Şimdi Ara

Muhabbet Kuşumun Ayağı Felç Olmuş, Ne Yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
22.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Suyuna 2 farklı vitamin kattık ve felç ayağına vazelin sürdük, bunları dün akşam gittiğimiz bir kuşçudan aldığımız tavsiyelerle yaptık. Elime asla gelmeyen kuşu bugün zorla uzun bir kovalamacanın ardından tutmak zorunda kaldım ve vazelini sürdük. Parmaklarını açıp kapatamıyor uçarken sıkıntısı yok. Tırmanırken zorlanıyor. Yemek yeme durumundan emin değilim, eğer yiyemezse elle besliyecem. Kuşu daha önce açtığım konuda 1 yaşından büyük ve dişi olduğunu belirtmiştiler. Kuşçu 2 aylık bir süreç sonrası iyileşebilir dedi. Bugün daha ilk gün. Sizce extra ne yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark_Knife

    Suyuna 2 farklı vitamin kattık ve felç ayağına vazelin sürdük, bunları dün akşam gittiğimiz bir kuşçudan aldığımız tavsiyelerle yaptık. Elime asla gelmeyen kuşu bugün zorla uzun bir kovalamacanın ardından tutmak zorunda kaldım ve vazelini sürdük. Parmaklarını açıp kapatamıyor uçarken sıkıntısı yok. Tırmanırken zorlanıyor. Yemek yeme durumundan emin değilim, eğer yiyemezse elle besliyecem. Kuşu daha önce açtığım konuda 1 yaşından büyük ve dişi olduğunu belirtmiştiler. Kuşçu 2 aylık bir süreç sonrası iyileşebilir dedi. Bugün daha ilk gün. Sizce extra ne yapabilirim?

    B Vitamini Eksikliği: Bu durumda kuşta B vitamini eksikliği vardır,ve rahatsızlığın sonucu olarak kuşun bacakları felç olur.Sarsılmalarda da olduğu gibi bu durum aniden oluşur ve kuş çok korkar.Bir çok muhabbet kuşu felç sebebiyle ince dallara tüneyemez. Pek çok kuş çarpık bacakları yüzünden tüneklere konamaz. Yere düşerler ve topallayarak yürürler.Kuş veterinerleri kuşun içme suyuna eklenebilecek sıvılar verirler.Bu besin ilaveleri bir B vitamini bileşiği içerir.Buna ek olarak kuşlara B vitamini enjekte etmek çoğu zaman fayda sağlar.Lütfen B vitamini eksikliği bulunan kuşu kendiniz tedavi etmeye çalışmayın,her zaman doğru tedaviyi seçmek için kuşlarla ilgilenen bir veterinerle görüşün.


    b vitamini takviyesi yapın doktora götürün.Dışarı salmayın felç geçene kadar dahada kötü olmasın . Doktora mutalka götürün pet shopcular kuşcular bir doktor kadar bilemez. kuşunu seviyorsan götür




  • sa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.