Şimdi Ara

Anakartta CPU ışığı yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir sistem topladım ama Tüm bileşenlere güç gitmesine rağmen görüntü alamıyorum ve anakartta CPU ledi yanıyor sürekli olarak nasıl çözebilirim




  • Öncelikle işlemci güç girişi kablosunu doğru taktığınızı kontrol edin sorun yoksa işlemci pinlerinde yada anakart pinlerinde sorun var mı kontrol edin. İşlemci soğutucusunun vidalarını fazla sıkmış olabilirsiniz o sebepten sistem açılmama durumları olabiliyor.

  • Dediğiniz her şeyi yaptım ona rağmen çalışmadı sanırım işlemci bozuk

  • İşlemciyi takarken pinleri eğmiş olabilir misin?
  • mguney0 M kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız işlemci ve anakart nedir ? Anakart üretici sayfasından son çıkan bios güncellesi yaptınız mı ? Anakartta bios flashback özelliği varsa o şekilde güncellemeyi deneyin.

  • Anakartın modeli çipseti ve işlemcinin ne olduğunu yazarsanız belirtirseniz daha kolay olabilir çözüm. Mesela işlemci sonradan çıkan bir modeldir anakart biosu güncellenerek ancak işlemciyi görebilir yoksa cpu yokmuş gibi sokette davranır sistem . Örnek b 450 çipset e ryzen 5600x veya benzerlerini takmak gibi veya z 490 a 11. nesil intel montajı gibi bios update yapmadan. Bunun yanında cpu nun düzgün takılıp takılmadığı ve psunun kablolarının düzgün takılması da önemlidir. ( 8 pin - 4 pin ve 24 pin ) gibi bağlantılar yani.


    Eğer cpu uyarı ışığı yanıyorsa nedenleri : bios update olmaması, cpu montaj hatası , sistem deki kablolar veya cpu nun ve ya anakart cpu soketinin arızalı olması gibi vs... şeylerdir. Her şeyden önce işlemci ve anakartı belirtirseniz daha iyi olur.

  • İşlemcim ryzen 5 5500 anakartım msı b450m mortar max işlemcinin tüm pinleri sağlam kablolamaları tam ve doğru yaptığımı düşünüyorum çünkü arkadaşımın ryzen 7 işlemcisiyle denedik görüntü geldi

  • mguney0 M kullanıcısına yanıt

    R5 5500 yeni çıkan bir işlemci olduğu için üreticiler yeni bios sürümü yayınladılar anakartınıza ait son çıkan biosu güncelleyin sorununuz çözülecektir.


    Bios güncellemesi için arkadaşınızın işlemcisini ödünç alın yada bios flashback ile güncelleyin.

  • En son anakartım için 28 marta bios güncellemesi gelmiş onumu yapmam lazım

  • Bios flash özelliği var ama bios güncelleme ışığı 3 kere yanıyor sönüyor acaba anakartta tüm bileşenleri çıkartıp öylemi yapmam gerekiyor

  • mguney0 M kullanıcısına yanıt

    İşte yukarda belirttim gibi işlemci yeni model anakart görmüyor biostan dolayı... arkadaşınızn işlemcisi ryzen 7 olması önemli değil daha eski bir ryzen onun için anakartın desteklediği bir cpu. O işlemci ile biosu update etseniz daha iyi olurdu.


    Bios flashback özelliği kullanılacaksa msi sitesinden inen dosya MSI.ROM diye adı değişecek ve herhangi bir dosyanın içinde olmayacak usbnin içine direk o inen bios atılacak. Ben daha önce işlemci ve ram gibi şeyleri takmadan güncellemiştim 5800x için. Sadece gerekli psu kabloları takılıyor 8pin ve 24 pin gibi. Bios dosyası bnm dediğm gibi yapılmazsa normal şekilde inmş bios dosyasını arkadan flashback tuşuna taksanızda görmez işlem devam etmez.


    Yapamazsanız youtube dan msi anakart için nasıl bu yöntemle yapılıyor diye videodan bakarak yapın. Aslında basit bir iki kere izleyince herkes yapar.

  • çok teşekkür ettim sorun çözüldü

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.