Şimdi Ara

MSİ ve Yetkili servis rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    2. el almış olduğum msi b150m anakart arızalandı anakartın faturası yok fakat seri numarasından garanti kapsamında olduğunu görüyorum. Kartı 2. el aldığım için servispoint ile iletişime geçtim.Bana hangi aracı firmadan almış iseniz onlara verin ancak onlar bize gönderir dedi (sözde yetkili servis kendileri) Daha sonra kartı aldığım arkadaşdan hangi firmadan aldığını sordum oda Ankarada ki Phoenix firmasından aldığını söyledi. Phoenix ile iletişime geçtim. Adamlar biz tek parça satışı yapmıyoruz sistem satıyoruz diye yardımcı olmadılar. Sistemde sıkıntı olursa yardımcı oluruz diyor. Ben anakartı tek olarak sistemi alan arkadaşdan aldığımı belirtsemde hiç bir şekilde yardımcı olmadılar. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim kart 2016 ağustos ayında alınmış 18 ay garantisi var fakat hiç bir servis yardımcı olamıyor. MSİ alacak arkadaşlar bir kez daha düşünsünler.







  • Servispointe tekrar mail atıp durumu izah edin firma göndermiyor kendim göndermek istiyorum diyerek yardımcı olmaları lazım, olmuyorlarsa satan firmanın yardımcı olması gerekir komple sistem satıyor diye bu şekilde davranamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Sistemde sıkıntı olursa yardımcı oluruz diyor


    Mantığa bak, anakart sistemin parçası değil mi ? İlla tüm parçaların aynı anda mı bozulması lazım.

    Bizim firmaların kafalar gerçekten iyi. Hadi o dandik firmayı geçtik. Servipoint'in burada müşteriye yardımcı olması gerek. Ha şirketten gelmiş, ha son kullanıcıdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Şubat 2017; 22:57:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    quote:

    Sistemde sıkıntı olursa yardımcı oluruz diyor


    Mantığa bak, anakart sistemin parçası değil mi ? İlla tüm parçaların aynı anda mı bozulması lazım.

    Bizim firmaların kafalar gerçekten iyi. Hadi o dandik firmayı geçtik. Servipoint'in burada müşteriye yardımcı olması gerek. Ha şirketten gelmiş, ha son kullanıcıdan.


    Yani ürünün faturası ve garanti belgesi olduktan sonra ve bunlarda kullanıcı tarafından gönderildikten sonra, ha satıcıdan gelmiş, ha kullanıcıdan gelmiş pek birşey fark etmemesi lazım. Sonucda fatursı ve garantisi olduktan sonra mal bir şekilde servise gelecek ve o ürüne garanti süresince bakması gerekecek, kesinlikle durum çok mantıksız.




  • Şu durumu bir açıklarsanız seviniriz

    Garantili ürün ise servis neden ürünü kabul etmeyipte aldığınız yere verin de onlar bize göndersin diye saçma bir cevap veriyor ?
  • Servispoint in ürünü neden kabul etmediğini bilmiyorum anakart ekran kartı ve rem gibi ürünleri direk kullanıcıdan kabul edemiyolarmış öyle bi cevap geldi bana asusda olsa adamlar direk alıyor ikiletmiyor bile msi in yetkili servisi müşteriyi pek umursamıyor gibi
  • sicilian777 kullanıcısına yanıt
    Kanunen bir engel olsa, Asus da almaz son kullanıcıdan. Ama son kullanıcı direkt SMS Infocom'a ürün yollayabiliyor.

    MSI kendi kendine icatlar mı çıkartmış ne yapmış.
  • Böyle mantık mı olur canım
  • Ülkede hak hukuk olsaydı bu firmalar kafalarına göre davranmazdı...
  • Türkiyede bir ürün alırken onu getiren firma ve teknik servisi çok iyi değerlendirmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün penta ile görüştüm onlarda bayi ile görüşmemi söylediler. Bayiyi aradım onlarda servispoint in yardımcı olmasını söylüyor servis point bayi aracılığı ile gönderceksiniz diyo arada kaldık. En son bayi servispointle görüşüp geri dönüş yapacaklar bence bayi ürünün iadesi kabul edilirse bizim cebimizden para cıkacak diye kabul etmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phoenix gibi dandirik bir isletmeden alinirsa hic sasirmam dogrusu , bu arada gecmis olsun .

