Şimdi Ara

MSI Coil Whine Sorunu | MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 19.09.2017 Tarihinde hepsiburada.com’dan “MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 GAMING X 8G” Ekran Kartını 2.497,45₺’ye aldım. İntel'in 8. Nesil işlemcisiyle beraber bir sistem toplamak için bir süre bekledim. 20.10.2017 Tarihinde bütün parçalarımı toplayıp sistemimi kurdum.

    Oyunları genelde kulaklık ile oynuyordum. 09.11.2017 Tarihinde bir oyun sırasında kulaklığımı çıkarttım bilgisayarımın kasasından gelen farklı bir ses olduğunu fark ettim oynamış olduğum oyunu kapattım. Oyunu kapattıktan sonra kasadan gelen farklı ses gitti ve bilgisayar kasasının sesi normale döndü. Daha sonra bir oyun daha açtığımda bilgisayar kasasının içinden gelen sesin yine değiştiğini bir cızırtı sesinin geldiğini fark ettim. Oyunları sürekli kulaklık ile oynadığımdan daha önce bu sesin geldiğini hiç fark etmemişim.

    Bilgisayarımın kasasının yan kapağını açıp çıkan sesi dinlediğimde oyun açıkken gelen cızırtı sesinin ekran kartından geldiğini fark ettim ve bu ses geçici değil oyun süresince devam ediyor yer yer şiddetleniyordu. Durumu rahat görebilmeniz için bir video da çektim linki aşağıda. Bir oyun açıp ekrana aldığımda ekran kartından bir cızırtı sesi geliyor, oyunu aşağıya aldığımda bu ses gidiyor ufak teklemeler oluyor.

    Yaptığım araştırma sonucu bu sesin Coil Whine (Bobin Sızlaması, ağlaması) adında bir sorun olduğunu öğrendim. Bu soruna güç kaynaklarında çok rastlanıyormuş, uzay montaj yaparak ona da baktım ses ekran kartından geliyor. Bu ses yeni toplanan bir sistemde çok rahatsız edici oluyor, oyun keyfini kaçırıyor hele ki böyle bir yüksek seviye ekran kartında olması daha da keyif kaçırıcı oluyor.

    Bilgisayar Bileşenlerim;

    İşlemci: Intel i7 8700K
    Ekran Kartı: MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G
    Anakart: MSI Z370 GAMING M5
    RAM: CORSAIR 16GB(2X8GB) DDR4 3200MHZ RGB
    PSU: Coler Master G750m
    SSD: Samsung 960 EVO 250GB PCIe NVMe M.2 SSD
    Depolama: 2 Adet 1TB HDD ve Oyun için 1 Adet 250G Sandisk SSD
    Monitör: Dell S2716DG 27” 1ms QHD G-Sync

    MSI markasıyla böyle bir sorun yaşayan oldu mu? ve sorunu çözüm aşamaları nedir?
    Ben MSI'ın teknik destek kısmına yazdım ses fandan geliyordur yazıp konuyu kapatmaya çalıştılar. Teknik servis bilgisini istedim Türkiyede Service Point diye bir yerin iletişim bilgilerini verdi.
    Kos koca MSI Türkiye'de bir yer açıp Türkiye'de ürünlerini kullanan insanlara neden Türkçe destek vermez bunu da anlamış değilim.
    Umarım birebir değişim yapıyorlardır. Yapmıyorlarsa 2.497,45₺’ye aldığım ekran kartı 13.11.2017 tarihi itibariyle 3.000₺ civarında yani aynı ekran kartını alabilmem için 500₺ daha fazla ödeme yapmam gerekecek.

    Video;







  • Kartı faturanla bırlıkte kucaklayıp service point servisinin yolunu tutuyorsun İstanbulda isen.Değilsen aldığın yere gönderiyorsun.
  • bu coil whine sorunu malesef günümüzde ekran kartlarının baş belası haline geldi. geçmiş olsun yani cw sorunu %100 performansa etki eden bir problem değil bunu belirteyim ama çıkan ses çok rahatsız ediyor oyun zevkini baltalıyor ise teknik servis'e göndermeniz de yarar var . msi kartların teknik servisine servispoint bakıyor eskiden 1-2 yıl öncesinden bahsediyorum cw'li kartlara direk değişim yapıyorlardı. ama son zamanlarda nasıl bir işlem yapılıyor bilmiyorum. en iyisi iletişime geçip durumu aktarırsanız yardımcı olurlar herhalde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az yada çok, düşük yada yüksek FPS'de yeni ekran kartlarının tümünde CW mevcut.

