Şimdi Ara

Müslümanlıktaki Problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Müslümanım. Namaz kılıyor ve diğer ibadetlerine de yerine getirmeye çalışıyorum ama anlamadığım şey şu: Kuran-ı kerimi okuduğum zaman sürekli Allah'ın bana seslendiği düşünüyorum. Sürekli bana didaktik şekilde eğitim veriyor. Bunu anlıyorum ve onaylıyorum. Ancak performansım hala düşük çünkü dinde yalan günah olmasına rağmen hala yalan söylüyorum günlük hayatta ya da ibadetleri ortama göre atlıyorum. Misal İstiklal Caddesi'nde Parole'de otururken ezan okunsa da namaz kılmıyorum. Kısacası hala eksiklerim var. Allah da bana zaman vermiş ki bu eksikleri tamamlayayım diye.

    Olayın koptuğu yer şurası: Başkalarının düşük performansı hatta inanmamasıyla mücadele etmem gerekmiyor. Kutsal kitap bana böyle bir görev vermiyor. Yani oğlum namaz kılmıyorsa ya da kardeşim zina yapıyorsa gidip onlarla savaşmam gerekmiyor. Zaten daha kendimi düzeltmemişim ve zamanım kısıtlı. Bir de gidip onlara mı zaman ayırayım? Onlar zaten benim gibi günah olduğunu biliyor ya da dini en baştan reddediyor. Toplumda gözlemlediğim kadarıyla insanlar kendinden çok yakınlarındaki insanları düzeltmeye çalışıyor. Mesela kafayı eşcinsellere takıyor. Ne yapıp edip onları İstiklal'de yürütmeyeceğim diyor. Bu zaman harcayacağına kendi gediklerini kapatsa ya. Müslümanlara Allah tarafından görev verilmemesine rağmen neden böyle davranıyor?

    Kendi nefsini terbiye etmek yerine neden başkaların nefsini terbiye etmeye çalışıyorlar? İşin kötüsü başkasına müdahale ederken oluşan gerinliğin faturası İslam'a kesiliyor. Oysa problem müslümanlar değil mi?







  • Müslümanlık problemi değil bu, cahil halk problemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-586DEFFE5 -- 23 Ağustos 2018; 14:42:11 >
  • En kökten çözüm için İslamın yeni bir yorum anlayışını benimsemesi lazım Mustafa Öztürk gibi bir adamın kıymetini bilin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslümanların özünde vardır. başka yerdeki zülumu görmemezlikten gelir, başkasının giydiği kısa eteğe laf eder

    çok pis laf soktum hadi arkadaşlar like atın.
  • bak canım bu ülkede islamı gerçek manada bilen insanlar toplumun yüzde 1'i bile değil. insanlar, en azından türkiyedekiler, salt islama göre yaşamazlar. gelenekler, insanlara öğretilenler ve çevre insanları yönlendirir, insanlar bunları savunurken çevre tarafından yobaz olarak yaftalanmış şekilde bulur.

    mesela eşcinsellik. adam kuranı açıp eşcinselliğe dair ayet arayıp, bunu hadislerle karşılaştırıp fıkıh bilmem ne yapmakla mı uğraşacak? bakar geçmişine, çevresine, geleneklerine buna karşı çıkar.

    gelenek ile din ayrımını yapmaya başlarsan ufkun açılır.
  • geleneksellik kuran meallerine de yansıyor. işin kötü tarafı bir de o. ne kadar arapça bilirsen bil, geleneksel yorumlamayla iyice oturan bazı şeyler çoğu meal yazarları tarafından da istemsiz olarak tekrarlanıyor. ehli sünnetin reformist dediği hadis inkarcısı yazarlar için konuşuyorum ki ben de öyleyim. bu konuda tavsiyem farklı mealleri karşılaştırmalı okumak kimi zaman kafaya yatmayan yerlerde -örnek olarak revasiye kelimesi- arapçasına bakmaktır. takip ettiğim meal yazarları hakkı yılmaz, sonia cihangir, mehmet okuyan, edip yüksel. yaşar nuri veya muhammed esed de okunabilir.
  • öyle bir görev var ilk baştan

    bak bir iman tanımı sana gerçekten müslümansan

    bir kişi bir kötülük gördüğü zaman eliyledüzeltir, eliyle düzeltemiyorsa diliyle düzeltir. buna da gücü yetmiyorsa kalbiyle buğz eder. bu da imanın en zayıf şeklidir.

    insan başkasını düzeltirken kendini düzeltir.
    pisliğin aktığı bir derenin pisliğini kurutmaya mı çalışırsın. yoksa üzerine pislik akarken üzerini temizlemeye mi çalışırsın. akıntıyı kesersin veya azaltırsan daha başarılı temizlik yaparsın değil mi?

    o zaman toplumdaki necaseti temizlerken kendin de olman gereken seviyeye gelme gayretinde olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.