Şimdi Ara

Muhteşem yüzyıldaki gibi osmanlıda cinsellik antik romadaki kadar çok mu yaygındı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Muhteşem yüzyıldaki gibi osmanlıda cinsellik antik romadaki kadar çok mu yaygındı?


(En Son Oy Tarihi: 16.1.2024)
Giriş
Mesaj
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    ölü doğan şehzade ve sultanların sayısı canlı doğan yani kayıtlara geçen şehzadelerin sayısından çok daha az.bir padişah eğer hergün ilişkiye girmiş olsaydı en az 100 den fazla çocuğu olurdu.evet cinsellik yaşıyorlardı ama her birinin en az 10 en fazla 30 çocuğu olduğundan cinselliği makul yaşadıklarını varsayabiliriz.

  • Zaten cinsellik yaşamak Padişahların belli başlı görevleri arasındaydı diyebiliriz zira hanedanın devamlılığı Padişaha ve Padişahın sahip olacağı çocuklara bağlıydı.Mesela III.Mehmet vefat ettiğinde geride sağ erkek çocukları olarak sadece Ahmet ve Mustafa kalmıştı.Bunların yaşıda taht için oldukça küçük kalıyordu.Hatta yanılmıyorsam I.Ahmet tahtta çıktığında sünnet edilebilmişti.Kardeşi Mustafa'nın katledilmemesinin altında yatan en önemli nedende buydu.Zira tahtta çıkan padişah çok genç olduğu için kadınlarla temas kurabilmiş değildi.Velev ki I.Ahmet'in başına birşey gelseydi ve Şehzade Mustafada kardeş katli gereğince idam edilseydi hanedan kurumuş olurdu.Bu nedenle kardeş katli uygulamasından vazgeçildi.Benzer tehlike IV.Murat'ın vefatında da yaşandı.Geride tek şehzade olarak kardeşi İbrahim kalmıştı ve tahtta çıktığında onunda hiç çocuğu yoktu.


    Yani demek istediğim Padişahların birden çok kadınla beraber olması ve çok çocuk yapması gayet normaldir.Buna ister aşırılık dersiniz ister demezsiniz ama bu Padişahlar için bir zaruretti ve bu yüzden bunu ayıplamak anlamsızdır.Çok eşli olmak ve çok çocuk sahibi olmak hanedanı güçlendirmenin temel şartlarından biriydi.Duruma bu açıdan da bakmak gerekir.Cinselliği nasıl yaşıyorlardı konusu ise tamamen Padişahların ve ilişkiye girdikleri kadınların özel durumlarıdır.Bu yüzden bunu tartışmak bence anlamsız.





  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    evet katılıyorum dediklerin doğru ama benim yazında merak ettiğim kardeş katli hangi padişah zamanında ve hangi yıl kaldırıldı? böyle bir bilgiyi daha önce hiç duymadığımdan soruyorum.

  • 1603 yılında Sultan III.Mehmet vefat edince yerine oğlu I.Ahmet tahtta çıktı.I.Ahmet tahtta çıktığında 13 yaşındaydı.Kardeş Şehzade Mustafa ise 12 yaşındaydı.Bu nedenle 1603 yılında I.Ahmet'in fermanı ile kardeş katli uygulamasına son verildi.Buna neden olan durum tatta çıkan I.Ahmet'in çok genç yaşta olması ve çocuğunun olmamasıydı.I.Ahmet'in başına birşey gelirse yerine kardeşi Şehzade Mustafa çıksın diye böyle bir önlem alındı.Böylece kardeş katli uygulamasıda sona erdi.

  • dekareme kullanıcısına yanıt



    46 yıllık saltanatının 10 yıl 1 ayını seferde geçirmiş. Toplamda 13 sefer yapmış.


    Geriye yaklaşık 36 yıl kalıyor. Yani hükümdarlığının yaklaşık %75'ini sarayda %25'i seferde geçmiş. 36 yıl sarayda yaşamış elinin altında harem olan bir padişah var. Ne yapsın bu adam internette forumlarda mı takılsın?


    Ya arakdaş 2 dakika beyninizi kullanın ve düşünün biraz. Elinizin altında internet var. Hadi onu da geçtim bir adam 40 yıl at sırtında yaşamış olabilir mi?





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.