    Ekran kartını iade etseniz yada değiştirseniz yeni alacağınız modelde de CW olacaktır, bu yüzden buna takılmayın ve keyfini çıkarın.
  • Bu sorunun karta bir eksi yönde etkisi olmadığını çok okudum sesi hiç fark etmesem belki öyle kullanır giderdim ama bir kere fark edince birde yeni alınmış bir üründe can sıkıcı oluyor. Service Point ile telefonda görüştüm. Kartı göndermemi söylediler Aras kargo ile anlaşmaları varmış bir anlaşma kodu verdiler.

    Kartımı kutusuna koyup Aras kargoya götürdüm orada da Aras kargonun saçma salak bir uygulaması olan "Sorumluluk Belgesi" ile karşılaştım. Ürün orjinal kutusunda olmasına rağmen hatta 3 kat havalı poşete sarmama rağmen firma politikası gereği bu belgeyi imzalamadan ürünü taşıyamayacağını belirtiyor. Belgenin özeti de taşıma sırasında ürünün başına bir şey gelirse aras kargo sorumlu değildir :D adam hem taşımak için parasını alıyor hemde o ürünü taşımak için sorumluluk almıyor. Ben bunu alıyorum ama karşı tarafa nasıl gider bilemem diyor resmen :D

    Öyle böyle verdim kargoya kart sağlam şekilde teslim edilirse :) önümüzdeki 1 hafta 10 gün içerisinde bilgi verebileceklerini belirttiler. Gelen bilgileri ve izlediğim yolları buradan tekrar paylaşırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Az yada çok, düşük yada yüksek FPS'de yeni ekran kartlarının tümünde CW mevcut.

    Ekran kartını iade etseniz yada değiştirseniz yeni alacağınız modelde de CW olacaktır, bu yüzden buna takılmayın ve keyfini çıkarın.

    Keşke takmasam :) bu sesi fark ettiğim gün iş yerine geldiğimde sanki iş yerindeki bilgisayarımdan da böyle ses çıkıyormuş gibi geliyordu :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperJk -- 13 Kasım 2017; 17:5:0 >
  • msi rx 580 ekran kartımda da mevcut performansa bir olumsuz etkisinin olmadığını düşünüyorum. Benim için cızırtı sesi bir problem yaratmadığı için o şekilde kullanıyorum. (Genelde FPS yukarılara fırladığı zaman yapıyor.)
  • AlperJk A kullanıcısına yanıt
    aynen bu kargocuların yaptığı yasal olmayan bir şey malesef devletin çözmesi gereken ama göz ardı edilen bir problem çok saçma bir şey sanki kargoyu ben taşıyacağım da benden bunu imzalama mı istiyorlar gibi bir şey bu. ürünü taşıyacak olan sizsiniz özenli ve dikkatli davranması gereken sizsiniz dolayısıyla sorumluluğu siz almanız gerek ama yok sorumluluk müşteri de neyse böyle durumlarda Ups'i kullanıyorum en azından çevremde ki bazı kargo firmalarından çok daha özenli ve dikkatliler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek fps'lerde çoğu kartta coil whine sesi var. Kullanılan bobinlerin kalitesine göre bazısında yüksek bazısında çok az duyuluyor asus kartlarda az duyuluyor mesela.

    Fakat düşük fps'de de ses varsa kötü bobin olabilir, kartın çalışmasına ve performansına etkisi olmaz fakat çok rahatsız ediyorsa iade düşünebilirsiniz, servise verirseniz 20-25 gün sürebilir sonunda bu normaldir diyip geri gönderebilirlerde. Servisler sorun olarak görmüyor çünkü coil whine sesini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 13 Kasım 2017; 18:23:0 >
  • Benimde 20 Eylül'de aldığım aynı kart, benzer sorunlara sahip. Oyuna girince başlıyor cızlamaya, FPS ister 50 olsun ister 5000, her türlü ötüyor. Oyunun sesini kapatıp kasayı dinlemezsem duymuyorum, değişim değil de çek verirlerse anca 1070 alındığından göndermek de istemedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozan_26

    Benimde 20 Eylül'de aldığım aynı kart, benzer sorunlara sahip. Oyuna girince başlıyor cızlamaya, FPS ister 50 olsun ister 5000, her türlü ötüyor. Oyunun sesini kapatıp kasayı dinlemezsem duymuyorum, değişim değil de çek verirlerse anca 1070 alındığından göndermek de istemedim

