Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dört gün önce petshoptan 45 günlük erkek muhabbet kuşu aldık ilk iki gün ele gelmedi üçüncü gün ele geldi kafesten çıkarınca da uçmayı öğrendi fakat tırnakları uzun olduğu için her yere takılıyordu bizde tırnaklarını kısalttık sadece sivri uçlarını aldık iyi de oldu artık hiç takılmıyor fakat artık kuşum benden korkuyor beni gördüğü an tir tir titremeye başlıyor ve kanadını açıyor. Tırnaklarını dün kestik elimi uzatınca hemen kaçıyordu bugün refleks olarak kısa süreli de olsa elime gelmeye başladı sizce kuşum bana alışır mı?

    Bir de korkudan mıdır bilmiyorum yemliğine baktığımda hiç yememiş oluyor aldığımızdan beri böyle dışarı çıkardığımda önüne döktüğüm yemleri ve kafesinde ki darıları yiyor sadece yemliğine hiç gitmemiş ve çok az su içiyor.

    Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler




  • Tırnaklarını kesmenize gerek yok. Ki tırnaklarınin bir kısmına kadar kan akışı, sinirler mevcut. Eğer oradan keserseniz hem kanayacaktir, hem aciyacaktir. Onun yerine tünek zımparasi alın. Tüneklere takın, tırnakları uzamaz. Zımparasi iş görmez hale geldikce de değiştirin.

    Kuşlari başlarda elle kavramak onları strese sokar. Üstelik siz tirnaklarini kesmeye calismissimiz. Orada bir ufak cebelleşme de olmuştur. Kuş korkmustur zaten yavru. Youtube'dan muhabbet kuşu ele nasıl alistirilir diye videolar seyredin. Kuşlar huy değiştiren varlıklar. Alistirirsiniz kısa zamanda. Sorun olmaz.

    Su içiyorsa o ayarliyordur ne kadar içeceğini. Hiç icmiyorsa sorun var demektir. Sürekli darı verirseniz dariya alışır. Yavaştan yeme alistirmaniz lazım. Üstü açık yemliklerden alıp kafesin içine takabilirsiniz.

    Ben yavrular konusunda çok bilgili değilim. 4 tane yavrum var. En büyük olani 33 günlük falan. Arada bir çıkıyor kafesi dolanıyor tekrar geri giriyor. Yerdeki ufak tefek döküntüleri vs. yiyor. Henüz kendi başına su içtiğini hiç görmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 45 günlük kuşun tırnağımi kesilir yaw hele 4 5 yaşına geleydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tırnakları çok takılıyordu biz de mecburen kestik konduğu her yerde takılıyor ciyaklıyordu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.