    Garantisi varsa hic bir araci sirket yada teknik servis tamiri yada yardimi red edemez .


    Phoenix sirketinin arizali parcayi almamamsi gibi bir durum yok , uyduruyorlar .

    Servis point ise ayni sekilde urun garantili ise hizmet vermek zorundadir , Sadece aracidan kabul olayi kanunen yok .


    Kanunlari biraz arastirmanizi onermek isterim , simdi biraz baktim ama sayfalarca kanun var , hepsini oturup okuma gibi bir zaman da ayiramadim .


    Suradan baslayabilirsiniz :
    http://bim.gumruk.gov.tr/temp/garanti/Satis_Sonrasi_Hizmetler_Yonetmeligi.docx

    quote:



    Kapsam

    MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, üretici veya ithalatçıların satış sonrası montaj, bakım ve onarım hizmetlerini vermek zorunda oldukları, ekli listede yer alan mallar ile herhangi bir üretici veya ithalatçıya bağlı olmaksızın faaliyette bulunan servis istasyonları tarafından yürütülen hizmetleri kapsar.

    Üretici, ithalatçı ve satıcının sorumluluğu

    MADDE 14 – (1) Üretici veya ithalatçılar, yetkili servis istasyonlarının ayrı bir tüzel kişiliği olsa dahi, satış sonrası hizmetlerin sağlanmasından ve yürütülmesinden yetkili servis istasyonları ile birlikte müteselsilen sorumludur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 10 Şubat 2017; 13:6:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    Şu durumu bir açıklarsanız seviniriz

    Garantili ürün ise servis neden ürünü kabul etmeyipte aldığınız yere verin de onlar bize göndersin diye saçma bir cevap veriyor ?

    Yıllar önce aldığım p67-gd55 (65 de olabilir) anakartım mefta olduktan sonra o zaman ki servisi olan anko bilgisayara yollamıştım, o zaman da bana aynısını demişlerdi.

    Hatta adamları aradığımda parasını verip kullanım hakkına sonsuza dek sahip olduğum ürün hakkında bana bilgi vermediler, neymiş satın aldığım yeri arayıp oradan bilgi alacakmışım...

    Hele telefonu çat diye yüzüme kapattıklarında (ana avrat küfür et daha iyi) bende film koptu, adreslerini alıp yola koyuldum ki başlarına yıkacaktım o binayı. Sonra buraya konu açtım sağolsun bir arkadaş bana baya yardımcı oldu hatta msi Türkiye'de çalışan bir arkadaşa yönlendirdi ki oda baya ilgiliydi sağolsun sorunumu hallettiler yoksa oda bana aynı davransaydı onlarında ofisini basacaktım.

    Demek ki bir kaç yıldan sonra değişen hiç bir şey yok, umarım msi Türkiye hala aynıdır. (en azından bana yardımcı olan arkadaş)




  • Sonra "Türkiye'de müşteri hizmetleri kötü, o yüzden amazondan alıyoruz" dediğimizde bize kızıp vatan haini ilan ediyorlar. Sorun çözmeye odaklı değilki bizim sistem. Bugün Evga alsak, ne bileyim Corsair alsak, RMA açarak dünyanın öbür ucuna sorunsuz gönderebiliyoruz, hiçbiride aldığın yere gönder demiyor, onlar biliyor nereden aldığını zaten. Türkiye'den bilgisayar parçası alacaksam servisine güvenerek alacağım firma sayısı 1 bilemedin 2, isim vermeyeyim reklam olmasın. İkinci el ürün alırken "faturası varmı, kimden" diye ısrarla sorunuz. Geçmiş olsun.
  • Teşekkürler arkadaşlar sonuca bağlanırsa paylaşıcam burdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servispoint aracı firma olduğu için direk Msi'ın kendi servisi değil. Sadece Msi'ın Türkiye'de yetkilisi teknik servisini üstlenmiş. Kanunen bizim direk arızalı ürün alma gibi bir politikamız yok diyor adamlar. Demek ki böyle bir kanun var herhalde. Asus, Corsair,Evga,Viewsonic,Acer vs vs bu firmaların Kendi Rma servisleri kendi bünyelerinde olduğu için ekstra bir aracı kurum ve ya servispoint gibi ekstra teknik servisliğini üstlenmiş bir kuruma gitmeden direk bu firmaların kendilerine ürün yollayabiliyorsunuz. Daha saymadığım birkaç marka daha var böyle olan. Aslında MSI'ın da ürünü satın alım tarihinden itibaren ülke bakmaksızın 1 yıl Global garanti olduğu yazıyor sitesinde. Eğer var ise Msi'ın kendi teknik servisi kendi bünyesinde Msi ile iletişime geçilip konuşulması lâzım. Yoksa bu çok saçma bir durum. Ürün arızalandı ve kimse almıyor çok acayip