    Bendede aynıydı bazıları 60 fps sabitleyin ses çıkmaz vs yazmıştı onuda yaptım değişen olmadı oyun açık dursun yeter cızırdıyor. Masaüstü kullanımında sorun yok oyun açılınca sıkıntı başlıyor performansa etki etmiyor ama can sıkıyor işte oyunu oynarken cızz cızz cızzz ses geliyor :D
    Benim kartın durumuna göre takipte kal düzgün sonuç elde edersem sende gönderirsin :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Yüksek fps'lerde çoğu kartta coil whine sesi var. Kullanılan bobinlerin kalitesine göre bazısında yüksek bazısında çok az duyuluyor asus kartlarda az duyuluyor mesela.

    Fakat düşük fps'de de ses varsa kötü bobin olabilir, kartın çalışmasına ve performansına etkisi olmaz fakat çok rahatsız ediyorsa iade düşünebilirsiniz, servise verirseniz 20-25 gün sürebilir sonunda bu normaldir diyip geri gönderebilirlerde. Servisler sorun olarak görmüyor çünkü coil whine sesini.

    60 Fps'de de aynı sorun var benim monitör 144hz g-sync açıpp kullanıyorum hiç bir oyunda 144 fps'in üzerine çıkmıyorum 1080 gibi bir kart 2k monitörde 144 fps'de böyle ötüyorsa sıkıntılıdır benim için :)




  • Hocam normalde zaten artık piyasada CW siz kart yok gibi bir şey. Ancak sizin ki biraz fazla, yani rahatsızlık verecek derecede duyuluyor su anda. PSU kalitesi de çok etkiliyor bu olayı. Bende daha önce Corsair CX750 PSU vardı, mevcut ekran kartı CW yapıyordu. Sonrasında EVGA G2 650W' ye geçince ekran kartındaki CW bir anda kayboldu. Ben ihtimal vermiyordum ancak PSU cidden etkiliyormuş. Şu anda sıfır ses desem yeridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 13 Kasım 2017; 23:24:44 >
  • bir ara evga gtx 780 sc ödünc aldim birinden seasonic m12ii ile kullandim i5 7500 ün yaninda. CS GO da kulakligi cikarttim gerek yoktu karttan öyle saglam cw sesi geliyordu ki ates ettigim anda siddetlenip gezdigimde azaliyor ama devam ediyordu. Kameraya cekmek hic aklima gelmedi olayda böyle unutuldu gitti, simdi senin video yu izleyince yine geldi aklima seninki benimkinin yaninda "slient cw" kaliyor, daha kötüleri var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 14 Kasım 2017; 2:35:41 >
  • Benimde RX 480'imde de cw sorunu vardı ama geçti.Kullandıkça bobinler yerine oturuyo.CS:GO'da yüksek fps de bile ses gelmiyo artık.Tavsiyem kulaklık takıp oyunun başından inmemeniz :D Belli bi zaman sonra ses gidiyo zaten.En azından bende öyle oldu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 1080'de de cw var.Elden bir şey gelmiyor.Maalesef çoğu kartta varmış.
  • Arkadaşlar bir gelişme oldu onu paylaşmak istedim.
    13.11.2017'de kargoya verdiğim kart 14.11.2017 tarihinde ServisPoint'in eline geçti 20.11.2017 tarihinde sonucu sormak için ServisPoint'i aradığımda kartın sisteme 16.11.2017 tarihinde girdiğini ve henüz testlere girmediğini söylediler. 23.11.2017 tarihinde tekrar aradığımda "Kartınızın Testleri Bugün Başlanmış Daha 1. Test Yapılmamış" dendi bir süre daha bekleyeyim dedim. 27.11.2017 tarihinde yani bugün 14:15'de ServisPoint'i tekrar aradım kartımın durumunu öğrenmek istiyorum dedim, telefonu açan bayan kartınız hala testte görünüyor bu hafta sonuçlanır dedi telefonu kapattım ya sabır diyip beklemeye devam edecez napalım elden birşey gelmiyor dedim kendime. bu konuşmadan 58 dakika sonra 15:12'de ServisPoint'den bir mesaj geldi şu şekilde;

    "Sayin ALPER PALO, **** Hizmet Fis numarasiyla sistemizde kayitli, MSI marka, ***-****-************** / *********** seri numarali urununuz, Degisim / Iade (CN) onayi almistir. Urununuzun Degisim / Iade islemlerini satin aldiginiz yerle iribat kurarak baslatabilirsiniz. Saygilarimizla"

