 5 yıl gitti

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.