    Ama burada en önemli asıl acayip olan şey ise; ürünün satın alındığı firmanın ürünü kabul etmemesi. Bunun kadar saçma bir şey duymadım. Ne imiş; "Biz komple sistem satıyorum. Arızalandığında komple sistem arızalanırsa servise göndeririz."
    Böyle bir açıklama mı var yahu? Satıcı firmayı şikayet etmek gerek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Servispoint aracı firma olduğu için direk Msi'ın kendi servisi değil. Sadece Msi'ın Türkiye'de yetkilisi teknik servisini üstlenmiş. Kanunen bizim direk arızalı ürün alma gibi bir politikamız yok diyor adamlar. Demek ki böyle bir kanun var herhalde. Asus, Corsair,Evga,Viewsonic,Acer vs vs bu firmaların Kendi Rma servisleri kendi bünyelerinde olduğu için ekstra bir aracı kurum ve ya servispoint gibi ekstra teknik servisliğini üstlenmiş bir kuruma gitmeden direk bu firmaların kendilerine ürün yollayabiliyorsunuz.


    Asus eskiden Çizgi'yle çalışıyordu, sonra SMS Infocom ile çalışmaya başladı. SMS Infocom da Servispoint gibi bir firma altı üstü.

    Direkt ürün kabul ediyorlar ama. Ayrıca Corsair ve Evga'ya ülkemizde Vektron bakıyor. Sadece yurt dışında kendi RMA'ları mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 10 Şubat 2017; 16:29:14 >




  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Evet hocam onların da anlaşmalı servisleri var ama kendimiz de direk onlara ürün gönderebiliyoruz diye biliyorum. Arkadaşım Corsair ile ilgili bir sıkıntı yaşamıştı Amazon'dan alınan ürün ile ilgili ve direk kendilerine göndermişti.

    Bu arada MSI ile alâkalı direk sıkıntı yok gibi. Çünkü komple sistem olarak alındığında bilgisayarlar içerisinde parçalar bir bütünmüş kabul ediliyor ve ona göre ayrı barkodlaması yapılıyor bildiğim kadarı ile. Tek tek parça parça alındığında bunlar Servispoint direk alıyor ürünü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 10 Şubat 2017; 16:38:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında sorunun msi dan değil de ürünün alınmış olduğu şekilden kaynakladığı belli. ama yine de bu durum gerçek mi? phoneix gibi bir firmadan toplama bilgisayar aldığımızda bırakın anakartı ram bozulsa dahi komple kasayı mı göndereceğiz? o durumda da kargocuların zaten insafındayız. hey yavrum hey. Ankara firması konusu açılan, adam mesela Van'dan aldı sistemi hade oradan tekrar komple bütün kasayı Anakara'ya mı gönderecek? çok saçma bir olay gibi geldi bana. ya da parasını çatır çatır verdiğim bir bilgisayarı aldığım gün dağıtıp satamayacak mıyım? o zaman benim gözümde bu tür bilgisayarların parçalarına garantisiz gözüyle bakmak gerekiyor. demek ki hakikatten toplama sistemlerden bayağı uzak durmak lazım.
  • @MSI Türkiye

    Konu açarken gösterilen çabayı burada ki sorun için de bekliyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.