    (Fiş ve Seri No kısımlarını ben sildim sorun çıkmasın diye)

    Bu mesajdan sonra hepsiburada.com'a girip siparişimi bulduktan sonra iade değişim kısmına geçtim ürünümü seçip ürün bozuldu servis raporu var seçeneğini seçtim. 3. adımda benden açıklama ile servis arıza raporunu eklememi istedi ama bende rapor yok :) ServisPoint'e tekrar işimiz düştü aradım mecburen. Rapor eklemeden form gönderilmiyor dedim, karşıdaki bayan size mesaj geldiğinde otomatik olarak servis raporu hepsiburada firmasına gönderiliyor siz iade talebini oluşturun dedi kapattım. Hepsiburada'ya geri döndüm bu söylediklerinide açıklamaya ekledikten sonra rapor kısmına da gelen mesajın görüntüsünü alıp koydum. şimdi sıra Hepsiburada.com'da bakalım orası kaç gün bekletecek :D

    Umarım Hepsiburada.com değişim yapar yoksa aldığım kartın şu anki satış fiyatı 3.300₺ büyük ihtimalle 1070 felan alırım bu da üzücü bir durum tabi :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlperJk

    Arkadaşlar bir gelişme oldu onu paylaşmak istedim.
    13.11.2017'de kargoya verdiğim kart 14.11.2017 tarihinde ServisPoint'in eline geçti 20.11.2017 tarihinde sonucu sormak için ServisPoint'i aradığımda kartın sisteme 16.11.2017 tarihinde girdiğini ve henüz testlere girmediğini söylediler. 23.11.2017 tarihinde tekrar aradığımda "Kartınızın Testleri Bugün Başlanmış Daha 1. Test Yapılmamış" dendi bir süre daha bekleyeyim dedim. 27.11.2017 tarihinde yani bugün 14:15'de ServisPoint'i tekrar aradım kartımın durumunu öğrenmek istiyorum dedim, telefonu açan bayan kartınız hala testte görünüyor bu hafta sonuçlanır dedi telefonu kapattım ya sabır diyip beklemeye devam edecez napalım elden birşey gelmiyor dedim kendime. bu konuşmadan 58 dakika sonra 15:12'de ServisPoint'den bir mesaj geldi şu şekilde;

    "Sayin ALPER PALO, **** Hizmet Fis numarasiyla sistemizde kayitli, MSI marka, ***-****-************** / *********** seri numarali urununuz, Degisim / Iade (CN) onayi almistir. Urununuzun Degisim / Iade islemlerini satin aldiginiz yerle iribat kurarak baslatabilirsiniz. Saygilarimizla"

    (Fiş ve Seri No kısımlarını ben sildim sorun çıkmasın diye)

    Bu mesajdan sonra hepsiburada.com'a girip siparişimi bulduktan sonra iade değişim kısmına geçtim ürünümü seçip ürün bozuldu servis raporu var seçeneğini seçtim. 3. adımda benden açıklama ile servis arıza raporunu eklememi istedi ama bende rapor yok :) ServisPoint'e tekrar işimiz düştü aradım mecburen. Rapor eklemeden form gönderilmiyor dedim, karşıdaki bayan size mesaj geldiğinde otomatik olarak servis raporu hepsiburada firmasına gönderiliyor siz iade talebini oluşturun dedi kapattım. Hepsiburada'ya geri döndüm bu söylediklerinide açıklamaya ekledikten sonra rapor kısmına da gelen mesajın görüntüsünü alıp koydum. şimdi sıra Hepsiburada.com'da bakalım orası kaç gün bekletecek :D

    Umarım Hepsiburada.com değişim yapar yoksa aldığım kartın şu anki satış fiyatı 3.300₺ büyük ihtimalle 1070 felan alırım bu da üzücü bir durum tabi :(

    Sorun olduğunu kabullenmeleri güzel ama inşallah değişim yaparlar, yoksa dediğiniz gibi model düşürmek zorunda kalacaksınız :(




  • Kargo firmasına o şekil teslim etmekle hata yapmışsınız. Genellikle sorunsuz ulaşıyor yine ne olur ne olmaz böyle durumda ısrar edin almazlarsa başka şubelere gidin. Çalışanlarla ilgili bir durum kimisi alıyor kimisi almıyor. Msi 1080 ti kullanıyorum ses sorunu yoktur. Gelişmeyi merak ediyorum.
  • CW Ve MSI bir numarali ortak gibi cogu msi kartta var wvga aldim 0 cw her kartta var diye birsey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.