Şimdi Ara

MR girdim Sakın girmeyin Korkutucu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
1
Favori
8.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk MR'a girişim tek başıma gece yarısı saat 4'de idi. Korkak biriyimdir, kan alırken bayılırım vs, cidden tabutun içine giriyoruz. Sesler ürkütücü..

    Ve dişimde tel takılı, nasıl korkuyordum nasıl

    Acil şifalar, herşeyin başı sağlık
  • Ortalama 6 ayda bir MR cihazina girmek zorunda olan biri olarak korkmayın diyorum . Evet ilk 1-2 sefer baya bir zorlandım. Ama alışıyorsun . Benimki her seferinde 17 dakika sürmekte. Kranial MR yaptiriyorum . Özel sigorta vs varsa acik mr cihazini da kullanabilirsin . Gecen sene 1000 TL civarindaydi, bir kez ilacli mr icin kullandim . 1-2 dakika sürüyor yada sürmüyor . Belki de en önemli olan kısım nerede yaptirdığındır. Devlet hastanesi ayrı bir çile olabiliyor . Gittiğim tek yer Iatanbul Göztepe Medicalpark hastanesi. Açık MR icin de Kadikoyde bir yere gittim adini tam hatirlamiyorum ama galiba sonomed idi.
  • geçenlerde annem ilk defa MR a girdi ve duramadi malesef kapali yerde kalma korkusu heycan panik atak hepsini bir yaşadi kadin malesef kapali MR larda bu sorunu yaşayan çok özel görüntüleme merkezlerinde Açık MR var açik alanda çekiyor 20 dakka duracağina 30 dakika duruyorsun ayrica devlet karşilamiyor açik mr
  • Güzel konu, emeğine sağlık hocam detaylı açıklamışsın teşekkürler.
  • Sapık gibi akşamları yatarken White Noise dinleyen biri olarak MR cihazından çıkan sesler bana ninni gibi geldi. 20'şer dk den 3 kere girdim mutlu huzurlu ayrıldım. Tabi ilk seferinde biraz heyecan yapmadım değil. Kapalı tabut gibi, geriliyorsunuz içeride ama alışıyorsunuz ilk birkaç dakikadan sonra. Arkadaş kapalı ortamlarda kalamıyor sanırım fazla heyecan yapmış ondan abartmış biraz korkmanız gereken bir durum yok.

    Ha tek sıkıntım doktor iğneyi yaparken damar bulamadı kolumu delik deşik etti onun acısı vardı sadece.
  • Açık mr lar var artık,
  • Abartmayin hocan ilk girdigimde uyumustum.
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Onu nasıl yapıyorlar üstadım
  • MR'da radyasyon olmaz,, tomografide olur. Bilakis MR'ın, tomografiye göre avantajı bu.
  • O zaman kanser olduğunu verem olduğunu bilme öl geber çek acısını...Hey allahım ya ula ne canı pek adamsınız allah sizin gibilere hastalık vermiyorki anxa bize veriyor.
  • Çokta yakın olmayan bir zamanda hintli bir adamın ölüm haberi düşmüştü kanallara.
    https://www.ntv.com.tr/saglik/hindistanda-bir-kisi-mr-cihazina-sikisarak-oldu,_KiJlyvhwU6kG7aEZXpz4w

    Hepimizin yukarıda da okuduğunuz üzere adamın sıkışarak öldüğünü belirten bu haber, yurt dışı kaynaklı sitelerde şöyle geçiyordu.
    Yaz kızım: Maktülün ölüm nedeni, oksijen tüpünün MR ünitesine çarpması ile zarar görmesi ve maktülün ortaya saçılan sıvı oksijeni soluması.
    https://www.theguardian.com/world/2018/jan/30/mri-scanner-india-death




  • Metal parça olayının tıbbi bir karşılığı var mı? Bildiğim kadarıyla vücudunda platin olanlar giremiyor. Ama dediğiniz gibi küçük bir metal parçası yutmuş yada vücudunda bilmediği metal kıymık olan biri ne kadar zarar görür ben de çok merak ediyorum. Bir keresinde kafa için mr'a girdim. Belimde bulunanan kemer tokası yukarı doğru asıldı ama kopacak kadar değil. Sadece birisi çekiyor gibi oldu. Görevli kalabilir o şekilde dedi ve öyle devam etti Mr. Filmlerdeki gibi kemeri koparacak kadar bir kuvvet uygulamadi. Platin için nasıl bir durum olur bilenler açıklarsa sevinirim.
  • Hayatımın bir bölümünde düzenli olarak girdim. Bir sorun ile de karşılaşmadım. Sesler için ise kulaklık verip müzik dinletirlerdi. Çoğunda uyumuşumdur.
  • Sen birde şu 3 video izle ama tırsmışsın ha kılcal damarları patlayanlar bile varmıs G kuvetinde mr bunun yanında fıs kalır

    kendim 2 defa girdim mr annemde fıtık olduğu için 6 defa girdi


    https://www.youtube.com/watch?v=x6ZKdvWSN-k&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=oObBLm2eWKQ&feature=youtu.be

    https://www.youtube.com/watch?v=rZI19U_2UsE&feature=youtu.be




  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
  • Konu sahibi arkadaş sakın girmeyin yazmış ama söz konusu sağlık olduğunda mecbur gireceğiz, seçme hakkımız yok.
  • o bir şey mi ya sen birde ilaçlı mr gir :) o ilacı verdiklerinde bir yerinden ateş çıkıyor böyle efsane oluyor :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: runeterra

    o bir şey mi ya sen birde ilaçlı mr gir :) o ilacı verdiklerinde bir yerinden ateş çıkıyor böyle efsane oluyor :D
    ben ilaçlı emar girdim zaten ateş yan etki filan olmadı ama ben 30 bardak su içtim temizlensin diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trumpet

    Ortalama 6 ayda bir MR cihazina girmek zorunda olan biri olarak korkmayın diyorum . Evet ilk 1-2 sefer baya bir zorlandım. Ama alışıyorsun . Benimki her seferinde 17 dakika sürmekte. Kranial MR yaptiriyorum . Özel sigorta vs varsa acik mr cihazini da kullanabilirsin . Gecen sene 1000 TL civarindaydi, bir kez ilacli mr icin kullandim . 1-2 dakika sürüyor yada sürmüyor . Belki de en önemli olan kısım nerede yaptirdığındır. Devlet hastanesi ayrı bir çile olabiliyor . Gittiğim tek yer Iatanbul Göztepe Medicalpark hastanesi. Açık MR icin de Kadikoyde bir yere gittim adini tam hatirlamiyorum ama galiba sonomed idi.
    goztepe medikal park in devlet hastanesinden bi farkı yok makineleri eski aşırı kalabalık
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.